Naanbrød – nemme grove naanbrød

af Stinna

naanbrød

Naanbrød – nemme grove brød bagt på panden. I forbindelse med at vi i sidste uge spiste Rajma – vegansk indisk ret, lavede jeg disse grove brød til. De smager meget bedre end den købte version og så er de virkelig nemme at lave. Faktisk meget nemmere, end jeg først troede. Dejen skal blot blandes sammen, de skal hvile kort og så skal de steges. Nemt og kan laves, mens resten af maden laves.

Nemme hurtige naanbrød

Normalt ville jeg lave sådanne brød med gær og lade dem hæve, men da det var en lidt hurtig idé med disse brød, lavede jeg dem med bagepulver istedet for gær. Resultatet blev virkelig godt og fremover vil jeg bruge denne fremgangsmåde. De skal ikke hæve, men dejen skal blot lige hvile i omkring 10 minutter og derefter steges på en tør pande. De er bagt med hvedemel og groft mel, men kan sagtens blot laves med hvedemel.

Hvis du er vild med pandestegte brød, så læs også: Naanbrød med falafler og dressing og Vegetariske tortillas med bønnefyld og salsa.
naanbrød

Opskrift på pandestegte brød

Herunder kommer opskriften på de nemme naanbrød. Opskriften giver ca. 6 stk.

Nemme grove naanbrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 2 dl groft mel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl. creme fraishe / skyr
  • olivenolie til pensling
  • nigellafrø
Sådan gør du
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  2. Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
  3. Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
  4. Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
  5. Del dejen i 6 stykker.
  6. Dejen rulles ud til små flade brød - de skal ikke være for tykke.
  7. Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
  8. Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med nigellafrø.
  9. Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
  10. Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.
  11. Velbekomme!
Opskriftsnoter

opskriften er inspireret af denne opskrift fra dygtige Frk. Kræsen.

naanbrød naanbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
16 Kommentarer

16 Kommentarer

Linn 20. februar 2017 - 10:37

De lyder lækre! Må prøve din opskrift næste gang, jeg skal lave dem :)

Reply
Stinna 20. februar 2017 - 10:50

De blev virkelig gode – mange tak for god inspiration :-)

Reply
Vegetarisk indisk curry - med kartofler og kokosmælk - Stinna 24. februar 2017 - 09:43

[…] indisk curry – serveret med brune ris og hjemmelavet groft naanbrød. Som I måske har opdaget, så er jeg ret vild med indisk mad for tiden. Faktisk laver jeg det […]

Reply
Indisk vegetarisk suppe med kokosmælk og røde linser 4. maj 2017 - 10:51

[…] friske krydderurter, creme fraiche og cashewnødder. Suppen vil være perfekt med hjemmebagte naanbrød til også, som slet ikke er svære at lave og virkelig smager […]

Reply
Pakora - indisk snack med grønt og kikærtemel - Stinna 8. maj 2017 - 07:00

[…] spiste dem sammen med hjemmebagte naanbrød, gule ris, en yoghurtdressing og vegansk indisk gryderet. De sidste opskrifter kommer jeg med inden […]

Reply
Indisk daal med græskar - Stinna 26. oktober 2017 - 08:36

[…] serveres med lynhurtige naanbrød og […]

Reply
Spicy suppe med kokosmælk vegansk, ingefær, chili og grøntsager ... 10. november 2017 - 15:07

[…] Kan også serveres med hjemmebagt naanbrød til. […]

Reply
Falafler med gulerødder - sunde falafler med gulerod 31. januar 2018 - 15:57

[…] blev de serveret med pandebrød og […]

Reply
Indisk curry med blomkål og gulerødder - vegansk indisk ret med ris 6. marts 2018 - 00:04

[…] så spiste vi retten med kogte ris, creme fraiche og stegte pandebrød til. Vi bruge blot en opskrift på naanbrød, hvor vi tilsatte lidt hvidløg til dejen – det smagte SÅ godt. Vi har valgt at kalde retten […]

Reply
Vegetarisk tikka masala med blomkål - Stinna 6. marts 2018 - 10:07

[…] hjemmebagte naanbrød […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 15 - Stinna 8. april 2018 - 10:35

[…] TIRSDAG Rester fra mandag og skønne naanbrød Tirsdagen byder på rester fra i går, men i dag spises retten med disse virkelig nemme og lækre naanbrød, som laves af få ingredienser. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Mulligatawny - vegansk indisk suppe - Stinna 9. april 2018 - 08:03

[…] med indiske opskrifter, besluttede vi os for at prøve at lave vores egen. Vi serverede suppen med naanbrød […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 16 - Stinna 15. april 2018 - 09:16

[…] TIRSDAG Rester fra mandag og skønne naanbrød Tirsdagen byder på rester fra i går, men i dag spises retten med disse virkelig nemme og lækre naanbrød, som laves af få ingredienser. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 22 - Stinna 27. maj 2018 - 09:48

[…] TIRSDAG Rester fra mandag og skønne naanbrød Tirsdagen byder på rester fra i går, men i dag spises retten med disse virkelig nemme og lækre naanbrød, som laves af få ingredienser. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Indisk vegetarret - kikærter i cashewnødde-sauce - Stinna 30. maj 2018 - 07:01

[…] Vi var fire personer om at spise retten. Vi spiste yasminris til og naanbrød.  […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 35 - Stinna 26. august 2018 - 13:33

[…] TORSDAG Rester fra onsdag  Torsdag spises resterne fra i går. Lav evt. disse skønne naanbrød til (undlad nigellafrø når de spises til suppen). Få opskriften ved at klikke lige her. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.