Broccolisalat med æble og græsk yoghurt. Skøn opskrift på vegetarisk broccolisalat med ristede pinjekerner og en masse smag. Faktisk er dette min kærestes opskrift på broccolisalat – og det er altid den salat han laver, når han laver salat hjemme hos os. Det er en simpel broccolisalat som alligevel er fyldt med smag.
Broccolisalat med æble og græsk yoghurt
Som sagt er dette én af favoritterne hjemme hos os. Den er lynhurtig at lave, smager godt og så passer den som tilbehør til det meste. Vi kan bedst lide den med en 10% græsk yoghurt, men ellers kan du sagtens lave den med creme fraiche.
Vegetarisk broccolisalat
Denne broccolisalat er vegetarisk. Så i stedet for bacon har vi brugt sprøde æbler og ristede pinjekerner. Det fungerer virkelig godt og giver salaten lidt sprødhed og knas.
Broccolisalat med æble og græsk yoghurt
Ingredienser
- 2 stk. små eller 1 stor broccoli
- 1/2 stk. rødløg
- 3 stk. æbler
Dressing
- 2,5 dl græsk yoghurt
- saft af 1/2 citron ca 2 spsk
- s + p
- 1 tsk. honning
Topping
- 1 lille håndfuld pinjekerner
Sådan gør du
- Start med at skære broccoli i mindre stykker. Hak rødløg fint. Kom begge dele i en skål.
- Skær æbler i tern og kom dem i skålen.
- I en lille skål blandes dressingen. Smages til med salt.
- Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt rundt.
- På en tør pande ristes pinjekerner til de er gyldne. Drys dem på salaten.
- Velbekomme.
Hvis du leder efter opskrifter med broccoli, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.