Rødbedebøffer – nemme vegetariske bøffer med rødbede. Disse rødbededeller – eller faktisk rødbedebøffer er gode til salat, som fyld i en burger eller blot som en lille delle på madpakken. De er lavet af rødbeder, havregryn, rødløg, æg og krydderier – og så er de virkelig nemme at lave.
Rødbedebøffer – eller rødbedefrikadeller
Disse rødbedebøffer er nemme at lave og så smager de skønt. Jeg er især vild med at have dem med på madpakken, hvor de både fungerer som pålæg eller blot en lille ekstra ting til frokosten. Rødbedebøfferne kan også sagtens spises kolde, så derfor har jeg dem gerne med på madpakken. Prøv også at tilsætte lidt fetaost/ salatost – det passer godt sammen med rødbede.
Vegetarbøffer med rødbede
Jeg laver rimelig ofte vegetarbøffer, eller vegetarfrikadeller, og synes virkelig at denne variant med rødbede er skøn. Min søster og mor rynker altid på næsten af rødbede – men jeg synes at du skal give dem et forsøg, hvis du har det på samme måde. For som bøffer er rødbeder altså (også) lækre.
Rødbedebøffer
Ingredienser
- 300 g rødbede
- 2 dl havregryn
- 1 stk. rødløg
- 3 stk. æg
- 1 tsk. salt
- peber
- 1 tsk. spidskommen
- olie til stegning
Sådan gør du
- Riv rødbederne fint og hak løgene fint.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Steges på panden i olie.
- Serveres med en lækker salat, et forslag kunne være denne græskarsalat.
Hvad serveres til rødbedebøffer?
Herhjemme bruger jeg ofte rødbedebøffer til de retter, hvor andre normalt vil servere kød til. Men ellers bruger jeg dem gerne i sandwiches, i en burger, på rugbrød, som tilbehør til salat eller lignende.
Andre opskrifter på vegetarbøffer eller vegetarfrikadeller:
Da jeg efterhånden har været vegetar i en del år, har jeg også spist mange forskellige slags vegetarbøffer og vegetarfrikadeller. Mine egne favoritter er : edamamedeller, quinoadeller. Og ellers har jeg et helt indlæg her om mine vegetarfrikadeller.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
37 Kommentarer
Tusind tak for god inspiration!Det virker som en rigtig god måde til at få spist noget rødbede.Lækkert med nogle kreative og nytænkende opskrifter!
Mange tak! Jeg synes nemlig også selv at det er en god måde at få spist rødbede :-)
MUMS, lavede dem lige i dag! Så gode jo :D
Mange mange tak! Skønt at høre, at du kunne lide dem! :-)
Virkelig lækre! Jeg er meget ny indenfor vegetariske retter.. Herhjemme spiser vi kød og elsker det.. Jeg synes ofte at alternativer til kød er skuffende, men de her bøffer er virkelig gode! Jeg kom en del mere salt i og også feta
Hvor er det dejligt at høre, tusind tusind tak :-)
Hvor mange bliver der til af opskriften?
Hej, det husker jeg desværre ikke helt. Jeg mener omkring 9 stk.:-)
Super lækker aftensmad bestående af rødbedebøf og spidskålsalat. Arbejdet værd.
Stegetid ca. 20 min.
Dejligt at høre, tusind tak :-)
Smagte super godt.
Kom 3 fed hvidløg i, istedet for spidskommen.
Lavede hjemmelavet grov fritter i ovnen og tzatziki til, det var bare mums.
Så dejligt at høre, tak :-)
Kan man fryse dem ned?
Det tror jeg sagtens :-) Jeg har desværre ikke forsøgt.
Tilberedningstiden holder ikk stik, for det tog nok 20 min “bare” for at rive rødbederne fint.. :) farsen var meget våd, selvom jeg tilføjede væsentligt flere havregryn. Rødbederne skal måske ikke rives på den fineste del af rivejernet? Råd modtages med kyshånd :)
De smagte super?
Hej, øv. Måske jeg bare er lidt hurtig til at rive dem. Jeg har både forsøgt at rive dem groft og fint. Men dejligt at de smagte godt – prøv evt. med et par spsk. mel næste gang :-)
Dit billede , er det taget inden de bliver stegt .
For mine er slet ikke så flotte røde efter stegningen
Hej. Nej det er efter de er stegt. Det lyder underligt, var de meget røde inden?
Hej :) Kan de laves i ovnen?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Super opskrift. Da min familie og jeg var vegetarer i 40`erne var rødbedebøffer en uhyggelig og ulækker ret. Det syntes ihvertilfælde både mine søskende og jeg.
Dejligt at du kan lide min opskrift – og at dit syn på rødbedebøffer har ændret sig, er jo kun skønt.
De var.fantastiske. Min mand, som ellers ikke Rebild med at tage en kødfri dag var begejstret. Glæder mig til at få en rugbrødsmad med rødbedebøf i morgen.
Sikke en skøn kommentar – så dejligt at opskriften kan bruges :-)
Han er ikke Rebild , men vild.
Fantastiske rødbede bøffer, jeg bruger dem til at fra bøf til burgere til at spise i en panini.
Jeg putter en mozzeralla ost i også, det synes jeg gør dem godt ☺️
Forsæt med alle de dejlige opskrifter
Hvor dejligt, mange tak :-)
mand slog opskriften op, den er meget fin. Jeg har så lavet den selv stort set identisk i mange
år. Jeg river rødben på grov, har en elektrisk rive/snitte ting. Til Jer der synes de ikke hænger så godt sammen, så kan man altid bruge en smule kartoffelmel
Tak for tip med kartoffelmel :-)
Din opskrift lyder spændende. Jeg har lyst til at prøve den,men kan ikke klare spidskommen. Hvad vil du foreslå i stedet for?
Hej. Det kan blot udelades :-)
Smager intet mindre end fantastisk :-P
Tusind tak :-)
Virkelig gode
Hvor længe kan de holde sig i køleskab?
Hej, jeg plejer at fryse dem ned. Ellers 3-4 dage vil jeg tro :-)
Hvor længe steger du dem?
Det har jeg desværre ikke tid på – men du kan altid teste med en enkelt først :-)