Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

af Stinna

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Afrikansk linseret med røde linser og spinat. Lige for tiden er det varme retter fyldt med smag jeg har allermest lyst til. Derfor lavede jeg i sidste uge denne skønne afrikanske linseret, som består af krydderier, kokosmælk, røde linser og frisk spinat. Herhjemme spiste vi den lækre ret med brune ris og friske koriander.

Afrikansk linseret – vegetarisk gryderet

Jeg er inspireret til opskriften af dygtige Maria Vestergaard, som har en afrikansk-inspireret opskrift på sin blog. Maria er inspireret af sin svigermors opskrift og retten lød så lækker, at jeg måtte prøve at lave noget lignende. Retten blev så skøn, at jeg gerne vil dele opskriften med jer her.Jeg har angivet opskriften til fire personer, hvis man spiser brune ris til – husk at toppe retten med saltede peanuts, det gør det hele ekstra lækkert.

Gryderet med linser

Opskriften herinde indeholder en del krydderier og kan se lidt overvældende ud. Men når først krydderierne er købt, så er der til aftensmad til mange gange. Sørg gerne for at lave en stor portion, for linseretten smager også virkelig godt dagen efter at den er lavet. Derudover så er denne afrikanske linsegryde også god til madpakken, især hvis du har mulighed for lige at varme den op. Istedet for ris kan retten også sagtens spises med noget brød til, fx kunne disse naanbrød fungere rigtig fint dertil.

Hvis du også er vild med linseretter, så er disse måske også noget for dig:

Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk

Spaghetti i linsesauce

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

Men nu til opskriften på den vegetariske gryderet – som faktisk også er vegansk. Jeg har skrevet at der er til fire personer, hvis der spises ris eller andet til. Men lav gerne en større portion. Herhjemme er vi vilde med rester og retten smager så skønt, at det ikke gør noget at spise den to dage i træk – eller endnu flere.

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g røde linser
  • 2 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. peanutbutter jeg brugte crunchy
  • lidt frisk chili
  • saft af 1/2 lime
  • salt
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
Serveres med:
  • brune ris
  • saltede peanuts
Sådan gør du
  1. Hak løg groft og hvidløg fint.
  2. Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  3. Tilsæt så karry, gurkemeje, spidskommen, finthakket ingefær.
  4. Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, røde linser, vand og peanutbutter.
  5. Tilsæt lidt chili, lidt limesaft og salt.
  6. Lad det koge til de røde linser er møre.
  7. Tilsæt så en stor håndfuld frisk spinat (eller mere).
  8. Retten er nu færdig og klar til servering.
  9. Spises med brune ris, peanuts og lidt frisk koriander.
  10. Velbekomme.

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
12 Kommentarer

12 Kommentarer

Sally Dorthea Fischer 6. april 2018 - 18:13

Hvor ser det lækkert ud! :D Tror du man ville kunne erstatte med grønne linser og blomkål, fremfor røde linser og spinaten? Og i så fald hvilken mængde? Ville et helt hoved blomkål blive for meget? Og hvor vigtig er gurkemeje for smagen? Har hørt at man kun bruger det for at give farve?

V.h. Sally :)

Reply
Stinna 8. april 2018 - 10:36

Mange tak :-) Jeg tror ikke du kan bruge grønne linser, da de ikke koger ud på samme måde som de røde linser gør :-) Resten tror jeg dog godt, jeg ved bare ikke med mængden. Måske blot et halvt blomkål.
Jeg synes gurkemeje passer godt deri, men du kan godt undlade det.

Reply
Vegetarisk madplan uge 15 - Stinna 8. april 2018 - 10:33

[…] MANDAG Afrikansk linsegryde Mandagens aftensmad består af denne skønne afrikanske ret med røde linser, spinat, en masse krydderier og serveres med brune ris. Retten her er til fire personer, men lav gerne en dobbeltportion, så du også har til tirsdag. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Caroline nørgaard 11. maj 2018 - 20:21

Hvor lang tid skal retten simre når du har puttet linserne i? Bare sådan ca? :-)

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:35

30-45 minutter plejer de at få hos mig :-)

Reply
Stinna 12. maj 2018 - 22:35

30-45 minutter plejer de at få hos mig :-)

Reply
Rie 29. maj 2018 - 17:12

Tak for lækker opskrift! Ny farvorit herhjemme i børnefamilien. Skøn smag og lækker cremet ret.

Reply
Stinna 29. maj 2018 - 20:28

Ej hvor dejligt at I kunne lide den :) Tak!

Reply
Julie 1. oktober 2018 - 15:26

Egner den sig til at fryses ned?

Reply
Stinna 1. oktober 2018 - 16:23

Jeg tror sagtens at det kan fryses :-) Jeg fryser ofte retter med røde linser.

Reply
Katja 10. januar 2019 - 23:26

Ser virkelig lækkert ud ! Elsker din daal, så denne skal også prøves. Ville der være helt umuligt at bruge spinat fra fryser?

Reply
Stinna 12. januar 2019 - 12:02

Tusind tak :) jeg har ikke forsøgt med frossent – men tror godt det kan bruges :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.