Spinatpandekager

af Stinna
Spinatpandekager - madpandekager med spinat

Spinatpandekager. Lækre, nemme og sunde spinatpandekager, som fungerer perfekt til aftensmad. Herhjemme laver vi rimelig ofte pandekager med spinat , som vi fylder med fyld.

Spinatpandekager – gode madpandekager

Ofte spiser vi disse grove madpandekager, når vi spiser pandekager med fyld. Men af og til laver vi istedet disse grønne pandekager, som smager virkelig skønt og så er de nemme at lave. Jeg har tidligere delt en opskrift på glutenfri spinatpandekager, men har nu også udviklet denne version, som er med hvedemel og groft mel.

Du kan sagtens bruge både frossen spinat eller frisk spinat. Det skal blot blendes sammen med vand, for at give pandekagerne den fine grønne farve. Hvis du bruger frossen spinat, så skal der blot hældes kogende vand over det først og derefter skal vandet presses fra. De kan spises både til frokost og til aftensmad. De fungerer også rigtig fint til madpakken.

Opskrift på madpandekager med spinat

Opskriften på spinatpandekager får du lige her. Som sagt har jeg valgt at bruge både hvedemel og fuldkornsmel til de grønne pandekager. Men du kan sagtens lave dem kun med hvedemel, hvis du ønsker. Hvis du ønsker en glutenfri variant, så har jeg en opskrift lige her: Glutenfri spinatpandekager.

Men nu til opskriften. Jeg har angivet, at der bliver ca. 10 pandekager. Jeg bruger en lidt lille pandekage-pande, så måske du får lidt færre pandekager. Jeg vil gætte på, at der er til 4 personer, hvis de spises med fyld.

Spinatpandekager

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk

Ingredienser

  • 2-3 dl vand
  • 100 g spinat der kan bruges både frisk og frossen, bare sørg for at det frosne skal tø lidt op først
  • 3 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornsmel
  • salt
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Kom vand og spinat i en foodprocessor. Hvis du bruger frossen spinat, så kom det i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i nogle minutter. Pres vandet fra og blend spinat med vand.
  • Tilsæt æg, hvedemel, fuldkornsmel, salt og olie. Blend det sammen. 
  • Steges på en pande ved middel varme med lidt olie på.
  • Spises med fyld.
  • Velbekomme!

Noter

De pandekager der ikke bliver spist, kan opbevares i køleskabet til næste dag og derefter lunes.

Fyld til spinatpandekager

Pandekagerne kan du fylde med lige det fyld, som du ønsker. Jeg synes det smager skønt at fylde dem med hjemmelavede falafler, hjemmelavet salsa (den på billedet) og noget salat. Men de kan fyldes med lige det, som man ønsker.

Spinatpandekager - madpandekager med spinat

Hvis du gerne vil se flere af mine madbilleder, så er du meget velkommen til at følge med på min instagram, hvor jeg deler flere billeder af min madlavning.

11 Kommentarer

11 Kommentarer

Anne 1. maj 2019 - 08:03

Hej Stinna

Jeg synes du har en dejlig blog, som inspirerer mig.

Jeg har lagt mærke til, at du tidligere har nævnt, at din kæreste spiser fx oksekød eller lignende til en ret. Herhjemme er det også kun mig der er vegetar, derfor kunne det være vildt fedt med et oplæg om hvordan I løser det hos jer og hvad han typisk spiser til dine lækre retter.

Jeg synes nemlig tit, at jeg ender med at lave 2 separate måltider, med mindre at vi fx får wraps/pita/burger/lignende og jeg så spiser bønner/falafler og han oksekød/frikadeller til.

Håber du har lyst til, at dele ud af dine gode erfaringer. God dag

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:27

Hej Anne. Tusind tak :-) Jeg har faktisk skrevet om det lidt her: https://stinna.dk/ikke-kategoriseret/din-kaereste-ogsaa-vegetar.html.
Men jeg vil da overveje at skrive om det i igen. Hav en skøn dag.

Reply
Jeanette 15. juli 2019 - 09:36

Hej Stinna
Ved du om spinatpandekager bliver trælse af at blive frosset?

Reply
Stinna 16. juli 2019 - 09:14

Hej Jeanette. Det ved jeg desværre ikke. Jeg har aldrig forsøgt at fryse dem :-)

Reply
Steen 25. december 2019 - 23:15

Umiddelbart lyder det interessant, for en “vegetaner/vaganer,
så jeg kigger nærmere på siden, om et par dage!

Reply
Stinna 26. december 2019 - 11:06

Hej Steen – tak for din kommentar :-) Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du mener med, at vente et par dage?

Reply
Steen 25. december 2019 - 23:18

JEANETTE!
Prøv selv (fx. med en eller to – og bliv klogere!

Reply
Laila 25. februar 2020 - 21:42

Hej, tak for en lækker opskrift jeg vil glæde mig til at prøve. Tænker om man kan skifte noget af melet ud med husk? Vil helst helt undgå mel ( har en ret sart mave) men har du testet noget i den stil?

Reply
Stinna 26. februar 2020 - 09:33

Hej :-) Tak skal du have. Jeg har desværre ikke prøvet at lave dem med husk. Skriv endelig hvis du får det afprøvet.

Reply
Sabrina 24. maj 2020 - 14:17

Hej! :-)

Ved du hvor længe de kan holde sig i køleskab?

Mvh.

Reply
Stinna 26. maj 2020 - 08:13

4-5 dage vil jeg tro :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy