Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder

af Stinna
Marrokansk gulerodssalat

Skøn marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder. I dag vil jeg gerne dele opskriften på en af mine nye yndlingsopskrifter – nemlig denne smagfulde salat med krydret dressing, knasende nødder, sprøde gulerødder og cremet feta. Jeg har lavet den flere gange her i sommerferien og den kan variereres på mange måder. Jeg har valgt at bruge pistacienødder i opskriften, men en anden gang havde jeg ikke flere og brugte så pinjekerner – det fungerer også fint.

Lad jer ikke skræmme af ingredienslisten. De fleste ingredienser er til dressingen, som er skøn og krydret og passer perfekt til salaten.

Marrokansk gulerodssalat

Salaten herunder blev spist af fire personer som tilbehør. Til salaten fik vi en dressing og falafler. Virkelig skøn mad, som også sagtens kan bruges til madpakke dagen efter.

Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder

Salat:

  • 300g gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 forårsløg

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af 1/2 lime
  • 1 tsk. sirup
  • salt
  • peber
  • frisk rød chili (1-2 cm), finthakket
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1 drys cayennepeber

Topping:

  • pistacienødder
  • fetaost / salatost
  • 4 tørrede abrikoser / dadler

Fremgangsmåde:

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem på et salatfad.
  2. Skyl kikærter grundigt og tilsæt dem til fadet.
  3. Hak persille og mynte groft (eller fint hvis du ønsker det). Snit forårsløg og kom det hele på fadet.
  4. Ingredienserne til dressingen røres sammen i en lille skål.
  5. Hæld dressingen over salaten og rør det godt rundt.
  6. Top salaten med hakkede pistacienødder, fetaost og tørrede abrikoser skåret i mindre stykker.
  7. Velbekomme!

Marrokansk gulerodssalat Marrokansk gulerodssalat

 

 

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Karen 16. september 2018 - 19:58

Det ser virkelig lækkert ud! Den opskrift vil jeg helt klart prøve af. Tak fordi du delte :)

Reply
Stinna 16. september 2018 - 21:44

Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Kristian 3. december 2018 - 16:28

Ser super lækkert ud! :) Dejligt med lidt anderledes opskrift, og billederne sælger den virkeligt godt også ;) Fedt!

Reply
Stinna 4. december 2018 - 13:19

Tusind tak skal du have :-) Dejligt at du kan lide opskriften.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.