Quinoafrikadeller – vegetariske deller med quinoa og feta

af Stinna
Quinoafrikadeller - vegetariske deller med quinoa og feta

Quinoafrikadeller – vegetariske deller med quinoa og feta. Som jeg skrev forleden i dette indlæg, så spiste vi for nogle dage siden den skønneste nektarinsalat sammen med nogle virkelig gode veggiedeller – nemlig Quinoafrikadeller.

Vegetariske frikadeller

Veggiedellerne vil jeg gerne dele opskriften på i dag, for de blev så gode, at selv min kæreste smovsede en masse. Han er normalt ikke sådan helt pjattet med veggiedeller, kun falafler, men disse blev altså godkendt. De bliver skønt sprøde udenpå, de er nemme at forme og de holder faconen virkelig godt – og derudover smager de bare rigtig skønt. Herhjemme var de et hit, så jeg tænker, at det er en opskrift jeg skal lave igen og eksperimentere endnu mere med. 

Quinoadeller - vegetariske deller med quinoa og feta

Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa

Quinoafrikadellerne er lavet af en rest kogt quinoa. Jeg ved desværre ikke hvor meget 250g kogt quinoa vejer i tør udgave, men kog gerne en stor portion og lav disse deller og eventuelt denne salat af resten.

Herhjemme spiste vi disse quinoafrikadeller sammen med en salat med nektarin og den nemmeste dressing med ketchup, hvidløg og paprika. 

Men nu til opskriften på quinoafrikadeller:

Opskriften herunder rækker til ca. 12 quinoafrikadeller. Så der er nok til fire personer, hvis der spises salat og evt. noget brød til. Så er der måske også en rest til madpakken – for de er nemlig stadig gode dagen efter. De skal blot opbevares på køl.

Quinoadeller - vegetariske deller med quinoa og feta

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 250 g kogt quinoa
  • 2 æg
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 tsk. spidskommen
  • lidt chili
  • 50 g feta
  • salt
  • peber
  • 3 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  • Kom kogt quinoa, og æg i en skål. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt finthakket rødløg, spidskommen, chili, smuldret feta, salt, peber og hvedemel.
  • Bland det hele godt rundt.
  • Kom olie på en pande.
  • Start med at stege én quinoadelle, så du kan smage, om farsen mangler salt.
  • Steg derefter alle til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  • Velbekomme.

Quinoadeller

Hvis du vil se flere af mine madbilleder, så følg også gerne med ovre på min instagram.

Print Friendly, PDF & Email
13 Kommentarer

13 Kommentarer

Christel 23. august 2018 - 07:28

Mums de lyder lækre Stinna! Dem tror jeg også min søn, ville være helt vild med, de må prøves:-)
Kh Christel

Reply
Stinna 25. august 2018 - 17:42

Tusind tak :-) Jeg håber at I kan lide dem.

Reply
Laura 26. august 2018 - 15:23

De ser vildt lækre ud. Vil man kunne lave dem med andre korn, fx perlebyg eller spelt?

Reply
Stinna 26. august 2018 - 18:18

Tak skal du have :-) Det tror jeg faktisk godt, men jeg har ikke forsøgt. Måske det kræver lidt mere mel. Skriv endelig hvordan det bliver :)

Reply
Katrine 26. august 2018 - 17:34

Tror du man vil kunne skifte feta osten ud med alm revet ost?

Reply
Stinna 26. august 2018 - 18:17

Hej Katrine,
det tror jeg godt – men jeg har ikke forsøgt :-) Feta bidrager dog med noget smag, som revet ost ikke gør.

Reply
Katrine 26. august 2018 - 21:25

Det må jeg prøve så! Kan ikke fordrage feta, men leder samtidig efter noget vegetariske alternativer!
Tak for svar

Reply
Stinna 28. august 2018 - 08:20

Så kan du sagtens bruge revet ost tænker jeg :-)

Reply
Mai 27. august 2018 - 15:25

Hvad er opskriften på dip eller sovs? Glasset ved siden af salaten til venstre :o)

Reply
Stinna 28. august 2018 - 08:19

Det er faktisk bare en nem dressing med creme fraiche, paprika, salt peber og lidt ketchup:)

Reply
Simpel tomatsalat med perlebyg - Stinna 7. september 2018 - 10:31

[…] Salaten er virkelig god som tilbehør til fx grill, men kan også spises som tilbehør til en lidt tungere ret her i regnvejret – eller lav fx disse veggiedeller til: Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa og feta. […]

Reply
Josefine 12. juni 2019 - 15:08

Bare et hurtigt måske dumt spørgsmål, men kan man bruge rød quinoa til denne opskrift? :D Synes de ser vildt lækre ud og bliver så inspireret af at kigge på din blog!

Reply
Stinna 14. juni 2019 - 16:55

Det kan du sagtens :-) Dejligt at du får inspiration.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.