Majspandekager – pandekager lavet af majsmel. Skønne madpandekager lavet med majsmel. De er nemme og er perfekte at fylde med hjemmelavet fyld – prøv fx at lave mexicanske madpandekager.
Majspandekager med fyld
Herhjemme fylder vi pandekagerne med guacamole, salat, creme fraiche og vegetarisk bønnefyld. Ellers kan du fylde dem med lige hvad du vil – min kæreste er også ret vild med at fylde med med oksekød. Hvis du sørger for at bruge spidskommen i fyldet, så smager det som mexicanske madpandekager.
Opskrift på majspandekager
Denne opskrift på majspandekager består af majsmel, hvedemel, æg, mælk, olie og salt. Du kan bruge både almindelig majsmel eller fuldkornsmajsmel. Det er vigtigt at der er olie på panden når pandekagerne steger – så slipper de nemmere – samt at du bruger en slip-let pande.
Majspandekager
Ingredienser
- 100 g majsmel (gerne fuldkorn)
- 100 g hvedemel
- 5 dl mælk
- 3 stk. æg
- 1 spsk. olie
- 1/2-1 tsk. salt
Sådan gør du
- Bland majsmel, hvedemel, æg, olie, salt og mælk sammen. Pisk det godt, så der ikke er klumper i.
- Steges på en pande med olie ved middel-høj varme. Velbekomme.
Noter
Opskrift på madpandekager
Hvis du er på udkig efter andre typer madpandekager, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
19 Kommentarer
Mmh majspandekager er også bare noget af det bedste. Det er lige gået op for mig, at det er alt for længe siden, at jeg har fået sådan nogle, så tak for inspirationen :)
Det er SÅ godt :-) Tror jeg skal have det igen i aften..
Jeg har aldrig bagt mine egne majspandekager og det er tydeligvis en fejl, for dine ser virkelig gode ud! Og min mave er meget sart overfor gluten, så jeg kan aldrig nyde de købte tortillapandekager – næste gang bager jeg dem selv!
Anna –
Det bliver du nødt til! Majspandekager er SÅ meget bedre end de købte :-)
Hej
Vil disse smage ligesom tortillas i konsistensen eller nærmere som madpandekager?
Håber du forstår hvad jeg mener :-)
Hej Julie,
jeg synes de smager af madpandekager med majsmel :-) Ikke som købe-tortillas?
Det lyder lækkert
Ved du om de kan fryses eller gemmes i køleskabet en enkelt dag?
De kan ihvertfald sagtens gemmes en dag i køleskabet :-)
Hvis jeg skulle fryse dem, ville jeg lægge bagepapir imellem pandekagerne.
Kan de laves med vand i stedet for mælk/rismælk?
Det har jeg ikke forsøgt mig med :-)
Har du prøvet at komme spinat i?
Nej det har jeg ikke, men det tror jeg sagtens at man kan :-)
De er gode. Har netop lavet 4 og spist end med fyld.
Ej hvor godt – tak :-)
Jeg kan ik få dejen til at flyde ud på panden, så de bliver noget tykke og knækker… Hvad gør jeg forkert?
Øv! Prøv med lidt mere væske og måske en smule hvedemel. Jeg har ikke prøvet at de knækker :-)
[…] Mandag: Majspandekager med bønnefyld […]
Er du opmærksom på, at dit link til denne opskrift fra dine kikærtepandekager, har en forkert tekst? Der står “majspandekager -glutenfri pandekager”. Jeg er sikker på, at du godt ved, at disse majspandekager ikke er glutenfri pga. hvedemel, men måske kan det vildlede nogen?
Mange hilsner
En mor til en pige med cøliaki :-)
Hej, tak for det! Den fejl havde jeg ikke lige opdaget. Det får jeg bestemt lige rettet :-)