Vegetariske madpandekager med bønnefyld

af Stinna
Vegetariske madpandekager med bønnefyld

Vegetariske madpandekager med bønnefyld er en hverdagsklassiker herhjemme. Det er nemt at lave og så smager det virkelig skønt. Jeg fylder næsten altid mine madpandekager med dette bønnefyld, guacamole og friske tomater og salat.

Madpandekager med bønnefyld

Bønnefyldet smager skønt af tomat, spidskommen og hvidløg. Hvis man ikke lige gider at lave pandekagerne selv, så smager det også godt i købte tortillas (men pandekagerne er SÅ nemme at lave og kan laves mens fyldet står og simrer). Opskriften herunder rækker til 2 personer, hvis der serveres madpandekager, dip og lidt frisk grønt til. 

Vegetariske madpandekager med bønnefyld

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

pandekager: madpandekager

  • olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. dåse kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • lidt rød chili
  • salt
  • 1/2 tsk. sukker eller honning
  • 1 tsk. æblecidereddike eller en anden slags eddike

Sådan gør du

  • Hak rødløg og hvidløg.
  • Steg løg, hvidløg, paprika, spidskomen og chili på en pande i lidt olie.
  • Tilsæt dåsen med hakkede tomater og kidneybønner (skyl dem inden brug).
  • Skær peberfrugt i tern og tilsæt til gryden.
  • Tilsæt sukker og æblecidereddike.
  • Lad det stege koge i cirka 20 minutter, til en del af væsken er kogt væk. Smag til med salt.
  • Kommes i fuldkornspandekager og toppes med avocado.

Noter

Du kan også sagtens tilsætte flere grøntsager – fx frisk spinat eller friske tomater.
Bønnefyldet kan sagtens laves en dag i forvejen og blot varmes til aftensmad.

Prøv også at servere dette bønnefyld til grønne spinatpandekager – det er også et hit. 

vegetariske madpandekager

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

8 Kommentarer

Sofie 9. april 2017 - 14:58

Må jeg høre hvor dine tallerkener er fra?

Reply
Stinna 9. april 2017 - 16:14

Selvfølgelig :-) Den blå her på billedet er fra Søstrene Grene. Den grå i baggrunden er fra House Doctor.

Reply
Sisse 5. februar 2019 - 16:56

Cherrytomater er de skåret i både og brugt kolde?
Måske jeg er blind, men kan ikke lige se det i opskriften!

Reply
Stinna 6. februar 2019 - 17:24

Hej Sisse, hov de er da glemt. Jeg kommer ofte nogle i selve fyldet og nogle rå i til sidst.

Reply
Lene 15. maj 2021 - 13:39

Jeg har ofte brugt opskriften som høre til det nederste billede, den med pandekagen med fyld og avokado på toppen. Men synes ikke at jeg kan finde opskriften længere, for jeg mener ikke at det er den samme som denne? Eller er det mig der er helt gal på den? Tak for mange gode opskrifter.

Reply
Stinna 17. maj 2021 - 08:27

Hej – nej jeg har ændret opskriften til den der står nu :-) Jeg har forsøgt at forbedre den, så det håber jeg også at du synes at den er. Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Birgitte Leth 16. oktober 2022 - 09:13

Jeg vil gerne bruge mine æbler fra haven. Tror du, det vil fungere med æbler i dette fyld?
Bh Birgitte

Reply
Stinna 17. oktober 2022 - 09:15

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.