Vegetarisk butter chicken

af Stinna

Vegetarisk butter chicken – uden kylling. I denne skønne indiske gryderet har jeg skiftet kylling ud med græskar og kikærter. Derudover har jeg tilsat smør, creme fraiche, lækre krydderier og kokosmælk.

Vegetarisk butter chicken

Det lyder måske lidt skørt, at kalde opskriften for vegetarisk butter chicken, når den er uden kylling. Men jeg har taget udgangspunkt i den klassiske indiske ret og gjort den vegetarisk. Min kæreste fik valget mellem om jeg skulle bruge blomkål eller græskar. Han er ikke så glad for blomkål, så valget blev græskar. Det smagte skønt og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.

Indisk vegetarret

Denne indiske gryderet er vegetarisk, da jeg har skiftet kyllingen ud. Hvis du ikke er så meget til græskar, så tænker jeg at blomkål eller kartofler vil smage godt deri.

Vegetarisk butter chicken

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Gryderet
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
4.88 fra 8 stemmer

Ingredienser

  • 600 g græskar (jeg brugte butternut-squash, men ellers brug hokkaidogræskar)
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 x 2 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 1 drys cayennepeber
  • 50 g smør
  • 1 stk. løg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • evt. citronsaft

Til servering

  • Ris
  • Yoghurt
  • Naanbrød
  • Friske koriander

Sådan gør du

  • Start med at skrælle græskar med en kniv. Skær derefter græskar i halve og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre tern (1 x 1 cm cirka). Kom dem i en skål.
  • Skyl kikærterne grundigt og tilsæt dem til skålen.
  • Tilsæt creme fraiche og alle krydderierne. Rør det hele rundt og lad det trække i minimum 30 minutter.
  • Kom smør på en varm pande. Tilsæt løg og lad det stege lidt.
  • Tilsæt indholdet fra skålen og steg det kort under omrøring.
  • Tilsæt nu kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater. Rør det rundt og tilsæt lidt salt.
  • Lad nu retten simre til græskar er mørt – men stadig har bid.
  • Smag retten til med citronsaft og salt.
  • Serveres med ris, naanbrød, yoghurt og naanbrød. Velbekomme.

Noter

Retten kan sagtens fryses.

Hvis du også er vild med indiske retter, så er disse måske også noget for dig:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

34 Kommentarer

Lene 14. november 2019 - 17:05

Butter chicken var min livret… men nu tåler jeg desværre hverken kød, gluten eller mælk. Har du foreslag til at gøre den vegansk?? :)

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:51

Jeg har ikke forsøgt mig med en vegansk udgave. Men måske med soyayoghurt og ‘smør’ fra Naturli’?

Reply
Tim 24. november 2019 - 16:50

Hej :
Jeg bruger soya cuisine 250 ml. istedet for creme fraice, og tomat pasta istedet for hakkede tomater, så bliver det en god konsistens, cocusolie istedet for smør så er det vegetarisk og smager super godt.
Mvh Tim

Reply
Stinna 25. november 2019 - 21:16

Tak for kommentaren. Det lyder også godt! :-)

Reply
Lotte Svendsen 6. januar 2020 - 17:39

5 stars
Smager fantastisk godt!

Reply
Stinna 6. januar 2020 - 19:24

Tusind tak :-)

Reply
Maria Garsing 15. april 2020 - 17:22

Hej Stinna
Hvornår skal creme fraichen tilsættes?
Er det tilbehør?
Nå, tilsættes i sovsen denne gang og så må jeg se. Det dufter så lækkert – glæder mig til at smage :)

Reply
Stinna 16. april 2020 - 08:44

Godt at du fandt ud af det :-) Jeg håber at det smagte godt.

Reply
Louise Boisen 8. januar 2020 - 15:12

Er det nødvendigt at skrælle hokkaido eller bliver det får sejt/hårdt? Når man bager det bliver det nemlig ret blødt…

Reply
Stinna 8. januar 2020 - 21:56

Hej, jeg tror godt at du kan undlade det. Men har ikke forsøgt i denne opskrift :-)

Reply
Lotte 10. januar 2020 - 14:55

5 stars
I min opskrift står der:”Start med at SKRÆKKE græskarret med en kniv” . Min syge humor kan forestille sig, at jeg stiller mig truende med en kniv foran græskarret, så det taber skrællen af SKRÆK! :-D
Undskyld, ved godt det bare er en stavefejl, men ku ikke la vær.

Reply
Stinna 10. januar 2020 - 17:13

Ha ha ha – hvor sjovt! Det er hermed rettet – selvom din version er sjovere :-D

Reply
Sofie Aaboe Andersen 20. april 2020 - 16:31

Hej Stinna, jeg elsker tofu, så jeg ville høre, om du har forsøgt dig med tofu i denne opskrift?

Reply
Stinna 20. april 2020 - 20:30

Hej Sofie, det har jeg desværre ikke :-)

Reply
Klaus 18. august 2020 - 20:08

opskrift

Reply
Stinna 18. august 2020 - 20:44

Hej Klaus,
opskriften står længere oppe :-)

Reply
Camilla 18. november 2020 - 08:20

5 stars
Fantastisk ret! Og endnu mere fantastisk dagen efter, så har krydderier virkelig fået “smag” og butternut blød. Har lavet den en del gange. :) Den skal du havde en tommel op for <3.

Reply
Stinna 19. november 2020 - 09:04

Mange tak skal du have – så dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Thomas 7. maj 2021 - 15:19

5 stars
Lækker opskrift, smager fantastisk.
En lille sjov en her fra huset med IA diagnose.
Hvorfor skal vi tilsætte dåsen med hakkede tomater far, vi plejer at tage dem ud af først der skønne de unger

Reply
Stinna 8. maj 2021 - 08:15

Tusind tak :-) Og sød lille historie, tak!

Reply
Pia Skjold Madsen 6. december 2020 - 21:09

5 stars
Det smagte virkelig fantastisk! Dejlig krydderisammensætning. Jeg er ikke vegetar men har fået lyst til at skære ned på kødet, og den her ret gør det virkelig nemt og lækkert.

Reply
Stinna 6. december 2020 - 22:16

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Sofie 16. januar 2021 - 15:38

Så lækker en opskrift! Jeg kan ikke undgå at tænke på om der er andre grøntsager der også kan puttes i. Har du nogen foreslag?

Jeg selv tænker at blomkål kunne være lækkert, tror du også? Og hvordan skulle det tilberedes?

Reply
Stinna 16. januar 2021 - 22:02

Hej :-) Tak! Jeg tænker at blomkål ville fungere godt – måske også rød peberfrugt. Jeg ville dog ikke give det ligeså længe som hele retten, da det ellers bliver blødt.

Reply
Lotte 13. marts 2021 - 11:03

5 stars
Jeg laver den med blomkål og søde kartofler i tern. Den bliver super lækker. Vil prøve at erstatte fåede tomater med tomatpasta som foreslået længere oppe.

Reply
Stinna 14. marts 2021 - 08:24

Ej hvor lyder det skønt – dejligt at opskriften kan bruges :-)

Reply
Cecilie 24. marts 2021 - 09:36

Hvor længe skal man cirka beregne retten skal simre i? (rart med småbørn at vide hvor længe man skal sætte af til at lave maden i) ;)

Reply
Stinna 24. marts 2021 - 09:57

Hej :-)
30-40 minutter – til græskar er mørt.

Reply
Heidi 19. april 2021 - 15:16

Glæder mig til at prøve rette i aften. Ved du, hvor mange kalorier der i retten?

Reply
Stinna 19. april 2021 - 15:18

Dejligt at høre :-) Det ved jeg desværre ikke.

Reply
Pia Kristensen 24. oktober 2021 - 16:21

Hej Stinna.
Vi har lavet denne ret her til aften, dog udskiftede vi græskar med kartoffel og blomkål.
Farven på retten er ikke i nærheden af gul/orange som på dit billede.
Men der er jo heller ikke hverken karry eller gurkemeje i, så er det virkelig bare fordi du har brugt græskar at det har fået den flotte orange farve?
Eller skulle der mon have været tilført gurkemeje eller karry?

Det smager dog dejligt, uanset farven.

Men jeg skal holde fødselsdag her til slut november, og vi talte om at lave denne ret og så ville jeg gerne have at den så lige så lækker ud som den smager ;-)

Tak for en fantastisk hjemmeside.

Dbh Pia

Reply
Stinna 25. oktober 2021 - 16:10

Hej Pia,
dejligt at retten smagte godt. Du har ret, det må være græskar der farver så meget. Jeg har lige kogt græskar i dag og kogevandet blev helt orange. Prøv med gurkemeje, hvis du ikke vil have græskar i retten :-) Og tak!

Reply
Camilla 23. november 2021 - 13:23

Vender ofte tilbage til denne opskrift mår vi skal have vegetarisk. Og så kan den varieres næsten i det uendelige. Sødkartoffel, alm kartoffel, græskar osv.
Og sp bliver den ekstra lækker toppet med peanutbutter, yoghurt og frisk rucolla NAM

Reply
Stinna 24. november 2021 - 08:13

Hvor er det dejligt at høre, jeg må prøve med peanutbutter også :-)

Reply
4.88 from 8 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.