Grovboller – nemme og sunde boller

af Stinna

Grovboller - nemme og sunde boller

Grovboller – nemme og sunde boller. Hvis der er noget jeg bager ofte, så er det boller. Herhjemme er vi vilde med brød og det er især boller og rugbrød, som vi spiser. Disse bolle er lavet med groft mel, hvedemel og havregryn. De er nemme at lave, skal blot hæve en time et lunt sted og så kan der bages boller. Så bliver det næsten ikke nemmere, at få lækre nybagte og sunde grovboller.

Grovboller – sunde og nemme boller

Egentligt er jeg mest til surdejsboller, som hæver en masse timer og får en skøn sur smag. Men jeg er nu også ret vild med almindelige boller som disse, som er dejligt bløde og luftige, men samtidigt lidt sprøde udenpå. Disse grove boller er perfekte til suppe, som brød på madpakken eller blot som en lille snack med smør på.

Grovboller - nemme og sunde boller

Lækre grovboller med havregryn. Disse grovboller er nemme at bage og smager skønt. Perfekte til morgenmad eller madpakken.
Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Hævetid1 t
Samlet tid40 min
Ret: Bagværk
Keyword: Grovboller
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
4.76 fra 29 stemmer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 spsk. rørsukker / honning
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g grove havregryn
  • 600-650 g hvedemel
  • 100 g rugmel speltmel eller en anden grov type mel

Ekstra:

  • 1 stk. æg til pensling
  • havregryn grovvalsede

Sådan gør du

  • Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
  • Tilsæt sukker, salt, olivenolie og havregryn. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine. 
  • Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden. 
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. 
  • Forvarm ovn 250grader (alm. ovn - over-og undervarme).
  • Sæt en bageplade i midten af ovnen. 
  • Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
  • Vend dejen forsigtigt ud af skålen. 
  • Med en kniv eller en 'dej-skærer' skæres dejen i stykker, så der er ca. 9 boller. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget. Drys med havregryn. 
  • Lad gerne bollerne hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter.
  • Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen. 
  • Skru temperaturen ned til 225 grader. 
  • Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem. Bag dem omkring 20-30 minutter. 

Noter

Bollerne kan sagtens fryses. Kom dem frosne ind i en varm ovn og varm dem, til de er lune. 

Nemme grovboller

Opskrift på grovboller

Opskriften giver 9-15 lækre boller, alt efter hvor store du ønsker dem. Jeg har forsøgt at bage dem med en grov type speltmel og med rugmel. Begge dele fungerer rigtig godt, så du kan sagtens bruge, hvad du lige har i skabet. Jeg har æltet disse på min røremaskine, men jeg tænker sagtens, at de kan æltes i hånden. Under opskriften er der nogle billeder af, hvordan dejen ser ud når den er hævet og hvordan bollerne ser ud, inden de kommer i ovnen.

Frysning af boller

De grove boller kan sagtens fryses. Det gør vi altid herhjemme. Der er (næsten) ikke noget værre end tørre boller. Så vi fryser dem og tør dem op på køkkenbordet eller i ovnen, så er bollerne igen gode. Du kan sagtens komme dem direkte i ovnen, selvom de er frosne.

Hvis du også er vild med hjemmebagte boller, så er disse måske også noget for dig:

Eller hvis du leder efter en opskrift på sødt bagværk med gærdej, så prøv også mine fastelavnsboller med creme og remonce.

Grovboller - nemme og sunde boller

Dej til grovboller efter den er hævet


Grovboller opskrift Grove boller

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

149 Kommentarer

Venterpaavinblog 12. november 2018 - 11:59

De ser skønne ud – havregryndrys skal man virkelig ikke undervurdere :D
Det er skægt som det lyder kedeligt med ‘havregryn’ i nogens øre, men aldrig e det. Vi har selv lige postede muslibarer med netop det som en af de store hovedingredienser, og jeg elsker den struktur bagværk af al slags får, med det i.

– A

Reply
Stinna 13. november 2018 - 08:47

Det lyder også lækkert med muslibarer :-) Jeg er enig, havregryn skal ikke undervurderes :-)

Reply
Mette 28. juli 2020 - 07:12

Min dej bliver ved med at være klistret. Samler sig ikke i røremaskinen. Har forsøgt med mere mel, men uden held. Hvad gør jeg forkert?

Reply
Stinna 28. juli 2020 - 09:16

Hej Mette, hvor længe har du røremaskinen igang? Hvor meget mel bruger du? Der er stor forskel på mel. Men du kan sagtens bage dem uden at de har stoppet med at klistre.

Reply
Maria 2. september 2021 - 16:09

Hej Stinna, jeg kan ikke finde dig på Insta. Hvad hedder du derinde..?

Kh.Maria

Reply
Stinna 5. september 2021 - 05:59

Hej Maria, jeg hedder ‘Stinnagm’ på instagram :-)

Reply
Christina 16. januar 2019 - 21:38

Lækre boller, har lige bagt dem. Men i opskriften skriver du en portion giver 9 boller. Jeg skulle bruge ca 30 boller, så jeg gange opskrift med 3 = 27 boller. Men nej, jeg fik hele 59 boller på ca 80 gram hver.

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 14:14

Hold da op :-) Mine boller er også rimelig store – skønt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply
Søren skov 26. oktober 2020 - 15:38

Hej Stinna
Du skriver der skal bruges 7 dl vand til grovboller med havregryn. Er det ikke en fejl?
Når jeg gør det er dejen alt for tynd.

Reply
Stinna 26. oktober 2020 - 17:01

Hej. Jeg bruger 7 dl vand :-) Hvilken type mel bruger du mon?

Reply
Stephanie 24. januar 2019 - 14:02

Hej Stinna,
Super opskrift.. dog passer din tid på bollerne ikke, da de også skal hæve 1 hel time;-)

Reply
Stinna 24. januar 2019 - 16:57

Hej. Mange tak skal du have. Det kan jeg da godt se, det får jeg lige rettet :-)

Reply
Ida Bransmark 24. marts 2019 - 13:26

Fantastisk dejlige grovboller, du har opskrift på her. Jeg har lige prøvet dem !! Det er ikke sidste gang, jeg vil bage dem. Det blev nu en meget større portion. Du skriver, at man får 9-10 boller. Men jeg fik faktisk 16 store boller !!! Og min fryser er ikke så stor – men så kom det til gavn for mine naboer.

Venlig hilsen Ida

Reply
Stinna 25. marts 2019 - 09:38

Hej Ida,
tusind tak :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften. Du er ikke den første der skriver, at du får mange flere boller ud af denne opskrift, end jeg selv gør. Men det er jo kun dejligt med endnu flere boller. Håber dine naboer blev glade. Mange hilser Stinna

Reply
Helle 20. juli 2020 - 12:48

Bollerne ser lækre ud, så jeg skal helt klart prøve at bage dem.
Bruger du varmluftovn eller alm ovn?

Reply
Helle 20. juli 2020 - 12:50

Ser lige længere nede i tråden at det er alm ovn

Reply
Stinna 23. juli 2020 - 13:50

Godt at du fandt det :-)

Reply
Peter 20. marts 2021 - 16:20

5 stars
Superb!
Har aldrig før lavet en bolledej uden smør og sødmælk, så jeg var lidt mistroisk, til trods for de gode anmeldelser.
Må indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket. Bollerne bliver både store og dejligt bløde indeni. Det skal dog lige siges, at jeg snød lidt og tilsatte en teskefuld bagenzym, da jeg frygtede, at de ville blive lidt bastante uden.
Fem stjerner herfra og det er ikke en for meget. Tak Stinna!

Reply
Stinna 20. marts 2021 - 16:35

Hej,
sikke da en skøn kommentar! Og tusind tusind tak. Jeg kan godt forstå at du var lidt skeptisk, for sødmælk og smør i boller er jo fantastisk. Dejligt at du kunne lide min opskrift :-)

Reply
Asta Hanne Abildskov 25. marts 2019 - 13:21

5 stars
Fantastiske boller, lette at lave. De er meget smagfulde og gode til sanwits og burgere.

Reply
Stinna 26. marts 2019 - 22:29

Tusind tak :-) SÅ dejligt at du kan bruge opskriften.

Reply
Rikke 9. april 2019 - 07:59

Kan der bruges fuldkornsmel?

Reply
Stinna 9. april 2019 - 09:19

Hej Rikke :-) Jeg tror godt at du kan erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel, men ikke det hele. Min erfaring er, at boller kun med fuldkornsmel ikke bliver så gode.

Reply
Øjvind Møller Nielsen 9. april 2019 - 15:18

Alletiders opskrift, bollerne er rigtig gode og smager herlige. Antallet er dog anderledes, vi lavede en dobbelt portion og fik 40 dejlige boller, hvoraf de fleste nu hygger sig i fryseren :)

Reply
Stinna 10. april 2019 - 07:56

Hej. Dejligt at opskriften kunne bruges. Du fik da en del flere end jeg, men det er du ikke alene om. Jeg må lave mine meget store :-)

Reply
Sofie-Amalie 9. april 2019 - 19:37

Kan dejen mon godt stå i køleskabet natten over?

Reply
Stinna 10. april 2019 - 07:56

Hej Sofie-Amalie, det har jeg desværre ikke forsøgt. Så skal du bruge mindre gær, hvis det er.

Reply
Trine 25. april 2019 - 08:17

Hej Stinna.
Jeg er igang med at bage grov bollerne. Kan det passe at de ikke skal efterhæve, efter den time? Har været vant til at de skal efterhæve? Er det pga de forvarmet bageplader?

Reply
Stinna 25. april 2019 - 08:23

Hej Trine. Jeg lader dem blot stå og hæve, mens ovnen varmer op. Ellers ikke :-)

Reply
Amanda 25. april 2019 - 09:48

Kan det passe der skal bruges 1 spk salt? Er det ikke tsk?

Reply
Stinna 25. april 2019 - 09:50

Jeg bruger en lille spsk., svarende til 2 tsk. :-)

Reply
Majbritt 30. april 2019 - 20:34

5 stars
Jeg elsker disse boller! De smager godt, de er luftige og så er de nemme at lave.

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:27

Tusind tak :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.

Reply
Lise 18. maj 2019 - 16:56

De lækreste boller! Jeg har bagt dem idag til fødselsdag, og der var flere, som bare måtte have din opskrift med hjem Tak for opskriften!
Mvh Lise

Reply
Stinna 20. maj 2019 - 08:18

Sikke en skøn besked! Tusind tak :-) Så dejligt at I kan lide opskriften.

Reply
Louise gade 6. september 2020 - 14:36

Kan man lave dem udelukkende kun på hvedemel hvis man kun har det?? Og hvor meget så? :)

Reply
Stinna 7. september 2020 - 15:50

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) Men hvis du prøver, så indtil dejen kan slippe skålens kanter.

Reply
Chinette Køhlert Nielsen 9. juni 2019 - 08:06

5 stars
En super lækker og let opskrift at have med at gøre. Men, ja opskriften giver overraskende mange boller og ganske super lækkert ‘touch’ med havregrynsdrys. Jeg og mine 2 sønner er vilde med dem!

Reply
Stinna 9. juni 2019 - 13:57

Tusind tak skal du have :-) SÅ dejligt at høre. Jeg retter lige det med antal boller.

Reply
Maria 24. juni 2019 - 16:51

5 stars
Vidunderlige boller.. nem opskrift og lækre boller som altid bliver spist alt for hurtigt. Men så er det dejligt med en røre maskine og to portioner til en pk gær. ”mor er det dem med solsikkekernerne“ lyder det fra min 10 årige dreng (i stedet for havregryn elsker han de ristede kerner) og den tre årige som ellers før aldrig har spist hjemmebag “mig kan godt li dem her“ ❤

Reply
Stinna 25. juni 2019 - 10:23

Hvor er du bare sød – tusind tak! SÅ dejligt, at I kan lide min opskrift. Igen tak!

Reply
Pernille 11. november 2020 - 11:34

Varmluft eller over/ under varme?

Reply
Stinna 12. november 2020 - 08:59

Hej :-) Alm. over-og undervarme.

Reply
Jeanette 30. december 2020 - 20:21

Kan man bruge varmluft, da min over/under varme ikke virker?

Reply
Stinna 30. december 2020 - 22:34

Det tror jeg sagtens – men du skal nok justere temperaturen lidt :-)

Anna 18. august 2019 - 19:13

5 stars
De bedste boller!!! :-D

Reply
Stinna 22. august 2019 - 11:50

Tusind tak, så dejligt at du kan lide dem :-)

Reply
Anja 19. september 2019 - 18:03

Er i gang med dine grovboller og min ADHD er lige brudt ud i lys lue, at få bollerne på bage papiret over på den varme plade er ikke så nemt som det lyder, men de kom dog på( en smuttede af i kampens hede).
Glæder mig til at smage dem!!!

Reply
Stinna 20. september 2019 - 10:04

Hej Anja, måske det kræver lidt øvelse ja. Jeg trækker bagepapiret over :-) Jeg håber at de smagte godt.

Reply
Anja 20. september 2019 - 14:18

5 stars
De smagte fantastisk selv den mindste som er på livsstils ændring (sødt ord for slankekur) spiser dem uden at brokke sig. Kan man proppe æble og gulerod i tror du???

Reply
Stinna 24. september 2019 - 09:04

Så dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens at du kan.

Reply
Rebecca 19. oktober 2019 - 11:11

Hej! Når bollerne skal i ovnen, er det så på varm. luft. eller alm. ovn?

Reply
Stinna 19. oktober 2019 - 11:12

Hej, det er alm. ovn (altså over og undervarme) :-)

Reply
Filippa Dybdal 16. april 2020 - 20:46

Hejsa! De ser vildt lækre ud. Ville høre om du har en ide om kcal indholdet?
Mvh Filippa:)

Reply
Stinna 17. april 2020 - 07:00

Hej, mange tak skal du have :-) Nej desværre ikke.

Reply
Maria Hansen 8. november 2019 - 10:17

4 stars
Jeg bagte mine på varmluft og de var fine efter 15 min:-)
Lækre boller.
Men skal de være mere lækre dagen efter, så vil koldhævning helt sikkert hjælpe:-)

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:48

Dejligt at du kunne lide opskriften :-) Jeg fryser dem altid ned efter de er bagt, så er de lækre igen når de varmes op igen.

Reply
Camilla 5. december 2019 - 12:29

Hej.
Kunne du overveje at føre kalorier på dine skønne opskrifter?

Reply
Stinna 5. december 2019 - 23:15

Hej Camilla :-)
Det er desværre ikke noget jeg kommer til, da jeg ikke selv tæller kalorier. Jeg håber at du alligevel vil følge med :-)

Reply
Cecilie 6. januar 2020 - 15:42

Hej Stinna,
Er det muligt at smække dem i ovnen med kold bageplade? ☀️

Reply
Stinna 6. januar 2020 - 19:24

Hej, det har jeg desværre ikke afprøvet :-) Men mon ikke.

Reply
Charlotte 22. februar 2020 - 11:50

Hvilket hvedemel bruger du? Findes der noget hvedemel der er sundere end andre mon?

Reply
Stinna 22. februar 2020 - 18:22

Jeg bruger helt almindeligt økologisk hvedemel :-) Der findes hvid hvede, som dog stadig er fuldkorn.

Reply
Rebecca 27. februar 2020 - 21:03

5 stars
Lækker opskrift!
Jeg brugte dog mindre hvedemel (300g), da det virkede meget med de 600. Men det blev lækre boller alligevel! Jeg tæller kalorier, så det er virkelig lækkert med sundere alternativer – jeg fik 15 boller ud af det med en kcal på 144 kcal pr stk, så tak for opskriften, det blev virkelig nogle dejlige boller (min nabo er også vilde med dem!!!) :-)

Reply
Stinna 2. marts 2020 - 08:41

Så dejligt at høre, tak :-) Jeg har hørt at andre heller ikke skal bruge så meget mel, der må være forskel på mel.

Reply
Hanne !Dalgaarx 1. marts 2020 - 12:37

Kan jeg bage dem dagen før de skal spises?

Reply
Stinna 2. marts 2020 - 08:40

Hej, de er bedst den dag de bages. Ellers ville jeg fryse dem ned og lune dem i ovnen :-)

Reply
Ann 6. marts 2020 - 14:21

5 stars
Meget lækre boller ! De bliver præcis lige så lækre som de ser ud på billedet :-)

Reply
Stinna 7. marts 2020 - 11:08

Tusind tak, dejligt at høre :-)

Reply
Lonny Strange 10. april 2020 - 11:59

5 stars
Lækre boller jeg bruger 100 gr. Havregryn og 50 gr græskarkerner og 50 gr.solsikkekerner.
Og drysser med havregryn,birkes og sesamfrø.
Så er der lidt at vælge imellem.

Reply
Stinna 10. april 2020 - 20:46

Mange mange tak :-)

Reply
Rebecca 18. april 2020 - 09:52

Hej Stinna,
jeg skal bruge et par gode boller i morgen tidlig, og for at spare tid, vil jeg høre om denne dej egner sig til koldhævning? Så kan jeg nemlig lave dejen i aften. Håber du når at se min kommentar, :) KH Rebecca

Reply
Stinna 18. april 2020 - 09:52

Hej Rebecca, det tror jeg godt at du kan. Men jeg har ikke forsøgt. Hvis det er, så skal du bruge meget mindre gær :-)

Reply
Nina 20. april 2020 - 09:29

5 stars
Min nye basisopskrift på morgenboller! Så lækre

Reply
Stinna 20. april 2020 - 13:50

Så dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Gitte 20. februar 2021 - 22:15

Hejsa
Skønne boller. Ændrede lidt på opskrift. Brugte både rugmel, grahamsmel og hvedemel.. Brugte også solsikkekerner….Mums

Reply
Stinna 21. februar 2021 - 16:10

Mange tak skal du have :-)

Reply
Marcel Errath 26. april 2020 - 20:45

5 stars
Bedste boller jeg har lavet – mange tak

Reply
Stinna 27. april 2020 - 08:05

Tusind tak :-)

Reply
Erik Holst Mortensen 14. maj 2020 - 06:42

Vil prøve at lave dem. Kan man ikke bruge tørgær?

Reply
Stinna 14. maj 2020 - 08:21

Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Helle Christiansen 19. maj 2020 - 07:03

Hej, fandt din hjemmeside via IG med masse lækre billeder af masse forskellige mad. Den side har jeg set mange gange og overvejede flere gange om skulle jeg lige prøve – det er hits hos mig som har bagt to gange. Kan man bage til brød? Vil det blive så hård?

Reply
Stinna 19. maj 2020 - 08:56

Hvor dejligt, tak. Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Søs 14. september 2020 - 16:07

5 stars
Virkelig skønne boller!
De er kommet i familieopskriftsbogen :-)

Reply
Stinna 15. september 2020 - 09:29

Dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Chalotte 17. september 2020 - 09:17

1 star
Denne opskrift er noget værre klister. Der er ALT for meget vand i og jeg måtte tilsætte sååå meget ekstra mel hvilket resulterer i at der er for lidt gær i i forhold til den samlede mængde. Det betyder at bollerne bliver tunge og klæge. I øvrigt fik jeg 25 boller ! Kan ikke anbefales… Jeg er ellers ret vant til at bage. Måske er det en idé at justere opskriften så andre ikke står og må kassere så mange halvkedelige boller

Reply
Stinna 17. september 2020 - 09:19

Hej Charlotte, øv at bollerne ikke blev gode. Må jeg spørge hvilken mel du brugte? Jeg har ikke før fået den tilbagemelding, at der manglende mel – faktisk det modsatte.
Derfor er jeg selvfølgelig nysgerrig på, hvorfor dine boller ikke blev gode :-)

Reply
Chalotte 17. september 2020 - 17:26

Kære Stinna -tak for svar -det var alm økomel fra Netto

Reply
Stinna 19. september 2020 - 10:31

Hej igen. Øv, jeg ved desværre ikke hvor det kan være gået galt.

Reply
Tove Hansen 20. september 2020 - 08:50

Skønne boller.
Når du varmer dem op efter frys, er det direkte fra fryser eller tør du dem op først, hvor lang tid og hvor mange grader. Jeg tøede nogle op i går, -i ovnen efter optøning ved 200 g i 10 min, – de fik en meget hård skorpe.

Reply
Stinna 21. september 2020 - 09:32

Hej, jeg gør begge dele :-) Alternativt kan du komme lidt vand på de frosne boller inden de varmes op, så bliver de også gode. Jeg kan dog godt lide den hårde skorpe.

Reply
anne 1. oktober 2020 - 10:30

5 stars
mega gode

Reply
Stinna 1. oktober 2020 - 10:40

Mange mange tak :-)

Reply
Joan Nordstrøm 13. oktober 2020 - 15:23

Fantastiske boller, dejlige luftige og mættende, glæder os til at eksperimentere med forskelligt fyld(gulerod/solsikkekerner osv.)

Reply
Stinna 13. oktober 2020 - 16:50

Tusind tak :-)

Reply
Daniel 25. oktober 2020 - 08:18

De røg i vasken den dej kan man virkelig ikke lave i hånden øv

Reply
Stinna 26. oktober 2020 - 08:24

Hej, øv da. Hvordan blev dejen? Var den for våd, for hård eller hvordan?

Reply
Tina 26. oktober 2020 - 10:47

5 stars
Helt klart fem stjerner til disse boller. De lækreste boller. Hurtige og nemme at lave. Gode at fryse ned og som kan bruges til alle lejligheder.

Reply
Stinna 26. oktober 2020 - 16:59

Tusind tusind tak, hvor er det dejligt at høre :-)

Reply
Hans 13. november 2020 - 17:10

Hej Stinna,

Jeg har bagt dem et par gange, og de smager rigtig godt. Har bare det problem at de sprækker.???

Reply
Stinna 14. november 2020 - 09:36

Dejligt at du kan lide dem. Det gør de også hos mig nogle gange. Ofte er det fordi dejen ikke har hævet længe nok, så prøv at lade dem hæve lidt længere. Ellers kan det også skyldes for meget mel :-)

Reply
Gitte 15. november 2020 - 11:31

5 stars
Jeg fik 9 kæmpestore flotte boller. Skal smage dem om lidt :)

Reply
Stinna 15. november 2020 - 19:21

Dejligt at høre :-) Håber de smagte godt.

Reply
Lene Carstensen 16. november 2020 - 15:06

Virkelig gode
Det med den varme bageplade, er det fordi at de ikke hæver så meget inden de kommer i ovnen?
Mine blev meget mere runde end de plejer ved alm bagning

Mvh Lene

Reply
Stinna 17. november 2020 - 16:21

Tusind tak skal du have :-)
Det med den varme bageplade er lidt det samme som en pizzasten eller et bagestål. Jeg har lært på bagekursus, at det får brødet til at hæve godt op inde i ovnen, da det får så meget varme nedefra :-)

Reply
Mie 20. november 2020 - 21:53

5 stars
Godt resultat og de er mine yndlings. Tak for opskrift!
Første gang jeg bagte dem fik jeg dog meget store boller med de 9 stk. Herefter har jeg lavet dobbelt så mange og de er bedre i størrelsen. Når du former bollerne, moser du dem så godt sammen/ælter dem kort for at få en god rund form eller hvordan?

Reply
Stinna 20. november 2020 - 22:57

Ej hvor dejligt, mange mange tak :-) Så skønt at du kan bruge opskriften. Jeg får også nogle gange nogle kæmpe boller, men laver oftest flere end de 9. Jeg ælter dem ikke godt sammen nej, men trykker dem måske lidt på siderne.

Reply
Michael 18. januar 2021 - 17:45

5 stars
Super gode, sunde og ikke mindst nemme boller.. til dem der ikke har prøvet at lave dem, prøv at lav dem

Reply
Stinna 18. januar 2021 - 21:41

Tusind tusind tak :-)

Reply
Anja 19. januar 2021 - 12:01

Jeg er forfærdelig til bage grove boller – men de her var fantastiske og sikke en nem opskrift med god forklaring! Jeg fik dog 20 boller istedet for 9 :-)

Reply
Stinna 19. januar 2021 - 12:29

Så dejligt at høre :-) Og ja – jeg får også nogle gange flere end de 9, det er lige alt efter størrelsen på bollerne.

Reply
Jette 22. januar 2021 - 11:54

Meget gode boller. Hele familien er meget begejstret. Tilsatte 50-75 gr. græskarkerne. Man skal vænne sig til den “våde” dej..

Reply
Stinna 22. januar 2021 - 12:18

Tusind tak – og lækkert med græskarkerner :-) Ja man skal lige vænne sig til den.

Reply
Nanna Nielsen 28. januar 2021 - 11:19

5 stars
Super lækre og sprøde boller! Jeg fik lavet 18 stk ud af denne opskrift.

Reply
Stinna 28. januar 2021 - 11:49

Tusind tusind tak :-)

Reply
Thorkil 7. februar 2021 - 09:49

Hej jeg har lave 9 gode boller med god smag men de er lidt tunge ikke luftige hvad gør jeg forkert fulgte opskriften sammen med fruen håber du har et godt råd

Reply
Stinna 7. februar 2021 - 15:38

Hej :-) Dejligt at de smagte godt. De er lidt tungere end almindelige boller af hvedemel. Men måske de skulle have hævet en smule længere.

Reply
Karen Marie Billingham 7. februar 2021 - 11:36

Hej Stinna
Slår du dejen ned efter hævning og inden du former dem?

Reply
Stinna 8. februar 2021 - 11:22

Hej :-) Det gør jeg ikke, men de bliver jo slået en smule ned, når de formes.

Reply
Linda Jensen 8. februar 2021 - 11:21

Dejlige, lækre grovboller. Havregryn er bare super i bagværk

Reply
Stinna 8. februar 2021 - 11:22

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Maria 13. februar 2021 - 12:09

5 stars
Tak for opskrift på lækre boller. Jeg havde ikke fået bixet den sædvanlige dej sammen til koldhævede boller i går aftes, så manglede et alternativ på “alm” boller, som ikke tog al for lang tid at lave til morgenmad( 4 sultne drenge ). Bollerne blev super lækre – fik dog nogle flere af én portion – 20 stk blev det til. Men så er der også til i eftermiddag
Opskriften er nu skrevet ned i min egen lille bog, hvor jeg samler de bedste opskrifter jeg finder online. TAK for det

Reply
Stinna 13. februar 2021 - 12:18

Sikke en dejlig kommentar – tusind tak for det :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.

Reply
Cathrine 15. februar 2021 - 12:15

5 stars
Rigtig gode hurtige boller, når man ikke lige har fået sat dej over dagen før. Æltetiden er vigtig, jeg gav dem 12 min på maskine og de er blevet så fine og lækker.

Reply
Stinna 15. februar 2021 - 12:17

Dejligt, mange tak :-) Og ja – grundig æltning er vigtigt.

Reply
Anette 16. februar 2021 - 20:20

Har bagt disse en gang før, og de blev virkelig lækre.
Har lige lavet dejen igen med det halve gær, og krydser nu fingre for, at de bliver lige så gode efter en koldhævning natten over.

Reply
Stinna 16. februar 2021 - 20:24

Dejligt, tusind tak :-) Skriv endelig hvordan de bliver efter koldhævning.

Reply
Anette 17. februar 2021 - 19:01

De blev virkelig gode.
Lod dejen hæve en halv time på køkkenbordet, inden jeg satte den i køleskabet.
I morges stod dejen igen på køkkenbordet mens ovnen blev varm. Og herefter delte jeg den til boller og satte dem i ovnen.
Det bliver mine nye ynglings boller.

Reply
Stinna 17. februar 2021 - 19:35

Dejligt – og tak for tilbagemeldingen :-) Jeg vil også prøve at koldhæve dem snarest.

Reply
Charlotte 19. februar 2021 - 09:52

5 stars
Nøj, nogle lækre boller. Det er ultimativt de lækreste boller jeg længe har smagt! Jeg har kørt med en opskrift i årevis hvor det har været alm. hvide boller med smør og æg. De her!! Det er 2. gang i denne uge jeg bager dem. Og ELSKER der er størrelse på, så jeg får kun 9 stk. Jeg brugte fuldkornshvedemel i stedet for rugmel.

Reply
Stinna 19. februar 2021 - 10:12

Ej tusind tak! Så dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Flemming 13. maj 2021 - 04:46

Lækre boller, og jeg har nu bagt dem 5 gange! Men husk lige at rette opskriften kræver 1 times efterhævning når bollerne er lagt på bagepladen. Jeg har brugt græskarner som pynt nogle gange – det er også lækkert!

Reply
Stinna 13. maj 2021 - 07:25

Mange tak. Tak for tippet – oftest bager jeg dem faktisk bare direkte, men de er nok bedst når de hæver en time. Jeg skriver det lige som tip.

Reply
Lone 14. juni 2021 - 21:00

5 stars
De bedste boller ever, jeg brugte Manitoba mel (som jeg egentlig ikke ved hvad er), og grahamsmel.
Fik også mange flere end 10, smagte super vidunderligt !! Kh Lone

Reply
Stinna 15. juni 2021 - 06:39

Hvor er det dejligt, tak! Og det lyder godt med manitobamel, det må jeg prøve :-)

Reply
simone 18. juni 2021 - 13:00

Fantastisk opskrift, brugte mere mel end opskriften sagde og mixede lidt mere forskellige slags af grovmel. super lækre!

Reply
Stinna 18. juni 2021 - 14:59

Tusind tak – dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
Julie Marie Holm 28. juni 2021 - 22:16

4 stars
Hej

Elsker de her boller!
Tror du jeg kan lave dem
Som koldthævede i køleskab natten over ved blot at tilføre mindre gær?

Reply
Stinna 29. juni 2021 - 07:40

Tak, dejligt at du kan bruge opskriften :-) Det tror jeg godt, men jeg har faktisk ikke forsøgt.

Reply
Preben 29. juli 2021 - 15:34

Du skriver IKKE varmluftovn … Hvad gør man så, når man kun har en sådan? M V H/Preben

Reply
Stinna 30. juli 2021 - 07:42

Du kan godt bruge varmluft, jeg synes dog de er bedst på alm. ovn. Hvis du bruger varmluft, så skal du blot skrue temperaturen en smule ned :-)

Reply
Leni 22. august 2021 - 07:53

Ved du hvor mange kalorier der ca er i en bolle

Reply
Stinna 22. august 2021 - 10:02

Hej, det ved jeg desværre ikke :-) Jeg beregner aldrig kalorier på mine opskrifter.

Reply
Anja 25. august 2021 - 14:09

5 stars
Virkelig lækkere og nemme boller!
Dejlig dej at arbejde med og de smager bare skønt

Reply
Stinna 26. august 2021 - 06:42

Hvor er det dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Christina Kornerup 27. september 2021 - 13:20

Hej Stinna

Jeg skal bare bollerne i morgen – min datter skal have dem med på koloni

Jeg har et spørgsmål til, der hvor du skærer bollerne ud. Når du har vendt dejen forsigtig ud på bordet, skærer du så blot dejen ud i ca. 9 stykker og lægger dem på pladen uden at forme dem? Eller ælter du dejen, inden du skærer den? Eller former du bollerne efter at have skåret dejen i stykker?

Undskyld hvis jeg spørger dumt

Mange hilsner fra Christina

Reply
Stinna 27. september 2021 - 14:41

Hej, du spørger da bare. Jeg skærer dem blot ud og ælter dem ikke. Men du kan sagtens lige forme dem lidt, det gør jeg – men jeg ælter dem ikke :-)
Håber det var svar på dit spørgsmål.

Reply
Irene 21. oktober 2021 - 11:28

4 stars
Hej. Jeg har bagt dem mange gange, men ville gerne lave dem mindre, sådan almindelig bolle størrelse, men så skal jeg bruge 2 plader, og det duer jo ikke, når man skal have dem over på en varm plade. Så jeg har et par gange lavet mindre boller og så fyldt resten af dejen i en form, så kan jeg lige få plads til det hele :-)
Og ja til nogle af de andre kommentarer med meget klæbrig dej, men det gør ikke mig noget, jeg bruger en spartel og klæber dem over på pladen, og de bliver lækker luftige. :-)

Reply
Stinna 22. oktober 2021 - 09:47

Hej, dejligt at du kan bruge opskriften. Du kan sagtens lave dem mindre – også selvom det sidste hold ikke kommer på en varm plade. De bliver gode alligevel :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy