Spinatvafler – nemme grønne madvafler

af Stinna
Spinatvafler 

Spinatvafler – grønne madvafler. Lækre vafler med spinat, som kan bruges istedet for almindelige madpandekager.  Selvom jeg virkelig er vild med madpandekager, så er det engang imellem sjovt at forny sig. Derfor bagte jeg forleden disse grønne madvafler med spinat. Spinaten giver vaflerne den fineste grønne farve og så er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønner og en dressing.

Spinatvafler – grønne wraps

Nu har jeg ikke selv børn, men forestiller mig at disse grønne vafler kunne være sjove til aftensmad. Da jeg var lille var jeg ihvertfald ret vild med grønt mad, fordi at min mor fortalte at det var ‘ninja turtels’ mad. Jeg var åbenbart ret nem at lokke med, for jeg spiste det glædeligt!

Spinatvafler

Opskriften giver omkring 3-4 vafler, så jeg kan anbefale at lave en større portion. Spinatvaflerne fungerer nemlig også rigtig godt til madpakken. Hvis du ønsker at lave glutenfri spinatvafler, så kan du sagtens bruge glutenfri havregryn.

Vaflerne kan fyldes med det fyld, som du normalt bruger til madpandekager. Eller de kan toppes med hummus, noget grønt og avocado og fungere som en let frokost. Når jeg laver vafler, bruger jeg et helt almindeligt vaffeljern, som er købt i et supermarked. For at undgå at dejen hænger fast i pladerne, sørger jeg altid for at komme lidt olie på begge plader. Så undgår man at halvdelen af dejen sidder fast, når man åbner vaffeljernet.

Spinatvafler med frossen spinat eller frisk

I opskriften her bruger jeg frossen spinat, som jeg tøer op ved at hælde kogende vand over. Det er virkelig nemt og gør, at det altid er nemt lige at have ingredienserne til disse vafler. Men frisk spinat kan også sagtens bruges.

Udskriv
5 fra 4 stemmer

Spinatvafler - nemme grønne madvafler

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 5 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 100 g spinat frossen (eller grønkål)
  • 3 æg
  • 1,5 dl havregryn ( kan erstattes af hvedemel)
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Kom frossen spinat i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det stå i et par minutter.
  • Hæld det kogende vand fra.
  • Kom spinat, havregryn, æg, salt, olivenolie og vand i en blender og blend det godt.
  • Tænd vaffeljernet og kom lidt olie på begge plader.
  • Bag vaflerne til de er gyldne.
  • Lad vaflerne køle lidt af og spis med ønsker fyld / topping.
  • Velbekomme.

Noter

Vaflerne kan også sagtens spises kolde - så de fungerer fint til madpakken.

Hvis du vil se flere opskrifter på madvafler, så er disse måske et bud:

Spinatvafler

Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne forbi min instagramprofil.  Her deler jeg madbilleder flere gange om ugen.

38 Kommentarer

38 Kommentarer

kathrine johansen 29. august 2017 - 10:25

Er det bare mig, eller er spinat bare virkelig flot, altså farven den laver! Se lige disse smukke vafler, waow!
de smager sikkert vanvittigt godt! :)

God tirsdag :)

Reply
Stinna 29. august 2017 - 10:34

Tak – jeg er også helt vild med farven :-)

Reply
Spinat vafler – Fru Jensens Hjemmebag 27. maj 2018 - 19:07

[…] Min mand har igen været i gang med at lave lækkert og spændende mad. Vi kan rigtig godt lide blinis men ville gerne lave noget andet til en frokost så han fandt disse spinat vafler som var nemme at lave og smagte virkeligt lækker. De er fra Stinna.dk […]

Reply
Amalie 1. februar 2020 - 18:08

Hej – lækker opskrift.
Men den blir tynd som vand med de mængder væske til 1,5 dl havregryn? Hvad gør jeg galt?

Reply
Stinna 1. februar 2020 - 22:04

Øv det gør den ikke ved mig. Bliver de helt blendet ud? Prøv at tilsætte flere havregryn :-)

Reply
Jill 9. juni 2018 - 14:52

De er så gode.. En fast del af min Madplan.. De er fantastiske til alt muligt

Reply
Stinna 10. juni 2018 - 12:12

Ej hvor skønt at du kan lide dem :-)

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 08:37

Hvad kan man spise med de vafler så de mætter længe

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Hej Jannie. Jeg ville spise dem med nogle falafler og grøntsager :-)

Reply
Lonnie 28. september 2018 - 17:31

Kan de laves med frisk spinat?

Reply
Stinna 30. september 2018 - 21:19

Det kan de sagtens :)

Reply
Lonnie 1. oktober 2018 - 12:44

Tak
Skal det mon stadig overhældes med kogende vand?

Reply
Stinna 1. oktober 2018 - 14:14

Jeg ville bare blende det – blot skylle det :-)

Reply
Lonnie 2. oktober 2018 - 09:49

Tak :-)

Helle Dinesen 3. oktober 2018 - 12:54

Har du prøvet at lave dejen i forvejen ?
…. altså det kunne være smart hvis man kunne lave dejen dagen inden …
Helle :D

Reply
Stinna 4. oktober 2018 - 15:32

Det har jeg ikke forsøgt :-D Det kunne da være smart – måske der bare skal røres lidt væske i inden, hvis det har stået og suget væsken?

Reply
Anne 5. januar 2019 - 07:25

5 stars
Hej Stinna
Det var nogle fantastisk gode vafler! Tusind for en god opsrkift

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 10:35

Hej Anne, tak for din kommentar. Så dejligt, at du kunne bruge min opskrift :)

Reply
Line 30. marts 2019 - 23:24

Hej Stinna
Kan man bruge denne her opskrift på madpandekager istedet? :-)

Reply
Stinna 2. april 2019 - 07:23

Hej Line.
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Men ellers har jeg denne opskrift:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-2.html

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 11:23

Er det hele spinat du bruger

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Det er bare frossen spinat – jeg køber nogle små kugler. Du kan sikkert også sagtens bruge frisk spinat.

Reply
Christine 21. august 2019 - 08:52

Kan de fryses?

Reply
Stinna 21. august 2019 - 13:57

Hej :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt at de kan.

Reply
Danielle 27. september 2019 - 19:02

Jeg har ingen vaffeljern, tror du man kan lave som dem pandekager?

Reply
Stinna 28. september 2019 - 09:56

Det har jeg desværre ikke prøvet :-) Men ellers kan du lave spinatpandekager istedet: https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-madpandekager-med-spinat.html

Reply
Hans Clausen 26. oktober 2019 - 08:53

Kan man man fryse spinatvafler ?

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:36

Det har jeg ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Sandra Delogu Nielsen 3. januar 2020 - 19:27

5 stars
Manden havde desværre glemt at købe spinat
Så jeg forsøgte mig med broccoli istedet for og ellers samme fremgangsmåde. Smager fantastisk! Har toppet med rødbede hummus, avokado og salat ost
Så smuk og lækker en ret

Reply
Stinna 3. januar 2020 - 22:21

Hvor er det dejligt at høre, mange tak! :-) Jeg må prøve med broccoli.

Reply
Maria 9. januar 2020 - 14:05

Hvor længe kan de holde i køleskabet færdigelavet?

Reply
Stinna 9. januar 2020 - 18:10

2-3 dage tænker jeg :-)

Reply
Karina 18. januar 2020 - 14:56

Er det også 100 g spinat hvis man bruger frisk? Tænker at det frosne vejer mere i forhold til friskt spinat

Reply
Stinna 21. januar 2020 - 09:39

Hej :-) Jeg ville bare bruge 100g – evt. tilsætte lidt mere, hvis de ikke bliver helt grønne.

Reply
Aksel 3. marts 2020 - 19:51

5 stars
Super lækre spinatvafler! Og så er de tilmed nemme og hurtige at lave
Toppede dem med hummus, salat, rucola, avocado, ærter, edamamme bønner, kiwi, hårdkogt æg og røget laks. Det smagte skønt. Prøv dem!

Reply
Stinna 4. marts 2020 - 20:31

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Anita 5. marts 2020 - 08:16

Hej Stinna
Ved du hvor mange kcal der er i en vaffel?..

Reply
Stinna 5. marts 2020 - 08:53

Hej, nej det aner jeg ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy