Pizzasauce – min bedste opskrift på pizzasauce med tomat, olivenolie, hvidløg og en masse smag. Noget af det bedste jeg ved, er en god hjemmelavet pizza. Jeg kan bedst lide min pizza uden for meget fyld og derfor er det ekstra vigtigt, at tomatsaucen smager af noget. Min opskrift på pizzasauce er simpel og der skal ikke noget overraskende i, men derfor vil jeg alligevel gerne dele den med jer.
Opskrift på nem pizzasauce
Da jeg var på madkursus i italien lærte jeg, at en god sauce til pizza indeholder olivenolie. Så det er der selvfølgelig også i min variant. Da jeg bagte pizza til min familie, efterspurgte min farmor særligt opskriften på min sauce. Så den får I også her. Pizzasovsen er fyldt med smag, er nem at lave og så kan den sagtens laves dagen i forvejen – og fryses ned. Den er lavet af hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg, oregano, olivenolie, lidt æblecidereddike, sukker og salt.
Opskriften på nem tomatsauce rækker til 2 pizzaer:
Pizzasauce
Ingredienser
- 1 stk. dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano / eller timian
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike (kan erstattes af alm. eddike)
- 1 tsk. sukker
- ½-1 tsk. salt
- lidt chili kan undlades
Sådan gør du
- I en gryde kommes tomat, tomatpuré, oregano, olivenolie, sukker, æblecidereddike og salt.
- Hak hvidløg og chili fint. Kom det herefter i gryden.
- Lad saucen småkoge i 5 minutter. Men den bliver endnu bedre, hvis den simrer et par timer. Så lav den gerne i god tid. Kom den derefter på pizzaen i et lidt tyndt lag.
- Jeg toppede min pizza med rødløg, mozzarella og parmesan.
- Velbekomme!
Hjemmelavet pizzasauce
Selvom jeg allerbedst kan lide en hjemmelavet pizzasauce, så kan en købt pizzasauce også sagtens bruges på pizza. Desværre synes jeg ofte at smagen kan være lidt kedelig, men med lidt hjælp bliver den ganske udemærket. Prøv at tilsætte lidt af ovenstående ingredienser – så får den meget mere smag. Måske I har en anden måde at lave pizzasovs på – så del den gerne i kommentarfeltet. Opskriften på min nemme pizzadej er lige her.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
12 Kommentarer
elsker pizza! og den ser alt for lækker ud :)
Tak – den var virkelig også god :-)
Hej Stinna. Endnu en af dine fantastiske opskrifter, som jeg må prøve! Ved du om man evt kan gemme saucen på køl i en glaskrukke og hvor længe?
Tusind tak skal du have :-) Det aner jeg desværre ikke. Jeg ville nok fryse den ned.
Tak, den vil vi prøve
Hvis det en dag bliver nødvendigt, kan jeg anbefale den økologiske pizzasauce fra Rema 1000
Tak den vil jeg prøve :-)
God opskrift, kan dog anbefale at stege løg, hvidløg, eddike, sukker, olivenolie og lidt chilli inden man blender det sammen med tomat og tørret/friske urter til Aller sidst så det ikke bliver bittert i sovsen.
Tak :-) det må jeg prøve.
Den vil jeg prøve idag! Lyder fantastisk!
Tusind tak! :-)
Jeg kommer tilbage til denne opskrift hver gang jeg skal lave pizza. Det ekstra bid fra æblecidereddiken er fantastisk.
Jeg lader den typisk koge ind i et par timer, for at få en tykkere konsistens. Og så laver jeg typisk flere portioner af gangen. Den tåler sagtens at komme på frokost.
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak :-)