Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Pizzadej

af Stinna

Hjemmelavet pizza af den nemmeste pizzadej. Nem pizzadej som passer perfekt til en hverdagsaften. Min opskrift på hjemmelavet pizza er nem, den smager godt og så bliver den virkelig sprød. Top den med lige det fyld du er mest vild med – jeg bruger altid denne pizzasauce til mine hjemmelavede pizzaer.

pizzadej

Opskrift pizzadej

Opskriften på nem pizzadej har jeg testet en del gange efterhånden og endelig er jeg nået frem til en nem dej, som bliver god hver gang og som passer perfekt til en nem aftensmad. Dejen er lavet af få ingredienser – nemlig hvedemel, gær, vand, olie og salt. Opskriften herunder er min bedste pizzadej og rækker til 2 pizzaer. Herhjemme spiser vi dette 2 personer. Så gang gerne opskriften op, hvis I er flere der skal spise pizza.

Brug gerne en mel med et højt proteinindhold – fx manitobamel (cirka 12,5g protein pr. 100g). Det giver en sej dej og en luftig skorpe.

Nem pizzadej – hjemmelavet pizza

Min bedste opskrift på nem pizzadej.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Hævetid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 1/4 pakke gær (cirka 12-15g)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem – brug gerne manitobamel)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
  • Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
  • Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted. Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
  • Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
  • Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
  • Kom dit yndlingsfyld på pizzaen.
  • Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
  • Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt.
  • Velbekomme.

Hjemmelavet pizza

Ovenstående opskrift er min favorit, når det gerne må gå lidt stærkt. Jeg har fået min far til at teste opskriften – og han godkendte den også. Ellers er jeg ret vild med surdejspizza, som dog tager en del længere tid at lave. En god opskrift på surdejspizza er lige her (ikke min opskrift). Surdejspizza giver en dybere smag og de lækreste lufthuller i skorpen. Men herhjemme fungerer det ikke til en hverdagsaften, hvor vi ikke bruger hele aftenen på aftensmaden.

Men hvordan laver man pizza? Jeg laver pizza ved at lave dejen lidt klistret. Ovenstående opskrift er nem og hurtig at lave. Den skal ikke rulles ud med en kagerulle, men i stedet strækkes/mases ud på bagepapiret. Så synes jeg den bliver allerbedst. Du kan også lave pizza på grill. Når jeg bager min pizza på grill, så bruger jeg en pizzasten som får lov at blive helt varm. Kom pizzaen på pladen og sæt låg på.

Fyld til pizza

Du kan bruge lige det fyld du elsker allermest. Det vigtigste er en god pizzasauce og en god slags ost. Hvis du er mere til en hvid pizza, så prøv at bytte pizzasaucen ud med grøn pesto eller mascarpone. Det er særligt lækkert, hvis du topper pizzaen med kartofler og frisk rosmarin, så du laver en kartoffelpizza.

Fuldkornspizza eller grov pizzadej

Hvis du i stedet for en klassisk pizzadej er på udkig efter en grov pizza med fuldkornsmel, så prøv gerne mine to varianter. De er lavet med lidt grovere mel, men er stadig virkelig lækre. Begge er to lidt sunde pizzaer:

Mel til pizza

Brug gerne en meltype med et højt proteinindhold til dine pizzaer. Fx giver manitobamel en virkelig skøn pizzabund. Alm. hvedemel kan dog også bruges, dejen er bare bedst med manitobamel.

Opskrift på nem pizza
pizzadej
hjemmelavet pizza

Følg også meget gerne med på min instagramprofil lige her.

14 Kommentarer

Lene Tranberg 29. april 2020 - 09:08

Tak for linket, Stinna<3
Kh Lene

Reply
Stinna 29. april 2020 - 09:08

Det er mig der takker for en god opskrift på pizza :-)

Reply
Martha Lanny. 12. november 2020 - 08:18

Hvad koster det,at være medlem hos dig.

Reply
Stinna 12. november 2020 - 09:00

Hej :-) Det koster ikke noget at bruge mine opskrifter.

Reply
Sille 27. januar 2021 - 10:16

Kan man lave den til bradepande pizza eller er dejen ikke god til det?

Reply
Stinna 27. januar 2021 - 12:15

Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Sofie 1. marts 2021 - 09:53

Hej. Der står ikke, hvor lang tid pizzaen skal have i ovnen?

Reply
Stinna 1. marts 2021 - 22:27

Hej, nej det plejer jeg ikke at skrive. Det afhænger nemlig også af mængden af fyld. Den skal være fint gylden i kanten.

Reply
Hannah 2. december 2021 - 15:00

5 stars
Lækker pizzadej!

Reply
Stinna 3. december 2021 - 09:06

Tusind tak :-)

Reply
Elva 27. december 2021 - 22:49

Hej,
Det ser mega lækkert ud!
Ville høre om du tænkte at man kunne lave opskriften uden røremaskine?
Mvh

Reply
Stinna 28. december 2021 - 16:30

Hej, tak :-) Det har jeg ikke forsøgt. Men så længe at du ælter den godt, tænker jeg sagtens at du kan.

Reply
Jens 24. januar 2022 - 17:44

5 stars
Har prøvet en del forskellige pizzadej-opskrifter efterhånden i min jagt på en fast. Den her opskrift med en blanding af 150 g durum mel og 250-300 g hvedemel/tipo00 er den bedste jeg nogensinde har fået. Det giver mig næsten lyst til at droppe fyldet.

Reply
Stinna 25. januar 2022 - 09:53

Sikke en dejlig besked. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy