Rødbedebøffer

af Stinna
Rødbedebøffer

Rødbedebøffer – nemme vegetariske bøffer med rødbede. Disse rødbededeller – eller faktisk rødbedebøffer er gode til salat, som fyld i en burger eller blot som en lille delle på madpakken. De er lavet af rødbeder, havregryn, rødløg, æg og krydderier – og så er de virkelig nemme at lave. 

Rødbedebøffer – eller rødbedefrikadeller

Disse rødbedebøffer er nemme at lave og så smager de skønt. Jeg er især vild med at have dem med på madpakken, hvor de både fungerer som pålæg eller blot en lille ekstra ting til frokosten. Rødbedebøfferne kan også sagtens spises kolde, så derfor har jeg dem gerne med på madpakken. Prøv også at tilsætte lidt fetaost/ salatost – det passer godt sammen med rødbede.

Vegetarbøffer med rødbede

Jeg laver rimelig ofte vegetarbøffer, eller vegetarfrikadeller, og synes virkelig at denne variant med rødbede er skøn. Min søster og mor rynker altid på næsten af rødbede – men jeg synes at du skal give dem et forsøg, hvis du har det på samme måde. For som bøffer er rødbeder altså (også) lækre. 

Rødbedebøffer

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
4.88 fra 8 stemmer

Ingredienser

  • 300 g rødbede
  • 2 dl havregryn
  • 1 stk. rødløg
  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Riv rødbederne fint og hak løgene fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Steges på panden i olie.
  • Serveres med en lækker salat, et forslag kunne være denne græskarsalat.

 

Hvad serveres til rødbedebøffer?

Herhjemme bruger jeg ofte rødbedebøffer til de retter, hvor andre normalt vil servere kød til. Men ellers bruger jeg dem gerne i sandwiches, i en burger, på rugbrød, som tilbehør til salat eller lignende. 

Andre opskrifter på vegetarbøffer eller vegetarfrikadeller:

Da jeg efterhånden har været vegetar i en del år, har jeg også spist mange forskellige slags vegetarbøffer og vegetarfrikadeller. Mine egne favoritter er : edamamedeller, quinoadeller. Og ellers har jeg et helt indlæg her om mine vegetarfrikadeller.

Rødbedebøffer

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

35 Kommentarer

Ida Bork 18. oktober 2014 - 11:23

Tusind tak for god inspiration!Det virker som en rigtig god måde til at få spist noget rødbede.Lækkert med nogle kreative og nytænkende opskrifter!

Reply
Stinna 18. oktober 2014 - 21:51

Mange tak! Jeg synes nemlig også selv at det er en god måde at få spist rødbede :-)

Reply
Sofie 18. oktober 2014 - 18:54

MUMS, lavede dem lige i dag! Så gode jo :D

Reply
Stinna 18. oktober 2014 - 21:51

Mange mange tak! Skønt at høre, at du kunne lide dem! :-)

Reply
Nanna 21. april 2021 - 22:12

5 stars
Virkelig lækre! Jeg er meget ny indenfor vegetariske retter.. Herhjemme spiser vi kød og elsker det.. Jeg synes ofte at alternativer til kød er skuffende, men de her bøffer er virkelig gode! Jeg kom en del mere salt i og også feta

Reply
Stinna 22. april 2021 - 12:45

Hvor er det dejligt at høre, tusind tusind tak :-)

Reply
Ida 31. oktober 2016 - 20:46

Hvor mange bliver der til af opskriften?

Reply
Stinna 1. november 2016 - 06:44

Hej, det husker jeg desværre ikke helt. Jeg mener omkring 9 stk.:-)

Reply
Birthe Schmidtke 29. september 2020 - 18:04

Super lækker aftensmad bestående af rødbedebøf og spidskålsalat. Arbejdet værd.
Stegetid ca. 20 min.

Reply
Stinna 30. september 2020 - 10:12

Dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Lena 1. december 2020 - 18:17

5 stars
Smagte super godt.
Kom 3 fed hvidløg i, istedet for spidskommen.
Lavede hjemmelavet grov fritter i ovnen og tzatziki til, det var bare mums.

Reply
Stinna 2. december 2020 - 13:52

Så dejligt at høre, tak :-)

Reply
Eva Bye 7. december 2020 - 10:59

Kan man fryse dem ned?

Reply
Stinna 9. december 2020 - 10:06

Det tror jeg sagtens :-) Jeg har desværre ikke forsøgt.

Reply
Ulrikke 23. december 2020 - 19:43

4 stars
Tilberedningstiden holder ikk stik, for det tog nok 20 min “bare” for at rive rødbederne fint.. :) farsen var meget våd, selvom jeg tilføjede væsentligt flere havregryn. Rødbederne skal måske ikke rives på den fineste del af rivejernet? Råd modtages med kyshånd :)
De smagte super?

Reply
Stinna 23. december 2020 - 20:27

Hej, øv. Måske jeg bare er lidt hurtig til at rive dem. Jeg har både forsøgt at rive dem groft og fint. Men dejligt at de smagte godt – prøv evt. med et par spsk. mel næste gang :-)

Reply
Rikke 12. februar 2021 - 09:38

Dit billede , er det taget inden de bliver stegt .
For mine er slet ikke så flotte røde efter stegningen

Reply
Stinna 12. februar 2021 - 09:42

Hej. Nej det er efter de er stegt. Det lyder underligt, var de meget røde inden?

Reply
Kamilla 21. august 2021 - 07:54

Hej :) Kan de laves i ovnen?

Reply
Stinna 22. august 2021 - 06:49

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Annette 8. oktober 2021 - 14:33

Super opskrift. Da min familie og jeg var vegetarer i 40`erne var rødbedebøffer en uhyggelig og ulækker ret. Det syntes ihvertilfælde både mine søskende og jeg.

Reply
Stinna 8. oktober 2021 - 21:06

Dejligt at du kan lide min opskrift – og at dit syn på rødbedebøffer har ændret sig, er jo kun skønt.

Reply
Anna Marie 4. september 2022 - 19:23

De var.fantastiske. Min mand, som ellers ikke Rebild med at tage en kødfri dag var begejstret. Glæder mig til at få en rugbrødsmad med rødbedebøf i morgen.

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:23

Sikke en skøn kommentar – så dejligt at opskriften kan bruges :-)

Reply
Anna Marie 4. september 2022 - 19:24

Han er ikke Rebild , men vild.

Reply
Stine Høgsted 20. september 2022 - 12:03

5 stars
Fantastiske rødbede bøffer, jeg bruger dem til at fra bøf til burgere til at spise i en panini.
Jeg putter en mozzeralla ost i også, det synes jeg gør dem godt ☺️
Forsæt med alle de dejlige opskrifter

Reply
Stinna 21. september 2022 - 09:09

Hvor dejligt, mange tak :-)

Reply
Erla Fossdal jacobsen 1. december 2022 - 20:08

mand slog opskriften op, den er meget fin. Jeg har så lavet den selv stort set identisk i mange
år. Jeg river rødben på grov, har en elektrisk rive/snitte ting. Til Jer der synes de ikke hænger så godt sammen, så kan man altid bruge en smule kartoffelmel

Reply
Stinna 25. december 2022 - 15:40

Tak for tip med kartoffelmel :-)

Reply
Annelise Uhlemann. 25. december 2023 - 21:51

Din opskrift lyder spændende. Jeg har lyst til at prøve den,men kan ikke klare spidskommen. Hvad vil du foreslå i stedet for?

Reply
Stinna 4. januar 2024 - 14:09

Hej. Det kan blot udelades :-)

Reply
Birgitte 6. juli 2024 - 15:06

5 stars
Smager intet mindre end fantastisk :-P

Reply
Stinna 8. juli 2024 - 11:40

Tusind tak :-)

Reply
Charlotte 6. oktober 2024 - 08:58

5 stars
Virkelig gode
Hvor længe kan de holde sig i køleskab?

Reply
Stinna 8. oktober 2024 - 13:00

Hej, jeg plejer at fryse dem ned. Ellers 3-4 dage vil jeg tro :-)

Reply
4.88 from 8 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.