Madpandekager – nem opskrift på madpandekager. Disse lækre madpandekager er perfekte til en hurtig aftensmad, fyldt med lækre grøntsager og måske lidt bønnefyld. Det er ikke fordi denne opskrift er nytænkende eller noget, men jeg vil nu alligevel dele opskriften på disse pandekager med jer. Du kan lave dem både med almindeligt hvedemel eller med groft mel.
Opskrift på madpandekager
Herhjemme er fyldte pandekager en af de retter, som altid kan redde en travl hverdagsaften. Man kan selvfølgelig også sagtens købe de færdige tortillas, men disse madpandekager er ret hurtige at lave selv. Herhjemme fylder vi dem med vegetarisk bønnefyld – find opskriften lige her: madpandekager med vegetarisk fyld.
Vegetariske madpandekager med fyld
Når jeg laver pandekager til aftensmad, så laver jeg dem enten som glutenfri madpandekager med majsmel eller denne variant. Kom lige det fyld i du ønsker. Jeg er især vild med at fylde mine med guacamole, bønner stegt i spidskommen og tomat, samt friske krydderurter og lidt cremefraiche. Hvis du ønsker en sundere variant af pandekager, så prøv at erstatte halvdelen af melet med fuldkornsmel (fx grahamsmel eller speltmel), så du i stedet laver fuldkorns pandekager.
Men nu til opskriften. Jeg får 6 stk. ud af denne opskrift – så der er cirka til 3 personer. Alt efter hvor store du laver dem. Pandekagerne steger jeg på en pande i lidt olie – så bliver de allerbedst.
Madpandekager
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 2-2,5 dl mælk
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 2 dl hvedemel
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk det godt sammen - eller kom det hele i en blender og blend det sammen.
- Kom lidt olie på en middelvarm pande. Steg pandekagerne til de er gyldne.
Fyld til pandekager
Som nævnt længere oppe, så kommer jeg altid vegetarisk fyld i mine pandekager. Prøv at fylde dem med dette:
Denne opskrift er på helt klassiske madpandekager med hvedemel. Men hvis du vil prøve andre slags, så prøv gerne disse:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Kom endelig med feedback, hvis du har prøvet opskriften.
14 Kommentarer
Sjovt du poster dem netop i dag – jeg skal nemlig også lave fuldkornspandekager her til aften :-)
Jeg fylder dem gerne med rester. Ofte er det en rest chili con carne der kommer i – så ruller jeg dem sammen, drysser med ost på toppen og gratinerer dem i ovnen. Og så har man jo fået en helt nyt ret ud af det! :-)
Tak for altid god inspiration. Jeg elsker at følge med!
Hvor lækkert og tak fordi du følger med :-) Herhjemme kommer vi også gerne alle muligt rester i, så får man altid brugt resterne :-)
Øv jeg først så dit opslag her til aften, efter jeg havde handlet.
Har nemlig lige købt de færdiglavet tortillaer…
Øv- du må prøve disse næste gang :-)
Tror du de bliver lige så gode med glutenfrimel?
Det ved jeg desværre ikke. Istedet kan jeg anbefale dig disse : https://stinna.dk/aftensmad/majspandekager.html :-)
Hej Stinna.
Hvor mange bliver der ca til i din opskrift?
Vi er fem herhjemme og jeg er lidt i tvivl om jeg skal doble eller trible din opskrift.
Never mind, jeg har opdaget at du har skrevet det i opskriften
Skønt at du fandt det :-)
Omkring 5 stk :-)
Æg i veganske pandekager, det forstår jeg ikke lige.
Hej, nej de er ikke veganske :-) Er jeg kommet til at skrive det et sted da?
Denne opskrift er rigtig god og er meget lette at lave. Vi har bagt dem et par gange med succes. Mange tak!
Ej hvor dejligt, mange tak for tilbagemeldingen.