Indisk vegetarret – kikærter i cashewnødde-sauce. Til jer der følger med på instagram, så har I måske bemærket, at min far og jeg er vilde med at afprøve nye retter sammen.
Indisk vegetarret med kikærter
Især indiske retter er vi vilde med for tiden og sidst jeg var ude hos ham var ingen undtagelse – vi lavede denne lækre indiske ret, som består af kikærter i en krydret cashewnødde-sauce. Dertil spiste vi nogle krydrede naanbrød.
Det indiske køkken har virkelig vundet mit hjerte. Jeg er helt pjattet med, at maden smager af så meget, at de fleste retter er virkelig cremede og at der sammensættes ingredienser, jeg normalt ikke ville kombinere.
Vi var fire personer om at spise retten. Vi spiste yasminris til og naanbrød.
Indisk vegetarret – kikærter i cashewnødder sauce
Ingredienser
Saucen
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi)
- 50 g usaltede cashewnødder
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. tomatpure
- lidt chili (kan undlades)
- 1/2 tsk. stødt gurkemeje
- 2 spsk. creme fraiche
- 1/2-1 tsk. salt
Resten
- olie til stegning
- 1 lille håndfuld friske koriander, hakkede
- 1 spsk. sultana rosiner (de lyse rosiner)
- 2 dåser kikærter
- 170 g champignon
- 3 dl vand
Til servering
- yasminris
- naanbrød
- friske koriander
Sådan gør du
- Først skal krydderiblandingen til saucen laves.
- I en minihakker/food processor kommes løg og hvidløg. Hak/blend det, til det er finthakket.
- Tilsæt cashewnødder, citronsaft, tomatpure, chili, gurkemeje, creme fraiche og salt. Blend igen, til det er fint blendet (der må gerne være nogle stykker i).
- Kom olie på en pande.Tilsæt krydderiblandingen fra foodprocessoren til panden og lad det stege 1-2 minutter. Rør rundt imens.
- Tilsæt de hakkede koriander, sultanas rosinerne og kikærterne (husk at skylle dem grundigt inden).
- Lad det stege lidt.Skær champignon i skiver og tilsæt dem til panden sammen med vandet.
- Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til saucen er jævn. Smag til med salt og citronsaft.
- Retten serveres med ris og naanbrød – top retten med friske koriander. Velbekomme.
Retten her er resultatet af at have søgt efter en masse opskrifter på nettet og læst i diverse kogebøger. Derefter har vi sammensat vores egen ret, smagt til hen ad vejen og endt med denne ret. Jeg har sådan glædet mig til at dele den med jer, så jeg håber at I kan lide den.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
Denne her opskrift er VANVITTIG! Den kan du virkelig godt være stolt af!
Min far som normalt ser lidt skævt på alt der ikke er kød i, var sendt himlen og sagde at det var noget af det bedste mad han havde smagt længe!
Fortsæt med alle dine lækre opskrifter! Laver mindst 3 af dine opskrifter hver uge – er forelsket i din mad!
Sikke en dejlig besked. Tusind tak! :-) Og tak fordi at du vil følge med.
hakkede koriander – er det frisk koriander, stødt koriander eller korianderfrø?
Det er frisk koriander :-)
Thank you for your recipe! Made it last night, tasted very good! Also made naan bread with it.
Thank you :-)
Jeg synes det er uoverskueligt at finde ud af, hvad der skal i en gryde og hvad der skal på en pande bare sådan generelt i dine opskrifter. Ellers synes jeg opskrifterne er vildt lækre mangler bare lige den info til at jeg kan starte. :)
Hej, tusind tak skal du have :-) Og det har jeg slet ikke lige tænkt over, men det vil jeg da forsøge at skrive tydeligere i de kommende opskrifter.