Hummus – cremet kikærtedip med tahin og hvidløg

af Stinna

Hummus

Hummus – nem opskrift på hummus

Hummus er én af de opskrifter, som jeg virkelig laver ofte hjemme i mit køkken. Først og fremmet fordi at det virkelig smager godt. Men også fordi, at det kan gøre (næsten) enhver ret lidt mere spændende. Jeg spiser ofte hummus til salat, på brød, som dip til grøntsager eller som tilbehør til aftensmaden. Derudover fungerer det virkelig godt at have med i en bøtte på madpakken.

Nem kikærtedip

Min opskrift er lavet med kikærter fra dåse. Egentligt laves hummus med kikærter, som man selv udbløder og koger. Men for at gøre det nemt, så laver jeg næsten altid min variant med kikærter på dåse. Derudover bruger jeg altid en lys tahin – det giver den helt rigtige cremede og lækre smag. Derudover tilsætter jeg spidskommen, hvidløg, citronsaft, olivenolie og salt. 

Derudover handler det faktisk om, at få smagt sin hummus til. Jeg er vild med en cremet variant med en masse smag, så derfor søger jeg for at smage godt til undervejs. Især spidskommen og citron kommer jeg en del i af. Men det skal samtidigt ikke overdøve de andre skønne smage. For at gøre min variant ekstra cremet, har jeg blendet den i min blender. Hvis du ikke har en blender, så kan en minihakker eller foodprocessor også godt fungere. Husk at tilsætte lidt vand løbende, for at opnå den helt rigtige konsistens. 

Hvis du også er helt vild med hummus, så prøv også denne opskrift med persille: Grøn persille hummus. 

Men nu til opskriften. Jeg har angivet, at der er til fire personer herunder. Men husk endelig at lave en stor portion, så der er til nogle dage – det holder sig nemlig fint på køl. 

Hummus
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • 1/2 dl vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. lys tahin
  • 2 tsk. spidskommen
  • saft af 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • salt
Sådan gør du
  1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.

  2. Kom kikærterne i en blender sammen med resten af ingredienserne. 

  3. Blend det hele godt til det har en ensartet og cremet konsistens. Tilsæt lidt mere vand løbende, for en tyndere hummus.

  4. Smag til med salt, citron, tahin og spidskommen. 

  5. Velbekomme.

Nem hummus

Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så følg endelig med på min instagram. Her deler jeg flere hverdagsbilleder af den mad jeg laver.

Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

The A-Way! // Amanda 16. april 2015 - 10:08

Mums den ser god ud!! Må prøves!
Kh Amanda

Reply
SewDanish 17. april 2015 - 07:43

Til lykke med din eksamen! Altid en dejlig fornemmelse når det er overstået. :-)

I min humus bruger jeg ikke tahini, men istedet sesam frø, gerne ristede samt sesam olie og hørfrø olie som begge har en dejlig dyb (og sund) smag. Blendes nemt med en stavblender og man kan lave humusen lidt mere grov i texture med sesam frøene. Birgitte

Reply
Stinna 18. april 2015 - 08:18

Mange tak for det! Ja, det er altså skønt at være færdig med en eksamen.
Det lyder lækkert med din hummus. Hvor mange sesam kommer du så i?

Reply
Tahindressing - dressing lavet af tahin, hvidløg og citron 30. maj 2016 - 19:28

[…] i mit køleskab, skulle jeg da afprøve den skønne dressing igen.  Jeg bruger normalt tahin i min hummus, men denne dip er et godt […]

Reply
Tabouleh med perlebyg - Stinna 12. juni 2018 - 09:08

[…] serverede jeg salaten med hjemmelavet humus og lidt brød. Hvis det havde været til aftensmad, ville jeg købe et par falafler eller lave […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.