Pizzasauce

af Stinna

Pizzasauce

Pizzasauce – min bedste opskrift på pizzasauce med tomat, olivenolie, hvidløg og en masse smag. Noget af det bedste jeg ved, er en god hjemmelavet pizza. Jeg kan bedst lide min pizza uden for meget fyld og derfor er det ekstra vigtigt, at tomatsaucen smager af noget. Min opskrift på pizzasauce er simpel og der skal ikke noget overraskende i, men derfor vil jeg alligevel gerne dele den med jer.

Opskrift på nem pizzasauce

Da jeg var på madkursus i italien lærte jeg, at en god sauce til pizza indeholder olivenolie. Så det er der selvfølgelig også i min variant. Da jeg bagte pizza til min familie, efterspurgte min farmor særligt opskriften på min sauce. Så den får I også her. Pizzasovsen er fyldt med smag, er nem at lave og så kan den sagtens laves dagen i forvejen – og fryses ned. Den er lavet af hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg, oregano, olivenolie, lidt æblecidereddike, sukker og salt. 

Opskriften på nem tomatsauce rækker til 2 pizzaer:

Pizzasauce

Denne opskrift er min bedste opskrift på pizzasauce. Fyldt med smag.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 stk.
Forfatter: Stinna
3.89 fra 9 stemmer

Ingredienser

  • 1 stk. dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano / eller timian
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike (kan erstattes af alm. eddike)
  • 1 tsk. sukker
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt chili kan undlades

Sådan gør du

  • I en gryde kommes tomat, tomatpuré, oregano, olivenolie, sukker, æblecidereddike og salt.
  • Hak hvidløg og chili fint. Kom det herefter i gryden.
  • Lad saucen småkoge i 5 minutter. Men den bliver endnu bedre, hvis den simrer et par timer. Så lav den gerne i god tid. Kom den derefter på pizzaen i et lidt tyndt lag.
  • Jeg toppede min pizza med rødløg, mozzarella og parmesan.
  • Velbekomme!

Hjemmelavet pizzasauce

Selvom jeg allerbedst kan lide en hjemmelavet pizzasauce, så kan en købt pizzasauce også sagtens bruges på pizza. Desværre synes jeg ofte at smagen kan være lidt kedelig, men med lidt hjælp bliver den ganske udemærket. Prøv at tilsætte lidt af ovenstående ingredienser – så får den meget mere smag. Måske I har en anden måde at lave pizzasovs på – så del den gerne i kommentarfeltet. Opskriften på min nemme pizzadej er lige her.



Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

12 Kommentarer

Camilla 5. januar 2016 - 11:06

elsker pizza! og den ser alt for lækker ud :)

Reply
Stinna 5. januar 2016 - 11:54

Tak – den var virkelig også god :-)

Reply
Diana 2. oktober 2019 - 16:19

Hej Stinna. Endnu en af dine fantastiske opskrifter, som jeg må prøve! Ved du om man evt kan gemme saucen på køl i en glaskrukke og hvor længe?

Reply
Stinna 3. oktober 2019 - 09:10

Tusind tak skal du have :-) Det aner jeg desværre ikke. Jeg ville nok fryse den ned.

Reply
Kristina M 26. oktober 2022 - 10:51

Tak, den vil vi prøve
Hvis det en dag bliver nødvendigt, kan jeg anbefale den økologiske pizzasauce fra Rema 1000

Reply
Stinna 28. oktober 2022 - 12:19

Tak den vil jeg prøve :-)

Reply
Mac 24. juli 2023 - 21:25

God opskrift, kan dog anbefale at stege løg, hvidløg, eddike, sukker, olivenolie og lidt chilli inden man blender det sammen med tomat og tørret/friske urter til Aller sidst så det ikke bliver bittert i sovsen.

Reply
Stinna 25. juli 2023 - 12:08

Tak :-) det må jeg prøve.

Reply
Christina 2. marts 2024 - 12:41

Den vil jeg prøve idag! Lyder fantastisk!

Reply
Stinna 4. marts 2024 - 14:29

Tusind tak! :-)

Reply
Sebastian 14. november 2024 - 19:06

5 stars
Jeg kommer tilbage til denne opskrift hver gang jeg skal lave pizza. Det ekstra bid fra æblecidereddiken er fantastisk.
Jeg lader den typisk koge ind i et par timer, for at få en tykkere konsistens. Og så laver jeg typisk flere portioner af gangen. Den tåler sagtens at komme på frokost.

Reply
Stinna 19. november 2024 - 09:36

Hvor er det dejligt at høre. Mange tak :-)

Reply
3.89 from 9 votes (8 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.