Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler

af Stinna
Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler. I sidste uge lavede jeg denne skønne salat som tilbehør til vores aftensmad. Den består af spidskål, edamamebønner, løg og æble. Den er vendt i en cremet hvidløgsdressing med creme fraiche og så er en toppet me ristede mandler. Salaten blev et hit herhjemme og derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer.

Spidskålssalat med edamamebønner

Salaten spiste vi som tilbehør il vores aftensmad. Der er tilsat lidt edamamebønner, for at give noget mere fylde og mæthed til salaten. Andre bønner kan sikkert sagtens bruges, men jeg er ret vild med edamamebønner i salat. De giver lidt bid og så har de den fineste grønne farve.

Hvis du leder efter andre opskrifter med spidskål, så er disse måske noget for dig:

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler

Opskrift på spidskålssalat med hvidløgsdressing

Nu til opskriften på spidskålssalat. Jeg har skrevet at salaten rækker til fire personer, hvis den spises som tilbehør. Du kan enten servere den til grillmad, eller måske med falafler eller hjemmelavede quinoafrikadeller til. Jeg har også lavet den for andre i min familie, som også var helt vilde med salaten.

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
Salat
  • 1 lille spidskål
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 200 g edamamebønner frosne, uden bælg
Dressing
  • 1 dl græsk yoghurt (eller anden tykt surmælksprodukt)
  • 1 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1 tsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
  • salt
  • peber
Topping
  • 1 håndfuld mandler
Sådan gør du
Salat
  1. Start med at vaske spidskål. Skær det helt fint i tynde strimler. Jeg brugte min foodprocessor, som gjorde arbejdet på ingen tid. 

  2. Skær løg i helt tynde skiver også, eller hak det fint. Det samme med æblet.

  3. Kom spidskål, løg og æble i en skål.

  4. Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og kom bønnerne over i salatskålen. 

Dressing
  1. I en lille skål blandes alle ingredienser til dressingen. Hæld det over salaten  og vend det hele godt rundt.

Ristede mandler
  1. Kom hele mandler på en varm og tør pande. De skal være gyldne, før de er færdige. Hak dem groft og kom dem over salaten.

  2. Velbekomme.

Salaten kan sagtens laves nogle timer før og sættes i køleskabet. Den er bedst den dag den bliver lavet, da æblerne ellers kan blive brunlige i farven. Ellers kan du lave salaten og blot vente med at tilføje æbler, så de blot kommes i lige inden servering.

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Anna 13. marts 2019 - 15:16

Virkelig god salat! Jeg er en fattig studerende og brugte dog ristede solsikkekerner i stedet for mandler. Det var også super lækkert :)

Reply
Stinna 17. marts 2019 - 09:02

Tusind tak :-) Og ja det er lækkert med solsikkekerner – det bruger jeg ofte selv.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.