Hummus med dild og feta

af Stinna
Hummus med dild og feta

Hummus med dild, fetaost, tahin og pinjekerner. En virkelig god og anderledes slags hummus, som passer særligt godt til falafler og en mellemøstlig salat. Denne humus lavede min far sidst jeg var ude hos ham, hvor jeg var med til at smage til og lige snuppe et hurtigt. Den smagte så skønt.

Hummus med tahin og dild

Denne hummus er lavet med tahin, lige som den klassiske hummus. Tahin er en pasta lavet af sesamfrø og giver dippen en cremet og fyldig smag. Jeg vælger altid en lys tahin – hvis den er for mørk, synes jeg min humus bliver for bitter i smagen.

Udskriv
5 fra 1 stemme

Hummus med dild og feta

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Mellemøstlig
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 200 g kogte kikærter (jeg brugte fra dåse)
  • 1 spsk. tahin gerne en lys variant
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 100 g fetaost / salatost (gerne den fra Puck)
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 30 g ristede pinjekerner – halvdelen blendes med, resten bruges som pynt
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend det godt.
  • Smag til med citronsaft.
  • Velbekomme.

Hvis du leder efter andre opskrifter på hummus, så kan jeg også anbefale disse varianter:

2 Kommentarer

2 Kommentarer

Lene 8. august 2020 - 20:25

5 stars
Havde et par piger til middag og lavede Humus m dild og feta som starter og dernæst fik vi vegetarisk pastafad. Pigerne var ellevilde. Tak for de skønne opskrifter dem benytter jeg mig ofte af

Reply
Stinna 9. august 2020 - 11:32

Hvor er det dejligt at høre, tusind tak! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy