Koldhævet grov pizzadej – sprød og grov pizza

af Stinna

Så blev det mandag og som mange af jer, er jeg altid lidt ekstra træt om mandagen. Efter en god weekend skal der altid lidt ekstra kaffe til at få mig i gear. Jeg forsøger altid at lave mandagen til en ekstra hyggelig dag, hvor vi herhjemme skal have god aftensmad. Ofte bliver det pizza, da det er noget vi begge elsker og så er det så nemt at lave (og smager virkelig godt jo!). Jeg har forsøgt mig med denne grove koldhævede pizzadej, som skal stå natten over i køleskabet. Du kan også sagtens sætte den over nu (hvis du er hjemme) og lade den stå på køl til i aften. Hvis du ikke har mulighed for at koldhæve din pizzadej, så har jeg en anden god opskrift lige her – så er mandagen alligevel reddet. 

I går satte jeg en pizzadej i køleskabet. Det var ikke denne variant, men derimod en surdejspizza! Jeg er SÅ spændt på resultatet, for jeg vil så gerne kunne bage med surdej. Jeg overvejer at tilmelde mig et bagekursus et sted, for det virker lidt som om at man bør vide en masse inden man bager med surdej.

Nu vil jeg smutte ud til min mormor og morfar og spise frokost, kan I have en skøn mandag!

★ KOLDHÆVET GROV PIZZADEJ (3-4 SMÅ PIZZAER) ★

1 ært gær

4 dl vand

200g fuldkornshvedemel

1 tsk. salt

2 spsk. olivenolie

200-250 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Kom gær i en skål. Mængden skal være på størrelse med en ært.
  2. Tilsæt de andre ingredienser under omrøring, til dejen er smidig og glat.
  3. Jeg rører dejen på en røremaskine, men den kan også æltes i hånden.
  4. Sæt dejen på køl med et vådt klæde over.
  5. Næste dag tændes ovnen på 250 grader (ikke varmluft). Hvis du har en pizzasten bages pizzaen derpå, ellers sætter du en bageplade i ovnen mens den varmes op.
  6.  Kom lidt mel på bordet og dejen formes med hænderne eller en kagerulle.
  7. Kom dit favoritfyld på.
  8. Pizzaen bages nederst i ovnen ved 250 grader til den er sprød og fyldet færdigt.
  9. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Christine Bonde 13. marts 2017 - 10:15

Skønne billeder, smukke! Du må snart prøve en variant med surdejen :D

Reply
Stinna 15. marts 2017 - 08:45

Tak smukke! Jeg har allerede forsøgt mig med en hvedepizza med surdej, som blev SÅ god! Gad dog godt kunne bage den i en grov variant også :-)

Reply
Tina KH 13. marts 2017 - 22:34

Uhm ser skøn ud, jeg må prøve med din slags ost:-)

Reply
Stinna 15. marts 2017 - 08:44

Tak – de blev ihvertfald gode :-)

Reply
Grov pizza - pizza med fuldkornsbund - Stinna 25. august 2017 - 08:31

[…] Hvis du derimod først regner med at være pizzasulten i morgen, så kan denne pizza anbefales: koldhævet grov pizzadej.  […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 43 - Stinna 22. oktober 2017 - 09:35

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. SØNDAG Reste-søndag  Som de andre uger, så er mit bud på ægte søndagsmad en tærte. Kom ugens reste-grøntsager i en grov bund. Jeg tager altid resterne af tærte med på madpakke. […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 46 - Stinna 19. november 2017 - 09:59

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. SØNDAG Reste-søndag  Som de andre uger, så er mit bud på ægte søndagsmad en tærte. Kom ugens reste-grøntsager i en grov bund. Jeg tager altid resterne af tærte med på madpakke. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy