Vegetarisk butter chicken – uden kylling. I denne skønne indiske gryderet har jeg skiftet kylling ud med græskar og kikærter. Derudover har jeg tilsat smør, creme fraiche, lækre krydderier og kokosmælk.
Vegetarisk butter chicken
Det lyder måske lidt skørt, at kalde opskriften for vegetarisk butter chicken, når den er uden kylling. Men jeg har taget udgangspunkt i den klassiske indiske ret og gjort den vegetarisk. Min kæreste fik valget mellem om jeg skulle bruge blomkål eller græskar. Han er ikke så glad for blomkål, så valget blev græskar. Det smagte skønt og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.
Indisk vegetarret
Denne indiske gryderet er vegetarisk, da jeg har skiftet kyllingen ud. Hvis du ikke er så meget til græskar, så tænker jeg at blomkål eller kartofler vil smage godt deri.
Vegetarisk butter chicken
Ingredienser
- 600 g græskar (jeg brugte butternut-squash, men ellers brug hokkaidogræskar)
- 1 dåse kikærter
- 1,5 dl creme fraiche 9%
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 1 x 2 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1/4 tsk. kardemomme
- 1 tsk. koriander, stødt
- 1 tsk. kanel
- 1 knivspids nelliker, stødt
- 1 drys cayennepeber
- 50 g smør
- 1 stk. løg
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- salt
- evt. citronsaft
Til servering
- Ris
- Yoghurt
- Naanbrød
- Friske koriander
Sådan gør du
- Start med at skrælle græskar med en kniv. Skær derefter græskar i halve og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre tern (1 x 1 cm cirka). Kom dem i en skål.
- Skyl kikærterne grundigt og tilsæt dem til skålen.
- Tilsæt creme fraiche og alle krydderierne. Rør det hele rundt og lad det trække i minimum 30 minutter.
- Kom smør på en varm pande. Tilsæt løg og lad det stege lidt.
- Tilsæt indholdet fra skålen og steg det kort under omrøring.
- Tilsæt nu kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater. Rør det rundt og tilsæt lidt salt.
- Lad nu retten simre til græskar er mørt – men stadig har bid.
- Smag retten til med citronsaft og salt.
- Serveres med ris, naanbrød, yoghurt og naanbrød. Velbekomme.
Noter
Hvis du også er vild med indiske retter, så er disse måske også noget for dig:
- Indisk vegetarret med spinat og kikærter
- Indisk dahl med røde linser
- Indisk vegetarret – kikærter i cashewnøddesauce
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
34 Kommentarer
Butter chicken var min livret… men nu tåler jeg desværre hverken kød, gluten eller mælk. Har du foreslag til at gøre den vegansk?? :)
Jeg har ikke forsøgt mig med en vegansk udgave. Men måske med soyayoghurt og ‘smør’ fra Naturli’?
Hej :
Jeg bruger soya cuisine 250 ml. istedet for creme fraice, og tomat pasta istedet for hakkede tomater, så bliver det en god konsistens, cocusolie istedet for smør så er det vegetarisk og smager super godt.
Mvh Tim
Tak for kommentaren. Det lyder også godt! :-)
Smager fantastisk godt!
Tusind tak :-)
Hej Stinna
Hvornår skal creme fraichen tilsættes?
Er det tilbehør?
Nå, tilsættes i sovsen denne gang og så må jeg se. Det dufter så lækkert – glæder mig til at smage :)
Godt at du fandt ud af det :-) Jeg håber at det smagte godt.
Er det nødvendigt at skrælle hokkaido eller bliver det får sejt/hårdt? Når man bager det bliver det nemlig ret blødt…
Hej, jeg tror godt at du kan undlade det. Men har ikke forsøgt i denne opskrift :-)
I min opskrift står der:”Start med at SKRÆKKE græskarret med en kniv” . Min syge humor kan forestille sig, at jeg stiller mig truende med en kniv foran græskarret, så det taber skrællen af SKRÆK! :-D
Undskyld, ved godt det bare er en stavefejl, men ku ikke la vær.
Ha ha ha – hvor sjovt! Det er hermed rettet – selvom din version er sjovere :-D
Hej Stinna, jeg elsker tofu, så jeg ville høre, om du har forsøgt dig med tofu i denne opskrift?
Hej Sofie, det har jeg desværre ikke :-)
opskrift
Hej Klaus,
opskriften står længere oppe :-)
Fantastisk ret! Og endnu mere fantastisk dagen efter, så har krydderier virkelig fået “smag” og butternut blød. Har lavet den en del gange. :) Den skal du havde en tommel op for <3.
Mange tak skal du have – så dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Lækker opskrift, smager fantastisk.
En lille sjov en her fra huset med IA diagnose.
Hvorfor skal vi tilsætte dåsen med hakkede tomater far, vi plejer at tage dem ud af først der skønne de unger
Tusind tak :-) Og sød lille historie, tak!
Det smagte virkelig fantastisk! Dejlig krydderisammensætning. Jeg er ikke vegetar men har fået lyst til at skære ned på kødet, og den her ret gør det virkelig nemt og lækkert.
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Så lækker en opskrift! Jeg kan ikke undgå at tænke på om der er andre grøntsager der også kan puttes i. Har du nogen foreslag?
Jeg selv tænker at blomkål kunne være lækkert, tror du også? Og hvordan skulle det tilberedes?
Hej :-) Tak! Jeg tænker at blomkål ville fungere godt – måske også rød peberfrugt. Jeg ville dog ikke give det ligeså længe som hele retten, da det ellers bliver blødt.
Jeg laver den med blomkål og søde kartofler i tern. Den bliver super lækker. Vil prøve at erstatte fåede tomater med tomatpasta som foreslået længere oppe.
Ej hvor lyder det skønt – dejligt at opskriften kan bruges :-)
Hvor længe skal man cirka beregne retten skal simre i? (rart med småbørn at vide hvor længe man skal sætte af til at lave maden i) ;)
Hej :-)
30-40 minutter – til græskar er mørt.
Glæder mig til at prøve rette i aften. Ved du, hvor mange kalorier der i retten?
Dejligt at høre :-) Det ved jeg desværre ikke.
Hej Stinna.
Vi har lavet denne ret her til aften, dog udskiftede vi græskar med kartoffel og blomkål.
Farven på retten er ikke i nærheden af gul/orange som på dit billede.
Men der er jo heller ikke hverken karry eller gurkemeje i, så er det virkelig bare fordi du har brugt græskar at det har fået den flotte orange farve?
Eller skulle der mon have været tilført gurkemeje eller karry?
Det smager dog dejligt, uanset farven.
Men jeg skal holde fødselsdag her til slut november, og vi talte om at lave denne ret og så ville jeg gerne have at den så lige så lækker ud som den smager ;-)
Tak for en fantastisk hjemmeside.
Dbh Pia
Hej Pia,
dejligt at retten smagte godt. Du har ret, det må være græskar der farver så meget. Jeg har lige kogt græskar i dag og kogevandet blev helt orange. Prøv med gurkemeje, hvis du ikke vil have græskar i retten :-) Og tak!
Vender ofte tilbage til denne opskrift mår vi skal have vegetarisk. Og så kan den varieres næsten i det uendelige. Sødkartoffel, alm kartoffel, græskar osv.
Og sp bliver den ekstra lækker toppet med peanutbutter, yoghurt og frisk rucolla NAM
Hvor er det dejligt at høre, jeg må prøve med peanutbutter også :-)