Banangranola – nem, god og sprød granola sødet med banan. Sprød ovnbagt granola er én af de ting, som jeg virkelig forbinder med en skøn morgenmad.
Da Julie og jeg sammen skrev vores kogebog, udviklede vi de fleste af opskrifterne sammen. Vi er begge helt vilde med lækker morgenmad. Særligt kan vi godt lide granola på yoghurt eller oven på smoothies. Dette var også grunden til, at vi valgte at der skulle lidt forskellige varianter af granola med i kogebogen. Men vi ville faktisk rigtig gerne have haft endnu en med. Der var desværre ikke plads til flere opskrifter og vi måtte skære en fra. Den opskrift der blev skåret fra blev denne banangranola.
Banangranola – sund granola med banan
Banangranola er en form for granola / sprød musli, hvor hele blandingen vendes rundt i most banan istedet for en masse sirup. Det giver en sprød og crunchy granola, som smager skønt og giver de der lidt store crunchy stykker, som jeg er så vild med. Faktisk er banangranola den form for granola, jeg ofte laver herhjemme.
I denne version har jeg valgt at tilsætte mørk chokolade og kanel til blandingen. Man kan tilsætte lige det man vil – fx er lidt revet appelsinskal og chokolade også lækkert. Opskriften giver en bageplade med banangranola.
Men nu til opskriften på skøn banangranola:
Banangranola – granola sødet med banan
Ingredienser
- 2 stk. bananer, omkring 250g
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk. kokosolie
- 5 dl grovvalsede havregryn
- 4 dl kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesam)
- 1 dl nødder (hakkede mandler, hasselnødder)
- 1/3 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 drys salt
- (evt. 50g mørk chokolade)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Mos bananer sammen med agavesirup og kokosolie. Gør det i en minihakker eller med et piskeris.
- Kom de moste bananer i en skål og tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade).
- Bland det hele godt rundt.
- Kom granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages i ovnen til det er gyldent. Rør gerne et par gange undervejs. Jeg har med vilje ikke skrevet hvor længe, da det virkelig varierer fra ovn til ovn.
- Hvis du vil have chokolade i, så vent med at tilsætte til det til granolaen er helt kølet af.
Herhjemme spiser vi det på lidt yoghurt eller på Hindbær-chiagrød.
Hvis du også er vild med hjemmelavet granola, så er denne opskrifter måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg også deler en masse madbilleder og billeder fra min hverdag.
14 Kommentarer
Hej Stinna, har lige lavet din granola herover og MUMS hvor er den lækker!!! Jeg freestylede lidt med ingredienserne, da jeg gerne ville have kokosflager og dadler i og så tilsatte jeg lige inden det røg i ovnen også en slat chiafrø. Den er blevet såå lækker og planen er bananpandekager (har flere brune bananer) med skyr og granola til morgenmad i morgen;)
Hej Maria,
tusind tak for din kommentar. SÅ dejligt at du kunne bruge opskriften. Din variant lyder virkelig lækker :)
Virkelig lækker og tilpas sødet granola. Lækker på havregrød sammen med din æblemos ❤️
Tusind tak, så dejligt at du kan lide opskrifterne :-)
Fik lavet denne opskrift i dag og nøj det smager godt med banan i. Kom ekstra nødder i (en masse forskellige slags)
Tak for denne ;-)
Ej hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Hej. Har lavet denne for lang tid siden, og den var virkelig lækker. Nu vil jeg lave den igen, og vil høre om jeg kan søde med honning i stedet for agavesirup?
Dejligt at du kan lide opskriften :-) Det kan du sagtens.
Har været et hit hjemme hos familien. Både voksne og børn vil elske den.
Så dejligt at høre, mange tak :-)
Hej,
Hvor længe holder det sig i køleskabet?
Hej, jeg har den ikke på køl, men i en lufttæt beholder i cirka en uge. Sørg dog for at den er varmet godt igennem :-)
Den her opskrift vender jeg tilbage til gang på gang. Den er så nem og LÆKKER og den kan altså sagtens holde sig en måneds tid i et patent glas (hvis den af mærkelige årsager ikke bliver spist…??) Tak for en god opskrift!
Hvor er det dejligt at høre, tak for tilbagemeldingen :-)