Små sundere bananbrød – perfekte til madpakken

af Stinna

små sundere bananbrød

Små sundere bananbrød. Disse bananbrød viste jeg forleden på instagram, for jeg lavede dem til vores køretur til Sverige. Jeg havde en bunke overmodne bananer liggende, som blev tryllet om til disse små sundere bananbrød. De fungerede virkelig fint som en snack på turen og jeg vil også lave dem til min madpakke, når det næste semester på studiet starter – eller bare som snack her i min sommerferie.

De er lavet af meget modne bananer, havregryn, æg og mandler. Jeg tilsatte lidt kardemomme og toppede halvdelen med mørk chokolade og pistacienødder. De kan sagtens spises uden chokolade, det gjorde dem bare lidt ekstra lækre.

små sundere bananbrød

Portionen blev ret stor, men de kan sagtens holde sig i køleskabet og ellers så tror jeg, at de sagtens kan fryses ned. Jeg lavede halvdelen i min fine form, som jeg også bruger til mini rugbrød, mens resten blev lavet i en almindelig silikone muffinsform. Jeg har bedst erfaring med at bage med silikonemuffinsforme, så der ikke er noget der hænger fast i papiret.

Opskrift på små sundere bananbrød får du her:

Opskriften rækker til cirka 14 små bananbrød – eller bananmuffins. Selvfølgelig alt efter, hvor store du laver dem.

Små sundere bananbrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
 
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 14 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 4 stk. æg
  • 4 stk. modne bananer
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 drys salt 1/4 tsk. salt ca.
  • 100 g havregryn
  • 50 g mandelmel jeg brugte noget der var lavet til mel, men du kan også blende mandler fint selv i en minihakker
  • 20 g smør smeltet
Topping:
  • Mørk chokolade
  • Pistacienødder
Sådan gør du
  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Mos bananerne med en gaffel og kom dem i en skål.
  3. Smelt smørret i en gryde. Kom det i skålen.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt rundt. Hvis du ikke har mandelmel, så blend det selv i en minihakker eller lignende, så det bliver så fint som muligt.
  5. Kom dejen i forme.
  6. Bages i ovnen i ca. 25 minutter, alt efter størrelsen på bananbrød. Prik i dem med en gaffel, for at se om de er færdige. De skal være gyldne.
  7. Lad dem herefter køle af og top dem med smeltet chokolade.
  8. Velbekomme.

Hvis du leder efter opskrifter med bananer, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

små sundere bananbrød små sundere bananbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
Print Friendly, PDF & Email
13 Kommentarer

13 Kommentarer

Ninna 2. juli 2018 - 18:29

kan man bruge frosne bananer?

Reply
Stinna 4. juli 2018 - 09:15

Det har jeg ikke prøvet. Men det tror jeg godt, hvis du lader dem tø op først :)

Reply
Maria 4. juli 2018 - 19:30

Hvilke forme har du brugt? Og hvor kan man evt. købe dem? :)

Reply
Stinna 6. juli 2018 - 10:05

Jeg har købt formen i Kunstogkøkkentøj. De har en butik i Aarhus, men har også en webshop :) Den er lavet af silikone og har 9 eller 12 rum ( er ikke lige hjemme til at tjekke).

Reply
kathrine 5. juli 2018 - 21:53

Hvor ser de gode ud, måms! Det kunne da være man skulle springe ud i at lave sådan noget :)

https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 6. juli 2018 - 10:05

Tak skal du have :)

Reply
Ulla fløjborg 9. august 2018 - 16:53

Skal man bruge mandlemel eller er der noget andet mel man bruge hvis man ikke kan tåle mandler
Hilsen fra Ulla

Reply
Stinna 11. august 2018 - 09:52

Kan du tåle andre nødder? :-) Så ville jeg blende dem til mel.

Reply
Sund banankage uden mel, mælk og sukker. Sundere glutenfri banankage. 30. oktober 2018 - 20:14

[…] Hvis du også er vild med bananer, så prøv også denne opskrift: Små sundere bananbrød – perfekte til madpakken […]

Reply
Lenette 21. januar 2019 - 20:59

Hej. :)
Jeg har lavet dem her nogle gange og er vild med dem. :)
Men hvordan er det bedst at opbevare dem? :D

Reply
Stinna 22. januar 2019 - 15:40

Mange mange tak :) Jeg opbevarer dem bare i en pose i køleskabet.

Reply
Louise 27. oktober 2019 - 21:24

Hvilke blå blomster er der på kagerne?

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:36

Hej :-) Måske lyset snyder lidt – disse bananbrød er toppet med pistacienødder.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.