Fantastiske falafler

af Stinna

Fantastiske falaflerDisse fantastiske falafler er virkelig gode – næsten de bedste, jeg har smagt! Jeg lavede dem i går hjemme hos min far, hvor vi lavede mellemøstlig mad til hele familien.

Falafler er simpelthen noget af det bedste jeg ved og selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på disse fantastiske falafler på bloggen.

Idéen til aftenens tema kom, da vi i december var i Hamburg og besøgte den lækre restaurant Saliba. Her fik vi deres ‘Mazza’ menu, hvor man får en masse små lækre retter ind på bordet. Hertil får man serveret brød og så er det ellers bare at smage på de forskellige retter. Dette forsøgte min far og jeg at efterligne i går. Én af de små retter vi serverede, var disse lækre falafler. Opskriften på de andre retter kommer også her på bloggen. Vi lavede blandt andet en ret, der hedder ‘ filfil bil bandura’ – den kan man da kun elske!


★ FANTASTISKE FALAFLER – 4-6 PERSONER★

400 g tørrede kikærter

2 bundter bredbladet persille

1 lille håndfuld friske koriander

2 fed hvidløg

2 løg

3 tsk tørrede koriander

3 tsk stødt spidskommen

2 tsk salt

2 små kartofler, skrællet og revet

4 æg

4 spsk rasp eller havregryn

Et drys tørret chili

2 spsk citronsaft

Olie til stegning

  1. Sæt kikærterne i blød i koldt vand i et døgns tid.
  2. Jeg kogte ikke kikærterne, da jeg har hørt at det kan være grunden til at de nogle gange smuldrer.
  3. Blend alle ingredienserne sammen. Hvis farsen er for våd, så kom lidt mere rasp/havregryn i.
  4. Jeg stegte dem i godt med olie på en pande. Hvis du vil have dem helt runde, er det nødvendigt at friturestege dem.
  5. Lav eventuelt en enkelt lille falafel og smag på den, for at se om der skal mere krydderi i farsen.

Fantastiske falafler

8 Kommentarer

8 Kommentarer

Nadia 8. marts 2015 - 20:39

Det er så hyggeligt med mange små retter. Selvom det oftest tager lidt længere tid, så er det bare hyggeligere og jeg synes også tit, at man sidder lidt længere over maden, når man skal smage flere forskellige ting – og jeg elsker at sidde og spise i lang tid :)
– Nadia // lifebynan.dk

Reply
Stinna 9. marts 2015 - 09:49

Ja, det tager lidt længere tid men er så lækkert :-)

Reply
Victoria 19. april 2015 - 19:26

Har lavet disse her til aften og nøj hvor var de bare gode! :D

Reply
Simone 30. december 2015 - 22:44

Hej Stinna,

Er disse fryseegnede ? :-)

Reply
Stinna 31. december 2015 - 11:16

Hej Simone, det ved jeg desværre ikke. Men det tror jeg at de er :-) Jeg laver en stor portion falafler imorgen, så kan jeg da lige prøve at fryse nogen ned :-)

Reply
Simone 7. januar 2016 - 23:17

Hej Stinna,

Fik du frosset nogen ned? :-) Og tak for en fantastisk blog! Der er simpelthen så mange lækre opskrifter, at jeg ikke kan vælge hvad jeg skal skal først :D

Reply
Stinna 8. januar 2016 - 12:45

Nej desværre, men jeg tror sagtens at de kan fryses. Måske de bare lige skal lunes inden servering :-D Skønt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Rikke 6. april 2019 - 12:23

Hej Stinna,
Tror du at man kan bruge kikærter på dåse i stedet for tørrede kikærter? Jeg har nemlig flere gange glemt at sætte bønner og kikærter i blød, hvilket resulterer i at jeg hurtig må finde på noget andet til aftensmad:)

Med venlig hilsen Rikke

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy