Grovboller – nemme og sunde boller. Hvis der er noget jeg bager ofte, så er det boller. Herhjemme er vi vilde med brød og det er især boller og rugbrød, som vi spiser. Disse bolle er lavet med groft mel, hvedemel og havregryn. De er nemme at lave, skal blot hæve en time et lunt sted og så kan der bages boller. Så bliver det næsten ikke nemmere, at få lækre nybagte og sunde grovboller.
Grovboller – sunde og nemme boller
Egentligt er jeg mest til surdejsboller, som hæver en masse timer og får en skøn sur smag. Men jeg er nu også ret vild med almindelige boller som disse, som er dejligt bløde og luftige, men samtidigt lidt sprøde udenpå. Disse grove boller er perfekte til suppe, som brød på madpakken eller blot som en lille snack med smør på.
Grovboller - nemme og sunde boller
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl lunkent vand
- 1 spsk. rørsukker / honning
- 2 tsk. groft salt
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g grove havregryn
- 600-650 g hvedemel
- 100 g rugmel speltmel eller en anden grov type mel
Ekstra:
- 1 stk. æg til pensling
- havregryn grovvalsede
Sådan gør du
- Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
- Tilsæt sukker, salt, olivenolie og havregryn. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
- Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
- Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovn 250grader (alm. ovn - over-og undervarme).
- Sæt en bageplade i midten af ovnen.
- Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
- Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
- Med en kniv eller en 'dej-skærer' skæres dejen i stykker, så der er ca. 10 boller. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget. Drys med havregryn.
- Lad gerne bollerne hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter (dette punkt kan undlades, men de er bedst hvis de hæver lidt efter de er placeret på bagepladen).
- Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
- Skru temperaturen ned til 225 grader.
- Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem. Bag dem omkring 20-30 minutter.
Noter
Opskrift på grovboller
Opskriften giver 9-15 lækre boller, alt efter hvor store du ønsker dem. Jeg har forsøgt at bage dem med en grov type speltmel og med rugmel. Begge dele fungerer rigtig godt, så du kan sagtens bruge, hvad du lige har i skabet. Jeg har æltet disse på min røremaskine, men jeg tænker sagtens, at de kan æltes i hånden. Under opskriften er der nogle billeder af, hvordan dejen ser ud når den er hævet og hvordan bollerne ser ud, inden de kommer i ovnen.
Frysning af boller
De grove boller kan sagtens fryses. Det gør vi altid herhjemme. Der er (næsten) ikke noget værre end tørre boller. Så vi fryser dem og tør dem op på køkkenbordet eller i ovnen, så er bollerne igen gode. Du kan sagtens komme dem direkte i ovnen, selvom de er frosne.
Hvis du også er vild med hjemmebagte boller, så er disse måske også noget for dig:
Eller hvis du leder efter en opskrift på sødt bagværk med gærdej, så prøv også mine fastelavnsboller med creme og remonce.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
185 Kommentarer
De ser skønne ud – havregryndrys skal man virkelig ikke undervurdere :D
Det er skægt som det lyder kedeligt med ‘havregryn’ i nogens øre, men aldrig e det. Vi har selv lige postede muslibarer med netop det som en af de store hovedingredienser, og jeg elsker den struktur bagværk af al slags får, med det i.
– A
Det lyder også lækkert med muslibarer :-) Jeg er enig, havregryn skal ikke undervurderes :-)
Min dej bliver ved med at være klistret. Samler sig ikke i røremaskinen. Har forsøgt med mere mel, men uden held. Hvad gør jeg forkert?
Hej Mette, hvor længe har du røremaskinen igang? Hvor meget mel bruger du? Der er stor forskel på mel. Men du kan sagtens bage dem uden at de har stoppet med at klistre.
Hej Stinna, jeg kan ikke finde dig på Insta. Hvad hedder du derinde..?
Kh.Maria
Hej Maria, jeg hedder ‘Stinnagm’ på instagram :-)
Super boller – og nemme at lave
Tusind tak :-)
Jeg har prøvet opskriften med gær og med surdej og begge dele giver lækre boller
Hvor er det dejligt, tak! :-)
Lækre boller, har lige bagt dem. Men i opskriften skriver du en portion giver 9 boller. Jeg skulle bruge ca 30 boller, så jeg gange opskrift med 3 = 27 boller. Men nej, jeg fik hele 59 boller på ca 80 gram hver.
Hold da op :-) Mine boller er også rimelig store – skønt at du kunne bruge opskriften :-)
Hej Stinna
Du skriver der skal bruges 7 dl vand til grovboller med havregryn. Er det ikke en fejl?
Når jeg gør det er dejen alt for tynd.
Hej. Jeg bruger 7 dl vand :-) Hvilken type mel bruger du mon?
Hej Stinna,
Super opskrift.. dog passer din tid på bollerne ikke, da de også skal hæve 1 hel time;-)
Hej. Mange tak skal du have. Det kan jeg da godt se, det får jeg lige rettet :-)
Fantastisk dejlige grovboller, du har opskrift på her. Jeg har lige prøvet dem !! Det er ikke sidste gang, jeg vil bage dem. Det blev nu en meget større portion. Du skriver, at man får 9-10 boller. Men jeg fik faktisk 16 store boller !!! Og min fryser er ikke så stor – men så kom det til gavn for mine naboer.
Venlig hilsen Ida
Hej Ida,
tusind tak :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften. Du er ikke den første der skriver, at du får mange flere boller ud af denne opskrift, end jeg selv gør. Men det er jo kun dejligt med endnu flere boller. Håber dine naboer blev glade. Mange hilser Stinna
Bollerne ser lækre ud, så jeg skal helt klart prøve at bage dem.
Bruger du varmluftovn eller alm ovn?
Ser lige længere nede i tråden at det er alm ovn
Godt at du fandt det :-)
Superb!
Har aldrig før lavet en bolledej uden smør og sødmælk, så jeg var lidt mistroisk, til trods for de gode anmeldelser.
Må indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket. Bollerne bliver både store og dejligt bløde indeni. Det skal dog lige siges, at jeg snød lidt og tilsatte en teskefuld bagenzym, da jeg frygtede, at de ville blive lidt bastante uden.
Fem stjerner herfra og det er ikke en for meget. Tak Stinna!
Hej,
sikke da en skøn kommentar! Og tusind tusind tak. Jeg kan godt forstå at du var lidt skeptisk, for sødmælk og smør i boller er jo fantastisk. Dejligt at du kunne lide min opskrift :-)
Fantastiske boller, lette at lave. De er meget smagfulde og gode til sanwits og burgere.
Tusind tak :-) SÅ dejligt at du kan bruge opskriften.
Kan der bruges fuldkornsmel?
Hej Rikke :-) Jeg tror godt at du kan erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel, men ikke det hele. Min erfaring er, at boller kun med fuldkornsmel ikke bliver så gode.
Alletiders opskrift, bollerne er rigtig gode og smager herlige. Antallet er dog anderledes, vi lavede en dobbelt portion og fik 40 dejlige boller, hvoraf de fleste nu hygger sig i fryseren :)
Hej. Dejligt at opskriften kunne bruges. Du fik da en del flere end jeg, men det er du ikke alene om. Jeg må lave mine meget store :-)
Kan dejen mon godt stå i køleskabet natten over?
Hej Sofie-Amalie, det har jeg desværre ikke forsøgt. Så skal du bruge mindre gær, hvis det er.
Hej Stinna.
Jeg er igang med at bage grov bollerne. Kan det passe at de ikke skal efterhæve, efter den time? Har været vant til at de skal efterhæve? Er det pga de forvarmet bageplader?
Hej Trine. Jeg lader dem blot stå og hæve, mens ovnen varmer op. Ellers ikke :-)
Kan det passe der skal bruges 1 spk salt? Er det ikke tsk?
Jeg bruger en lille spsk., svarende til 2 tsk. :-)
Jeg elsker disse boller! De smager godt, de er luftige og så er de nemme at lave.
Tusind tak :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
De lækreste boller! Jeg har bagt dem idag til fødselsdag, og der var flere, som bare måtte have din opskrift med hjem Tak for opskriften!
Mvh Lise
Sikke en skøn besked! Tusind tak :-) Så dejligt at I kan lide opskriften.
Kan man lave dem udelukkende kun på hvedemel hvis man kun har det?? Og hvor meget så? :)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) Men hvis du prøver, så indtil dejen kan slippe skålens kanter.
En super lækker og let opskrift at have med at gøre. Men, ja opskriften giver overraskende mange boller og ganske super lækkert ‘touch’ med havregrynsdrys. Jeg og mine 2 sønner er vilde med dem!
Tusind tak skal du have :-) SÅ dejligt at høre. Jeg retter lige det med antal boller.
Vidunderlige boller.. nem opskrift og lækre boller som altid bliver spist alt for hurtigt. Men så er det dejligt med en røre maskine og to portioner til en pk gær. ”mor er det dem med solsikkekernerne“ lyder det fra min 10 årige dreng (i stedet for havregryn elsker han de ristede kerner) og den tre årige som ellers før aldrig har spist hjemmebag “mig kan godt li dem her“ ❤
Hvor er du bare sød – tusind tak! SÅ dejligt, at I kan lide min opskrift. Igen tak!
Varmluft eller over/ under varme?
Hej :-) Alm. over-og undervarme.
Kan man bruge varmluft, da min over/under varme ikke virker?
Det tror jeg sagtens – men du skal nok justere temperaturen lidt :-)
De bedste boller!!! :-D
Tusind tak, så dejligt at du kan lide dem :-)
Er i gang med dine grovboller og min ADHD er lige brudt ud i lys lue, at få bollerne på bage papiret over på den varme plade er ikke så nemt som det lyder, men de kom dog på( en smuttede af i kampens hede).
Glæder mig til at smage dem!!!
Hej Anja, måske det kræver lidt øvelse ja. Jeg trækker bagepapiret over :-) Jeg håber at de smagte godt.
De smagte fantastisk selv den mindste som er på livsstils ændring (sødt ord for slankekur) spiser dem uden at brokke sig. Kan man proppe æble og gulerod i tror du???
Så dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens at du kan.
Hej! Når bollerne skal i ovnen, er det så på varm. luft. eller alm. ovn?
Hej, det er alm. ovn (altså over og undervarme) :-)
Hejsa! De ser vildt lækre ud. Ville høre om du har en ide om kcal indholdet?
Mvh Filippa:)
Hej, mange tak skal du have :-) Nej desværre ikke.
Jeg bagte mine på varmluft og de var fine efter 15 min:-)
Lækre boller.
Men skal de være mere lækre dagen efter, så vil koldhævning helt sikkert hjælpe:-)
Dejligt at du kunne lide opskriften :-) Jeg fryser dem altid ned efter de er bagt, så er de lækre igen når de varmes op igen.
Hej.
Kunne du overveje at føre kalorier på dine skønne opskrifter?
Hej Camilla :-)
Det er desværre ikke noget jeg kommer til, da jeg ikke selv tæller kalorier. Jeg håber at du alligevel vil følge med :-)
Hej Stinna,
Er det muligt at smække dem i ovnen med kold bageplade? ☀️
Hej, det har jeg desværre ikke afprøvet :-) Men mon ikke.
Skønne nemme boller – jeg putter ofte dejen i køleskabet natten over med samme mængde gær. Det får også helt fint – blot er de ikke HELT så luftige. Bager dem altid på varmluft, da jeg så kan have 2 plader i på en gang. Jeg får nemlig også ca 16 boller ud af portionen
Tak for tilbagemelding :-) jeg må prøve at lade den hæve natten over også.
Hvilket hvedemel bruger du? Findes der noget hvedemel der er sundere end andre mon?
Jeg bruger helt almindeligt økologisk hvedemel :-) Der findes hvid hvede, som dog stadig er fuldkorn.
Lækker opskrift!
Jeg brugte dog mindre hvedemel (300g), da det virkede meget med de 600. Men det blev lækre boller alligevel! Jeg tæller kalorier, så det er virkelig lækkert med sundere alternativer – jeg fik 15 boller ud af det med en kcal på 144 kcal pr stk, så tak for opskriften, det blev virkelig nogle dejlige boller (min nabo er også vilde med dem!!!) :-)
Så dejligt at høre, tak :-) Jeg har hørt at andre heller ikke skal bruge så meget mel, der må være forskel på mel.
Kan jeg bage dem dagen før de skal spises?
Hej, de er bedst den dag de bages. Ellers ville jeg fryse dem ned og lune dem i ovnen :-)
Meget lækre boller ! De bliver præcis lige så lækre som de ser ud på billedet :-)
Tusind tak, dejligt at høre :-)
Lækre boller jeg bruger 100 gr. Havregryn og 50 gr græskarkerner og 50 gr.solsikkekerner.
Og drysser med havregryn,birkes og sesamfrø.
Så er der lidt at vælge imellem.
Mange mange tak :-)
Hej Stinna,
jeg skal bruge et par gode boller i morgen tidlig, og for at spare tid, vil jeg høre om denne dej egner sig til koldhævning? Så kan jeg nemlig lave dejen i aften. Håber du når at se min kommentar, :) KH Rebecca
Hej Rebecca, det tror jeg godt at du kan. Men jeg har ikke forsøgt. Hvis det er, så skal du bruge meget mindre gær :-)
Min nye basisopskrift på morgenboller! Så lækre
Så dejligt at høre, tusind tak :-)
Hejsa
Skønne boller. Ændrede lidt på opskrift. Brugte både rugmel, grahamsmel og hvedemel.. Brugte også solsikkekerner….Mums
Mange tak skal du have :-)
Bedste boller jeg har lavet – mange tak
Tusind tak :-)
Vil prøve at lave dem. Kan man ikke bruge tørgær?
Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)
Hej, fandt din hjemmeside via IG med masse lækre billeder af masse forskellige mad. Den side har jeg set mange gange og overvejede flere gange om skulle jeg lige prøve – det er hits hos mig som har bagt to gange. Kan man bage til brød? Vil det blive så hård?
Hvor dejligt, tak. Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Virkelig skønne boller!
De er kommet i familieopskriftsbogen :-)
Dejligt at høre, mange mange tak :-)
Denne opskrift er noget værre klister. Der er ALT for meget vand i og jeg måtte tilsætte sååå meget ekstra mel hvilket resulterer i at der er for lidt gær i i forhold til den samlede mængde. Det betyder at bollerne bliver tunge og klæge. I øvrigt fik jeg 25 boller ! Kan ikke anbefales… Jeg er ellers ret vant til at bage. Måske er det en idé at justere opskriften så andre ikke står og må kassere så mange halvkedelige boller
Hej Charlotte, øv at bollerne ikke blev gode. Må jeg spørge hvilken mel du brugte? Jeg har ikke før fået den tilbagemelding, at der manglende mel – faktisk det modsatte.
Derfor er jeg selvfølgelig nysgerrig på, hvorfor dine boller ikke blev gode :-)
Kære Stinna -tak for svar -det var alm økomel fra Netto
Hej igen. Øv, jeg ved desværre ikke hvor det kan være gået galt.
Skønne boller.
Når du varmer dem op efter frys, er det direkte fra fryser eller tør du dem op først, hvor lang tid og hvor mange grader. Jeg tøede nogle op i går, -i ovnen efter optøning ved 200 g i 10 min, – de fik en meget hård skorpe.
Hej, jeg gør begge dele :-) Alternativt kan du komme lidt vand på de frosne boller inden de varmes op, så bliver de også gode. Jeg kan dog godt lide den hårde skorpe.
mega gode
Mange mange tak :-)
Fantastiske boller, dejlige luftige og mættende, glæder os til at eksperimentere med forskelligt fyld(gulerod/solsikkekerner osv.)
Tusind tak :-)
De røg i vasken den dej kan man virkelig ikke lave i hånden øv
Hej, øv da. Hvordan blev dejen? Var den for våd, for hård eller hvordan?
Helt klart fem stjerner til disse boller. De lækreste boller. Hurtige og nemme at lave. Gode at fryse ned og som kan bruges til alle lejligheder.
Tusind tusind tak, hvor er det dejligt at høre :-)
Virkelig, virkelig gode
Mange mange tak :-)
Hej Stinna,
Jeg har bagt dem et par gange, og de smager rigtig godt. Har bare det problem at de sprækker.???
Dejligt at du kan lide dem. Det gør de også hos mig nogle gange. Ofte er det fordi dejen ikke har hævet længe nok, så prøv at lade dem hæve lidt længere. Ellers kan det også skyldes for meget mel :-)
Jeg fik 9 kæmpestore flotte boller. Skal smage dem om lidt :)
Dejligt at høre :-) Håber de smagte godt.
Virkelig gode
Det med den varme bageplade, er det fordi at de ikke hæver så meget inden de kommer i ovnen?
Mine blev meget mere runde end de plejer ved alm bagning
Mvh Lene
Tusind tak skal du have :-)
Det med den varme bageplade er lidt det samme som en pizzasten eller et bagestål. Jeg har lært på bagekursus, at det får brødet til at hæve godt op inde i ovnen, da det får så meget varme nedefra :-)
Godt resultat og de er mine yndlings. Tak for opskrift!
Første gang jeg bagte dem fik jeg dog meget store boller med de 9 stk. Herefter har jeg lavet dobbelt så mange og de er bedre i størrelsen. Når du former bollerne, moser du dem så godt sammen/ælter dem kort for at få en god rund form eller hvordan?
Ej hvor dejligt, mange mange tak :-) Så skønt at du kan bruge opskriften. Jeg får også nogle gange nogle kæmpe boller, men laver oftest flere end de 9. Jeg ælter dem ikke godt sammen nej, men trykker dem måske lidt på siderne.
Super gode, sunde og ikke mindst nemme boller.. til dem der ikke har prøvet at lave dem, prøv at lav dem
Tusind tusind tak :-)
Jeg er forfærdelig til bage grove boller – men de her var fantastiske og sikke en nem opskrift med god forklaring! Jeg fik dog 20 boller istedet for 9 :-)
Så dejligt at høre :-) Og ja – jeg får også nogle gange flere end de 9, det er lige alt efter størrelsen på bollerne.
Meget gode boller. Hele familien er meget begejstret. Tilsatte 50-75 gr. græskarkerne. Man skal vænne sig til den “våde” dej..
Tusind tak – og lækkert med græskarkerner :-) Ja man skal lige vænne sig til den.
Super lækre og sprøde boller! Jeg fik lavet 18 stk ud af denne opskrift.
Tusind tusind tak :-)
Hej jeg har lave 9 gode boller med god smag men de er lidt tunge ikke luftige hvad gør jeg forkert fulgte opskriften sammen med fruen håber du har et godt råd
Hej :-) Dejligt at de smagte godt. De er lidt tungere end almindelige boller af hvedemel. Men måske de skulle have hævet en smule længere.
Hej Stinna
Slår du dejen ned efter hævning og inden du former dem?
Hej :-) Det gør jeg ikke, men de bliver jo slået en smule ned, når de formes.
Dejlige, lækre grovboller. Havregryn er bare super i bagværk
Tusind tak skal du have :-)
Tak for opskrift på lækre boller. Jeg havde ikke fået bixet den sædvanlige dej sammen til koldhævede boller i går aftes, så manglede et alternativ på “alm” boller, som ikke tog al for lang tid at lave til morgenmad( 4 sultne drenge ). Bollerne blev super lækre – fik dog nogle flere af én portion – 20 stk blev det til. Men så er der også til i eftermiddag
Opskriften er nu skrevet ned i min egen lille bog, hvor jeg samler de bedste opskrifter jeg finder online. TAK for det
Sikke en dejlig kommentar – tusind tak for det :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
Rigtig gode hurtige boller, når man ikke lige har fået sat dej over dagen før. Æltetiden er vigtig, jeg gav dem 12 min på maskine og de er blevet så fine og lækker.
Dejligt, mange tak :-) Og ja – grundig æltning er vigtigt.
Har bagt disse en gang før, og de blev virkelig lækre.
Har lige lavet dejen igen med det halve gær, og krydser nu fingre for, at de bliver lige så gode efter en koldhævning natten over.
Dejligt, tusind tak :-) Skriv endelig hvordan de bliver efter koldhævning.
De blev virkelig gode.
Lod dejen hæve en halv time på køkkenbordet, inden jeg satte den i køleskabet.
I morges stod dejen igen på køkkenbordet mens ovnen blev varm. Og herefter delte jeg den til boller og satte dem i ovnen.
Det bliver mine nye ynglings boller.
Dejligt – og tak for tilbagemeldingen :-) Jeg vil også prøve at koldhæve dem snarest.
Nøj, nogle lækre boller. Det er ultimativt de lækreste boller jeg længe har smagt! Jeg har kørt med en opskrift i årevis hvor det har været alm. hvide boller med smør og æg. De her!! Det er 2. gang i denne uge jeg bager dem. Og ELSKER der er størrelse på, så jeg får kun 9 stk. Jeg brugte fuldkornshvedemel i stedet for rugmel.
Ej tusind tak! Så dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Lækre boller, og jeg har nu bagt dem 5 gange! Men husk lige at rette opskriften kræver 1 times efterhævning når bollerne er lagt på bagepladen. Jeg har brugt græskarner som pynt nogle gange – det er også lækkert!
Mange tak. Tak for tippet – oftest bager jeg dem faktisk bare direkte, men de er nok bedst når de hæver en time. Jeg skriver det lige som tip.
De bedste boller ever, jeg brugte Manitoba mel (som jeg egentlig ikke ved hvad er), og grahamsmel.
Fik også mange flere end 10, smagte super vidunderligt !! Kh Lone
Hvor er det dejligt, tak! Og det lyder godt med manitobamel, det må jeg prøve :-)
Fantastisk opskrift, brugte mere mel end opskriften sagde og mixede lidt mere forskellige slags af grovmel. super lækre!
Tusind tak – dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Hej
Elsker de her boller!
Tror du jeg kan lave dem
Som koldthævede i køleskab natten over ved blot at tilføre mindre gær?
Tak, dejligt at du kan bruge opskriften :-) Det tror jeg godt, men jeg har faktisk ikke forsøgt.
Du skriver IKKE varmluftovn … Hvad gør man så, når man kun har en sådan? M V H/Preben
Du kan godt bruge varmluft, jeg synes dog de er bedst på alm. ovn. Hvis du bruger varmluft, så skal du blot skrue temperaturen en smule ned :-)
Ved du hvor mange kalorier der ca er i en bolle
Hej, det ved jeg desværre ikke :-) Jeg beregner aldrig kalorier på mine opskrifter.
Virkelig lækkere og nemme boller!
Dejlig dej at arbejde med og de smager bare skønt
Hvor er det dejligt at høre, mange mange tak :-)
Hej Stinna
Jeg skal bare bollerne i morgen – min datter skal have dem med på koloni
Jeg har et spørgsmål til, der hvor du skærer bollerne ud. Når du har vendt dejen forsigtig ud på bordet, skærer du så blot dejen ud i ca. 9 stykker og lægger dem på pladen uden at forme dem? Eller ælter du dejen, inden du skærer den? Eller former du bollerne efter at have skåret dejen i stykker?
Undskyld hvis jeg spørger dumt
Mange hilsner fra Christina
Hej, du spørger da bare. Jeg skærer dem blot ud og ælter dem ikke. Men du kan sagtens lige forme dem lidt, det gør jeg – men jeg ælter dem ikke :-)
Håber det var svar på dit spørgsmål.
Hej. Jeg har bagt dem mange gange, men ville gerne lave dem mindre, sådan almindelig bolle størrelse, men så skal jeg bruge 2 plader, og det duer jo ikke, når man skal have dem over på en varm plade. Så jeg har et par gange lavet mindre boller og så fyldt resten af dejen i en form, så kan jeg lige få plads til det hele :-)
Og ja til nogle af de andre kommentarer med meget klæbrig dej, men det gør ikke mig noget, jeg bruger en spartel og klæber dem over på pladen, og de bliver lækker luftige. :-)
Hej, dejligt at du kan bruge opskriften. Du kan sagtens lave dem mindre – også selvom det sidste hold ikke kommer på en varm plade. De bliver gode alligevel :-)
Hej Stinna , vi fik 24 boller ud af opskriften , ganske fin størrelse .
Dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Hej hvor mange kalorier er der ca i 1 bolle?
Vh Linda
Hej, det ved jeg desværre ikke :-)
Mega gode
Tusind tak :-)
Hej Stinna
Dem vil jeg prøve i dag, ser lækre ud!
Kan man bruge finvalsede havregryn i stedet for grov?
Tak! Det kan du sangens :-)
Hej Stinna
Sikke en dejlig opskrift
Jeg bruger fuldkornshvedemel og de bliver noget så lækre….og så hælder jeg græskarkerner, 5 kornsblanding og lidt husk i og erstatter sukkeret med mørk sukrin…….bare så lækre boller
Hej, det lyder som en skøn udgave :-) Tak!
Punkt 11 og 12 et lidt forvirrende, da der både skrives at det skal hæve et lunt sted, men også at det skal være på den varme bageplade. Punktet efter hævning står der er bagepladen tages ud og bagepapiret trækkes over på .
Men udover ovenstående forvirring, blev de rigtig gode! Dog tilføjede jeg ca. 200 g. revet gulerod til opskriften.
Hej, det kan jeg godt se :-) Det er på en kold bageplade de hæver, hvorefter de trækkes over på den varme bageplade.
Dejligt at de blev gode alligevel :-)
Jeg har lige bagt dem og de er vildt lækkert, jeg har ikke nogen røremaskine mere…så jeg gjorde det i hånde, og jeg fik 30 boller ud af det (50 g) vil helt sikkert bage dem igen.
Hvor dejligt, tak!
Dejlige lækre boller!
Hvor dejligt! Tak :-)
Jeg har bagt bollerne rigtig mange gange. De er nemme, sunde og der bliver mange boller. Så skønt både at kunne fylde maver og fryser. Venner og familie er ligeledes vilde med bollerne. Tak for en skøn opskrift.
Jeg putter sommetider også revet gulerod og/eller Rødbede, kerner og andet mel i. De bliver stadig rigtig gode.
Hvor skønt. Tusind tak :-)
Mums nogle lækre boller vi fik til morgenmad i dag.. Grove, gode og dejligt mættende..
Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)
De bedste boller, jeg vender altid tilbage til dem.
Tak for det! :-)
De bedste boller jeg har bagt i mit 68 årige liv.
Jeg formede 12 boller, men de blev store, så næste gang vil jeg prøve med 16.
Hvor skønt! Tak for tilbagemelding :-)
Blev supergode, der var dog til 2 plader, kørte dem på 225 grader varmluft i 20 minutter, og de blev fine.
Hvor dejligt :-) Tak for tilbagemelding.
Virkelig lækre boller og mætter overraskende meget
Mange tak :-)