Spinatvafler – grønne madvafler. Lækre vafler med spinat, som kan bruges istedet for almindelige madpandekager. Selvom jeg virkelig er vild med madpandekager, så er det engang imellem sjovt at forny sig. Derfor bagte jeg forleden disse grønne madvafler med spinat. Spinaten giver vaflerne den fineste grønne farve og så er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønner og en dressing.
Spinatvafler – grønne wraps
Nu har jeg ikke selv børn, men forestiller mig at disse grønne vafler kunne være sjove til aftensmad. Da jeg var lille var jeg ihvertfald ret vild med grønt mad, fordi at min mor fortalte at det var ‘ninja turtels’ mad. Jeg var åbenbart ret nem at lokke med, for jeg spiste det glædeligt!
Opskriften giver omkring 3-4 vafler, så jeg kan anbefale at lave en større portion. Spinatvaflerne fungerer nemlig også rigtig godt til madpakken. Hvis du ønsker at lave glutenfri spinatvafler, så kan du sagtens bruge glutenfri havregryn.
Vaflerne kan fyldes med det fyld, som du normalt bruger til madpandekager. Eller de kan toppes med hummus, noget grønt og avocado og fungere som en let frokost. Når jeg laver vafler, bruger jeg et helt almindeligt vaffeljern, som er købt i et supermarked. For at undgå at dejen hænger fast i pladerne, sørger jeg altid for at komme lidt olie på begge plader. Så undgår man at halvdelen af dejen sidder fast, når man åbner vaffeljernet.
Spinatvafler med frossen spinat eller frisk
I opskriften her bruger jeg frossen spinat, som jeg tøer op ved at hælde kogende vand over. Det er virkelig nemt og gør, at det altid er nemt lige at have ingredienserne til disse vafler. Men frisk spinat kan også sagtens bruges.
Spinatvafler - nemme grønne madvafler
Ingredienser
- 100 g spinat frossen (eller grønkål)
- 3 æg
- 1,5 dl havregryn ( kan erstattes af hvedemel)
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Kom frossen spinat i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det stå i et par minutter.
- Hæld det kogende vand fra.
- Kom spinat, havregryn, æg, salt, olivenolie og vand i en blender og blend det godt.
- Tænd vaffeljernet og kom lidt olie på begge plader.
- Bag vaflerne til de er gyldne.
- Lad vaflerne køle lidt af og spis med ønsker fyld / topping.
- Velbekomme.
Noter
Opbevaring af vafler med spinat
Vaflerne kan sagtens laves dagen før de skal spises. Opbevar dem blot i køleskabet. De smager også godt kolde.
Hvis du vil se flere opskrifter på madvafler, så er disse måske et bud:
- Madvafler lavet af majsmel
- Falafel-vafler med stegt aubergine og tahindressing
- Madpakke tip: Falafel vafler – uden æg
Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne forbi min instagramprofil. Her deler jeg madbilleder flere gange om ugen.
68 Kommentarer
Er det bare mig, eller er spinat bare virkelig flot, altså farven den laver! Se lige disse smukke vafler, waow!
de smager sikkert vanvittigt godt! :)
God tirsdag :)
Tak – jeg er også helt vild med farven :-)
[…] Min mand har igen været i gang med at lave lækkert og spændende mad. Vi kan rigtig godt lide blinis men ville gerne lave noget andet til en frokost så han fandt disse spinat vafler som var nemme at lave og smagte virkeligt lækker. De er fra Stinna.dk […]
Hej – lækker opskrift.
Men den blir tynd som vand med de mængder væske til 1,5 dl havregryn? Hvad gør jeg galt?
Øv det gør den ikke ved mig. Bliver de helt blendet ud? Prøv at tilsætte flere havregryn :-)
Ved du om de kan fryses?
Jeg leder efter sunde alternativer til min datter mad pakke
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Ang. At vaffeldejen bliver tynd, så prøv at lade dejen hvile i 10 min inden brug. Havregryn suger meget, når det får lov at hvile
Tak for tippet :-)
De er så gode.. En fast del af min Madplan.. De er fantastiske til alt muligt
Ej hvor skønt at du kan lide dem :-)
Hvad kan man spise med de vafler så de mætter længe
Hej Jannie. Jeg ville spise dem med nogle falafler og grøntsager :-)
Mums!
Jeg blendede en banan i dejen for at give sødme tak for skøn opskrift!
Tusind tak – og det lyder godt med banan :-)
Kan de laves med frisk spinat?
Det kan de sagtens :)
Tak
Skal det mon stadig overhældes med kogende vand?
Jeg ville bare blende det – blot skylle det :-)
Tak :-)
Har du prøvet at lave dejen i forvejen ?
…. altså det kunne være smart hvis man kunne lave dejen dagen inden …
Helle :D
Det har jeg ikke forsøgt :-D Det kunne da være smart – måske der bare skal røres lidt væske i inden, hvis det har stået og suget væsken?
Hej Stinna
Det var nogle fantastisk gode vafler! Tusind for en god opsrkift
Hej Anne, tak for din kommentar. Så dejligt, at du kunne bruge min opskrift :)
Hej Stinna
Kan man bruge denne her opskrift på madpandekager istedet? :-)
Hej Line.
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Men ellers har jeg denne opskrift:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-madpandekager-med-spinat.html
Er det hele spinat du bruger
Det er bare frossen spinat – jeg køber nogle små kugler. Du kan sikkert også sagtens bruge frisk spinat.
Kan de fryses?
Hej :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt at de kan.
Jeg har ingen vaffeljern, tror du man kan lave som dem pandekager?
Det har jeg desværre ikke prøvet :-) Men ellers kan du lave spinatpandekager istedet: https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-madpandekager-med-spinat.html
Kan man man fryse spinatvafler ?
Det har jeg ikke forsøgt mig med :-)
Manden havde desværre glemt at købe spinat
Så jeg forsøgte mig med broccoli istedet for og ellers samme fremgangsmåde. Smager fantastisk! Har toppet med rødbede hummus, avokado og salat ost
Så smuk og lækker en ret
Hvor er det dejligt at høre, mange tak! :-) Jeg må prøve med broccoli.
Hvor længe kan de holde i køleskabet færdigelavet?
2-3 dage tænker jeg :-)
Er det også 100 g spinat hvis man bruger frisk? Tænker at det frosne vejer mere i forhold til friskt spinat
Hej :-) Jeg ville bare bruge 100g – evt. tilsætte lidt mere, hvis de ikke bliver helt grønne.
Super lækre spinatvafler! Og så er de tilmed nemme og hurtige at lave
Toppede dem med hummus, salat, rucola, avocado, ærter, edamamme bønner, kiwi, hårdkogt æg og røget laks. Det smagte skønt. Prøv dem!
Tusind tak skal du have :-)
Hej Stinna
Ved du hvor mange kcal der er i en vaffel?..
Hej, nej det aner jeg ikke :-)
Hej hej.
bare til info er der 104,4 kcal i vaflerne pr styk.
Mvh Malene
Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Skønne og spændende vafler. Kom i dag til at tilsætte lidt nyslynget honning. Det kan jeg godt anbefale, hvis nogen som mig har en sød tand. Kun se spiseskefuld.
Tak for mange skønne opskrifter.
Tusind tak skal du have :-) Jeg må prøve med honning.
Har du kalorieantal pr vaffel ?
Nej desværre ikke :-)
Må jeg spørge hvad du spiser der til? Jeg har i dag køb lidt forskelligt grønt samt laks, men kunne godt tænke mig nogle ideer til “topping” :)
Hej :-) Selvfølgelig. Ofte er det blot noget pesto, avocado, tomater osv. Eller smører dem med hummus. Nogle gange spiser jeg dem også med en slags bønne-gryde, så de fungerer lidt som madpandekager. Eller edamamefrikadeller :-)
Jeg har kun 2 æg – kan man lave den med det, eller skal der bruges 3 æg – vil det blive godt med kun 2?
Hej. Jeg har desværre ikke forsøgt med 2 æg :-)
Hvad gør oliven olien?
Er den nødvendig eller kan man erstatte det med mere vand?
Jeg synes at vaflerne bliver nemmere at få ud af vaffeljernet :-)
Bliver FULDSTÆNDIG vandtyndt!!! Øv!!!
Hej Jytte, øv! Det har jeg aldrig oplevet før. Hvordan gjorde du?
Det blev min også, men gav lækre vafler brugte frisk spinat og grovvalsede havregryn.
Dejligt at de blev gode :-)
Kan man bruge noget istedet for æg ? :)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Så skønne og nemme at lave. Tak for opskrift
Jeg kommer dem i fryseren med mellemlægspapir imellem, så jeg kan tage dem op enkeltvis. De tør hurtigt op. Så lækkert til frokost med lidt flødeost og kyllingestrimler.
Hvor dejligt, tak for tilbagemeldingen :-)
Disse spinatvafler er en af vores ofte anvendte opskrifter herhjemme. De smager bare super godt. Vi bruger dem som alternativ til pitabrød.
Hvor er det dejligt at høre, tak :-)
Herlig opskrift :-) Det er ikke sidste gang, jeg laver dem. Super nemt og super sundt.
Hvor dejligt at høre, tusind tak :-)