Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder

af Stinna
Marrokansk gulerodssalat

Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder. I dag vil jeg gerne dele opskriften på en af mine nye yndlingsopskrifter – nemlig opskriften på marrokansk gulerodssalat.

Marrokansk gulerodssalat

Denne smagfulde salat er med krydret dressing, knasende nødder, sprøde gulerødder og cremet feta. Jeg har lavet den flere gange her i sommerferien og den kan variereres på mange måder. Jeg har valgt at bruge pistacienødder i opskriften, men en anden gang havde jeg ikke flere og brugte så pinjekerner – det fungerer også fint. Egentligt aner jeg ikke om den er decideret marrokansk, men ingredienserne og krydderierne minder mig om marrokansk mad – så derfor navnet marrokansk gulerodssalat.

Marrokansk salat med kikærter

Til salaten har jeg valgt at tilsætte kikærter. Dette for at gøre salaten lidt ekstra mættende. Hvis du ikke er så vild med kikærter, så prøv med en anden type bønner. Måske edamamebønner eller kidneybønner vil passe godt hertil.

Marrokansk gulerodssalat

Lad jer ikke skræmme af ingredienslisten. De fleste ingredienser er til dressingen, som er skøn og krydret og passer perfekt til salaten. Salaten herunder blev spist af fire personer som tilbehør.

Forslag til tilbehør:

Til salaten fik vi en dressing og falafler. Virkelig skøn mad, som også sagtens kan bruges til madpakke dagen efter.

Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder
Ret: Salat
Køkken: Mellemøstlig
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Salat
  • 300 g gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 stk. forårsløg
Dressing
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 stk. lime (saften heraf)
  • 1 tsk. sirup
  • salt og peber
  • lidt rød chili
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1 drys cayennepeber
Topping
  • pistacienødder
  • fetaost /salatost
  • 4 stk. tørrede abrikoser / tørrede dadler
Sådan gør du
  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem på et salatfad.

  2. Skyl kikærter grundigt og tilsæt dem til fadet.

  3. Hak persille og mynte groft (eller fint hvis du ønsker det). Snit forårsløg og kom det hele på fadet.

  4. Ingredienserne til dressingen røres sammen i en lille skål.

  5. Hæld dressingen over salaten og rør det godt rundt.

  6. Top salaten med hakkede pistacienødder, fetaost og tørrede abrikoser skåret i mindre stykker.

  7. Velbekomme!

Marrokansk gulerodssalat Marrokansk gulerodssalatDu er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Karen 16. september 2018 - 19:58

Det ser virkelig lækkert ud! Den opskrift vil jeg helt klart prøve af. Tak fordi du delte :)

Reply
Stinna 16. september 2018 - 21:44

Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Kristian 3. december 2018 - 16:28

Ser super lækkert ud! :) Dejligt med lidt anderledes opskrift, og billederne sælger den virkeligt godt også ;) Fedt!

Reply
Stinna 4. december 2018 - 13:19

Tusind tak skal du have :-) Dejligt at du kan lide opskriften.

Reply
Sidsel 1. maj 2019 - 17:31

Hvor mange personer er opskriften til? :)

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:26

Hej Sidsel. Jeg vil gætte på som tilbehør til fire personer :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.