Vegetarfrikadeller med edamamebønner

af Stinna

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Veggiedeller, vegetardeller, grøntsagsdeller, bønnedeller…  Kært barn har mange navne. Disse lækre veggiedeller er lavet af grønne edamamebønner, persille og krydderier. Som vegetar laver jeg ofte en form for deller på panden, som oftest består af bønner, grønt, friske krydderurter, æg og noget til at binde dem sammen med. De fungerer til mange ting – fx er jeg vild med dem på en rugbrød, som tilbehør til salat, som snack, fyld i madpandekage eller blot som et vegetarisk alternativ til retter, hvor man normalt ville spise en lille delle til.

Vegetarfrikadeller med edamamebønner – vegetardeller

Disse små vegetardeller blev lavet en dag til frokost, hvor jeg virkelig havde lyst til noget smagfuldt og lækkert. I min fryser fandt jeg frosne edamamebønner og det tog derfor ingen tid at putte alle ingredienserne i en blender og derefter stege dem på en pande. Til dellerne spiste jeg spinatvafler og en lækker dressing, men opskriften på de to ting må I vente med.

Måske disse også er noget for dig? :  Spicy bønnedeller med feta.
Veggiedeller med edamamebønner - edamamedellerDet var søde Julie der spiste med hos mig og vi blev enige om, at disse veggiedeller altså blev ret så gode. Der blev omkring 20 små deller i alt.

Men nu til opskriften på vegetarfrikadeller med edamamebønner. Sørg for at lave en stor portion, så der også er vegetardeller til madpakken.

5 fra 2 stemmer
Vegetarfrikadeller med edamamebønner
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 300 g edamamebønner frosne uden bælg
  • 2 æg
  • saft af 1/2 lime
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 tsk. saltét drys peber
  • 1 løg
  • 4-6 spsk. mel / rismel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 god klump feta / salatost (omkring 50g)
  • olie til stegning
Sådan gør du
  1. Kom edamamebønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra.
  2. Kom alle ingredienserne, pånær feta, i en god blender og blend det hele godt - alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg blendede min dej ret godt sammen.
  3. Tilsæt fetaost og rør det rundt.
  4. Kom godt med olie på en pande.
  5. Form edamamedellerne med en ske og kom dem på panden. De skal blive gyldne på begge sider.
  6. Velbekomme!

Hvis du leder efter opskrifter med edamamebønner, så er disse måske også noget for dig:

 

Vegetarfrikadeller med edamamebønner Vegetarfrikadeller med edamamebønner

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
16 Kommentarer

16 Kommentarer

Pia 8. august 2017 - 09:11

Wauw en lækker opskrift! Skal helt sikkert afprøves i aften:) men kan fetaen undlades? Og er de mon frysegnede?

Reply
Stinna 8. august 2017 - 09:54

Tak skal du have :-) Du kan sagtens undlade fetaen. Jeg har ikke prøvet at fryse dem – men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Signe 8. august 2017 - 09:59

5 stars
Den skal jeg prøve i aften, er dog spændt på hvad familien siger til de ikke får kød. Det er desværre kun mig der er vild med vegetarisk mad. Jeg prøver dog på at få dem omvendt.

Reply
Stinna 8. august 2017 - 10:09

Ej hvor spændende. Meld gerne tilbage hvad de synes :-)

Reply
Maria 9. august 2017 - 16:09

Lyder så lækkert! Ville det virke med en stavblender istedet for blender?

Reply
Stinna 10. august 2017 - 19:22

Det tror jeg godt :-) Bare sørg for at bønnerne er godt tøet op inden.

Reply
Spinatvafler - nemme grønne madvafler - Stinna 29. august 2017 - 09:44

[…] er det en nem måde at snige lidt mere spinat ind i maden på. Madvaflerne blev serveret med disse lækre veggiedeller med edamamebønner og en dressing – selve opskriften på dressingen kommer en af […]

Reply
5 tips til en sundere januar (og start på året) - Stinna 2. januar 2018 - 15:50

[…] for at få noget lækkert, mættende og fyldt med smag til aftensmad. Måske spinatvaflerne og edamamebønne-deller som på billedet? Lav gerne rigeligt, så der også er til madpakken dagen […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 4 - Stinna 21. januar 2018 - 08:00

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. […]

Reply
Simpel spidskålssalat med soyaristede solsikkekerner og lime-dressing 30. januar 2018 - 07:00

[…] salaten skal fungere til aftensmad, kan den evt. serveres med disse veggiedeller:  Veggiedeller med edamamebønner – edamamedeller eller Falafler med […]

Reply
Mette 11. oktober 2018 - 15:05

De er virkelig lækre! Jeg lavede dem i går til en veninde og jeg. Som den freestyler, jeg er, tilsatte jeg lidt havregryn og chili, men ellers fulgte jeg din version slavisk – kæmpe anbefaling :)

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:38

Ej hvor godt, tusind tak :-)

Reply
Nina Johanne 29. november 2018 - 17:27

Jeg har lige lavet dem – de er fantastiske! Tak for de bedste opskrifter Stinna, jeg bruger dem dagligt!

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:16

Sikke en skøn besked – tusind tak :) Så dejligt at du kan lide dem.

Reply
Am 5. oktober 2019 - 07:56

5 stars
De lækreste edamamdeller. Smager også godt efter at være frosset ned!

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:43

Tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.