Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

af Stinna

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Afrikansk linseret med røde linser og spinat. Lige for tiden er det varme retter fyldt med smag jeg har allermest lyst til. Derfor lavede jeg i sidste uge denne skønne afrikanske linseret, som består af krydderier, kokosmælk, røde linser og frisk spinat. Herhjemme spiste vi den lækre ret med brune ris og friske koriander.

Afrikansk linseret – vegetarisk gryderet

Retten blev så skøn, at jeg gerne vil dele opskriften med jer her.Jeg har angivet opskriften til fire personer, hvis man spiser brune ris til – husk at toppe retten med saltede peanuts, det gør det hele ekstra lækkert.

Gryderet med røde linser

Opskriften herinde indeholder en del krydderier og kan se lidt overvældende ud. Men når først krydderierne er købt, så er der til aftensmad til mange gange. Sørg gerne for at lave en stor portion, for linseretten smager også virkelig godt dagen efter at den er lavet. Derudover så er denne afrikanske linsegryde også god til madpakken, især hvis du har mulighed for lige at varme den op. Istedet for ris kan retten også sagtens spises med noget brød til, fx kunne disse naanbrød fungere rigtig fint dertil.

Røde linser

Denne vegetariske ret er lavet med røde linser. Røde linser er geniale i gryderetter, da de koger ud og giver retten en skøn konsistens. Røde linser skal ikke sættes i blød, men blot skylles inden brug. Røde linser har en kogetid på 20 minutter – men smag til undervejs, hvornår de er møre.

Men nu til opskriften på den vegetariske gryderet – som faktisk også er vegansk. Jeg har skrevet at der er til fire personer, hvis der spises ris eller andet til. Men lav gerne en større portion. Herhjemme er vi vilde med rester og retten smager så skønt, at det ikke gør noget at spise den to dage i træk – eller endnu flere.

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
4.70 fra 13 stemmer

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g røde linser
  • 2 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. peanutbutter jeg brugte crunchy
  • lidt frisk chili
  • saft af 1/2 lime
  • salt
  • 1 stor håndfuld frisk spinat

Serveres med:

  • brune ris
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Hak løg groft og hvidløg fint.
  • Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt så karry, gurkemeje, spidskommen, finthakket ingefær.
  • Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, røde linser, vand og peanutbutter.
  • Tilsæt lidt chili, lidt limesaft og salt.
  • Lad det koge til de røde linser er møre.
  • Tilsæt så en stor håndfuld frisk spinat (eller mere).
  • Retten er nu færdig og klar til servering.
  • Spises med brune ris, peanuts og lidt frisk koriander.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan også fryse retten, så der er til nem aftensmad andre dage.

Hvis du også er vild med linseretter, så er disse måske også noget for dig:

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

41 Kommentarer

Sally Dorthea Fischer 6. april 2018 - 18:13

Hvor ser det lækkert ud! :D Tror du man ville kunne erstatte med grønne linser og blomkål, fremfor røde linser og spinaten? Og i så fald hvilken mængde? Ville et helt hoved blomkål blive for meget? Og hvor vigtig er gurkemeje for smagen? Har hørt at man kun bruger det for at give farve?

V.h. Sally :)

Reply
Stinna 8. april 2018 - 10:36

Mange tak :-) Jeg tror ikke du kan bruge grønne linser, da de ikke koger ud på samme måde som de røde linser gør :-) Resten tror jeg dog godt, jeg ved bare ikke med mængden. Måske blot et halvt blomkål.
Jeg synes gurkemeje passer godt deri, men du kan godt undlade det.

Reply
Caroline nørgaard 11. maj 2018 - 20:21

Hvor lang tid skal retten simre når du har puttet linserne i? Bare sådan ca? :-)

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:35

30-45 minutter plejer de at få hos mig :-)

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:35

30-45 minutter plejer de at få hos mig :-)

Reply
Rie 29. maj 2018 - 17:12

Tak for lækker opskrift! Ny farvorit herhjemme i børnefamilien. Skøn smag og lækker cremet ret.

Reply
Stinna 29. maj 2018 - 20:28

Ej hvor dejligt at I kunne lide den :) Tak!

Reply
Julie 1. oktober 2018 - 15:26

Egner den sig til at fryses ned?

Reply
Stinna 1. oktober 2018 - 16:23

Jeg tror sagtens at det kan fryses :-) Jeg fryser ofte retter med røde linser.

Reply
Katja 10. januar 2019 - 23:26

Ser virkelig lækkert ud ! Elsker din daal, så denne skal også prøves. Ville der være helt umuligt at bruge spinat fra fryser?

Reply
Stinna 12. januar 2019 - 12:02

Tusind tak :) jeg har ikke forsøgt med frossent – men tror godt det kan bruges :)

Reply
Anders 26. januar 2020 - 19:41

5 stars
Har lige lavet retten her til aften. Er vildt overrasket over, hvor godt det smager. Både jeg og min kone tog to gange. Det er ikke sidste gang jeg laver den ret. Tak for det Stinna!
Har i øvrigt regnet ud, at der er ca. 355 kcal pr. portion.

Reply
Stinna 27. januar 2020 - 07:30

Sikke en dejlig kommentar, mange mange tak :-)

Reply
Charlotte Dyhr 27. januar 2022 - 15:49

Hej Stinna. Den skal jeg prøve når min veninde kommer lørdag. Hvilken salat ville evt passe godt til denne ret???

Reply
Stinna 28. januar 2022 - 08:44

Hej, jeg ville servere en helt simpel salat til. Måske denne? https://stinna.dk/salat/simpel-salat-med-peberfrugt-og-tomater.html

:-)

Reply
Sara 1. november 2020 - 18:02

5 stars
Tak for en dejlig opskrift! Maden blev meget lækkert :)

Reply
Stinna 1. november 2020 - 21:15

Mange mange tak :-)

Reply
Vibeke 18. januar 2021 - 07:49

Skal prøve din spændende opskrift i aften, men er til tvivl om du blander spinaten i retten eller serverer den frisk ved siden af?

Reply
Stinna 18. januar 2021 - 09:00

Hej :-) Dejligt at høre. Jeg kommer det i retten.

Reply
Gila Høyberg 14. februar 2021 - 21:00

Hej Stinna.
Tak for opskriften! Hvordan får du peanutbutter til at smelte? Der var stadig lidt klumper i retten.

Reply
Stinna 15. februar 2021 - 08:22

Hej, dejligt at den kunne bruges :-) Der er stor forskel på peanutbutter. Hvis den ikke smelter, så vil jeg anbefale at røre den ud i lidt vand inden.

Reply
Lotte Bonderup 16. februar 2021 - 08:57

Tusinde tak for fantastisk inspiration til et sundere liv <3
Sikke en skøn linseret – det er helt sikkert ikke sidste gang, den bliver lavet :-)

Reply
Stinna 16. februar 2021 - 13:30

Dejligt at opskriften kan bruges :-) Tak!

Reply
Signe Kjeldbjerg 18. februar 2021 - 19:18

Virkelig lækker ret. Spiser den med naanbrød. Jeg er blevet fan af dine vegetariske gryderetter!

Reply
Stinna 19. februar 2021 - 08:24

Dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Mikael 19. marts 2021 - 16:22

5 stars
Lækker

Reply
Stinna 19. marts 2021 - 22:24

Mange tak :)

Reply
Anita 28. juli 2021 - 10:27

5 stars
Genial opskrift. 1000 tak.
Jeg afprøvede den overfor nogle gæster for et par uger siden, der ikke er kød-spisere og som stiller meget høje krav til smag, kvalitet og “substans”.
De var helt klart positive og anerkendede.

Reply
Stinna 29. juli 2021 - 07:11

Det gør mig glad, tusind tusind tak :-)

Reply
Eva 30. januar 2022 - 18:19

5 stars
Super lækker ret – tak for opskriften!

Reply
Stinna 31. januar 2022 - 09:40

Dejligt at opskriften kan bruges :-) Velbekomme.

Reply
Louise 22. oktober 2022 - 12:59

Kan man bruge frossen spinat i stedet? :)

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:33

Det har jeg ikke forsøgt mig med, men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Mette 19. januar 2023 - 15:24

5 stars
Super lækkert!

Reply
Stinna 19. januar 2023 - 19:39

Tusind tak :-)

Reply
Bente Harbo 4. april 2023 - 18:57

5 stars
Uhm, det er en superlækker linseret. Jeg supplerede lige med en porre og en rød peber, der trængte til at blive spist. Puttede det bare i, da retten stod og simrede

Reply
Stinna 13. april 2023 - 08:46

Tak! Og tak for tip med porre og peberfrugt :-)

Reply
Rikke 12. november 2023 - 22:41

5 stars
Virkelig lækker. Lige en upgrade i forhold til daal. Lavede den til en fødselsdag med 10-12 gæster, dog uden spinat, da jeg ikke lige havde noget. Det var virkelig en nem måde at slippe omkring maden på, og alle spurgte efter opskriften :-)

Reply
Stinna 15. november 2023 - 14:10

Tusind tak for tilbagemeldingen :-) Så dejligt at gæsterne kunne lide den.

Reply
Nina 9. marts 2024 - 11:32

5 stars
Jeg er helt tosset med den ret! Jeg har ofte en aftenvagt på arbejde og ender tit med at spise noget møg-mad. Men nu laver jeg denne her og putter i microbakker og har i fryseren og så er det bare at snuppe sådan en med.

Reply
Stinna 10. marts 2024 - 14:03

Åh sikke en skøn besked! Tak :-)

Reply
4.70 from 13 votes (4 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.