Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken

af Stinna

sunde æblemuffinsSunde æblemuffins – perfekte til madpakken. Endnu en æbleopskrift. Disse er virkelig simple, indeholder ikke mange ingredienser og er gode til madpakken. Denne opskrift er én af dem jeg selv oftest laver. De er nemlig virkelig gode til den søde tand en eftermiddag, de tager ikke lang tid at lave og så smager de skønt.

Sunde æblemuffins

Når jeg har en lang dag på studiet, kan jeg godt blive lækkersulten og træt hen efter middag. Derfor plejer jeg at have en lille snack med, som gerne skal passe til en god kop kaffe. I dag havde jeg disse muffins med – sunde æblemuffins med kanel og havregryn. De er lavet af simple ingredienser, som de fleste allerede har liggende i skabet eller som kan købes i det lokale supermarked.

Jeg bander lidt over manglende dagslys til mine billeder for tiden. Jeg er selv mest til dagslys til madbilleder, men jeg overvejer at anskaffe mig nogle redskaber, så jeg kan lave en lille foto-opstilling herhjemme. Indtil da, så må i bare over med manglende dagslys på mine billeder :-)

Nu til opskriften på æblemuffins:

Når jeg bager muffins, så bruger jeg altid mine silikoneforme. Jeg har desværre dårlig erfaring med papirsforme, hvor jeg altid synes at noget hænger fast i. Hvis du kun ejer papirsforme, så vil jeg anbefale dig at smøre dem med lidt smør inden dejen kommer i. Opskriften her rækker til 6-7 muffins, når jeg bager dem i silikoneforme.

4 fra 1 stemme
Sunde æblemuffins
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 7 stk.
Forfatter: Stinna
Ingredienser
  • 3 æg
  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 2 små danske æbler
  • 1 tsk.  kanel
  • salt
  • 1-2 spsk. honning
  • 20 g smør eller kokosolie
Sådan gør du
  1. Skær æbler i små tern.
  2. Bland æbler, havregryn, kanel, honning, smektet fedtstof, salt  og æg.
  3. Kom dejen i silikoneforme.
  4. Bages ved 200g varmluft i 15-20 minutter (hold øje med dem - der er forskel på ovne!)
  5. Spises når de er kølet af.

Opbevaring:

Jeg opbevarer disse muffins i køleskabet. Så er det nemt at tage en med på madpakken hver dag. De kan sagtens holde sig en lille uges tid.

Hvis du også er vild med æbler, så prøv også disse opskrifter:


sunde æblemuffins

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
Print Friendly, PDF & Email
35 Kommentarer

35 Kommentarer

Michala 12. november 2014 - 19:09

De ser lækre ud! :-) Hvor længe kan de holde, og egner de sig til nedfrysning?

Reply
Stinna 12. november 2014 - 19:25

Mange tak :-) Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men de kan sagtens holde nogle dage i køleskab.

Reply
Josefine 13. november 2014 - 18:02

Hvor ser de bare smadder lækre ud Stinna!
Kender alt for godt til at blive træt på en lang dag i skole. De her muffins ligner lige løsningen ;)

Reply
Stinna 13. november 2014 - 19:39

Mange tak skal du have :-) Jeg håber disse kan hjælpe dig ;-)

Reply
Ann 15. november 2014 - 09:19

Tak for opskrift, de er lækre :-)
Til de interesserede kan jeg oplyse at der er ca 900 kcal i hele portionen og 130 kcal i én ;-)

Reply
Stinna 15. november 2014 - 15:48

Dejligt at du kan lide dem :-)

Reply
Ankerstjerne 15. november 2014 - 15:47

De her sunde muffins er møg lækre Stinna! Jeg bagte dem i fredags og tog nogle med til veninderne, 100% godkendt fra deres side også (:
Jeg elsker altså virkelig din blog, så mange lækre opskrifter og så mange der egentlig skal prøves !!

Reply
Stinna 16. november 2014 - 12:11

Mange tak for din søde kommentar :-) Så skønt at du kan lide dem og at dine veninder også kunne :-) Tak fordi du følger med!

Reply
Cathrine Koefoed 26. november 2014 - 20:54

Mmm, det ser lækkert ud! :-) God aften.
Kh Cathriine

Reply
Rikke 13. maj 2015 - 19:08

Ej, de er bare så gode :) Tak for opskriften!
Jeg puttede lidt hakkede mandler i.
Det kan også anbefales :)

Reply
Stinna 18. maj 2015 - 15:51

Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply
Merete 7. januar 2016 - 19:24

Suuuuper gode :-) De bliver et fast indslag hjemme hos os.

Tak for en skøn opskrift :-)
Mvh Merete

Reply
Stinna 8. januar 2016 - 12:46

Skønt at I kan lide disse muffins :-)

Reply
Jane Hammershøj 16. april 2016 - 10:28

Hej Stinna. Synes min “dej” er lidt tyk. Har du slet ingen anden væske i end æggene? hvad vil du foreslå hvis jeg gerne vil have mere væske i, vand? tænker jeg næste gang vil komme en anelse mere honning i, men har en dejlig smag. Elsker æbler og kanel sammen der er godt nok masser af lækre opskrifter. Har først lige fundet dig, så skal ha’ afprøvet en masse ☺️

Reply
Stinna 16. april 2016 - 16:21

Hej Jane,
din kommentar skulle bare lige godkendes af mig :-)
Nej det har jeg ikke, men min dej var også tyk. Jeg ville tilsætte mælk :-)

Du kan sagtens tilsætte honning, hvis du ønsker dem sødere – det er jo lidt en smagssag.
Dejligt at du vil læse med :-)

Reply
Jane Hammershøj 16. april 2016 - 14:29

Hov, hvor blev min kommentar af?

Reply
Sunde æblemuffins - muffins bagt med æbler, havregryn og kanel 25. august 2016 - 12:49

[…] Du får opskriften herunder. Se den oprindelige opskrift her. […]

Reply
Grove koldhævede æbleboller med kanel | Stinna 18. september 2016 - 16:23

[…] du vi have andre opskrifter med æbler, så prøv Sunde madpakke æblemuffins og Æbletærte med havregrynsbund og […]

Reply
Sofie Matschafsky 3. oktober 2016 - 07:38

Hej Stinna,
Sikke nogle fantastiske og inspirerende opskrifter du har! Jeg glæder mig til at komme igang med dem :)
Jeg kan se at kokosolie er noget du bruger i mange af dine opskrifter og jeg er derfor lidt nysgerrig på hvad du tænker om at bruge det. Der er jo rigtig mange mættede fedtsyre i. Har du evt et alternativ til kokosolie?

Reply
Stinna 4. oktober 2016 - 11:29

Hej, mange tak for din kommentar :-)
Der er lidt delte meninger om kokosolie. Mange steder nævnes det, at mættet fedt ikke er så usundt, som før antaget. Kokosolie nævnes ofte at være en god idé at anvende, især når der steges da det kan holde til varme temperaturer. Dog er det ikke noget jeg vil komme vildt meget ind på her – du kan bruge lige den type olie du ønsker, bare den er smagsneutral :-)

Reply
Anette Wulff 4. februar 2017 - 15:43

Har lige bagt muffins, men undrede mig over, at der ikke skal mel i?

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:25

Hej, det er havregryn der fungerer som mel i denne opskrift. Du kan dog sagtens tilsaette lidt mel, hvis du oensker en konsistens lidt ala almindelige muffins. :-)

Reply
Serdar 14. juni 2017 - 12:14

MANGE TAK STINNA FOR DENNE OPSKRIFT. JEG HAR LIGE LAVET 6×3 MUFFINS OG PLANLÆGGER AT KØBE FLERE MUFFINSFORME BEGRUND AF DENNE OPSKRIFT.
JEG ØNSKER FLERE HAVREGRYNS OPSKRIFTER!!

Reply
Stinna 15. juni 2017 - 11:40

Velbekomme :-) Jeg skal overveje flere opskrifter med havregryn.

Reply
Rikke 8. maj 2018 - 09:57

De er MEGA lækre
Jeg byttede denne gang æbler og kanel ud med 3 bananer og en lille rest mørk ckokolade. De blev som den lækreste kage. Tak for inspiration til sundere alternativer

Reply
Stinna 8. maj 2018 - 20:45

Det lyder også lækkert :) Tak for de søde ord, dejligt at du følger med.

Reply
Sisse 18. september 2018 - 09:13

Hej. Jeg vil gerne lave disse til min datter. Men da hun er under 1 år, må hun jo ikke få honning. Så tænker at søde med dadler i stedet. Har du mon et bud på hvor mange jeg skal bruge? 6-8stk?

Reply
Stinna 18. september 2018 - 16:12

Hej, det har jeg jeg ikke lige forsøgt med. Men jo jeg tænker omkring 6-8 dadler. Alternativt kan du bruge noget agavesirup eller andet.

Reply
Sisse 18. september 2018 - 18:35

Tusind tak ☺️

Reply
Nadia 4. oktober 2018 - 16:08

Hej stinna,
Jeg undre mig lidt over hvad grunden er til at du ikke putter bagepulver e.l. i dine muffins?
Dine opskrifter er altid super lækre

Reply
Stinna 5. oktober 2018 - 07:23

Hej Nadia,
ofte gør jeg det ikke, når muffins ikke er lavet med mel. For når de er lavet med havregryn, så synes jeg ikke at de hæver så meget med bagepulver. Men du kan sagtens bruge det. Og tak :-)

Reply
Anja 10. november 2018 - 13:33

Hej.. Har du prøvet at fryse dem?

Reply
Stinna 11. november 2018 - 10:31

Nej det har jeg ikke. Men det tror jeg sagtens at du kan :-)

Reply
Selina 17. januar 2019 - 12:46

4 stars
Hej Stinna

Jeg tænkte på, holder de sig bedst, hvis de står i køleskab?

Super fin blog, og super god opskrift.

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 14:14

Hej Selina,
mange tak skal du have :)
Ja det tænker jeg.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.