Naanbrød – nemme grove naanbrød

af Stinna

naanbrød

Naanbrød – nemme grove brød bagt på panden. I forbindelse med at vi i sidste uge spiste Rajma – vegansk indisk ret, lavede jeg disse grove brød til. De smager meget bedre end den købte version og så er de virkelig nemme at lave. Faktisk meget nemmere, end jeg først troede. Dejen skal blot blandes sammen, de skal hvile kort og så skal de steges. Nemt og kan laves, mens resten af maden laves.

Nemme hurtige naanbrød

Normalt ville jeg lave sådanne brød med gær og lade dem hæve, men da det var en lidt hurtig idé med disse brød, lavede jeg dem med bagepulver istedet for gær. Resultatet blev virkelig godt og fremover vil jeg bruge denne fremgangsmåde. De skal ikke hæve, men dejen skal blot lige hvile i omkring 10 minutter og derefter steges på en tør pande. De er bagt med hvedemel og groft mel, men kan sagtens blot laves med hvedemel.

Hvis du er vild med pandestegte brød, så læs også: Naanbrød med falafler og dressing og Vegetariske tortillas med bønnefyld og salsa.
naanbrød

Opskrift på pandestegte brød

Herunder kommer opskriften på de nemme naanbrød. Opskriften giver ca. 6 stk.

Nemme grove naanbrød

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2 dl groft mel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl. creme fraishe / skyr
  • olivenolie til pensling
  • nigellafrø

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
  • Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
  • Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
  • Del dejen i 6 stykker.
  • Dejen rulles ud til små flade brød - de skal ikke være for tykke.
  • Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
  • Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med nigellafrø.
  • Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
  • Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.
  • Velbekomme!

Noter

opskriften er inspireret af denne opskrift fra dygtige Frk. Kræsen.

naanbrød naanbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Linn 20. februar 2017 - 10:37

De lyder lækre! Må prøve din opskrift næste gang, jeg skal lave dem :)

Reply
Stinna 20. februar 2017 - 10:50

De blev virkelig gode – mange tak for god inspiration :-)

Reply
Nicoline Bruun 14. november 2019 - 07:51

Hej Stinna,

Hvor kan man mon købe nigellafrø henne? ;) Og ligedan med sorte ris?

TAK for skøn inspiration, når man prøver at mindske sit kødforbrug!

Mvh. Nicoline

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:50

Hej Nicolie :-) Mange tak skal du have. Begge dele kan købes i større supermarkder, fx Superbrugsen :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.