Grove æbleboller med kanel

af Stinna
Æbleboller

Skønne æbleboller med kanel. Bollerne er lavet med hvedemel, fuldkornsmel, kanel og lækre æbler. Lækre boller som smager af efterår og er helt perfekte med smør på. 

Æbleboller med kanel

I går kom min kæreste hjem med en kæmpe pose æbler. Faktisk så mangle æbler, at jeg ikke helt ved hvad dælen jeg skal bruge dem til. Men selvfølgelig skal vi nok få brugt dem alle sammen, jeg skal bare lige tænke lidt kreativt. Så da jeg i dag gerne ville bage boller, besluttede jeg mig for at tilsætte revet æble og kanel til dejen, så vi herhjemme kunne spise æbleboller med kanel.

Opskrift på boller med æble

Opskriften herunder rækker til cirka 12 boller. Du kan også forsøge at lave dem til juleboller med kanel – tilsæt gerne endnu flere julekrydderier og perlesukker på toppen.

Æbleboller
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Grove æbleboller med kanel

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 store æbler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 100 g grove havregryn
  • 2 spsk. olie
  • 1 stk. æg
  • 500-600 g hvedemel (eller mere - der er forskel på mel)
  • 200 g fuldkornshvedemel groft speltmel, fuldkornshvedemel eller noget lignende
  • 1 stk. æg til at pensle bollerne med.

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand i en skål.
  • Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner, kanel og grove havregryn.
  • Tilsæt groftrevne (eller finthakkede) æbler og æg.
  • Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Dejen skal være fast - men må ikke være tør (dvs. gerne lidt klistret).
  • Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
  • Når bollerne er hævet, tændes ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom bagepapir på en bageplade. Form bollerne i hænderne eller med en ske. Placer dem på bagepladen.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  • Når ovnen er varm sættes bollerne ind.
  • Bollerne skal bages til de er gyldne. I min ovn svarer det til ca. 20 minutter, men hold øje med dem - der er forskel på ovne!
  • Spises lune med smør på.

Noter

De boller du ikke får spist, fryses ned - så er der lækre boller til en anden dag.

Frysning af boller med æble

Bollerne kan sagtens tåle en tur i fryseren. Det har vi gjort op til flere gange herhjemme og de bliver allerbedst, hvis de fryses næsten lige efter bagning. Så skal de blot tø op på køkkenbordet og lunes i ovnen inden servering. Så er der skønne boller til eftermiddagshyggen.

Hvis du vi have andre opskrifter med æbler, så prøv Sunde madpakke æblemuffins og Æbletærte med havregrynsbund og kanel.

Æbleboller

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

12 Kommentarer

12 Kommentarer

Lea 22. september 2016 - 18:50

Kære Stinna, det giver måske sig selv, men skal æblerne rives og kommer du dem i sammen med havregryn, solsikkerkerner og kanel?

Reply
Stinna 22. september 2016 - 18:57

Hej, de skal rives groft og kommes i sammen med de ingredienser du skriver :-)

Reply
Tina Thorborg 9. september 2019 - 12:40

5 stars
Mine yndlingsboller! Perfekt at lave når man har æbler til overs som skal bruges snart. Nemme og hurtige at lave med en lækker hård skorpe og svampede indeni. Lige til at komme i fryseren og varme op efterfølgende og de smager stadig fantastisk! De er anbefalelsesværdige! <3<3<3

Reply
Stinna 9. september 2019 - 16:24

Sikke en skøn besked, tusind tak :-)

Reply
Rosa 16. september 2020 - 18:04

Skal æblernes skrælles? :)

Reply
Stinna 16. september 2020 - 19:23

Det behøver de ikke :-)

Reply
Amanda 17. september 2020 - 08:06

Tror du man ville kunne bruge græskarkerner i stedet for? Og synes du det fungerer bedst at rive eller snitte æblerne? :)

Reply
Stinna 17. september 2020 - 08:07

Du kan sagtens bruge græskarkerner :-) Jeg skifter lidt mellem om jeg river eller skærer æblerne i meget små tern – begge dele fungerer fint.

Reply
jørgen 20. november 2020 - 13:55

en rigtig god opskrift,jeg bruger tørgær 1 pakke og det virker fint.

Reply
Stinna 20. november 2020 - 22:57

Mange tak skal du have :-)

Reply
Jeannethe Munch 23. november 2020 - 18:03

5 stars
Såå lækre boller

Reply
Stinna 23. november 2020 - 18:11

Tusind tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy