8,6K
Hummus med dild og feta, tahin og pinjekerner. En virkelig god og anderledes slags hummus, som passer særligt godt til falafler og en mellemøstlig salat. Denne hummus lavede min far sidst jeg var ude hos ham, hvor jeg var med til at smage til og lige snuppe et hurtigt. Den smagte så skønt.
Hummus med tahin og dild
Denne hummus er lavet med tahin, lige som den klassiske hummus. Tahin er en pasta lavet af sesamfrø og giver dippen en cremet og fyldig smag. Jeg vælger altid en lys tahin – hvis den er for mørk, synes jeg min humus bliver for bitter i smagen. Opskriften på hummus med dild og feta får I her:
Hummus med dild og feta
Antal: 1 portioner
Ingredienser
- 200 g kogte kikærter (jeg brugte fra dåse)
- 1 spsk. tahin gerne en lys variant
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 håndfuld frisk dild
- 100 g fetaost / salatost (gerne den fra Puck)
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 30 g ristede pinjekerner – halvdelen blendes med, resten bruges som pynt
- lidt peber
Sådan gør du
- Skyl kikærterne grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend det godt.
- Smag til med citronsaft.
- Velbekomme.
Hvis du leder efter andre opskrifter på hummus, så kan jeg også anbefale disse varianter:
2 Kommentarer
Havde et par piger til middag og lavede Humus m dild og feta som starter og dernæst fik vi vegetarisk pastafad. Pigerne var ellevilde. Tak for de skønne opskrifter dem benytter jeg mig ofte af
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak! :-)