Spinatvafler – nemme grønne madvafler

af Stinna
Spinatvafler 

Spinatvafler – grønne madvafler. Lækre vafler med spinat, som kan bruges istedet for almindelige madpandekager.  Selvom jeg virkelig er vild med madpandekager, så er det engang imellem sjovt at forny sig. Derfor bagte jeg forleden disse grønne madvafler med spinat. Spinaten giver vaflerne den fineste grønne farve og så er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønnerog en dressing.

Grønne wraps

Nu har jeg ikke selv børn, men forestiller mig at disse grønne vafler kunne være sjove til aftensmad. Da jeg var lille var jeg ihvertfald ret vild med grønt mad, fordi at min mor fortalte at det var ‘ninja turtels’ mad. Jeg var åbenbart ret nem at lokke med, for jeg spiste det glædeligt!

Hvis du vil se flere opskrifter på madvafler, så er disse måske et bud:

Spinatvafler

Opskriften giver omkring 3-4 vafler, så jeg kan anbefale at lave en større portion. Spinatvaflerne fungerer nemlig også rigtig godt til madpakken. Hvis du ønsker at lave glutenfri spinatvafler, så kan du sagtens bruge glutenfri havregryn.

Vaflerne kan fyldes med det fyld, som du normalt bruger til madpandekager. Eller de kan toppes med hummus, noget grønt og avocado og fungere som en let frokost. Når jeg laver vafler, bruger jeg et helt almindeligt vaffeljern, som er købt i et supermarked. For at undgå at dejen hænger fast i pladerne, sørger jeg altid for at komme lidt olie på begge plader. Så undgår man at halvdelen af dejen sidder fast, når man åbner vaffeljernet.

Spinatvafler med frossen spinat eller frisk

I opskriften her bruger jeg frossen spinat, som jeg tøer op ved at hælde kogende vand over. Det er virkelig nemt og gør, at det altid er nemt lige at have ingredienserne til disse vafler. Men frisk spinat kan også sagtens bruges.

5 fra 1 stemme
Spinatvafler - nemme grønne madvafler
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 100 g spinat frossen
  • 3 æg
  • 1,5 dl havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand
Sådan gør du
  1. Kom frossen spinat i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det stå i et par minutter.
  2. Hæld det kogende vand fra.
  3. Kom spinat, havregryn, æg, salt, olivenolie og vand i en blender og blend det godt.
  4. Tænd vaffeljernet og kom lidt olie på begge plader.
  5. Bag vaflerne til de er gyldne.
  6. Lad vaflerne køle lidt af og spis med ønsker fyld / topping.
  7. Velbekomme.

Spinatvafler

Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne forbi min instagramprofil.  Her deler jeg madbilleder flere gange om ugen.

Print Friendly, PDF & Email
20 Kommentarer

20 Kommentarer

kathrine johansen 29. august 2017 - 10:25

Er det bare mig, eller er spinat bare virkelig flot, altså farven den laver! Se lige disse smukke vafler, waow!
de smager sikkert vanvittigt godt! :)

God tirsdag :)

Reply
Stinna 29. august 2017 - 10:34

Tak – jeg er også helt vild med farven :-)

Reply
Spinat vafler – Fru Jensens Hjemmebag 27. maj 2018 - 19:07

[…] Min mand har igen været i gang med at lave lækkert og spændende mad. Vi kan rigtig godt lide blinis men ville gerne lave noget andet til en frokost så han fandt disse spinat vafler som var nemme at lave og smagte virkeligt lækker. De er fra Stinna.dk […]

Reply
Jill 9. juni 2018 - 14:52

De er så gode.. En fast del af min Madplan.. De er fantastiske til alt muligt

Reply
Stinna 10. juni 2018 - 12:12

Ej hvor skønt at du kan lide dem :-)

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 08:37

Hvad kan man spise med de vafler så de mætter længe

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Hej Jannie. Jeg ville spise dem med nogle falafler og grøntsager :-)

Reply
Lonnie 28. september 2018 - 17:31

Kan de laves med frisk spinat?

Reply
Stinna 30. september 2018 - 21:19

Det kan de sagtens :)

Reply
Lonnie 1. oktober 2018 - 12:44

Tak
Skal det mon stadig overhældes med kogende vand?

Reply
Stinna 1. oktober 2018 - 14:14

Jeg ville bare blende det – blot skylle det :-)

Reply
Lonnie 2. oktober 2018 - 09:49

Tak :-)

Helle Dinesen 3. oktober 2018 - 12:54

Har du prøvet at lave dejen i forvejen ?
…. altså det kunne være smart hvis man kunne lave dejen dagen inden …
Helle :D

Reply
Stinna 4. oktober 2018 - 15:32

Det har jeg ikke forsøgt :-D Det kunne da være smart – måske der bare skal røres lidt væske i inden, hvis det har stået og suget væsken?

Reply
Anne 5. januar 2019 - 07:25


Hej Stinna
Det var nogle fantastisk gode vafler! Tusind for en god opsrkift

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 10:35

Hej Anne, tak for din kommentar. Så dejligt, at du kunne bruge min opskrift :)

Reply
Line 30. marts 2019 - 23:24

Hej Stinna
Kan man bruge denne her opskrift på madpandekager istedet? :-)

Reply
Stinna 2. april 2019 - 07:23

Hej Line.
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Men ellers har jeg denne opskrift:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-2.html

Reply
Jannie Mikkelsen 9. juni 2019 - 11:23

Er det hele spinat du bruger

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:58

Det er bare frossen spinat – jeg køber nogle små kugler. Du kan sikkert også sagtens bruge frisk spinat.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.