Grove æbleboller med kanel

af Stinna

Skønne æbleboller med kanel. Bollerne er lavet med hvedemel, groft mel, kanel og lækre æbler. Opskriften her er en ældre opskrift fra 2016, men jeg har valgt at afprøve den et par gange igen og jeg har nu ændret lidt i opskriften. Opskriften er nu blevet endnu bedre og nemmere. Men smagen er stadig den samme, bollerne er blot blevet mere ‘bolle’ agtige, altså skønt svampede lidt højere, end den tidligere opskrift.

Æblemuffins med kanel

I går kom min kæreste hjem med en kæmpe pose æbler. Faktisk så mangle æbler, at jeg ikke helt ved hvad dælen jeg skal bruge dem til. Men selvfølgelig skal vi nok få brugt dem alle sammen, jeg skal bare lige tænke lidt kreativt. Så da jeg i dag gerne ville bare boller, besluttede jeg mig for at tilsætte revet æble og kanel til dejen, så vi herhjemme kunne spise æbleboller med kanel..

Hvis du vi have andre opskrifter med æbler, så prøv Sunde madpakke æblemuffins og Æbletærte med havregrynsbund og kanel.

Før var opskriften en koldhævet dej, men jeg har lavet om i opskriften, så de nu kan bages på et par timer. Hvis du gerne vil lade dejen koldhæve istedet, så kom kun 15g gær i og sæt dem i køleskabet natten over og bag dem så herefter.

Bollerne kan sagtens tåle en tur i fryseren. Det har vi gjort op til flere gange herhjemme og de bliver allerbedst, hvis de fryses næsten lige efter bagning. Så skal de blot tø op på køkkenbordet og lunes i ovnen inden servering. Så er der skønne boller til eftermiddagshyggen.

Nu til opskriften på grove æbleboller med kanel:

Udskriv
5 fra 1 stemme

Grove æbleboller med kanel

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1,5 tsk salt
  • 2 store æbler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 tsk kanel
  • 100 g grove havregryn
  • 2 spsk. olie
  • 450-550 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel groft speltmel, fuldkornshvedemel eller noget lignende
  • æg til at pensle bollerne med.

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand i en skål.
  • Tilsæt salt, solsikkekerner, græskarkerner, kanel og grove havregryn.
  • Tilsæt groftrevne æbler.
  • Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Dejen skal være fast - men må ikke være tør.
  • Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
  • Når bollerne er hævet, tændes ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom bagepapir på en bageplade. Form bollerne i hænderne, så de er lidt runde. Placer dem på bagepladen.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  • Når ovnen er varm sættes bollerne ind.
  • Bollerne skal bages til de er gyldne. I min ovn svarer det til ca. 20 minutter, men hold øje med dem - der er forskel på ovne!
  • Spises lune med smør på.

Noter

De boller du ikke får spist, fryses ned - så er der lækre boller til en anden dag.

Billerne herunder er fra den gamle opskrift. Smagen er ligeså god, men jeg synes faktisk at den nye opskrift smager endnu bedre: 

æbleboller med kanel æbleboller med kanel

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

Æblepandekager - små tykke sunde pandekager med havrergyn og kanel 20. september 2016 - 11:12

[…] forleden hjem med en stor pose æbler.  Jeg har allerede brugt æblerne til en opskrift på Grove koldhævede æbleboller med kanel, men fik i dag også lyst til at bage søde pandekager med æble. Der er simpelthen ikke noget […]

Reply
Lea 22. september 2016 - 18:50

Kære Stinna, det giver måske sig selv, men skal æblerne rives og kommer du dem i sammen med havregryn, solsikkerkerner og kanel?

Reply
Stinna 22. september 2016 - 18:57

Hej, de skal rives groft og kommes i sammen med de ingredienser du skriver :-)

Reply
Grovboller - nemme og sunde boller - Stinna - Grovboller med havregryn 12. november 2018 - 07:00

[…] Grove æbleboller med kanel […]

Reply
Tina Thorborg 9. september 2019 - 12:40

5 stars
Mine yndlingsboller! Perfekt at lave når man har æbler til overs som skal bruges snart. Nemme og hurtige at lave med en lækker hård skorpe og svampede indeni. Lige til at komme i fryseren og varme op efterfølgende og de smager stadig fantastisk! De er anbefalelsesværdige! <3<3<3

Reply
Stinna 9. september 2019 - 16:24

Sikke en skøn besked, tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.