Hjemmelavede knækbrød med kerner. De lækreste og mest sprøde grove knækbrød jeg har bagt.
Hjemmelavede knækbrød
De er virkelig nemme at lave, alle ingredienser røres blot sammen og så smøres dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – efter en tur i ovnen er der så de lækreste knækbrød.
Til disse knækbrød har jeg brugt fuldkornshvedemel, græskarkerner, sesamfrø og solsikkekerner. Du kan bruge lige de kerner du har i skabet.
Opskrift på knækbrød med kerner
Opskriften herunder giver ca. 20-25 knækbrød, alt efter hvor store du laver dem. Sørg for ikke at lave dem for tykke. Jeg opbevarer mine knækbrød i en kagedåse, så holder de sig fint sprøde – men de overlever ikke længe hjemme hos os, hvor vi slet ikke kan lade dem være.
Hjemmelavede knækbrød med kerner
Ingredienser
- 2 dl solsikkekerner
- 2 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl hvedemel
- 2 dl koldt vand
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. bagepulver
Sådan gør du
- I en skål blandes alle ingredienserne og røres godt sammen i en ske.
- Tænd ovnen på 200grader varmluft. Sæt imens skålen i køleskabet, til ovnen er helt varm.
- Kom bagepapir på en bageplade. Placer dejen derpå. Kom endnu et stykke bagepapir på og rul nu dejen ud mellem de to stykker bagepapir – brug hænderne eller en kagerulle. Sørg for at dejen er lige tyk over hele pladen.
- Tag det øverste stykke bagepapir af skær nu dejen med en kniv, så du får en passende størrelser knækbrød. Prik dejen med en gaffel og placer herefter bagepladen i midten af ovnen.
- Bages i ca. 15-17 minutter, eller til de er godt gyldne.
- Lad dem køle af inden de spises – de bliver helt sprøde, når de er kølet af.
- Velbekomme.
Hvis du leder efter andre opskrifter med kerner, så er disse måske noget for dig: