Tabouleh

af Stinna
Tabouleh

Tabouleh – lækker salat med couscous og friske krydderurter. Da jeg i sidste uge holdt madlavnings-dag med min farmor og far, så var temaet for maden libanesisk mad. Ingen af os har prøvet at lave den type mad før, så det var virkelig sjovt at lede på pinterest efter idéer. Til maden valgte vi at lave en tabouleh salat, selvom jeg ikke tror, at den kun er libanesisk – men den kommer ihvertfald frem, når man søger efter libanesisk mad.

Tabouleh salat

Selve salaten kan laves på mange måder. Jeg har før delt en variant, hvor jeg har skiftet bulgur ud med perlebyg. Denne er dog mere traditionel og vi har fået inspiration fra en masse steder på nettet og sammensat det til lige dén opskrift, som vi synes smagte bedst. Så i dette indlæg deler jeg vores version. Mange laver den med bulgur, som også smager virkelig skønt. Så hvis du har bulgur istedet, så brug det istedet for couscous.
Tabouleh - lækker salat med couscous

Salaten her spiste vi som tilbehør til maden. Vi var 6 personer og der var nok til at spise det som tilbehør. Vi havde også lavet en slags kikærte-farsbrød og en skøn dip, som jeg også snart deler opskriften på. Den smukke skål på billedet har jeg fået af min fars kæreste – den er helt perfekt til farvestrålende salater og jeg synes den er så fin og sommeragtig. Lad jer ikke snyde af den korte ingrediensliste – salaten er fyldt med smag og er virkelig skøn.

Opskrift på tabouleh:

Herunder får I min opskrift på tabouleh. Du kan også sagtens lave tabouleh med bulgur, hvis det lige er det du har derhjemme. 

Tabouleh

Lækker salat med couscous og bredbladet persille
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1,5 dl couscous
  • 4 stk. store tomater
  • 200 g agurk (en lille)
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 1 stk. rødløg

Dressing

  • saft af 1 stor citron
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Start med at koge couscous i letsaltet vand (følg anvisningen på pakken).
  • Imens skæres tomater og agurk i mindre stykker/tern. Kom det i en skål.
  • Hak rødløg og persille - det skal ikke hakkes alt for fint. Tilsæt det til skålen.
  • Dressingen laves ved at blande citronsaft og salt i en skål.Når couscous er færdigt, skylles det med koldt vand til det er helt koldt. Sørg for at der ikke er vand ved.
  • Hæld couscous i salatskålen og hæld dressingen over. Bland det hele rundt.
  • Smag til med citron og salt. Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy