Naanbrød med za’atar – pandebrød med krydderier

af Stinna

Naanbrød med za’atar – pandebrød med mellemøstlig krydderiblanding. Da min far og jeg lavede denne skønne indiske ret for et par uger siden, ville vi gerne lave noget naanbrød til. Men denne gang skulle det ikke være det traditionelle naanbrød, for vi har begge været forbi det nye spisested på Aarhus Street Food, hummushummus, som simpelthen laver det skønneste brød jeg længe har smagt.

Efter en tur på deres instagram kunne jeg læse, at de bruger denne type krydderiblanding. Min far og jeg måtte straks en tur på nettet for at søge på, hvilke skønne krydderier der skal i za’atar og jeg synes vi har ramt det ret godt. Brødet smagte virkelig lækkert og passede godt til den anden ret. Men jeg tænker også, at det vil smage skønt til grillmad, til denne tyrkiske bulgursalat.

Det er min far der har stået for at lave denne lækre blanding af krydderier, som vi valgte at drysse ovenpå min opskrift på naanbrød. Vi droppede det grove mel den dag og brugte kun hvedemel, men den originale opskrift får I alligevel herunder.

NAANBRØD MED ZA’ATAR (6 NAANBRØD):

Krydderiblanding/ za’atar:

  • 2 spsk. hakket frisk timian
  • 2 spsk. sesamfrø – ristet gyldne på panden
  • 2 tsk. sumak (et lidt syrligt og citrusagtigt krydderi. Hvis du ikke kan skaffe det, så prøv evt. med lidt citronskal – selvom det ikke er det samme)
  • et drys salt

Naanbrød:

  • 2 dl groft mel
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl. creme fraishe / skyr
  • olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave krydderiblandingen.
  2. Hak timian. Kom alle ingredienserne i en minihakker/foodprocessor og blend det godt sammen. Alternativt kan ingredienserne hakkes med en kniv.
  3. Kom blandingen i en skål.
  4. Sæt skålen til side, mens du laver naanbrødene.
  5. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
  6. Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
  7. Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
  8. Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
  9. Del dejen i 6 stykker.
  10. Stræk i dejen, så den bliver til et lille rundt brød. Jeg ruller ikke, men bruger blot hænderne.
  11. Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
  12. Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med krydderiblandingen / za’atar.
  13. Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
  14. Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.
  15. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Libanesisk dip med græsk yoghurt, krydderurter og granatæblekerner - Stinna 3. august 2018 - 09:24

[…] 2 spsk. za’atar (za’atar er et blandingskrydderi, der laves ved at finthakke 1 spsk. frisk timian, 1 spsk. ristede sesamfrø, 1 tsk. sumak (eller citronskal, måske lidt mindre end 1 tsk.) og salt. Det blendes fint i en minihakker – se evt. min opskrift her).  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.