Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken

af Stinna


Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken. Endnu en æbleopskrift. Disse er virkelig simple, indeholder ikke mange ingredienser og er gode til madpakken. Denne opskrift er én af dem jeg selv oftest laver. De er nemlig virkelig gode til den søde tand en eftermiddag, de tager ikke lang tid at lave og så smager de skønt.

Sunde æblemuffins

Når jeg har en lang dag på studiet, kan jeg godt blive lækkersulten og træt hen efter middag. Derfor plejer jeg at have en lille snack med, som gerne skal passe til en god kop kaffe. I dag havde jeg disse muffins med – sunde æblemuffins med kanel og havregryn. De er lavet af simple ingredienser, som de fleste allerede har liggende i skabet eller som kan købes i det lokale supermarked.

Jeg bander lidt over manglende dagslys til mine billeder for tiden. Jeg er selv mest til dagslys til madbilleder, men jeg overvejer at anskaffe mig nogle redskaber, så jeg kan lave en lille foto-opstilling herhjemme. Indtil da, så må i bare over med manglende dagslys på mine billeder :-)

Nu til opskriften på æblemuffins:

Når jeg bager muffins, så bruger jeg altid mine silikoneforme. Jeg har desværre dårlig erfaring med papirsforme, hvor jeg altid synes at noget hænger fast i. Hvis du kun ejer papirsforme, så vil jeg anbefale dig at smøre dem med lidt smør inden dejen kommer i. Opskriften her rækker til 6-7 muffins, når jeg bager dem i silikoneforme.

Sunde æblemuffins

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 7 stk.
Forfatter: Stinna
4.89 fra 9 stemmer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 2 små danske æbler
  • 1 tsk.  kanel
  • salt
  • 1-2 spsk. honning
  • 20 g smør eller kokosolie

Sådan gør du

  • Skær æbler i små tern.
  • Bland æbler, havregryn, kanel, honning, smektet fedtstof, salt  og æg.
  • Kom dejen i silikoneforme.
  • Bages ved 200g varmluft i 15-20 minutter (hold øje med dem - der er forskel på ovne!)
  • Spises når de er kølet af.

Noter

Disse muffins kan sagtens fryses.

Opbevaring:

Jeg opbevarer disse muffins i køleskabet. Så er det nemt at tage en med på madpakken hver dag. De kan sagtens holde sig en lille uges tid.

Hvis du også er vild med æbler, så prøv også disse opskrifter:


sunde æblemuffins

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

51 Kommentarer

Michala 12. november 2014 - 19:09

De ser lækre ud! :-) Hvor længe kan de holde, og egner de sig til nedfrysning?

Reply
Stinna 12. november 2014 - 19:25

Mange tak :-) Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men de kan sagtens holde nogle dage i køleskab.

Reply
Josefine 13. november 2014 - 18:02

Hvor ser de bare smadder lækre ud Stinna!
Kender alt for godt til at blive træt på en lang dag i skole. De her muffins ligner lige løsningen ;)

Reply
Stinna 13. november 2014 - 19:39

Mange tak skal du have :-) Jeg håber disse kan hjælpe dig ;-)

Reply
Ann 15. november 2014 - 09:19

Tak for opskrift, de er lækre :-)
Til de interesserede kan jeg oplyse at der er ca 900 kcal i hele portionen og 130 kcal i én ;-)

Reply
Stinna 15. november 2014 - 15:48

Dejligt at du kan lide dem :-)

Reply
Ankerstjerne 15. november 2014 - 15:47

De her sunde muffins er møg lækre Stinna! Jeg bagte dem i fredags og tog nogle med til veninderne, 100% godkendt fra deres side også (:
Jeg elsker altså virkelig din blog, så mange lækre opskrifter og så mange der egentlig skal prøves !!

Reply
Stinna 16. november 2014 - 12:11

Mange tak for din søde kommentar :-) Så skønt at du kan lide dem og at dine veninder også kunne :-) Tak fordi du følger med!

Reply
Cathrine Koefoed 26. november 2014 - 20:54

Mmm, det ser lækkert ud! :-) God aften.
Kh Cathriine

Reply
Rikke 13. maj 2015 - 19:08

Ej, de er bare så gode :) Tak for opskriften!
Jeg puttede lidt hakkede mandler i.
Det kan også anbefales :)

Reply
Stinna 18. maj 2015 - 15:51

Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply
Merete 7. januar 2016 - 19:24

Suuuuper gode :-) De bliver et fast indslag hjemme hos os.

Tak for en skøn opskrift :-)
Mvh Merete

Reply
Stinna 8. januar 2016 - 12:46

Skønt at I kan lide disse muffins :-)

Reply
Jane Hammershøj 16. april 2016 - 10:28

Hej Stinna. Synes min “dej” er lidt tyk. Har du slet ingen anden væske i end æggene? hvad vil du foreslå hvis jeg gerne vil have mere væske i, vand? tænker jeg næste gang vil komme en anelse mere honning i, men har en dejlig smag. Elsker æbler og kanel sammen der er godt nok masser af lækre opskrifter. Har først lige fundet dig, så skal ha’ afprøvet en masse ☺️

Reply
Stinna 16. april 2016 - 16:21

Hej Jane,
din kommentar skulle bare lige godkendes af mig :-)
Nej det har jeg ikke, men min dej var også tyk. Jeg ville tilsætte mælk :-)

Du kan sagtens tilsætte honning, hvis du ønsker dem sødere – det er jo lidt en smagssag.
Dejligt at du vil læse med :-)

Reply
Jane Hammershøj 16. april 2016 - 14:29

Hov, hvor blev min kommentar af?

Reply
Sofie Matschafsky 3. oktober 2016 - 07:38

Hej Stinna,
Sikke nogle fantastiske og inspirerende opskrifter du har! Jeg glæder mig til at komme igang med dem :)
Jeg kan se at kokosolie er noget du bruger i mange af dine opskrifter og jeg er derfor lidt nysgerrig på hvad du tænker om at bruge det. Der er jo rigtig mange mættede fedtsyre i. Har du evt et alternativ til kokosolie?

Reply
Stinna 4. oktober 2016 - 11:29

Hej, mange tak for din kommentar :-)
Der er lidt delte meninger om kokosolie. Mange steder nævnes det, at mættet fedt ikke er så usundt, som før antaget. Kokosolie nævnes ofte at være en god idé at anvende, især når der steges da det kan holde til varme temperaturer. Dog er det ikke noget jeg vil komme vildt meget ind på her – du kan bruge lige den type olie du ønsker, bare den er smagsneutral :-)

Reply
Anette Wulff 4. februar 2017 - 15:43

Har lige bagt muffins, men undrede mig over, at der ikke skal mel i?

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:25

Hej, det er havregryn der fungerer som mel i denne opskrift. Du kan dog sagtens tilsaette lidt mel, hvis du oensker en konsistens lidt ala almindelige muffins. :-)

Reply
Serdar 14. juni 2017 - 12:14

MANGE TAK STINNA FOR DENNE OPSKRIFT. JEG HAR LIGE LAVET 6×3 MUFFINS OG PLANLÆGGER AT KØBE FLERE MUFFINSFORME BEGRUND AF DENNE OPSKRIFT.
JEG ØNSKER FLERE HAVREGRYNS OPSKRIFTER!!

Reply
Stinna 15. juni 2017 - 11:40

Velbekomme :-) Jeg skal overveje flere opskrifter med havregryn.

Reply
Rikke 8. maj 2018 - 09:57

De er MEGA lækre
Jeg byttede denne gang æbler og kanel ud med 3 bananer og en lille rest mørk ckokolade. De blev som den lækreste kage. Tak for inspiration til sundere alternativer

Reply
Stinna 8. maj 2018 - 20:45

Det lyder også lækkert :) Tak for de søde ord, dejligt at du følger med.

Reply
Sisse 18. september 2018 - 09:13

Hej. Jeg vil gerne lave disse til min datter. Men da hun er under 1 år, må hun jo ikke få honning. Så tænker at søde med dadler i stedet. Har du mon et bud på hvor mange jeg skal bruge? 6-8stk?

Reply
Stinna 18. september 2018 - 16:12

Hej, det har jeg jeg ikke lige forsøgt med. Men jo jeg tænker omkring 6-8 dadler. Alternativt kan du bruge noget agavesirup eller andet.

Reply
Sisse 18. september 2018 - 18:35

Tusind tak ☺️

Reply
Nadia 4. oktober 2018 - 16:08

Hej stinna,
Jeg undre mig lidt over hvad grunden er til at du ikke putter bagepulver e.l. i dine muffins?
Dine opskrifter er altid super lækre

Reply
Stinna 5. oktober 2018 - 07:23

Hej Nadia,
ofte gør jeg det ikke, når muffins ikke er lavet med mel. For når de er lavet med havregryn, så synes jeg ikke at de hæver så meget med bagepulver. Men du kan sagtens bruge det. Og tak :-)

Reply
Anja 10. november 2018 - 13:33

Hej.. Har du prøvet at fryse dem?

Reply
Stinna 11. november 2018 - 10:31

Nej det har jeg ikke. Men det tror jeg sagtens at du kan :-)

Reply
Selina 17. januar 2019 - 12:46

4 stars
Hej Stinna

Jeg tænkte på, holder de sig bedst, hvis de står i køleskab?

Super fin blog, og super god opskrift.

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 14:14

Hej Selina,
mange tak skal du have :)
Ja det tænker jeg.

Reply
Sarah 14. oktober 2019 - 21:39

Den her opskrift lyder virkelig lækker, så den vil jeg helt sikkert prøve til min småtspisende søn Han er kun 9,5 mdr., så honning er no-go og kan se, du anbefaler sirup i en anden kommentar. Så det vi jeg gøre. Men har du et alternativ til kanel? For det må han faktisk heller ikke få endnu…
Jeg glæder mig til at følge med fremadrettet!

Reply
Stinna 15. oktober 2019 - 08:14

Hej Sarah, mange tak skal du have :-) Jeg ville bare undlade kanel. Evt. komme lidt kardemomme i? Jeg håber at de bliver taget godt imod.

Reply
Christina 12. juni 2020 - 16:10

5 stars
Super nemme og lækre. Jeg har lavet dem mange gange, så tak for endnu en super opskrift.

Reply
Stinna 12. juni 2020 - 17:27

Mange tak skal du have :-)

Reply
Maj 29. oktober 2020 - 08:35

5 stars
Jeg er meget imponeret over hvor gode de blev! Jeg brugte to ret store æbler og stod med en dej der var over 50% æble. Jeg tænkte det her bliver da aldrig til muffins og puttede lidt mælk, vaniljesukker og bagepulver i. Ind i silikoneform og ind i ovnen. Og ud kom de lækreste muffins! Både børn og voksne elskede dem. Jeg tror ikke bagepulveret havde nogen virkning, men vaniljesukkeret var godt da jeg ikke havde noget honning..
Næste gang vil jeg stole på opskriften og huske at der står to SMÅ æbler

Reply
Stinna 29. oktober 2020 - 10:22

Ej hvor dejligt at høre, mange tak :-) Og dejligt at de blev gode med vanilje i også. Tak for tilbagemelding.

Reply
Tine Gionet 6. januar 2021 - 22:12

5 stars
Hej Stinna. De her muffins er lige så gode med gulerødder og banan. I morgen vil jeg prøve med blåbær også. Tak for en dejlig sund og mættende opskrift Hilsen fra Tine

Reply
Stinna 7. januar 2021 - 09:32

Tusind tusind tak :-) Jeg vil prøve med gulerødder også.

Reply
mia 4. marts 2021 - 20:51

5 stars
Hejsa, ville høre om du ved hvor mange kalorier der er pr. muffin? forresten er jeg vildt med dem, har allerede snuppet to

Reply
Stinna 5. marts 2021 - 08:23

Hej :-) Dejligt at du kan bruge opskrifter. Jeg tæller ikke kalorier, så det ved jeg desværre ikke.

Reply
Camilla 15. marts 2022 - 09:39

Hej. Super lækre opskrift og jeg glæder mig til at prøve den.. kan man erstatte Honning med noget andet da jeg ikke er glad for smagen honningen har.
Mvh Camilla

Reply
Stinna 16. marts 2022 - 11:14

Hej, tak skal du have. Jeg ville skifte honning ud med sirup :-)

Reply
Anne 29. januar 2023 - 15:26

5 stars
Havde bagt til mine søndagstræningskammerater. De blev taget rigtig god imod.

Reply
Stinna 7. februar 2023 - 10:21

Dejligt, mange tak :-)

Reply
Annette 7. marts 2023 - 12:45

5 stars
Jeg afsatte dejen på smurt bagepapir med to spiseskeer.
Der blev 12 stk.
De blev bagt ved 180° varmluft i 15 min.
Beregnet til ca 70 kcal/ stk.
De smager skønt.

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:26

Tak skal du have :-)

Reply
Heidi 13. september 2023 - 12:56

5 stars
Virkelig nemme og lækre!

Reply
Stinna 15. september 2023 - 09:32

Tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.