Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og pinjekerner. Denne lækre salat består af spidskål, rødløg og æble. Den er vendt i en cremet hvidløgsdressing med creme fraiche og så er en toppet med ristede mandler.
Spidskålssalat med æbler
Salaten spiste vi som tilbehør til vores aftensmad. Æblerne giver sprødhed og sødme til denne skønne salat. Brug lige de æbler du har liggende. Jeg skræller dem ikke, men skærer dem blot i tern.
Opskrift på salat med spidskål og hvidløgsdressing
Nu til opskriften på denne nemme spidskålssalat. Jeg har skrevet at salaten rækker til fire personer, hvis den spises som tilbehør. Du kan enten servere den til grillmad, eller måske med falafler eller hjemmelavede vegetarfrikadeller til. Jeg har også lavet den for andre i min familie, som også var helt vilde med salaten. Prøv også at toppe salaten med saltede mandler.
Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og pinjekerner
Ingredienser
Salat
- 1 lille spidskål
- 2 stk. æbler
- 1 stk. rødløg
Dressing
- 1 dl græsk yoghurt (eller anden tykt surmælksprodukt)
- 1 fed hvidløg presset eller finthakket
- 1 tsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
- salt
- peber
Topping
- 1 håndfuld pinjekerner eller mandler
Sådan gør du
Salat
- Start med at vaske spidskål. Skær det helt fint i tynde strimler. Jeg brugte min foodprocessor, som gjorde arbejdet på ingen tid.
- Skær løg i helt tynde skiver også, eller hak det fint. Det samme med æblet.
- Kom spidskål, løg og æble i en skål.
Dressing
- I en lille skål blandes alle ingredienser til dressingen. Hæld det over salaten og vend det hele godt rundt.
Servering
- Server salaten med ristede pinjekerner eller ristede mandler. Kernerne ristes på en tør pande. Drys dem over salaten.
- Velbekomme.
Noter
Tip til hvidløgsdressing
Prøv også at tilsætte 1 tsk. sennep, 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. honning til dressingen – det smager også virkelig skønt.
Tilbehør til spidskålssalat
Herhjemme kan vi sagtens spise spidskålssalat uden noget til, hvis det er til frokost. Men som tilbehør til aftensmad, serverer jeg gerne nogle falafler, vegetarfrikadeller eller måske rødbedebøffer.
Du kan også tilføje lidt edamamebønner til salaten, for at give noget mere fylde og mæthed til salaten. Andre bønner kan sikkert sagtens bruges, men jeg er ret vild med edamamebønner i salat. De giver lidt bid og så har de den fineste grønne farve.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
Virkelig god salat! Jeg er en fattig studerende og brugte dog ristede solsikkekerner i stedet for mandler. Det var også super lækkert :)
Tusind tak :-) Og ja det er lækkert med solsikkekerner – det bruger jeg ofte selv.
Hej
Jeg bruger valnødder, da jeg synes at mandler er ret hårde.
Det lyder lækkert med valnødder :-)
Tror du soyaristede solsikkekerner kan fungere i stedet for mandler? Eller ville du undlade soya?
Det tror jeg ville smagte rigtig fint :-)
Bruger salaten til pullpork og uden mandler el lign.
Dejligt at den kan bruges :-)