Små bananbrød – eller minibananbrød. Søde små bananbrød som er lavet med modne bananer og passer perfekt til madpakken
Mini bananbrød – små bananbrød
Disse bananbrød viste jeg forleden på instagram, for jeg lavede dem til vores køretur til Sverige. Jeg havde en bunke overmodne bananer liggende, som blev tryllet om til disse små sundere bananbrød. De fungerede virkelig fint som en snack på turen og jeg vil også lave dem til min madpakke, når det næste semester på studiet starter – eller bare som snack her i min sommerferie.
De er lavet af meget modne bananer, havregryn, æg og mandler. Jeg tilsatte lidt kardemomme og toppede halvdelen med mørk chokolade og pistacienødder. De kan sagtens spises uden chokolade, det gjorde dem bare lidt ekstra lækre.
Opskrift på små bananbrød får du her:
Opskriften rækker til cirka 14 små bananbrød – eller bananmuffins. Selvfølgelig alt efter, hvor store du laver dem.
Små sundere bananbrød
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 4 stk. modne bananer
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 drys salt ( 1/4 tsk. salt ca. )
- 100 g havregryn
- 50 g mandelmel jeg brugte noget der var lavet til mel, men du kan også blende mandler fint selv i en minihakker
- 20 g smør smeltet
Topping:
- Mørk chokolade
- Pistacienødder
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Mos bananerne med en gaffel og kom dem i en skål.
- Smelt smørret i en gryde. Kom det i skålen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt rundt. Hvis du ikke har mandelmel, så blend det selv i en minihakker eller lignende, så det bliver så fint som muligt.
- Kom dejen i forme.
- Bages i ovnen i ca. 25 minutter, alt efter størrelsen på bananbrød. Prik i dem med en gaffel, for at se om de er færdige. De skal være gyldne.
- Lad dem herefter køle af og top dem med smeltet chokolade.
- Velbekomme.
Portionen blev ret stor, men de kan sagtens holde sig i køleskabet og ellers så tror jeg, at de sagtens kan fryses ned. Jeg lavede halvdelen i min fine form, som jeg også bruger til mini rugbrød, mens resten blev lavet i en almindelig silikone muffinsform. Jeg har bedst erfaring med at bage med silikonemuffinsforme, så der ikke er noget der hænger fast i papiret.
Hvis du leder efter opskrifter med bananer, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
- Sundere chokoladeboller med banan
- Granola sødet med banan
- Malous sundere bananmuffins (børnevenlige muffins)
26 Kommentarer
kan man bruge frosne bananer?
Det har jeg ikke prøvet. Men det tror jeg godt, hvis du lader dem tø op først :)
Hvilke forme har du brugt? Og hvor kan man evt. købe dem? :)
Jeg har købt formen i Kunstogkøkkentøj. De har en butik i Aarhus, men har også en webshop :) Den er lavet af silikone og har 9 eller 12 rum ( er ikke lige hjemme til at tjekke).
Hvor ser de gode ud, måms! Det kunne da være man skulle springe ud i at lave sådan noget :)
Tak skal du have :)
Skal man bruge mandlemel eller er der noget andet mel man bruge hvis man ikke kan tåle mandler
Hilsen fra Ulla
Kan du tåle andre nødder? :-) Så ville jeg blende dem til mel.
Hej. :)
Jeg har lavet dem her nogle gange og er vild med dem. :)
Men hvordan er det bedst at opbevare dem? :D
Mange mange tak :) Jeg opbevarer dem bare i en pose i køleskabet.
Hvilke blå blomster er der på kagerne?
Hej :-) Måske lyset snyder lidt – disse bananbrød er toppet med pistacienødder.
Super lækre opskrifter
Tusind tak :-)
Ved du hvad et stykke vejer, og hvor mange et stykke indholder i kalorier?
Hej :-) Det ved jeg desværre ikke.
Hvad du hvad er stykke vejer og hvor mange kalorier der er i et stykke?
Hej, det var jeg desværre ikke :-)
God basis bananbrød/muffin opskrift. De er godkendt af både en treårig og jeg selv. Vi har bagt dem flere gange. Mandelmelet giver en god konsistens og smag.
Tak – dejligt at I kan bruge opskriften :-)
Hej. Rigtig god opskrift, men alt for meget salt – hvis du spørger mig. Det smager meget salt, selv med 1 tsk salt i dejen, så jeg tænker, at det må være ekstremt salt, når der står ca. 4 tsk. i opskriften.
Hej :-) Mange tak. Ved mig står der ‘ 1 drys salt (1/4 tsk. salt cirka). Hvordan ser det ud hos dig? For så skal jeg lige have skrevet det tydligere.
Åh ja…ok. Tak for dit svar. Det kan jeg faktisk godt se nu. Den første del forsvandt for mine øjne, så det var 1 drys salt (4 tsk.salt). jeg forstod det heller ikke helt.
Det er da helt ok – jeg skulle også blot være sikker på, at der ikke var en fejl et sted :-) Jeg håber at du vil forsøge dem igen.
Nem opskrift og smager så lækkert.
Ville ønske jeg viste hvor længe de kan holde sig på køl?
Tusind tak :-) 4-5 dage tror jeg – men ellers kan de sagtens fryses.