Indisk vegetarret med spinat og kikærter

af Stinna
Indisk vegetarret med spinat og kikærter

Indisk vegetarret med spinat og kikærter. Denne indiske ret lavede jeg ude hos min far, hvor vi skulle lave noget lækkert til aftensmad. Denne indiske vegetargryderet er lavet med skønne krydderier, kikærter kogt i sort te, tomater og spinat.

Vi er begge helt vilde med indisk mad og faktisk er det ofte indisk mad vi laver, når vi skal spise sammen. Vi drømmer om en tur til Indien, hvor vi skal lave (og spise!) mad. Indtil da, laver vi indisk mad herhjemme.

Indisk vegetarret

Selvom jeg har en del indiske retter herinde allerede, så synes jeg det er så spændende at afprøve nye smagskombinationer. Så jeg bruger en del tid på at læse i kogebøger, på andre blogs osv., for at finde frem til nye spændende retter. Denne indiske ret er sammensat af alle mulige forskellige retter, så den har ikke et bestemt navn. Men det gør den ikke mindre god, for den smagte så skønt. Særligt med indisk yoghurt-dip (raita), som jeg faktisk vil anbefale at spise til.

Men nu til opskriften. Vi serverede retten sammen med ris, friske koriander og raita.

Indisk vegetarret

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Gryderet
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. løs sort te (eller 1 brev sort te)
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2×2 cm frisk ingefær, gerne økologisk (så er du fri for at skrælle det)
  • olie til stegning
  • 1 spsk. garam masala, indisk krydderiblanding
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 500 g friske tomater
  • 1-2 dl vand
  • salt
  • 1 håndfuld frisk spinat

Tilbehør

  • ris
  • friske koriander
  • raita (indisk yoghurt-dip)

Sådan gør du

  • Start med at hælde vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Kom kikærter, vand og sort te i en gryde. Lad det koge i ca. 8 minutter.
  • Imens hakkes løg, hvidløg og ingefær. Kom olie på en pande og tilsæt løg, ingefær og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt krydderierne til panden og lad det stege et halv minut under omrøring.
  • Hak tomater groft og tilsæt dem til panden. Tilsæt lidt vand.
  • Tilsæt nu kikærterne (og vandet!) til panden. Lad det hele småkoge, til tomaterne er kogt ud.
  • Smag retten til med salt.
  • Lige inden servering røres frisk spinat i. Vend det godt rundt og lad det koge i et halvt minut igen.

Noter

Sort te bidrager med smag til denne ret. Men hvis du ikke har noget sort te, så kan det godt undlades.

Jeg vil anbefale at du også laver den indiske dip til. Det smagte så skønt og bidrog med friskhed til retten. Den er lavet af yoghurt, agurk, tomat, hvidløg, mynte, koriander, citron og salt.

Hvis du også er vild med indisk mad, så er disse opskrifter måske også noget for tid:

Indisk vegetarret med spinat og kikærter

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

15 Kommentarer

Milene 23. september 2019 - 22:04

Hej Stinna, den her opskrift ser så lækker ud. Kan du anbefale et godt sted at købe koriander? Synes ikke dem man kan købe i supermarkedet tit ser lidt triste ud. Kh, Milene.

Reply
Stinna 24. september 2019 - 09:04

Hej :-) Tak skal du have. Hmm nej desværre ikke. Disse er købt i Superbrugsen.

Reply
Carina 24. september 2019 - 07:42

Wow, dine retter ser lækre ud, og jeg skal helt sikkert prøve nogle af dine ugeplaner. Det er jo totalt luksus for sådan en travl type som mig.
Risene til denne ret ser meget fancy ud. Hvad har du gjort ved dem?

Reply
Stinna 24. september 2019 - 09:03

Tusind tak :) Det er røde ris.

Reply
Danielle 30. september 2019 - 19:39

5 stars
Det her er en virkelig god ret! Jeg brugte tørrede kikærter og udblødte dem. De smagte så godt.
Hvad er grunden til de skal koges i sort te?

Reply
Stinna 1. oktober 2019 - 11:01

Ej så dejligt at høre :-) Det skulle gerne bidrage med noget smag.

Reply
Julie 22. oktober 2019 - 10:34

Jeg er antitedrikker, så aner ikke en dyt om te.. må det gerne bare være sådan et brev sort te fra f.eks. pickwick?

Reply
Stinna 23. oktober 2019 - 09:08

Ja det må det. Bare det er sort te :-)

Reply
Kristian 3. maj 2020 - 17:15

Lavede denne i aften. Faktisk min første vegetarret. Nøj den var god. Stor ros herfra!

Reply
Stinna 3. maj 2020 - 18:19

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Anna 21. januar 2021 - 22:43

5 stars
Vanvittig lækker ret !!!
Kæmpe ros her fra. Mums det var godt. Tak for altid geniale opskrifter! <3 :)

Reply
Stinna 22. januar 2021 - 09:31

Tusind tusind tak :-)

Reply
Fifi 8. juni 2021 - 13:14

Hey! Kan man bruge Earl Grey te eller skal det være helt sort te uden andet smag?

Reply
Stinna 8. juni 2021 - 18:59

Det kan du sagtens. Bare det er ren earl grey :-)

Reply
Ugens madplan uge 49 – Milles mad 4. december 2022 - 07:58

[…] Kikærtecurry og […]

Reply
5 from 2 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.