Quinoafrikadeller – vegetariske deller med quinoa og feta. Som jeg skrev forleden i dette indlæg, så spiste vi for nogle dage siden den skønneste nektarinsalat sammen med nogle virkelig gode veggiedeller – nemlig Quinoafrikadeller.
Vegetariske frikadeller
Veggiedellerne vil jeg gerne dele opskriften på i dag, for de blev så gode, at selv min kæreste smovsede en masse. Han er normalt ikke sådan helt pjattet med veggiedeller, kun falafler, men disse blev altså godkendt. De bliver skønt sprøde udenpå, de er nemme at forme og de holder faconen virkelig godt – og derudover smager de bare rigtig skønt. Herhjemme var de et hit, så jeg tænker, at det er en opskrift jeg skal lave igen og eksperimentere endnu mere med.
Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa
Quinoafrikadellerne er lavet af en rest kogt quinoa. Jeg ved desværre ikke hvor meget 250g kogt quinoa vejer i tør udgave, men kog gerne en stor portion og lav disse deller og eventuelt denne salat af resten.
Men nu til opskriften på quinoafrikadeller:
Opskriften herunder rækker til ca. 12 quinoafrikadeller. Så der er nok til fire personer, hvis der spises salat og evt. noget brød til. Så er der måske også en rest til madpakken – for de er nemlig stadig gode dagen efter. De skal blot opbevares på køl.
Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa og feta
Ingredienser
- 250 g kogt quinoa
- 2 æg
- 1 rødløg finthakket
- 1 tsk. spidskommen
- lidt chili
- 50 g feta
- salt
- peber
- 3 spsk. hvedemel
Sådan gør du
- Kom kogt quinoa, og æg i en skål. Rør det godt rundt.
- Tilsæt finthakket rødløg, spidskommen, chili, smuldret feta, salt, peber og hvedemel.
- Bland det hele godt rundt.
- Kom olie på en pande.
- Start med at stege én quinoadelle, så du kan smage, om farsen mangler salt.
- Steg derefter alle til de er gyldne og sprøde på begge sider.
- Velbekomme.
Herhjemme spiste vi disse quinoafrikadeller sammen med en salat med nektarin og den nemmeste dressing med ketchup, hvidløg og paprika.
Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så følg også gerne med ovre på min instagram.
24 Kommentarer
Mums de lyder lækre Stinna! Dem tror jeg også min søn, ville være helt vild med, de må prøves:-)
Kh Christel
Tusind tak :-) Jeg håber at I kan lide dem.
De ser vildt lækre ud. Vil man kunne lave dem med andre korn, fx perlebyg eller spelt?
Tak skal du have :-) Det tror jeg faktisk godt, men jeg har ikke forsøgt. Måske det kræver lidt mere mel. Skriv endelig hvordan det bliver :)
Tror du man vil kunne skifte feta osten ud med alm revet ost?
Hej Katrine,
det tror jeg godt – men jeg har ikke forsøgt :-) Feta bidrager dog med noget smag, som revet ost ikke gør.
Det må jeg prøve så! Kan ikke fordrage feta, men leder samtidig efter noget vegetariske alternativer!
Tak for svar
Så kan du sagtens bruge revet ost tænker jeg :-)
Hvad er opskriften på dip eller sovs? Glasset ved siden af salaten til venstre :o)
Det er faktisk bare en nem dressing med creme fraiche, paprika, salt peber og lidt ketchup:)
Bare et hurtigt måske dumt spørgsmål, men kan man bruge rød quinoa til denne opskrift? :D Synes de ser vildt lækre ud og bliver så inspireret af at kigge på din blog!
Det kan du sagtens :-) Dejligt at du får inspiration.
Kan de fryses?
Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)
Disse quinoafrikadeller er de allerbedste: de er nemme at lave, smager dejligt, de er sprøde og så kan de fryses
Tusind tusind tak :-)
Hvor meget er 250 gram quinoa i rå vægt? :)
Åh det kan jeg ikke lige huske. Vejer det næste gang :-)
250g kogt quinoa er ca 75g rå
Tak for det :-)
Vi elsker dem her. Bruger opskriften både til deller og til aflange “pølser” i pølsehorn og hotdogs. Selv familiens kødspisere elsker dem ❤️
Ej hvor dejligt, tak for tilbagemelding :-)
De her fantastiske deller kan sagtens fryses, jeg laver ofte mange af gangen, fryser ned og tager op til madpakken. Putter i øvrigt også alt mulig andet i champignon, squash, blomkål eller gulerødder. Man kan alt med den “fars”
Tusind tak for tilbagemelding. Hvor lyder dine varianter gode – det må jeg prøve :-)