Raita – opskrift på skøn indisk dressing. Raita er en indisk dip, som er lavet af et mælkeprodukt, agurk, tomater, hvidløg og mynte. Dressingen smager så skønt ovenpå indiske retter, fx denne indiske gryderet med spinat og kikærter.
Raita opskrift
Den indiske dip smager skønt til de fleste indiske retter og er nem at lave. Faktisk kan den laves flere timer i forvejen – for den bliver kun endnu bedre af at stå og trække. Tilsæt gerne koriander, hvis du er til det. Det gør dressingen endnu bedre. Jeg har brugt græsk yoghurt, men for en endnu mere flydende version kan du bruge yoghurt eller creme fraiche.
Raita
Ingredienser
- 2 dl græsk yoghurt, eller anden fed yoghurt
- 2 stk. tomater
- 1/2 stk. agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld frisk mynte
- 1 lille håndfuld friske koriander (kan undlades)
- salt
- saft af 1/2 citron
Sådan gør du
- Start med at komme yoghurt i en skål.
- Halvver agurken og fjern kernerne. Skær tomaterne over og fjern kernerne. Skær tomater og agurk i mindre tern og kom det i skålen.
- Tilsæt finthakket mynte og koriander. Smag til med salt og citron.
- Dippen kan med fordel laves noget tid i forvejen, så den kan trække smag.
Noter
Tilbehør til raita:
Men hvad spiser man så raita til? Server gerne denne indiske dip sammen med denne indiske gryderet: Indisk vegetarret med spinat og kikærter. Dertil ris og friske koriander. Ellers er dippen også virkelig god ovenpå en varm portion indisk dahl (som er en af mine personlige favoritter fra det indiske køkken).
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
Der står ikke nævnt hvornår hvidløgen skal i
Sammen med krydderurterne :-)