Indisk vegetarret – kikærter i cashewnødde-sauce

af Stinna

Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødde-sauce

Indisk vegetarret – kikærter i cashewnødde-sauce. Til jer der følger med på instagram, så har I måske bemærket, at min far og jeg er vilde med at afprøve nye retter sammen.

Indisk vegetarret med kikærter

Især indiske retter er vi vilde med for tiden og sidst jeg var ude hos ham var ingen undtagelse – vi lavede denne lækre indiske ret, som består af kikærter i en krydret cashewnødde-sauce. Dertil spiste vi nogle krydrede naanbrød, som jeg også snart deler opskriften på.

Det indiske køkken har virkelig vundet mit hjerte. Jeg er helt pjattet med, at maden smager af så meget, at de fleste retter er virkelig cremede og at der sammensættes ingredienser, jeg normalt ikke ville kombinere.

Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødde-sauce

Retten her er resultatet af at have søgt efter en masse opskrifter på nettet og læst i diverse kogebøger. Derefter har vi sammensat vores egen ret, smagt til hen ad vejen og endt med denne ret. Jeg har sådan glædet mig til at dele den med jer, så jeg håber at I kan lide den.

Vi var fire personer om at spise retten. Vi spiste yasminris til og naanbrød. 

Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødder sauce
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Saucen
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 50 g usaltede cashewnødder
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tomatpure
  • lidt chili (kan undlades)
  • 1/2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1/2-1 tsk. salt
Resten
  • olie til stegning
  • 1 lille håndfuld friske koriander, hakkede
  • 1 spsk. sultana rosiner (de lyse rosiner)
  • 2 dåser kikærter
  • 170 g champignon
  • 3 dl vand
Til servering
  • yasminris
  • naanbrød
  • friske koriander
Sådan gør du
  1. Først skal krydderiblandingen til saucen laves.

  2. I en minihakker/food processor kommes løg og hvidløg. Hak/blend det, til det er finthakket.

  3. Tilsæt cashewnødder, citronsaft, tomatpure, chili, gurkemeje, creme fraiche og salt. Blend igen, til det er fint blendet (der må gerne være nogle stykker i).

  4. Kom olie på en pande.Tilsæt krydderiblandingen fra foodprocessoren til panden og lad det stege 1-2 minutter. Rør rundt imens.

  5. Tilsæt de hakkede koriander, sultanas rosinerne og kikærterne (husk at skylle dem grundigt inden).

  6. Lad det stege lidt.Skær champignon i skiver og tilsæt dem til panden sammen med vandet.

  7. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til saucen er jævn. Smag til med salt og citronsaft.

  8. Retten serveres med ris og naanbrød - top retten med friske koriander. Velbekomme.

Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødde-sauce

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Naanbrød med za'atar - pandebrød med krydderier - Stinna 5. juni 2018 - 08:39

[…] med za’atar – pandebrød med mellemøstlig krydderiblanding. Da min far og jeg lavede denne skønne indiske ret for et par uger siden, ville vi gerne lave noget naanbrød til. Men denne gang skulle det ikke […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.