Rødbedehummus

af Stinna

rødbedehummusSå blev det atter mandag og jeg vil i dag gerne dele endnu en madpakkefavorit med jer – nemlig virkelig fin rødbedehummus. Rødbedehummus er en hummus, hvor der er kogte rødbeder i. Det giver den smukkeste farve og smager også godt, uden at smage for meget af rødbede.

Det er simpelthen så skønt, at mange af jer har skrevet til mig, at I gerne vil have de her madpakke-opskrifter. De er nemlig nogle af de opskrifter som jeg selv bruger allermest når jeg er studerende og bruger virkelig meget tid på farten, hvor jeg gerne vil have en sund madpakke med, som kan mætte mig hele dagen.

Hummus med rødbede

Farven ser meget lyserød ud, men det er altså på grund af de skønne rødbeder. Nu hvor vi er trådt ind i efteråret er der billige rodfrugter i butikkerne og hvorfor ikke bruge disse til mange ting – fx denne hummus. Hvis du vil prøve en anden opskrift med rødbeder, så har jeg en skøn chokolademuffin med rødbede lige her.

Til min rødbedehummus spiste jeg gulderødder og grove kerneknækbrød. Det fungerede virkelig godt som mellemmåltid på studiet og som en lille snack om eftermiddagen. Du kan også sagtens spise hummus på brød, som dip til salat, som spread i madpandekager eller mange andre muligheder.

Opskrift på rødbedehummus er lige her:

Rødbedehummus
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Snack
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 200 g rødbede
  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. tahin allerhelst en lys variant
  • saft af 1 citron
  • salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • olivenolie til rette konsistens Hvis du synes der skal for meget olie i, kan du sagtens bruge lidt vand sammen med olien
Sådan gør du
  1. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem til de er møre.
  3. Lad dem køle helt af.
  4. Kom rødbeder og resten af ingredienserne i en minihakker/blender.
  5. Blend til din rødbedehummus har en cremet konsistens.
  6. Smages til med citron og salt.
  7. Velbekomme.

rødbedehummus

rødbedehummus

Du er også velkommen til at kigge forbi min instagram, hvor jeg også deler madbilleder.

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Tina KH 4. september 2017 - 09:00

Meget lækkert, har lige gemt opskriften og vil lave den af nogle lækre rødbeder fra haven:-)
Tak for din fine inspiration og en dejlig dag til dig.

Reply
Seb 5. september 2017 - 00:35

Hvor finder du hvid tahin henne ?

Reply
Stinna 5. september 2017 - 14:24

Min er bare fra Rema1000 :-)

Reply
Mathilde Linderod 5. september 2017 - 13:30

HEJ! Kommer der på et tidspunkt en opskrift ud på knækbrødene?
De ser VILDT lækre ud :))

Reply
Stinna 5. september 2017 - 14:26

Det er faktsk bare disse, hvor jeg har tilsat lidt havregryn :-)
https://stinna.dk/grove-knaekbroed-og-aertedip

Reply
Rødbedepandekager - søde pandekager med rødbede - Stinna 9. september 2017 - 12:17

[…] brugt, så har jeg lidt andre opskrifter her med rødbede:Rødbede-deller med feta og persille og Rødbedehummus Vi spiste denne portion og vi var to personer. Vi var ret sultne, så vi spiste også lidt […]

Reply
Linsedip - dip med røde linser - Stinna 15. september 2017 - 07:50

[…] Rødbedehummus […]

Reply
Pitachips - knasende sprøde chips af pitabrød - Stinna - nem snack 6. august 2018 - 12:31

[…] Opskriften her er måske mere et tip, en det er en opskrift – det er ihvertfald én af de opskrifter, som virkelig er nem og indeholder ganske få ingredienser. Faktisk skal der blot bruges pitabrød, olie og krydderier, så er disse chips klar til en kort tur i ovnen. Spises med en god dip, fx Linsedip – dip med røde linser eller Rødbedehummus. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.