Fantastiske falafler

af Stinna

Fantastiske falaflerDisse fantastiske falafler er virkelig gode – næsten de bedste, jeg har smagt! Jeg lavede dem i går hjemme hos min far, hvor vi lavede mellemøstlig mad til hele familien.

Falafler er simpelthen noget af det bedste jeg ved og selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på disse fantastiske falafler på bloggen.

Idéen til aftenens tema kom, da vi i december var i Hamburg og besøgte den lækre restaurant Saliba. Her fik vi deres ‘Mazza’ menu, hvor man får en masse små lækre retter ind på bordet. Hertil får man serveret brød og så er det ellers bare at smage på de forskellige retter. Dette forsøgte min far og jeg at efterligne i går. Én af de små retter vi serverede, var disse lækre falafler. Opskriften er fra Valdemarsro og jeg har blot ændret en smule på opskriften. Opskriften på de andre retter kommer også her på bloggen. Vi lavede blandt andet en ret, der hedder ‘ filfil bil bandura’ – den kan man da kun elske!


★ FANTASTISKE FALAFLER – 4-6 PERSONER★

400 g tørrede kikærter

2 bundter bredbladet persille

1 lille håndfuld friske koriander

2 fed hvidløg

2 løg

3 tsk tørrede koriander

3 tsk stødt spidskommen

2 tsk salt

2 små kartofler, skrællet og revet

4 æg

4 spsk rasp eller havregryn

Et drys tørret chili

2 spsk citronsaft

Olie til stegning

  1. Sæt kikærterne i blød i koldt vand i et døgns tid.
  2. Jeg kogte ikke kikærterne, da jeg har hørt at det kan være grunden til at de nogle gange smuldrer.
  3. Blend alle ingredienserne sammen. Hvis farsen er for våd, så kom lidt mere rasp/havregryn i.
  4. Jeg stegte dem i godt med olie på en pande. Hvis du vil have dem helt runde, er det nødvendigt at friturestege dem.
  5. Lav eventuelt en enkelt lille falafel og smag på den, for at se om der skal mere krydderi i farsen.

 

Fantastiske falafler

Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Nadia 8. marts 2015 - 20:39

Det er så hyggeligt med mange små retter. Selvom det oftest tager lidt længere tid, så er det bare hyggeligere og jeg synes også tit, at man sidder lidt længere over maden, når man skal smage flere forskellige ting – og jeg elsker at sidde og spise i lang tid :)
– Nadia // lifebynan.dk

Reply
Stinna 9. marts 2015 - 09:49

Ja, det tager lidt længere tid men er så lækkert :-)

Reply
Victoria 19. april 2015 - 19:26

Har lavet disse her til aften og nøj hvor var de bare gode! :D

Reply
Simone 30. december 2015 - 22:44

Hej Stinna,

Er disse fryseegnede ? :-)

Reply
Stinna 31. december 2015 - 11:16

Hej Simone, det ved jeg desværre ikke. Men det tror jeg at de er :-) Jeg laver en stor portion falafler imorgen, så kan jeg da lige prøve at fryse nogen ned :-)

Reply
Simone 7. januar 2016 - 23:17

Hej Stinna,

Fik du frosset nogen ned? :-) Og tak for en fantastisk blog! Der er simpelthen så mange lækre opskrifter, at jeg ikke kan vælge hvad jeg skal skal først :D

Reply
Stinna 8. januar 2016 - 12:45

Nej desværre, men jeg tror sagtens at de kan fryses. Måske de bare lige skal lunes inden servering :-D Skønt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Pandestegte fladbrød / naanbrød med nigellafrø 3. maj 2016 - 14:30

[…] delt opskrifterne på det fyld vi valgte, så kan jeg anbefale at fylde dem med fx guacamole og pandestegte fantastiske falafler.Nu til opskriften. Opskriften rækker til ca. 10 pandekager. Lav dem ikke for store, så brug gerne […]

Reply
Ovnbagte fantastiske falafler 20. maj 2016 - 07:11

[…] også: Fantastiske falafler og Ovnbagte grønne […]

Reply
Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing - Stinna 8. marts 2017 - 13:36

[…] Vi havde egentligt planlagt at spise falafler til salaten, men vi glemte det helt. Så hvis du mangler noget at spise til, så prøv med disse falafler: Fantastiske falafler. […]

Reply
Pandebrød af kikærtemel - brød af 4 ingredienser(vegansk og glutenfri) 2. juli 2017 - 07:01

[…] Opskriften på falaflerne kommer snarest. Indtil da kan jeg anbefale disse falafler: Fantastiske falafler.  […]

Reply
Falafel-vaffel med stegt aubergine og tahindressing 6. august 2017 - 22:07

[…] Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er mange af de samme ingredienser der går igen. Hvis du som jeg er helt vild med falafler, så kan jeg også anbefale disse opskrifter: Ovnbagte falafler – fantastiske og nemme at lave og Fantastiske falafler […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 33 - Stinna 13. august 2017 - 11:57

[…] så du har til fryseren eller til søndagsmaden. Få opskriften ved at klikke lige her og falaflerne her. LØRDAG […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 21 - Stinna 21. maj 2018 - 20:00

[…] TIRSDAG Rester fra mandag  Tirsdagen byder på rester fra i går. Hvis du vil have lidt ekstra fyld i spinatpandekagerne, så lav evt. disse falafler til. Når du alligevel er igang, så lav gerne dobbeltportion – så kan resten af falaflerne komme i fryseren. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Tabouleh med perlebyg - Stinna 12. juni 2018 - 09:13

[…] Herhjemme serverede jeg salaten med hjemmelavet humus og lidt brød. Hvis det havde været til aftensmad, ville jeg købe et par falafler eller lave disse falafler til. […]

Reply
Marrokansk gulerodssalat med kikærter og pistacienødder - Stinna 27. august 2018 - 12:22

[…] herunder blev spist af fire personer som tilbehør. Til salaten fik vi en dressing og falafler. Virkelig skøn mad, som også sagtens kan bruges til madpakke dagen […]

Reply
Rikke 6. april 2019 - 12:23

Hej Stinna,
Tror du at man kan bruge kikærter på dåse i stedet for tørrede kikærter? Jeg har nemlig flere gange glemt at sætte bønner og kikærter i blød, hvilket resulterer i at jeg hurtig må finde på noget andet til aftensmad:)

Med venlig hilsen Rikke

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.