Bananmuffins med chokolade

af Stinna

sunde bananmuffins

Da jeg i efteråret var med i en artikel i Woman angående mit forhold til sukker, havde jeg bagt disse sundere bananmuffins med chokolade. Opskriften blev delt på Womans hjemmeside, men nu vil jeg også dele den med jer her på bloggen.

Disse bananmuffins er altid et hit hos mine gæster – selv sukkergrise er vilde med dem. De indeholder kun ingredienser du kan få i ethvert supermarked og de er nemme at lave. Så hvis du mangler en idé til en lille kage til weekenden, så kan jeg anbefale disse.

Kombinationen af banan og chokolade er virkelig lækker. Faktisk er det ofte den kombination jeg ender med, når jeg skal bage kage. Hvis du hellere vil bage én stor banankage, så finder du en opskrift her. Faktisk er min banankage bloggens mest populære opskrift og det forstår jeg godt, for den er virkelig god!


 BANANMUFFINS MED CHOKOLADE (10 STK) 

15 dadler (dem, der ligger i en papæske)

3 æg

½ tsk. vanillepulver

2 dl havremel * (kan fås i en glutenfri variant)

250 g banan

2 spsk. smeltet kokosolie

Lidt salt

100 g mandler

60 g mørk chokolade (gerne 85% eller derover)

Til pynt: Bananskiver og kokos 

*Havremel kan man lave selv, ved at blende havregryn til mel.

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hak/blend mandlerne til mel.
  3. Blend dadlerne.
  4. Mos bananerne godt – gerne i en minihakker.
  5. Bland mandler, dadler, banan, æg, salt, vanillepulver og kokosolie sammen. Kom havremel i. Hvis du ikke har havremel, så tag havregryn, og blend dem fint til havremel.
  6. Hak chokoladen groft, og rør den i.
  7. Kom dejen i muffinsforme – brug gerne silikoneforme, så den ikke hænger fast.
  8. Bages i 15-20 minutter, eller til de er gyldne.
  9. Pynt med banan og kokos.
  10. Velbekomme.

 

sunde bananmuffinssunde bananmuffins

 

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Mai P. 15. januar 2016 - 08:08

Hej, jeg ligger kun inde med en dadel masse, så hvor meget vil du skyde på at jeg skal bruge i gram svarende til de 15 dadler? Og super blog forøvrigt

Reply
Stinna 15. januar 2016 - 08:55

Det ved jeg desværre ikke. Jeg ved ikke hvad dadler vejer :-) Men du kan smage til undervejs. Men mange tak.

Reply
Christine Bonde 17. januar 2016 - 15:33

De lyder virkelig gode, smukke!

Reply
Stinna 17. januar 2016 - 17:27

De er SÅ gode :-) tak!

Reply
Charlotte 18. januar 2016 - 12:57

Det er de bedste muffins jeg har fået, det er virkelig gode! Tak for opskriften :)

Reply
Stinna 18. januar 2016 - 13:01

Skønt at du kunne bruge opskriften – herhjemme er disse også et hit!

Reply
Sunde chokolademuffins (glutenfri og laktosefri) 16. maj 2016 - 19:52

[…] Læs også: Appelsin-choko muffins og Bananmuffins med chokolade. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.