Tabouleh med perlebyg

af Stinna

Tabouleh med perlebyg

Tabouleh med perlebyg. Skøn sommerlig salat med tomat, bredbladet persille, perlebyg, rødløg og mynte.

Tabouleh

Normalt serveres tabouleh med bulgur eller couscous, men jeg har forsøgt at lave en variant med kogt perlebyg og det blev virkelig lækkert. Perlebyg bidrager med lidt mere bid til salaten, som passer godt til de sprøde agurker.

Tabouleh med perlebyg

Salaten er nem at lave. Faktisk skal der bare koges perlebyg, snittes lidt grønt og laves en hurtig olie-citron dressing. Man kan sagtens justere med mere grønt eller flere krydderurter, så det passer til lige netop ens smag (og ens indhold i køleskabet!)

Herunder er opskriften på tabouleh med perlebyg. Jeg vil gætte på at der er tilbehør til 4 personer, eller som frokost fx til to personer.

Tabouleh med perlebyg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Salat
Køkken: Mellemøstlig, Vegetarisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Salat
  • 100 g perlebyg / perlespelt (ukogt)
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløg
  • 200 g cherrytomater (eller andre små smagfulde tomater)
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
Dressing
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 stk. citron, saft heraf (ca. 3 spsk.)
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Start med at koge perlespelt i letsaltet vand, til de er møre.

  2. Imens snittes agurk i tern, tomater skæres i mindre stykker. Hak rødløg og krydderurter fint. Kom det i en skål.

  3. Lav dressingen i en lille skål, ved at blande ingredienserne sammen.

  4. Når perlespelt er kogt, skylles det med koldt vand, så det bliver helt koldt. Hæld det i salaten.

  5. Hæld dressingen over salaten og rør det godt rundt. Velbekomme!

Forslag til servering:

Tabouleh spises herhjemme som salat til frokost eller til aftensmad. Hvis vi spiser det til aftensmad, så laver vi ofte nogle falafler og lidt humus til. Herhjemme serverede jeg salaten med hjemmelavet humus og lidt brød. Hvis det havde været til aftensmad, ville jeg købe et par falafler eller lave disse falafler til.

Tabouleh med perlebyg Tabouleh med perlebyg

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Malene 17. juni 2018 - 16:32

VIIIILDT GOD salat. <3 Herhjemme er det en ny favorit.

Men er det meningen at der skal stå perlebyg eller perlespelt?? Det står lidt forskelligt gennem opskriften.. ;)

Reply
Stinna 17. juni 2018 - 17:44

Tusind tak, dejligt at du kan lide den :-) Ha ha, jeg kludrer ofte lidt rundt i det med perlebyg eller perlespelt. Jeg retter det lige.

Reply
Sommersalat med bulgur, granatæble, feta, persille og mynte - Stinna - Vegetarsalat 21. juli 2018 - 07:00

[…] inspireret af en salat jeg lavede sammen med min farmor og far forleden, nemlig den skønne salat tabouleh. Men i denne variant har jeg tilsat en lidt mere krydret dressing med kanel og spidskommen, samt at […]

Reply
Tabouleh - lækker salat med couscous - Stinna 29. juli 2018 - 07:00

[…] salaten kan laves på mange måder. Jeg har før delt en variant, hvor jeg har skiftet bulgur ud med perlebyg. Denne er dog mere traditionel og vi har fået inspiration fra en masse steder på nettet og […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.