Raita – opskrift på skøn indisk dressing

af Stinna
Raita

Raita – opskrift på skøn indisk dressing. Raita er en indisk dressing, som er lavet af et mælkeprodukt, agurk, tomater, hvidløg og mynte. Dressingen smager så skønt ovenpå indiske retter, fx denne indiske gryderet med spinat og kikærter.

Raita

Den indiske dip smager skønt til de fleste indiske retter og er nem at lave. Faktisk kan den laves flere timer i forvejen – for den bliver kun endnu bedre af at stå og trække. Tilsæt gerne koriander, hvis du er til det. Det gør dressingen endnu bedre. Jeg har brugt græsk yoghurt, men for en endnu mere flydende version kan du bruge yoghurt eller creme fraiche.

Raita – indisk yoghurt-dip
Forb. tid
10 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 2 dl græsk yoghurt, eller anden fed yoghurt
  • 2 stk. tomater
  • 1/2 stk. agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld friske koriander (kan undlades)
  • salt
  • saft af 1/2 citron
Sådan gør du
  1. Start med at komme yoghurt i en skål.

  2. Halvver agurken og fjern kernerne. Skær tomaterne over og fjern kernerne. Skær tomater og agurk i mindre tern og kom det i skålen.

  3. Tilsæt finthakket mynte og koriander. Smag til med salt og citron.

  4. Dippen kan med fordel laves noget tid i forvejen, så den kan trække smag.

Indisk vegetarret med spinat og kikærter

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.