Så blev det igen tid til madplanen. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Linselasagne – serveres sammen med en simpel salat med tomat.
- Indisk daal med græskar. Serveres med hjemmelavede naanbrød.
- Marrokansk gulerodssalat og falafler.
- Hjemmelavet pizza
- Tærte med rester
- Skønne sundere æblemuffins
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse!
Mandag – linselasagne
Selvom denne næsten lige har været på madplanen, så kommer den på igen. Det er én af de retter, som jeg oftest laver til os herhjemme.
Det er en stor portion, så lav blot én portion af lasagnen, så har du også til i morgen. Lav evt. denne salat til (og lav salaten igen i morgen).
TIRSDAG
Rester fra mandag
Tirsdagen byder på rester fra i går.
ONSDAG
– Indisk daal med græskar
Onsdagens aftensmad består igen af hokkaidogræskar. Denne gang af indisk daal, hvor jeg har tilsat græskar til opskriften. Det giver en skøn og cremet smag.
Få opskriften ved at klikke lige her.
Torsdag – rester
Torsdag spises resterne fra i går. Lav evt. disse skønne naanbrød til.
Få opskriften ved at klikke lige her.
FREDAG
Rester fra ugen eller denne marrokanske salat
Rester fra ugen eller denne marrokanske salat
Hvis du har rester tilbage fra ugen, så spises disse fredag. Ellers så er denne marrokanske salat et godt bud på en nem fredagsret – serveres evt. med falafler til (dem fra nutana på frost smager ret godt – og så er det nemt!)
Få opskriften ved at klikke lige her.
LØRDAG
Grov pizza – pizza med fuldkornsbund
Lørdag passer perfekt med pizza herhjemme. Jeg laver ret ofte denne lidt grovere variant.
Få opskriften ved at klikke lige her.
SØNDAG – restedag
Som altid er søndag restedag herhjemme. Spis rester fra ugen eller kom dine restegrøntsager i en tærte – så har du også til madpakken i morgen.
SØDE SNACKS
Denne uges søde snack er skønne æblemuffins. Danske æbler er i sæson lige nu og jeg prøver på at bruge så mange som muligt i min madlavning pt. Denne opskrift er især god, hvis du mangler en sund eftermiddagssnack eller en lille snack til madpakken.
Få opskriften lige her.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 3 løg 10 fed hvidløg 1 kg gulerødder 500g cherrytomater 2 avocadoer 1 bakke bredbladet persille 1 citron 1 kg hokkaidogræskar Rød chili Forårsløg Friske koriander Frisk mynte Lime Fyld til pizza Æbler til muffins |
Kølevarer | 1 pakke smør 3 dl mælk 100g revet ost Salatost til salat Ost til pizza Gær til pizza Æg til muffins |
Frostvarer | Falafler (dem fra Nutana er ganske gode) |
Tørvarer | Olie 650g røde linser 4 dåser hakkede tomater Oregano Salt Peber Tørret chili Æblecidereddike Hvedemel Muskatnød Lasagneplader Stødt koriander Stødt spidskommen Garam masala Grøntsagsbouillion 2 dåser kokosmælk Ris Peanuts (Mel til naanbrød og pizzadej) 1 dåser kikærter Sirup Kanel Paprika Cayennepeber Pistacienødder 4 tørrede dadler/abrikoser Tomatsauce til pizza Havregryn til muffins Honning til muffins |
Vegetarisk madplan
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.