Banangranola

af Stinna

Banangranola

Banangranola – nem, god og sprød granola sødet med banan. Sprød ovnbagt granola er én af de ting, som jeg virkelig forbinder med en skøn morgenmad.

Da Julie og jeg sammen skrev vores kogebog, udviklede vi de fleste af opskrifterne sammen. Vi er begge helt vilde med lækker morgenmad. Særligt kan vi godt lide granola på yoghurt eller oven på smoothies. Dette var også grunden til, at vi valgte at der skulle lidt forskellige varianter med i kogebogen. Men vi ville faktisk rigtig gerne have haft endnu en med. Der var desværre ikke plads til flere opskrifter og vi måtte skære en fra. Den opskrift der blev skåret fra blev denne banangranola.

Banangranola – sund granola med banan

Banangranola er en form for granola / sprød musli, hvor hele blandingen vendes rundt i most banan istedet for en masse sirup. Det giver en sprød og crunchy granola, som smager skønt og giver de der lidt store crunchy stykker, som jeg er så vild med. Faktisk er banangranola den form for granola, jeg ofte laver herhjemme.

I denne version har jeg valgt at tilsætte mørk chokolade og kanel til blandingen. Man kan tilsætte lige det man vil – fx er lidt revet appelsinskal og chokolade også lækkert. Opskriften giver en bageplade med banangranola.

Herhjemme spiser vi det på lidt yoghurt eller på Hindbær-chiagrød. 

Hvis du også er vild med hjemmelavet granola, så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Men nu til opskriften på skøn banangranola:

Banangranola - granola sødet med banan
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 2 stk. bananer, omkring 250g
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. kokosolie
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 4 dl kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesam)
  • 1 dl nødder (hakkede mandler, hasselnødder)
  • 1/3 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 drys salt
  • (evt. 50g mørk chokolade)
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Mos bananer sammen med agavesirup og kokosolie. Gør det i en minihakker eller med et piskeris.

  3. Kom de moste bananer i en skål og tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade).

  4. Bland det hele godt rundt.

  5. Kom granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir.

  6. Bages i ovnen til det er gyldent. Rør gerne et par gange undervejs. Jeg har med vilje ikke skrevet hvor længe, da det virkelig varierer fra ovn til ovn.

  7. Hvis du vil have chokolade i, så vent med at tilsætte til det til granolaen er helt kølet af.

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg også deler en masse madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Chokoladesmoothie - chokolade bowl - Stinna 17. januar 2018 - 09:04

[…] Her er opskriften på chokoladesmoothie. Herhjemme delte vi portionen og spiste den som en eftermiddagssnack. Den vil dog også fungere godt til morgenmad – kom evt. mere topping på, hvis du er meget sulten om morgenen. Denne granola passer også godt dertil og vil ligeledes bidrage med sødme: Banangranola – granola sødet med banan.  […]

Reply
Den bedste greenie - en grøn smoothie med grøntsager 20. januar 2018 - 10:24

[…] Hvis du spiser den som morgenmad, så smager det vildt godt med lidt granola ovenpå. Fx denne granola, som er sødet med banan: Banangranola – granola sødet med banan.  […]

Reply
Chiagrød med mango og kokos - Stinna 7. februar 2018 - 08:31

[…] Den knasende sprøde granola er noget jeg snuppede i Julies køkken, men jeg har selv flere varianter lige her. Blandt andet denne granola, der er sødet med banan: Banangranola – granola sødet med banan […]

Reply
Havregrød med kanelbagte blommer - Stinna 16. februar 2018 - 09:09

[…] er også toppet med granola. Jeg laver oftest granola efter denne opskrift, hvor jeg søder granolaen med banan. Det giver en knasende sprød granola, som smager skønt […]

Reply
Granola sødet med banan og tilsat appelsin og chokolade 20. februar 2018 - 09:50

[…] granola er en ny variant af min banangranola, som altså er en ristet sprød musli, som er sødet med banan istedet for sukker. Den bages i ovnen […]

Reply
Maria 3. januar 2019 - 19:58

Hej Stinna, har lige lavet din granola herover og MUMS hvor er den lækker!!! Jeg freestylede lidt med ingredienserne, da jeg gerne ville have kokosflager og dadler i og så tilsatte jeg lige inden det røg i ovnen også en slat chiafrø. Den er blevet såå lækker og planen er bananpandekager (har flere brune bananer) med skyr og granola til morgenmad i morgen;)

Reply
Stinna 3. januar 2019 - 22:00

Hej Maria,
tusind tak for din kommentar. SÅ dejligt at du kunne bruge opskriften. Din variant lyder virkelig lækker :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.