Spinatvafler – nemme grønne madvafler

af Stinna
Spinatvafler 

Spinatvafler – grønne madvafler. Lækre vafler med spinat, som kan bruges istedet for almindelige madpandekager.  Selvom jeg virkelig er vild med madpandekager, så er det engang imellem sjovt at forny sig. Derfor bagte jeg forleden disse grønne madvafler med spinat. Spinaten giver vaflerne den fineste grønne farve og så er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønner og en dressing.

Spinatvafler – grønne wraps

Nu har jeg ikke selv børn, men forestiller mig at disse grønne vafler kunne være sjove til aftensmad. Da jeg var lille var jeg ihvertfald ret vild med grønt mad, fordi at min mor fortalte at det var ‘ninja turtels’ mad. Jeg var åbenbart ret nem at lokke med, for jeg spiste det glædeligt!

Spinatvafler

Opskriften giver omkring 3-4 vafler, så jeg kan anbefale at lave en større portion. Spinatvaflerne fungerer nemlig også rigtig godt til madpakken. Hvis du ønsker at lave glutenfri spinatvafler, så kan du sagtens bruge glutenfri havregryn.

Vaflerne kan fyldes med det fyld, som du normalt bruger til madpandekager. Eller de kan toppes med hummus, noget grønt og avocado og fungere som en let frokost. Når jeg laver vafler, bruger jeg et helt almindeligt vaffeljern, som er købt i et supermarked. For at undgå at dejen hænger fast i pladerne, sørger jeg altid for at komme lidt olie på begge plader. Så undgår man at halvdelen af dejen sidder fast, når man åbner vaffeljernet.

Spinatvafler med frossen spinat eller frisk

I opskriften her bruger jeg frossen spinat, som jeg tøer op ved at hælde kogende vand over. Det er virkelig nemt og gør, at det altid er nemt lige at have ingredienserne til disse vafler. Men frisk spinat kan også sagtens bruges.

Spinatvafler - nemme grønne madvafler

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 5 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
4.65 fra 14 stemmer

Ingredienser

  • 100 g spinat frossen (eller grønkål)
  • 3 æg
  • 1,5 dl havregryn ( kan erstattes af hvedemel)
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Kom frossen spinat i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det stå i et par minutter.
  • Hæld det kogende vand fra.
  • Kom spinat, havregryn, æg, salt, olivenolie og vand i en blender og blend det godt.
  • Tænd vaffeljernet og kom lidt olie på begge plader.
  • Bag vaflerne til de er gyldne.
  • Lad vaflerne køle lidt af og spis med ønsker fyld / topping.
  • Velbekomme.

Noter

Vaflerne kan også sagtens spises kolde - så de fungerer fint til madpakken.

Opbevaring af vafler med spinat

Vaflerne kan sagtens laves dagen før de skal spises. Opbevar dem blot i køleskabet. De smager også godt kolde.

Hvis du vil se flere opskrifter på madvafler, så er disse måske et bud:

Spinatvafler

Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne forbi min instagramprofil.  Her deler jeg madbilleder flere gange om ugen.

66 Kommentarer

kathrine johansen 29. august 2017 - 10:25

Er det bare mig, eller er spinat bare virkelig flot, altså farven den laver! Se lige disse smukke vafler, waow!
de smager sikkert vanvittigt godt! :)

God tirsdag :)

Reply
Stinna 29. august 2017 - 10:34

Tak – jeg er også helt vild med farven :-)

Reply
Spinat vafler – Fru Jensens Hjemmebag 27. maj 2018 - 19:07

[…] Min mand har igen været i gang med at lave lækkert og spændende mad. Vi kan rigtig godt lide blinis men ville gerne lave noget andet til en frokost så han fandt disse spinat vafler som var nemme at lave og smagte virkeligt lækker. De er fra Stinna.dk […]

Reply
Amalie 1. februar 2020 - 18:08

Hej – lækker opskrift.
Men den blir tynd som vand med de mængder væske til 1,5 dl havregryn? Hvad gør jeg galt?

Reply
Stinna 1. februar 2020 - 22:04

Øv det gør den ikke ved mig. Bliver de helt blendet ud? Prøv at tilsætte flere havregryn :-)

Reply
Katrine 28. oktober 2020 - 18:54

Ved du om de kan fryses?
Jeg leder efter sunde alternativer til min datter mad pakke

Reply
Stinna 28. oktober 2020 - 19:16

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Ingredlil 31. december 2022 - 14:00

Ang. At vaffeldejen bliver tynd, så prøv at lade dejen hvile i 10 min inden brug. Havregryn suger meget, når det får lov at hvile

Reply
Stinna 2. januar 2023 - 12:46

Tak for tippet :-)

Reply
Jill 9. juni 2018 - 14:52

De er så gode.. En fast del af min Madplan.. De er fantastiske til alt muligt

Reply
Stinna 10. juni 2018 - 12:12

Ej hvor skønt at du kan lide dem :-)

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 08:37

Hvad kan man spise med de vafler så de mætter længe

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Hej Jannie. Jeg ville spise dem med nogle falafler og grøntsager :-)

Reply
Heidi Zilmer 16. februar 2021 - 09:45

5 stars
Mums!
Jeg blendede en banan i dejen for at give sødme tak for skøn opskrift!

Stinna 16. februar 2021 - 13:30

Tusind tak – og det lyder godt med banan :-)

Lonnie 28. september 2018 - 17:31

Kan de laves med frisk spinat?

Reply
Stinna 30. september 2018 - 21:19

Det kan de sagtens :)

Reply
Lonnie 1. oktober 2018 - 12:44

Tak
Skal det mon stadig overhældes med kogende vand?

Reply
Stinna 1. oktober 2018 - 14:14

Jeg ville bare blende det – blot skylle det :-)

Reply
Lonnie 2. oktober 2018 - 09:49

Tak :-)

Helle Dinesen 3. oktober 2018 - 12:54

Har du prøvet at lave dejen i forvejen ?
…. altså det kunne være smart hvis man kunne lave dejen dagen inden …
Helle :D

Reply
Stinna 4. oktober 2018 - 15:32

Det har jeg ikke forsøgt :-D Det kunne da være smart – måske der bare skal røres lidt væske i inden, hvis det har stået og suget væsken?

Reply
Anne 5. januar 2019 - 07:25

5 stars
Hej Stinna
Det var nogle fantastisk gode vafler! Tusind for en god opsrkift

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 10:35

Hej Anne, tak for din kommentar. Så dejligt, at du kunne bruge min opskrift :)

Reply
Line 30. marts 2019 - 23:24

Hej Stinna
Kan man bruge denne her opskrift på madpandekager istedet? :-)

Reply
Stinna 2. april 2019 - 07:23

Hej Line.
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Men ellers har jeg denne opskrift:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-madpandekager-med-spinat.html

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 11:23

Er det hele spinat du bruger

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Det er bare frossen spinat – jeg køber nogle små kugler. Du kan sikkert også sagtens bruge frisk spinat.

Reply
Christine 21. august 2019 - 08:52

Kan de fryses?

Reply
Stinna 21. august 2019 - 13:57

Hej :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt at de kan.

Reply
Danielle 27. september 2019 - 19:02

Jeg har ingen vaffeljern, tror du man kan lave som dem pandekager?

Reply
Stinna 28. september 2019 - 09:56

Det har jeg desværre ikke prøvet :-) Men ellers kan du lave spinatpandekager istedet: https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-madpandekager-med-spinat.html

Reply
Hans Clausen 26. oktober 2019 - 08:53

Kan man man fryse spinatvafler ?

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:36

Det har jeg ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Sandra Delogu Nielsen 3. januar 2020 - 19:27

5 stars
Manden havde desværre glemt at købe spinat
Så jeg forsøgte mig med broccoli istedet for og ellers samme fremgangsmåde. Smager fantastisk! Har toppet med rødbede hummus, avokado og salat ost
Så smuk og lækker en ret

Reply
Stinna 3. januar 2020 - 22:21

Hvor er det dejligt at høre, mange tak! :-) Jeg må prøve med broccoli.

Reply
Maria 9. januar 2020 - 14:05

Hvor længe kan de holde i køleskabet færdigelavet?

Reply
Stinna 9. januar 2020 - 18:10

2-3 dage tænker jeg :-)

Reply
Karina 18. januar 2020 - 14:56

Er det også 100 g spinat hvis man bruger frisk? Tænker at det frosne vejer mere i forhold til friskt spinat

Reply
Stinna 21. januar 2020 - 09:39

Hej :-) Jeg ville bare bruge 100g – evt. tilsætte lidt mere, hvis de ikke bliver helt grønne.

Reply
Aksel 3. marts 2020 - 19:51

5 stars
Super lækre spinatvafler! Og så er de tilmed nemme og hurtige at lave
Toppede dem med hummus, salat, rucola, avocado, ærter, edamamme bønner, kiwi, hårdkogt æg og røget laks. Det smagte skønt. Prøv dem!

Reply
Stinna 4. marts 2020 - 20:31

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Anita 5. marts 2020 - 08:16

Hej Stinna
Ved du hvor mange kcal der er i en vaffel?..

Reply
Stinna 5. marts 2020 - 08:53

Hej, nej det aner jeg ikke :-)

Reply
Malene 13. oktober 2020 - 13:37

5 stars
Hej hej.

bare til info er der 104,4 kcal i vaflerne pr styk.
Mvh Malene

Reply
Stinna 13. oktober 2020 - 16:51

Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Jette Pedersen 17. juni 2020 - 15:19

5 stars
Skønne og spændende vafler. Kom i dag til at tilsætte lidt nyslynget honning. Det kan jeg godt anbefale, hvis nogen som mig har en sød tand. Kun se spiseskefuld.
Tak for mange skønne opskrifter.

Reply
Stinna 17. juni 2020 - 20:54

Tusind tak skal du have :-) Jeg må prøve med honning.

Reply
S 30. august 2020 - 06:21

Har du kalorieantal pr vaffel ?

Reply
Stinna 30. august 2020 - 11:33

Nej desværre ikke :-)

Reply
Line 3. september 2020 - 17:47

Må jeg spørge hvad du spiser der til? Jeg har i dag køb lidt forskelligt grønt samt laks, men kunne godt tænke mig nogle ideer til “topping” :)

Reply
Stinna 3. september 2020 - 19:39

Hej :-) Selvfølgelig. Ofte er det blot noget pesto, avocado, tomater osv. Eller smører dem med hummus. Nogle gange spiser jeg dem også med en slags bønne-gryde, så de fungerer lidt som madpandekager. Eller edamamefrikadeller :-)

Reply
Freja 18. januar 2021 - 16:25

Jeg har kun 2 æg – kan man lave den med det, eller skal der bruges 3 æg – vil det blive godt med kun 2?

Reply
Stinna 18. januar 2021 - 21:41

Hej. Jeg har desværre ikke forsøgt med 2 æg :-)

Reply
Regina 26. januar 2021 - 14:09

Hvad gør oliven olien?
Er den nødvendig eller kan man erstatte det med mere vand?

Reply
Stinna 26. januar 2021 - 17:28

Jeg synes at vaflerne bliver nemmere at få ud af vaffeljernet :-)

Reply
Jytte 2. juni 2021 - 05:59

1 star
Bliver FULDSTÆNDIG vandtyndt!!! Øv!!!

Reply
Stinna 2. juni 2021 - 07:30

Hej Jytte, øv! Det har jeg aldrig oplevet før. Hvordan gjorde du?

Reply
Christina 26. januar 2022 - 19:48

Kan man bruge noget istedet for æg ? :)

Reply
Stinna 28. januar 2022 - 08:42

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Merete 8. marts 2022 - 10:58

5 stars
Så skønne og nemme at lave. Tak for opskrift
Jeg kommer dem i fryseren med mellemlægspapir imellem, så jeg kan tage dem op enkeltvis. De tør hurtigt op. Så lækkert til frokost med lidt flødeost og kyllingestrimler.

Reply
Stinna 8. marts 2022 - 19:42

Hvor dejligt, tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Michala Kure 18. maj 2022 - 16:10

5 stars
Disse spinatvafler er en af vores ofte anvendte opskrifter herhjemme. De smager bare super godt. Vi bruger dem som alternativ til pitabrød.

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:20

Hvor er det dejligt at høre, tak :-)

Reply
Katrine 10. september 2023 - 20:58

5 stars
Herlig opskrift :-) Det er ikke sidste gang, jeg laver dem. Super nemt og super sundt.

Reply
Stinna 12. september 2023 - 11:18

Hvor dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.