Så blev det igen tid til madplanen. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Indisk vegetargryde med spinat og kikærter. Serveres med ris og raita.
- Afrikansk linsegryde.
- Spinatvafler med falafler og rødbedehummus.
- Hjemmelavet pizza.
- Tærte med rester.
- Sundere æbletærte med mandel-peanutbutter bund.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse!
Mandag: Indisk vegetarret med kikærter og spinat
Mandagens aftensmad består af en lækker indisk gryderet med kikærter og spinat. Selvom retten indeholder mange krydderier, så er den nem at lave. Serveres med ris og indisk dressing (raita) til.
Husk at lave dobbeltportion, så der også er til tirsdag.
TIRSDAG:
Rester fra mandag.
Onsdag: Afrikansk linsegryde
Onsdagens aftensmad består af denne lækre afrikanske linseret, som passer perfekt til efteråret. Herhjemme spiser vi retten med ris til og ristede peanuts. Lav dobbeltportion, så der også er til i morgen.
TORSDAG:
Rester fra onsdag.
Fredag: Spinatvafler med falafler, grønt og rødbedehummus
Fredagen består af disse spinatvafler, som er en af bloggens mest populære opskrifter. Server dem med købte falafler (dem fra Nutana på frost er ganske gode – eller lav disse selv), grønt og hummus – fx denne rødbedehummus.
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Lørdag spiser vi gerne noget ekstra lækkert – enten ude, take away eller sammen med nogle venner. Men oftest falder mit valg på pizza. Så hvis du skal lave hjemmelavet pizza, så er denne grove variant god.
Søndag: Restedag
Brug ugens reste-grønt i denne tærte. Tag et stykke med på madpakken mandag også – den smager nemlig også rigtig godt dagen efter.
Ugens søde snack: Æbletærte med mandel-peanutbutter-bund
Ugens søde snack er denne sundere æbletærte med mandel-peanutbutter bund. De danske æbler er virkelig gode lige nu, så jeg forsøger at få spist en masse, mens de smager allerbedst.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | Løg Hvidløg Frisk ingefær 1,5 kg friske tomater 1 pose frisk spinat Frisk koriander 1 agurk Frisk mynte 2 citroner 1 lime Frisk chili 200g rødbede Grøntsager til vaflerne – gerne 1 rød peberfrugt, agurk, løg og tomater. 14 bløde dadler (kage) 8 æbler (kage) (fyld til pizza) |
Kølevarer | 4 dl græsk yoghurt Gær til pizza 3 æg (ost til pizza) |
Frostvarer | Falafler (dem fra Nutana er ganske fine) 100g frossen spinat |
Tørvarer | 5 dåser kikærter (eller udblød selv, det er billigere) 2 breve sort te Olie til stegning Garam masala Spidskommen, stødt Gurkemeje, stødt Koriander, stødt Karry Ris (gerne brune ris) 4 dåser hakkede tomater 300g røde linser 2 dåser kokosmælk Peanutbutter (uden sukker) Saltede peanuts Havregryn 4 spsk. lys tahin 200g mandler (kage) Lidt sirup Lidt kokosolie (kan skiftes ud med smør – kage) Kanel (tomatsauce til pizza) |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.