Vegetarfrikadeller med edamamebønner

af Stinna

Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller med edamamebønner. Lækre vegetariske frikadeller med bønner, som mætter godt. 

Vegetarfrikadeller med bønner

Veggiedeller, vegetardeller, grøntsagsdeller, bønnedeller…  Kært barn har mange navne. Disse lækre veggiedeller er lavet af grønne edamamebønner, persille og krydderier. Som vegetar laver jeg ofte en form for deller på panden, som oftest består af bønner, grønt, friske krydderurter, æg og noget til at binde dem sammen med. De fungerer til mange ting – fx er jeg vild med dem på en rugbrød, som tilbehør til salat, som snack, fyld i madpandekage eller blot som et vegetarisk alternativ til retter, hvor man normalt ville spise en lille delle til.

Disse små vegetardeller blev lavet en dag til frokost, hvor jeg virkelig havde lyst til noget smagfuldt og lækkert. I min fryser fandt jeg frosne edamamebønner og det tog derfor ingen tid at putte alle ingredienserne i en blender og derefter stege dem på en pande. Til dellerne spiste jeg spinatvafler og en lækker dressing

Opskrift på vegetar frikadeller

Men nu til opskriften på vegetarfrikadeller med edamamebønner. Sørg for at lave en stor portion, så der også er vegetardeller til madpakken. 

Vegetarfrikadeller
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 300 g edamamebønner frosne uden bælg
  • 2 æg
  • saft af 1/2 lime
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 tsk. saltét drys peber
  • 1 løg
  • 4-6 spsk. mel / rismel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 god klump feta / salatost (omkring 50g)
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom edamamebønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra.
  • Kom alle ingredienserne, pånær feta, i en god blender og blend det hele godt - alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg blendede min dej ret godt sammen.
  • Tilsæt fetaost og rør det rundt.
  • Kom godt med olie på en pande.
  • Form edamamedellerne med en ske og kom dem på panden. De skal blive gyldne på begge sider.
  • Velbekomme!

Noter

De smager også godt kolde på madpakken.

Tilbehør til vegetarfrikadeller

Herhjemme serverer jeg vegetarfrikadeller til retter, hvor jeg også normalt ville bruge frikadeller. Men ellers er disse vegetar frikadeller også gode som tilbehør til salat, som fyld i madpandekager og ellers bare som tilbehør til madpakken. 

Hvis du leder efter opskrifter med edamamebønner, så er disse måske også noget for dig:

Vegetar frikadellerVegetarfrikadeller med edamamebønner Vegetarfrikadeller med edamamebønner

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

22 Kommentarer

22 Kommentarer

Pia 8. august 2017 - 09:11

Wauw en lækker opskrift! Skal helt sikkert afprøves i aften:) men kan fetaen undlades? Og er de mon frysegnede?

Reply
Stinna 8. august 2017 - 09:54

Tak skal du have :-) Du kan sagtens undlade fetaen. Jeg har ikke prøvet at fryse dem – men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Signe 8. august 2017 - 09:59

5 stars
Den skal jeg prøve i aften, er dog spændt på hvad familien siger til de ikke får kød. Det er desværre kun mig der er vild med vegetarisk mad. Jeg prøver dog på at få dem omvendt.

Reply
Stinna 8. august 2017 - 10:09

Ej hvor spændende. Meld gerne tilbage hvad de synes :-)

Reply
Maria 9. august 2017 - 16:09

Lyder så lækkert! Ville det virke med en stavblender istedet for blender?

Reply
Stinna 10. august 2017 - 19:22

Det tror jeg godt :-) Bare sørg for at bønnerne er godt tøet op inden.

Reply
Mette 11. oktober 2018 - 15:05

De er virkelig lækre! Jeg lavede dem i går til en veninde og jeg. Som den freestyler, jeg er, tilsatte jeg lidt havregryn og chili, men ellers fulgte jeg din version slavisk – kæmpe anbefaling :)

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:38

Ej hvor godt, tusind tak :-)

Reply
Nina Johanne 29. november 2018 - 17:27

Jeg har lige lavet dem – de er fantastiske! Tak for de bedste opskrifter Stinna, jeg bruger dem dagligt!

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:16

Sikke en skøn besked – tusind tak :) Så dejligt at du kan lide dem.

Reply
Am 5. oktober 2019 - 07:56

5 stars
De lækreste edamamdeller. Smager også godt efter at være frosset ned!

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:43

Tusind tak :-)

Reply
Britt 24. januar 2020 - 02:49

5 stars
Sammen med pastasalaten med guacomole, var det simpelthen en af de bedste vegetarmiddage vi har lavet.
Det var så perfekt en kombination af det søde, det syrlige, det bløde, det crispy, det visuelle og dufte.
Tusind tak, Stinna!

Reply
Stinna 26. januar 2020 - 12:19

Så dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Jørgen Lange 18. maj 2020 - 17:52

5 stars
I dag fik vi dine frikadeller med edamamebønner. Det er absolut ikke sidste gang vi laver dem. Vi fik dem med nye kartofler og vores datters fermenterede kål.

Reply
Stinna 19. maj 2020 - 07:48

Hvor dejligt, mange mange tak. Og det lyder lækkert med nye kartofler og kål :-)

Reply
Birthe 20. maj 2020 - 22:29

Har lige opdaget denne opskrift og planlægger at lave dellerne om et par dage. Mit spørgsmål er, om de kan steges/bages i ovnen, eller om de måske så bliver for tørre..?

Reply
Stinna 21. maj 2020 - 08:41

Hej, jeg har desværre ikke forsøgt at lave dem i ovnen :-)

Reply
Anne 12. oktober 2020 - 16:02

Hvad er den røde dressing øverst i billedet?

Stinna 12. oktober 2020 - 19:13
Camilla 5. november 2020 - 06:22

5 stars
Super lækre!

Reply
Stinna 5. november 2020 - 09:00

Mange tak, dejligt at du kan lide opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy