Vegetarisk butter chicken

af Stinna

Vegetarisk butter chicken – uden kylling. I denne skønne indiske gryderet har jeg skiftet kylling ud med græskar og kikærter. Derudover har jeg tilsat smør, creme fraiche, lækre krydderier og kokosmælk.

Vegetarisk butter chicken

Det lyder måske lidt skørt, at kalde opskriften for vegetarisk butter chicken, når den er uden kylling. Men jeg har taget udgangspunkt i den klassiske indiske ret og gjort den vegetarisk. Min kæreste fik valget mellem om jeg skulle bruge blomkål eller græskar. Han er ikke så glad for blomkål, så valget blev græskar. Det smagte skønt og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.

Indisk vegetarret

Denne indiske gryderet er vegetarisk, da jeg har skiftet kyllingen ud. Hvis du ikke er så meget til græskar, så tænker jeg at blomkål eller kartofler vil smage godt deri.

Udskriv
5 fra 2 stemmer

Vegetarisk butter chicken

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad, Gryderet
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk

Ingredienser

  • 600 g græskar (jeg brugte butternut-squash, men ellers brug hokkaidogræskar)
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 x 2 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 1 drys cayennepeber
  • 50 g smør
  • 1 stk. løg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • evt. citronsaft

Til servering

  • Ris
  • Yoghurt
  • Naanbrød
  • Friske koriander

Sådan gør du

  • Start med at skrælle græskar med en kniv. Skær derefter græskar i halve og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre tern (1 x 1 cm cirka). Kom dem i en skål.
  • Skyl kikærterne grundigt og tilsæt dem til skålen.
  • Tilsæt creme fraiche og alle krydderierne. Rør det hele rundt og lad det trække i minimum 30 minutter.
  • Kom smør på en varm pande. Tilsæt løg og lad det stege lidt.
  • Tilsæt indholdet fra skålen og steg det kort under omrøring.
  • Tilsæt nu kokosmælk og dåsen med de hakkede tomater. Rør det rundt og tilsæt lidt salt.
  • Lad nu retten simre til græskar er mørt – men stadig har bid.
  • Smag retten til med citronsaft og salt.
  • Serveres med ris, naanbrød, yoghurt og naanbrød. Velbekomme.

Noter

Retten kan sagtens fryses.

Hvis du også er vild med indiske retter, så er disse måske også noget for dig:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

12 Kommentarer

12 Kommentarer

Lene 14. november 2019 - 17:05

Butter chicken var min livret… men nu tåler jeg desværre hverken kød, gluten eller mælk. Har du foreslag til at gøre den vegansk?? :)

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:51

Jeg har ikke forsøgt mig med en vegansk udgave. Men måske med soyayoghurt og ‘smør’ fra Naturli’?

Reply
Tim 24. november 2019 - 16:50

Hej :
Jeg bruger soya cuisine 250 ml. istedet for creme fraice, og tomat pasta istedet for hakkede tomater, så bliver det en god konsistens, cocusolie istedet for smør så er det vegetarisk og smager super godt.
Mvh Tim

Reply
Stinna 25. november 2019 - 21:16

Tak for kommentaren. Det lyder også godt! :-)

Reply
Lotte Svendsen 6. januar 2020 - 17:39

5 stars
Smager fantastisk godt!

Reply
Stinna 6. januar 2020 - 19:24

Tusind tak :-)

Reply
Louise Boisen 8. januar 2020 - 15:12

Er det nødvendigt at skrælle hokkaido eller bliver det får sejt/hårdt? Når man bager det bliver det nemlig ret blødt…

Reply
Stinna 8. januar 2020 - 21:56

Hej, jeg tror godt at du kan undlade det. Men har ikke forsøgt i denne opskrift :-)

Reply
Lotte 10. januar 2020 - 14:55

5 stars
I min opskrift står der:”Start med at SKRÆKKE græskarret med en kniv” . Min syge humor kan forestille sig, at jeg stiller mig truende med en kniv foran græskarret, så det taber skrællen af SKRÆK! :-D
Undskyld, ved godt det bare er en stavefejl, men ku ikke la vær.

Reply
Stinna 10. januar 2020 - 17:13

Ha ha ha – hvor sjovt! Det er hermed rettet – selvom din version er sjovere :-D

Reply
Camilla 20. marts 2020 - 17:20

Hej Stinna

Super gode opskrifter, som jeg ofte laver som vegetar. Jeg er især vild med denne ret, men synes der mangler ca. en spsk. garam masala for at samle smagen i retten. Jeg laver min egen garam masala af økologiske krydderier. Din hjemmeside er min favorit :)

Reply
Stinna 21. marts 2020 - 10:52

Mange tak skal du have :-) Og tak for tip med garam masala – det vil jeg prøve.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy