Rødbedehummus – eller egentligt blot humus med rødbede. Så blev det atter mandag og jeg vil i dag gerne dele endnu en madpakkefavorit med jer – nemlig virkelig fin rødbedehummus. Rødbedehummus er en hummus, hvor der er kogte rødbeder i. Det giver den smukkeste farve og smager også godt, uden at smage for meget af rødbede.
Rødbedehummus
Farven ser meget lyserød ud, men det er altså på grund af de skønne rødbeder. Nu hvor vi er trådt ind i efteråret er der billige rodfrugter i butikkerne og hvorfor ikke bruge disse til mange ting – fx denne hummus. Hvis du vil prøve en anden opskrift med rødbeder, så har jeg en skøn chokolademuffin med rødbede lige her.
Til min rødbedehummus spiste jeg gulderødder og grove kerneknækbrød. Det fungerede virkelig godt som mellemmåltid på studiet og som en lille snack om eftermiddagen. Du kan også sagtens spise hummus på brød, som dip til salat, som spread i madpandekager eller mange andre muligheder.
Opskrift på rødbedehummus er lige her:
Rødbedehummus
Ingredienser
- 200 g rødbede rå
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. tahin allerhelst en lys variant
- saft af 1 citron
- salt
- 1 tsk. spidskommen
- olivenolie til rette konsistens Hvis du synes der skal for meget olie i, kan du sagtens bruge lidt vand sammen med olien
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem til de er møre.
- Lad dem køle helt af.
- Kom rødbeder og resten af ingredienserne i en minihakker/blender.
- Blend til din rødbedehummus har en cremet konsistens.
- Smages til med citron og salt.
- Velbekomme.
Du er også velkommen til at kigge forbi min instagram, hvor jeg også deler madbilleder.
11 Kommentarer
Meget lækkert, har lige gemt opskriften og vil lave den af nogle lækre rødbeder fra haven:-)
Tak for din fine inspiration og en dejlig dag til dig.
Hvor finder du hvid tahin henne ?
Min er bare fra Rema1000 :-)
HEJ! Kommer der på et tidspunkt en opskrift ud på knækbrødene?
De ser VILDT lækre ud :))
Det er faktsk bare disse, hvor jeg har tilsat lidt havregryn :-)
https://stinna.dk/bagvaerk/hjemmelavede-knaekbroed-med-kerner.html
Smager så godt og så er det oven i købet meget smukt visuelt ❤️
Tusind tak skal du have, dejligt at du kan lide den :-)
hvad er holdbarheden ?
5-7 dage vil jeg tro :-)
Det var første gang jeg lavede Rødbedehummus, det smagte fantastisk
Hvor er det dejligt at høre, mange tak :-)