Hummus – nem opskrift på hummus
Hummus er én af de opskrifter, som jeg virkelig laver ofte hjemme i mit køkken. Først og fremmet fordi at det virkelig smager godt. Men også fordi, at det kan gøre (næsten) enhver ret lidt mere spændende. Jeg spiser ofte hummus til salat, på brød, som dip til grøntsager eller som tilbehør til aftensmaden. Derudover fungerer det virkelig godt at have med i en bøtte på madpakken.
Nem kikærtedip
Min opskrift er lavet med kikærter fra dåse. Egentligt laves hummus med kikærter, som man selv udbløder og koger. Men for at gøre det nemt, så laver jeg næsten altid min variant med kikærter på dåse. Derudover bruger jeg altid en lys tahin – det giver den helt rigtige cremede og lækre smag. Derudover tilsætter jeg spidskommen, hvidløg, citronsaft, olivenolie og salt.
Derudover handler det faktisk om, at få smagt sin hummus til. Jeg er vild med en cremet variant med en masse smag, så derfor søger jeg for at smage godt til undervejs. Især spidskommen og citron kommer jeg en del i af. Men det skal samtidigt ikke overdøve de andre skønne smage. For at gøre min variant ekstra cremet, har jeg blendet den i min blender. Hvis du ikke har en blender, så kan en minihakker eller foodprocessor også godt fungere. Husk at tilsætte lidt vand løbende, for at opnå den helt rigtige konsistens.
Hvis du også er helt vild med hummus, så prøv også denne opskrift med persille: Grøn persille hummus.
Men nu til opskriften. Jeg har angivet, at der er til fire personer herunder. Men husk endelig at lave en stor portion, så der er til nogle dage – det holder sig nemlig fint på køl.
Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1/2 dl vand
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. lys tahin
- 2 tsk. spidskommen
- saft af 1 citron
- 2 fed hvidløg
- salt
Sådan gør du
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
- Kom kikærterne i en blender sammen med resten af ingredienserne.
- Blend det hele godt til det har en ensartet og cremet konsistens. Tilsæt lidt mere vand løbende, for en tyndere hummus.
- Smag til med salt, citron, tahin og spidskommen.
- Velbekomme.

Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så følg endelig med på min instagram. Her deler jeg flere hverdagsbilleder af den mad jeg laver.
3 Kommentarer
Mums den ser god ud!! Må prøves!
Kh Amanda
Til lykke med din eksamen! Altid en dejlig fornemmelse når det er overstået. :-)
I min humus bruger jeg ikke tahini, men istedet sesam frø, gerne ristede samt sesam olie og hørfrø olie som begge har en dejlig dyb (og sund) smag. Blendes nemt med en stavblender og man kan lave humusen lidt mere grov i texture med sesam frøene. Birgitte
Mange tak for det! Ja, det er altså skønt at være færdig med en eksamen.
Det lyder lækkert med din hummus. Hvor mange sesam kommer du så i?