Fastelavnsboller med creme og remonce

af Stinna
Fastelavsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce. Lækre, bløde og søde boller. Jeg elsker virkelig fastelavnsboller og det skal allerhelst være disse gammeldags fastelavnsboller fyldt med creme og marcipan-remonce.

Opskrift på fastelavnsboller

Opskriften på disse fastelavnsboller er egentligt inspireret min egen sundere version, hvor jeg så har tilsat mere smør og sukker. Derudover har jeg fyldt dem med creme efter opskrift fra Pilens Køkken. De var nemme at lave, fyldet flød kun lidt ud i én af dem og så blev de lynhurtigt spist herhjemme -det må være et godt tegn.

Jeg kunne godt arbejde lidt mere med glasuren, det gik lidt hurtigt. Men jeg lover at det smager skønt alligevel.

Nu til opskriften på fastelavnsboller med creme:

Fastelavnsboller med creme og remonce

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 45 min
Ret: Bagværk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dejen

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk (fx letmælk eller sødmælk)
  • 100 g blødt smør
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. kardemomme, stødt
  • 3 spsk. rørsukker
  • 500 g hvedemel
  • lidt salt

Creme

  • 3 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
  • 1/2-1 stk. vaniljestang (eller 1/2 tsk. ren vaniljepulver)
  • 3 stk. æggeblommer
  • 25 g maizena
  • 50 g rørsukker

Remonce

  • 60 g marcipan
  • 25 g smør, blødt
  • 1 spsk. rørsukker

Topping

  • glasur eller smeltet chokolade

Sådan gør du

Creme

  • Start med at lave cremen, så den kan køles helt af inden den skal i bollerne.
  • I en gryde varmes mælk sammen med vanilje. Varm det op til lige inden det koger.
    Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål.
  • I en skål piskes æg, sukker og maizena godt sammen.
  • Hæld forsigtigt den varme mælk ned i skålen under piskning. Herefter hældes hele blandingen tilbage i gryden. Varm gryden op ved middel varme under omrøring – bliv ved med at røre, til cremen tykner. Herefter koges cremen i et par minutter under konstant omrøring.
  • Kom den varme creme i en flad skål. Dæk skålen med film – det skal helt tæt på cremen, så der ikke dannes skind på cremen. Sæt cremen i køleskabet mens dejen laves.

Dejen

  • Lun mælken i en gryde – den skal blot være lillefingervarm. Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt blødt smør, æg, sukker, salt og kardemomme.
  • Tilsæt nu hvedemel (gem en lille smule, der er forskel på hvor meget mel der skal til, alt efter meltype). Rør gerne dejen på en røremaskine og lad den køre, til dejen slipper skålens kanter.
  • Stil nu dejen et lunt sted og lad den hæve en time.

Remonce

  • Bland marcipan, blødt smør og sukker i en skål. Bland det godt sammen med en gaffel.

Samling og bagning

  • Efter at dejen har hævet til dobbeltstørrelse, er det tid til at rulle den ud. Rul dejen ud til en stor firkant og skær derefter 15 firkanter af dejen.
  • Placer 1 spsk. kagecreme og 1 tsk. remonce på hver firkant. Du kan også komme lidt nougat eller chokolade i.
  • Tag enderne og saml dem på midten, så fyldet lukkes inde. Sørg for at gøre dette ved alle siderne, så alle huller lukkes.
  • Placer bollerne med lukningen nedaf og lad dem hæve et lunt sted i 45 minutter med et stykke film over.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 12 minutter – hold øje med dem, der er forskel på ovnes styrke.
  • Når bollerne er afkølet pyntes de med glasur og spises.

Gammeldags fastelavnsboller

Selvom fastelavnsboller med flødeskum og vandbakkelsesdej også smager skønt, så er disse fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce mine klare favoritter. Kom også gerne et lille stykke nougat eller chokolade i – det smager også skønt.

Fastelavsboller med creme og remonce

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy