Indisk dahl – nem opskrift på lækreste dhal

af Stinna
Indisk dahl

Indisk dahl – indisk daal. Det er én af de retter jeg laver alleroftest herhjemme. Jeg har brugt en masse skønne krydderier, røde linser og en sjat kokosmælk for at gøre min dahl skønt cremet. Hertil har jeg serveret brune ris og en klat creme fraiche (eller soya yoghurt).

Indisk dahl

Denne indiske linseret er fyldt med smag, mætter godt og så er den nem at lave. Derudover er den virkelig fryseegnet, så jeg laver ofte en ret stor portion og fryser retten ned i portionsstørrelser – så er der til nem aftensmad til de dage, hvor man ellers ikke orker at lave mad. Den kan spises med ris til, eller en portion naanbrød. Begge dele smager skønt til denne indiske ret.

Hvis du også er vild med linseretter, så er disse måske også noget for dig:

Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Indisk dahl

Opskrift på indisk linseret

Nå, nu til selve opskriften. Jeg havde denne ret med på madpakke en dag og min studiegruppe ville gerne smage og har rykket for opskriften siden, men nu kommer den endelig. Den er perfekt her til de kolde efterårsdage og så er den virkelig super nem at lave, selvom der skal en del forskellige krydderier i. Den passer sig selv (næsten) på komfuret – perfekt hverdagsmad! Jeg har sagt at der er til 4 personer, men der er sikkert også til flere! Jeg har tilsat et æble til opskriften. Dette er der ikke normalt i dahl og kan derfor sagtens undlades. Men jeg synes det passer skønt til og giver en dejlig smag til retten.

Retten kan laves både i en dyb pande eller i en gryde – det er lidt ligemeget.

Indisk dahl
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 15 min
 

Lækker indisk dahl med røde linser, krydderier og kokosmælk. Serveres med ris til.

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 2 knivspids nelliker
  • rød chili efter smag
  • salt efter smag
  • 1 stk. æble (kan undlades, men passer godt til retten)
  • 200 g røde linser
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • brune ris
Sådan gør du
  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
  2. Kom olie på panden og varm den godt op.
  3. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og nelliker på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
  4. Skru lidt ned for varmen.
  5. Tilsæt chili, salt, æble og tomatpuré. Lad det stege lidt.

  6. Tilsæt nu røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
  7. Lad det hele koge 1 times tid, til linserne er møre og gerne kogt ud.
  8. Kog ris efter anvisning på posen.
  9. Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre. Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
  10. Serveres i skåle med ris, dahl, creme fraiche og frisk koriander.

  11. Velbekomme!

Indisk dahl

Indisk dahl

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email
173 Kommentarer

173 Kommentarer

Julie 24. oktober 2016 - 16:57

Jeg vil bruge panden til denne ret, da den lyder virkelig lækker og jeg har aldrig smagt dahl før :-)

Reply
Maja Bøje 24. oktober 2016 - 17:01

Jeg vil helt sikkert lave min elskede tomatsovs med masser af grøntsager, tofu og bønner eller min linseret med svampe og varmende krydderier.
Sådan en pande er jo ideel til efterårsmad.

Forresten vil jeg gerne sige tak for meget god inspiration, gode indlæg og flotte billeder. Jeg er trofast følger!
Venligst Maja (@majasskriblerier fra Instagramj

Reply
Iben 24. oktober 2016 - 17:01

Jeg ville bruge panden til at lave en æggekage ☺

Reply
Amalie 24. oktober 2016 - 17:01

Chicken satay

Reply
Christine 24. oktober 2016 - 17:03

Jeg ville bruge panden til en gang shakshuka eller en tyk frittata med masser af grøntsager. Du har ret I, at panden er flot, men jeg synes også, at du er god til at få Dahl til at ligne andet end det brune smuds, det bliver, når jeg laver det ;)

Reply
Kristina Varming 24. oktober 2016 - 17:07

Jeg vil bruge panden til at panere tofustykker med sukkerfri ymerdrys. Det er bare guf!
Hilsen Kristina Varming :-)

Reply
Peter 24. oktober 2016 - 17:07

Jeg vil bruge den til julefrokost :)

Reply
Caroline 24. oktober 2016 - 17:08

Jeg ville lave en kikærte-curry :-)

Reply
Anne Ladegaard 24. oktober 2016 - 17:10

Jeg ville lave ret mange tofu frikadeller! Når man finde en god opskrift så kører den lidt på repeat et stykke tid og det gør de pt!

Reply
Mette Grodt 24. oktober 2016 - 17:11

Jeg vil stege lækre bøffer til min kæreste og jeg. Panden ser så fin og god ud! Krydser fingre :)

Reply
Ditte 24. oktober 2016 - 17:14

Jeg har kun prøvet at lave Dahl en enkelt gang, så den smukke pande skal helt sikkert bruges til denne ret <3

Reply
Christine 24. oktober 2016 - 17:15

Jeg vil bruge panden til at lave kylling i karry

Reply
Rutsje 24. oktober 2016 - 17:17

Mmm så vil jeg prøve indisk dahl :)

Reply
Charlotte 24. oktober 2016 - 17:20

Jeg ville klart bruge den til din fantastiske lækre ret

Reply
Louise 24. oktober 2016 - 17:22

Jeg ville forære den til min mor, for hun fortjener at blive forkælet året rundt.

Hygge fra Louise

Reply
Emilia 24. oktober 2016 - 17:22

Jeg ville lave en laksepande med nudler og en masse krydderier

Reply
Lene Kærgaard 24. oktober 2016 - 17:24

Helt sikkert denne dahl… samt diverse “ruskomsnusk-retter” ;-)

Reply
Katrine Nielsen 24. oktober 2016 - 17:26

Den lyder helt genial til gammeldavs æggekage :-)

Reply
Liv 24. oktober 2016 - 17:28

Jeg ville lave shakshuka i lange baner. Namme, namme…

Reply
Katrine N 24. oktober 2016 - 17:30

Årh, elsker også daal!
Jeg tror dog jeg vil lave mørbrad ala creme (uden fløde), som min far plejede ar lave den.. trods han var skide god til at lave mad, så er det alligevel denne ret som minder mig mest om ham.. ❤️

Reply
Louise G 24. oktober 2016 - 17:32

Gud hvor ser den lækker ud… Både pande, og ret !
Jeg ville bruge den til at lave en simreret. Rigtig efterårsagtigt. Det kunne f.eks. være paprika gryde som jeg lavede i lørdags, og som min kæreste har tigget om endnu en portion af, både igår og idag :-) Mums!

Reply
Nadia 24. oktober 2016 - 17:37

Jeg ville uden tvivl prøve denne ret af, det lyder simpelthen så lækkert. Jeg har prøvet flere af dine retter og jeg er vild med dem – tænker speltotto og chili con carne ville være andre gode bud jeg ville benytte panden til :)

Reply
Trine v 24. oktober 2016 - 17:41

Jeg vil bruge den til alle de lækre gryderetter, som især efteråret og vinteren er sæson for (:

Reply
Maibrit 24. oktober 2016 - 17:53

Jeg ville lave vegansk æggekage med bl.a. kikærtemel og hakkede grøntsager.

Reply
Camilla Albrechtsen 24. oktober 2016 - 17:55

Uh, jeg ville helt sikkert bruge den til en omgang pasta carbonarra med vegetar bacon

Reply
Anna 24. oktober 2016 - 17:55

Tror jeg ville bruge panden til at stege helt tynde aubergineskiver eller noget sprødstegt tofu :-)

Reply
Stina elisabeth 24. oktober 2016 - 17:56

Uhh godt spørgsmål – man går jo aldrig galt i byen med en lækker dahl og ellers så er alt lige fra væltet-køleskab eller veggie-chicken masala jo super lækkert jo længere tid det får lov at simre :)

Reply
Simon 24. oktober 2016 - 17:56

Jeg ville bruge den til Chili Sin Carne. :))
Krydser fingre!

Reply
Signe 24. oktober 2016 - 18:03

Tror jeg vil lave green curry med kæmpe meget citrongræs og chili til at varme sig på :) :)

Reply
Emilie 24. oktober 2016 - 18:04

Beauf borgournon – bedste simreret ever! Hvis man som mig er til kød. Kan altid give varmen på en kold vinterdag!

Reply
Sara 24. oktober 2016 - 18:07

Jeg ville bruge den til din lækre ret, som du giver opskriften på!

Reply
Clara 24. oktober 2016 - 18:07

Jeg ville forære panden til min mor, og spørge hende om hun ikke ville lave gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og skilt sovs til!

Reply
Petra Trier Hornemann 24. oktober 2016 - 18:08

Jeg vil da ikke kun bruge panden til én ting. Jeg vil nærmere finde undskyldninger for at kunne bruge den hele tiden :’D Indisk dahl, simreretter, æggekage, svistede grøntsager og så videre. Den ser hammerlækker ud… Også din indiske Dahl!

Reply
Pernille 24. oktober 2016 - 18:22

Jeg vil lave quinoa-deller i denne smukke pande. Og vegetarisk tikka masala. Pandebrød. Frittata. Stegte grønsager i cremet kokossauce med smag af Thailand. Æblekagerasp. Jeg tror faktisk bare, jeg vil lave alt i den pande!

Reply
Trine K 24. oktober 2016 - 18:27

Vil stege en rød bøf :-)

Reply
Line 24. oktober 2016 - 18:27

Jeg vil bruge panden til at lave lækre omeletter :)

Reply
Charlotte E 24. oktober 2016 - 18:27

Virkelig fed konkurrence! Hvis jeg vandt, ville jeg bruge panden til at lave enebærgryde :)

Reply
Caroline Hørlyck 24. oktober 2016 - 18:32

Jeg vil bruge den til at lave svinekæber. De skal nemlig steges ved høj varme til at starte med, og derefter skal de simre – perfekt med denne pande :-)

Reply
Maria Vind 24. oktober 2016 - 18:35

Jeg ville lave bøf stroganoff, som er resten af familiens livret. Og så har jeg længe haft en drøm om, at finde retter uden kød, som smager så godt, at manden ikke opdager at kødet mangler, så jeg ville helt sikkert også prøve at lave din lækre dahl.

Reply
K-V 24. oktober 2016 - 18:35

Jeg vil lave stegte ris på panden. Det er for mig en af de bedste panderetter overhovedet. UHM!!

Reply
Pernille Sørensen 24. oktober 2016 - 18:36

Jeg vil give panden til min søde kæreste. Han har længe snakket om, at han ønsker sig netop en støbejernspande til at stege gode bøffer på… Så det vil bestemt også være til min fordel.

Reply
Amalie Frøkjær-Rubbås 24. oktober 2016 - 18:37

Jeg vil uden tvivl lave osse buco med safranris. Og hvis man også kan bruge den til at lave grydebrød i, vil den helt sikkert også blive brugt til det!

Reply
Kathrine 24. oktober 2016 - 18:38

Jeg ville elske at lave DIN Dahl til hele familien lækker lækker pande

Reply
Anne 24. oktober 2016 - 18:42

Jeg ville bruge denne fine pande til at lave en sund chicken curry :) og så vil jeg også prøve den her ret, da den lyder og ser alt for lækker ud!

Reply
Zille Thystrup 24. oktober 2016 - 18:46

Hvor hyggeligt med en konkurrence. Jeg vil da helt sikkert bruge panden til at lave denne ret, for den ser vildt lækker ud. Så afventer lige og ser om jeg er heldig ellers må jeg lave retten i en anden pande, for den bliver jeg nødt til at smage :-)

Reply
Anna Lise Kristensen 24. oktober 2016 - 18:47

Jeg ville bruge panden til at lave lækre kikærtebøffer, mums :)

Reply
Monica Buus 24. oktober 2016 - 18:47

Jeg vil helt sikkert forsøge mig med denne lækre ret. Det ser fantastisk lækkert ud, og der samtidig er mulighed for at spice det lidt op. Jeg er samtidig stor fan af Le Creuset, så panden ville passe perfekt ind hjemme hos mig.

Reply
Nina 24. oktober 2016 - 18:57

Jeg vil bruge panden til en weekend brunch omelet med tomat og ost :)

Reply
Annette 24. oktober 2016 - 18:57

Der er tusindvis af muligheder med denne lækre pande. Jeg tror dog,
jeg vil lave en oldschool svinekotelet med skaft fra en glad gris med krølle på halen. Det er ikke ofte jeg spiser kød,men denne pande indbyder til det ;-) Sorry!

Reply
Simone 24. oktober 2016 - 18:57

Jeg ville brug panden til at lave forskellige lækre panderetter med grøntsager og krydderier.

Reply
Gitte Skafsgaard 24. oktober 2016 - 19:01

Jeg vil lave indisk simreret som (inspireret af Julie Bruun). Den er et hit herhjemme

Reply
Maria 24. oktober 2016 - 19:21

Hjemmelavede brændte mandler, – uhmmmm

Reply
Terese 24. oktober 2016 - 19:27

Ville lave paella – uhm!

Reply
Anne Mathiesen 24. oktober 2016 - 19:33

Jeg ville lave en vegetariske masala med kikærter

Reply
Helle 24. oktober 2016 - 19:34

Lækker præmie :-) Jeg ville bruge panden til at lave en lækker æggekage – og en masse andre retter.

Reply
Malene 24. oktober 2016 - 19:35

Hold fast det ser lækkert og indbydende ud! Retten må passe perfekt til den tiltagende kulde. Jeg har aldrig lavet en indisk ret, og det er efterhånden på tide. Derfor vil jeg selvfølgelig bruge panden til at forsøge mig med denne ret! Jeg flytter også snart hjemmefra, og jeg er sikker på, at jeg kunne imponerer mine nye roomies med denne ret :D

Reply
Linnea Hedlund 24. oktober 2016 - 19:38

Jeg vil bruge panden til min favoritret – rispapirruller med lynstegt tofu marineret i soy sauce, hvidløg, lime og peanutbutter. En pande med høj varme gør tofun ekstra crispy!

Reply
Ditte Johannsen 24. oktober 2016 - 19:51

Jeg skulle helt klart lave en shanuska (eller hvordan det nu staves) Hehe. :P

Reply
Lotte 24. oktober 2016 - 19:51

Den skal da selvfølgelig bruges til din Indisk Dahl :-)

Reply
Joy 24. oktober 2016 - 19:54

Mmm, en gang kylling i peberfrugtssauce som rigtig kan stå og simre. Mums!

Reply
Peter 24. oktober 2016 - 19:54

Jeg ville prøve at lave coq au vin på denne pande. Det tror jeg ville være et godt match !

Reply
Anne 24. oktober 2016 - 19:54

Jeg kunne godt tænke mig at lave shakshuka, som er en ret med æg pocheret i tomatsovs. Det skulle være vildt lækkert! Ellers ville panden også være perfekt til en æggekage, tænker jeg ;-)

Reply
Mette Schilling Schmidt 24. oktober 2016 - 20:12

Hej stinna.
Den fine fine pande, vil vi elske at lave alverdens lækkerier i…..ofte inspireret af dine opskrifter. Så det er svært kun at skrive en ret.
Den vil uden tvivl, blive brugt til noget god god fisk, og din dahl skal sørme også afprøves.
Venligst Mette

Reply
Anne-Sophie 24. oktober 2016 - 20:25

Jeg vil lave en omgang kødboller i hjemmelavet tomatsovs til min søde søster, som også skal have panden med hjem bagefter, hvis jeg kunne være så heldig at vinde :)

Reply
Kristina 24. oktober 2016 - 20:30

Små bananpandekager med kanel, kardemomme, vanilje og blåbær! En kæmpe portion så der er nok til hele familien på en efterårs-søndagmorgen. Og så skal de spises mens vi hygger med stearinlys, hjemmelavet frugtkompot, jazz i radioen, hyggetegning ved morgenbordet, ild i brændeovnen og varm kaffe i krusene. Idyl og kærlighed <3

/Kristina.

Reply
Zuzan 24. oktober 2016 - 20:33

Jeg vil lave veggie bøffer, elsker at eksperimentere når jeg laver dem, og med sådan en lækker støbejernspande vil mine bøffer blive dejlig sprøde, hvilket jeg ikke altid opnår med min teflonpande.

Reply
Mette Mollerup 24. oktober 2016 - 20:38

Jeg vil lave hakkebøf med stegte løg. Det er rigtig efterårsmad og det kan da kun blive lækkert på så god en pande.

Reply
Ulla Nør 24. oktober 2016 - 20:52

Spændende mad du laver. Jeg har prøvet et par af dine forskellige opskrifter og jeg vil da meget gerne deltage i din lille konkurrence om at vinde en lækker pande. Denne pande vil i så fald blive brugt rigtig meget bl.a. til stegt kyllingebryst med champignon, tomater og fløde, der er meget populær herhjemme.

Reply
Ann-Kristin 24. oktober 2016 - 20:57

SÅ lækre sager – både dahl og støbejernspande Jeg tror, at jeg ville begive mig ud i omgang dahl. Har lavet det for nogle år siden, dog uden den store succes, men med din opskrift som udgangspunkt, samt en lækker pande til tilberedningen, kan det nærmest ikke gå galt

Reply
Matilde Gro Larsen 24. oktober 2016 - 20:59

Jeg vil bruge den til stegte auberginer, mums… :D den er så sej den pande!

Reply
Julie Thomsen 24. oktober 2016 - 21:00

Jeg ville bruge den lækre pande til risdeller og selvfølgelig den lækre Dahl du disker frem her

Reply
Marie Mikkelsen 24. oktober 2016 - 21:02

Lækker tagine med masser kanel!

Reply
Signe Meisner 24. oktober 2016 - 21:03

Min kæreste og jeg ville bruge den til at stege nogle gode bøffer til at lave nogle lækre, saftige burgere (sådan en støbejernspande er bare god til kød!) eller også ville vi bruge den til en lækker krydret tomatsauce. Den ville nok blive brugt til begge ting og meget mere :-)

Reply
Lena 24. oktober 2016 - 21:07

En indisk inspireret simre-ret med lam

Reply
Anna 24. oktober 2016 - 21:14

Ej hvor er den flot! Jeg tror, at jeg ville lave en frittata med kartofler, feta og purløg ;)

Reply
Kasper Astrup 24. oktober 2016 - 21:19

Ohhhh…

Jeg ville helt sikkert lave en masse insta-værdige retter i den smukke pande, som kunne pryde min food forladte Instagram profil. Jeg er en madglad person, men har en svaghed for smukt og sundt mad

Reply
Amalie 24. oktober 2016 - 21:26

Jeg vil bruge den til at lave kødboller i tomatsovs ala lady og vagabonden :)

Reply
Louise 24. oktober 2016 - 21:26

Så smuk pande! Jeg ville lave en ragu med svinekød, tomater, finthakkede grøntsager og masser af krydderurter det skal simre i laaang tid. Mangler lige sådan en pande til formålet :-)

Reply
Mai 24. oktober 2016 - 21:40

Vil bruge den til denne her Indiske Dahl – den lyder vildt lækker!

Reply
Trine MK 24. oktober 2016 - 21:40

Jeg vil bruge panden til at lave kikærtebøffer og tandooristegte løg til hjemmelavede burgere

Reply
Jane 24. oktober 2016 - 21:44

Jeg vil helt sikkert bruge panden til mange lækre efterårs simretetter. Men den skal helt sikkert indvies med din opskrift på Dahl, da den ser for lækker ud :D

Reply
Mette 24. oktober 2016 - 21:44

Skrigende pink indisk butter chicken, som jeg lærte det af en cigarrygende Inder, en meget sen nattetime efter en temmelig vanvittig og våd bytur! Det er pudsigt nok det eneste der er hængt ved fra den nat – aldrig i mit liv har noget smagt så vidunderligt og blødt og sprængfarligt før. Og nu, efter jeg har fået min egen lille familie, er det (endnu mere pudsigt) det der oftest bliver forlangt serveret. Så én gang om måneden står vi alle op kl 4.30, laver butter chicken, spiser direkte af pande og gryde og griner i stearinlysets skær.. en tradition jeg håber altid varer ved!

Og nu er det så, at mit køkkengrej er ved at være godt slidt – jeg vil blive meget begejstret for noget af solid kvalitet, der kan blive integreret i familiehyggen :)

Reply
Christine de Fønss 24. oktober 2016 - 21:48

Jeg vil tilberede en skøn, krydret Shakshouka, En ret der betyder det mest subkime, vegetariske måltid, der kan gøre lykke og tilberedes i en travl hverdag uden at gå på kompromis med næring, smag eller råvarer.

Reply
Camilla 24. oktober 2016 - 21:54

Jeg vil ikke lave én, men mange forskellige retter. Jeg har sat mig for at eksperimentere med at lave mere vegetarisk mad, og sådan en pande er jo bare perfekt til det. Så når jeg har prøvet din lækre dahl, så går turen formentlig til nogle simreretter med forskellige typer bønner. Mums. Mad til den kolde vinter.

Kh fra Camilla

Reply
Sofie Risager 24. oktober 2016 - 22:39

Jeg vil bruge panden til at eksperimentere med forskellige efterårs- og vinter simreretter – målet er at finde rettEN, som man altid kan ryste ud af ærmet, når man trænger til et krydret, varmende måltid. Den perfekte dahl kunne være en mulighed. :-)

Reply
Bine 24. oktober 2016 - 22:51

Jeg ville formentlit bruge den til alt muligt lækkert! Men først og fremmest din dahl. Jeg elsker dahl! Men jeg har aldrig prøvet med kokosmælk i, så det vil jeg helt sikkert begive mig ud i, fordi det lyder rigtig godt! Krydser fingre!

Reply
Amalie 24. oktober 2016 - 23:11

Hvis panden er dyb nok, vil jeg lave en god portion tikka chiken masala, der kan stå og simre længe, eller muligvis stege mine falafler i den :)

Reply
Jette Christensen 25. oktober 2016 - 04:25

Hej Stinne. Jeg ville bruge panden til at lave en rigtig god gang chili con carne eller chili cin carne alt efter humøret. Serveres med friskhakket persille og græsk yoghurt/skyr.
Skal absolut også prøve din indiske dahl, den ser meget lækker ud.
God dag.
Jette

Reply
Julie 25. oktober 2016 - 05:54

Huevos Rancheros – det har jeg haft lyst til i lang tid ;)

Reply
Beate 25. oktober 2016 - 06:01

Biksemad. Ja, det lyder måske kedeligt, men det er en undervurderet ret.

Reply
Lene Toft 25. oktober 2016 - 06:15

Jeg vil bruge retten til vegetarisk butterchicken. Her erstatter jeg kyllingen med blomkål. SÅ lækkert og kun endnu mere i den fine pande ☺️

Reply
Josefine 25. oktober 2016 - 06:55

Jeg tror jeg vil lave en lækker chili sin carne, med masse af grønt, aubergine og bønner! mums, det er lækkert! specielt med en masse kryderrier

Reply
Sofie 25. oktober 2016 - 06:57

Alle pander skal indvies med pandekager

Reply
Jannie 25. oktober 2016 - 07:19

Pandekager til hele familien, når vi alle er samlet og det rusker og er koldt udenfor:-)

Reply
Libbie 25. oktober 2016 - 07:30

Jeg vil uden tvivl prøve mig ud i en hjemmegjort paella

Reply
Sofie 25. oktober 2016 - 07:47

Ej, støbejernspander kan bruges til så mange lækre ting, og så ser det jo så flot ud, når maden serveres på en støbejernspande – i sær en Le Creuset!

Madmæssigt kan jeg ikke rigtig begrænse mig … jeg tænker (pande)pizza lavet på kikærtemel, mexicansk huevos ranchos, bagt polenta med cherry tomater, parmaskinke og spejlæg. Jeg bliver jo helt sulten, men jeg mangler desværre støbejernspanden :)

Reply
Trine H 25. oktober 2016 - 07:54

Falafler og en masse andet :-))

Reply
Katharina Damsgaard 25. oktober 2016 - 07:54

Da det jo er ved at være årstiden for simremad, ville den støbejernspande fra Le creuset være perfekt til at lave et par gode gammeldags osso buco. Panden kan blive god varm så man kan få en lækker stegeskorpe på kødet, og efterfølgende holder panden så på varmen mens kødet står og simrer med en sjat rødvin og fløde

Reply
Simone Lykke 25. oktober 2016 - 07:59

Jeg skal da også prøve at lave den lækre ret Dahl. :-)

Reply
Mina 25. oktober 2016 - 08:33

Jeg vil bruge panden til denne lækre dahl ret da jeg selv er vegetar og absolut eeeeeelsker linser og spiser det flere gange om ugen på alle mulige måder Så panden vil helt sikkert blive brugt! Ps super fed blog, især til vegetarer!

Reply
Izabella Höhndorf 25. oktober 2016 - 08:47

Jeg vil bruge panden til en lækker spansk omelet :-)

Reply
Maria 25. oktober 2016 - 08:58

Jeg ville bruge panden til at lave speltrisotto, som jeg er blevet ret vild med og pandekager selvfølgelig! :-)

Reply
Christina 25. oktober 2016 - 09:03

Jeg vil helt sikkert bruge den til en af dine mange opskrifter som jeg finder meget inspiration i, og så elsker jeg i øvrigt simreretter, som kan få lov at stå og boble og dufte i hele køkkenet. Og hvem ønsker sig ikke sådan en pande. Den vil blive brugt flittigt hjemme hos os.

Reply
Marie 25. oktober 2016 - 09:07

Jeg vil lave stegt kylling i karry med kokosmælk :)

Reply
Gitte Sørensen 25. oktober 2016 - 09:11

Jeg spiser meget curry’s og dahl og andre krydrede retter, specielt på denne årstid. Det vil jeg gerne lave i den pragtfulde pande :-)

Reply
Mai 25. oktober 2016 - 09:43

Jeg vil bruge panden til at lave hjemmelavet mysli. (Honningristet nødder og havregryn på panden vil være perfekt) :)

Reply
Line Pedersen 25. oktober 2016 - 09:52

Hej Stinna, er vild med dine simple opskrifter!
Jeg spiser kød, men er også helt vild med opskrifter som denne, så den skal helt klart afprøves på familien snarest.

Reply
Line Pedersen 25. oktober 2016 - 09:53

Jeg skal helt klart afprøve denne ret på familien – lyder så lækkert.

Reply
Nanna L 25. oktober 2016 - 09:54

Jeg ville bruge panden til at lave en god portion varmende chili con carne – og måske eksperimentere med at skifte kødet ud med linser :)

Reply
Karoline Mathilde 25. oktober 2016 - 10:11

JAMBALAYA!

Reply
Kara 25. oktober 2016 - 10:25

Jeg ville bruge den til, at lave alle de retter som jeg ikke kan lave helt ordenligt i dag pga mangel på netop en støbejernspande! Men skal jeg sige en specifik ret, må det være æggekage der bliver lavet oftest i den, har en lille svaghed for de æg jo ☺️

Reply
Silke Jackson 25. oktober 2016 - 11:21

Jeg har tænkt mig at lave alverdens lækre indiske retter i den. Men først og fremmest vil jeg bruge den til den middag, som jeg holder for mine veninder i anledning af DEN STORE BAGEDYST FINALE!!!
Vi skal nemlig smovse og hygge i lækker mad og svulstige desserter og jeg ved at denne smykke indiske dahl passer perfekt til vores middagsbord <3 krydser fingre

Reply
Maria Lyhne Mogensen 25. oktober 2016 - 11:22

Det skulle være en lækker frittata med masser af grøntsager og sprød cheddar ost på toppen

Reply
Simone O. 25. oktober 2016 - 12:06

Jeg er ikke så ferm i et køkken men din opskrift på dahl lyder da ligetil at gå til, så mon ikke jeg skulle kaste mig ud i den hvis jeg vinder panden:-)

Reply
Maibritt 25. oktober 2016 - 12:06

Jeg vil da prøve denne lækre ret!

Reply
Kaya 25. oktober 2016 - 14:01

Uuuh, jeg ville lave brasekartofler! Med masser af løg!

Reply
pernilla 25. oktober 2016 - 14:03

Jeg vil bruge panden, til at steget flotte pandekager til min kæreste på de grå og kolde søndage :)

Reply
Bibi 25. oktober 2016 - 14:22

Sikke en fin pande! Jeg ville f.eks. bruge den til at lave pasta carbonara :)

Reply
Camilla A 25. oktober 2016 - 14:24

Sikke en skøn præmie!
Jeg vil lave mig en lækker omgang chili con carne, som jeg elsker, når det er koldt og mørkt udenfor. :-)

Reply
Lene T 25. oktober 2016 - 14:42

Din dahl ser lækker ud, men jeg ville langtidsstege svinekød i chili og Coca cola, så det får en lækker, texmex-smag:-)
PS: Husk at du med panden får en fantastisk mulighed for at træne arme og skuldre. Støbejernspande eller Kettlebells? Kettlebells er lidt upassende i grydeskuffen;-)

Reply
Maria Fischer 25. oktober 2016 - 14:45

Jeg ville lave rösti af forskellige rodfrugter. Prøvede for første gang i går revet rødbede, æg, lidt kikærtemel, salt og peber. Smagte fantastisk og havde det så godt i kroppen efter måltidet. Så nu skal der eksperimenteres med diverse andre rodfrugter :-)

Reply
Henriette petersen 25. oktober 2016 - 15:18

Jeg tror ikke jeg kan sige en ret. Det er et super lækkert mærke og jeg har en par af deres fade, mon ikke den ville blive min nye ynglingspande og blive brugt til alt fra pandekager til søndags simreretter.

Reply
Nadia L 25. oktober 2016 - 15:18

Jeg vil helt sikkert også bruge den til simreretter – blandt andet min favorit thai-simreret. Jeg elsker simreretter, og elsker lækre køkkenredskaber, så ville elske at vinde denne smukke pande.

Reply
Siri Rasmussen 25. oktober 2016 - 15:39

Jeg ville stege spinat på panden! Elsker spinat, der er stegt ved høj varme :)

Reply
Line 25. oktober 2016 - 17:34

Fantastisk! Jeg vil bruge panden til at lave en stor fyldig æggekage med en masse lækre grøntsager. :-)

Reply
camilla 25. oktober 2016 - 19:08

Waw, den opskrift MÅ prøves. Jeg har altid optur over dine opskrifter, så denne bliver 100 % også et hit. Det ville være perfekt at vinde denne pande, så retten kan bliver tilberedt i “samme” omgivelser som din.

Reply
Anne 25. oktober 2016 - 19:12

Jeg ville bruge panden til kød :)

Reply
Kathrine Antonsen 25. oktober 2016 - 20:49

Jeg tror jeg vil bruge panden til at lave denne dahl – har aldrig smagt det før og det lyder og ser bare så lækkert udOg enkelt

Reply
Julie F 25. oktober 2016 - 20:58

Jeg vil lave din Dahl, da det lyder så lækkert, og jeg har aldrig selv begivet mig ud i at lave det før, men du gør opskriften overskuelig. Tak for dine altid inspirerende indlæg! :)

Reply
Maria 25. oktober 2016 - 21:14

Er bøf en ret? Jeg vil stege bøffer!!!

Reply
Johanne 25. oktober 2016 - 21:33

Jeg vil helt sikkert prøve at lave denne dahl! Jeg har sådan gået og tænkt på, at jeg skal prøve at lave dahl snart, så det ville være perfekt :-)

Reply
Emma 26. oktober 2016 - 09:37

Jeg ville da lave den her opskrift :)

Reply
Trine 26. oktober 2016 - 10:42

Sikke en lækker pande. Jeg ville helt klart forsøge at lave denne Dahl, da jeg aldrig har smagt det før og det ser så lækkert ud. Derudover ville æggekage og pandebrød være oplagt i denne pande. Tror også min kæreste ville stege en stor bøf på den, hvis det står til ham.

Reply
Sandra 26. oktober 2016 - 11:56

Jeg vil lave de lækreste auberginebøffer på panden og servere dem med lun marokkansk rissalat til :D

Reply
Sofie Mikkelsen 26. oktober 2016 - 12:57

Jeg ville bruge panden til at lave lækre bønne-bøffer :)

Reply
Helle bendsen 26. oktober 2016 - 17:57

Din Dahl skal da helt sikkert laves, og en gang stegte ris med grønsager og æg

Reply
Rikke Juhl Knudsen 26. oktober 2016 - 19:43

Jeg ville helt klart bruge den til en lækker tomatsovs, der netop også har brug for at stå og simre længe :-D

Reply
Laura 26. oktober 2016 - 21:24

Til at lave kæmpe mængder af den lækre dahl

Reply
Michala 26. oktober 2016 - 21:39

Jeg ville bruge panden til at prøve kræfter mad at lave din dahl opskrift :)

Reply
Marianne Tjørning 26. oktober 2016 - 23:12

Jeg ville bruge den til at forsøge at perfektionere en one-pot vegansk udgave af pasta alle norma, en siciliansk pastaret med aubergine, som jeg i min version vil tilføje sorte belugalinser. Helt perfekt i creusetgryden, mindre fed på min lille stegepande :) Bagefter vil jeg lave din dhal :)

Reply
Lotte Boesgaard 27. oktober 2016 - 06:40

Jeg vil lave en skøn spansk tortilla española med masser af løg, hvidløg, økologiske kartofler og øko æg

Reply
Sidse 27. oktober 2016 - 08:46

Jeg vil bruge panden til hjemmelavet baked beans, som jeg lige har opdaget…

Reply
Pernille QH 27. oktober 2016 - 10:19

Jeg vil bruge den til lækre bøffer og grøntsager, og så vil jeg bestemt også give den en chance til min næste omgang dahl! :)

Reply
Trine 27. oktober 2016 - 11:23

Jeg vil bruge den til Dahlgryde – ligesom dig! Eller også kunne jeg lokke min kæreste til at lave hans helt fantastiske frittata.

Reply
simone 27. oktober 2016 - 12:17

Jeg skal da helt klart prøve denne pskrift.. også skal jeg lave pandekager! For det kan jeg ikke med den pande jeg har idag, og har haft det seneste 1,5 år.. Jeg savner pandekager!

Reply
Kirstine 27. oktober 2016 - 15:41

Hvis jeg helst selv skulle vælge, ville jeg give mig i kast med en lækker æggekage med en masse grønt i. Min kæreste ville nok ville nok helst være med på et godt stykke kød ;)

Reply
Tine 27. oktober 2016 - 15:51

Det der ser drønlækkert ud, og skal helt sikkert afprøves!
Jeg ville bruge panden til en god frittata.

Reply
Lea H 27. oktober 2016 - 16:22

Jeg ville helt klart prøve denne ret! – den lyder da for LÆKKER!

Reply
Rana 27. oktober 2016 - 19:05

Jeg ville bruge den til en masse lækre veganske burgere! Jeg bor med min søster og det er for tiden vores foretrukne aftensmad, så det får vi næsten hver dag.
Men når du nu har inspireret med denne ret, så ville jeg nok også bruge panden til sådan en omgang! Det ser utroligt lækkert ud, jeg er stor fan af Dahl <3

Reply
Nicoline 27. oktober 2016 - 19:28

Jeg har altid godt kunnet tænke mig at teste at lave Dahl selv, så det virker da som det oplagte valg med den lækre opskrift oveni hatten :-)
Krydser fingre!

Reply
Maya Hasselvig Nielsen 27. oktober 2016 - 20:47

Glæder mig til at lave denne lækre ret i morgen min tvilling har en støbehjerns pande, den bruger hun til at bage fladbrød på, det vil jeg også gør, og så vil jeg lave en arabisk mungbønne ret på tak for de mange lækre opskrifter

Reply
Amalie Fernande 27. oktober 2016 - 20:49

Har haft en pose linser stående i et stykke tid efterhånden, så den skal de helt sikkert bruges til at lave Dahl første gang. Har hverken prøvet at lave det før, eller smagt det før :D

Reply
Sanne 28. oktober 2016 - 17:32

Jeg ville bruge panden til – ligesom dig – at lave nogle tunge retter. Med masser af varme krydderier. Tror panden vil være perfekt til vinter :-)

Reply
Anne Mette 28. oktober 2016 - 19:34

Jeg vil bage brød . & måske lave en gryderet. Men i hvert fald bage brød i store mængder :-)

Reply
Charlotte Laugesen 28. oktober 2016 - 21:01

Jeg ville lave mors gode frikadeller

Reply
Tina Thorborg 28. oktober 2016 - 21:04

Bananpandekager

Reply
Anna 28. oktober 2016 - 21:27

Jeg ville helt sikkert lave et hav af forskellige frikadeller af tun og bønner fyldt med massere af krydderurter, hvilket er en skøn måde af få min mand og datter til at spise sundt og varieret

Reply
Sara 29. oktober 2016 - 01:20

I mit hoved begynder en masse idéer at flyve forbi – pizza, en kæmpe cookie, simremad, pastaretter, æggekage, brownies, bøffer, grøntsager.. Alt godt og mere til!
Sådan en pande kunne godt gå hen og blive en meget vigtig del af mit studenterkøkken! :)

Reply
Ann-Brit 29. oktober 2016 - 19:23

Deep pan pizza eller curry

Reply
Lone Nørgaard 30. oktober 2016 - 10:22

Jeg ville lave en ordentlig omgang pandekager til min datter, efterfulgt at frikadeller til aftensmaden. Så er både mand og datter glade :-)

Reply
Jeanett 30. oktober 2016 - 15:45

Jeg vil bruge panden til denne ret! Jeg smagte for første gang den indiske ret daal i sidste uge – GRØDS version, som smagte fantastisk.

Reply
Frederikke 30. oktober 2016 - 20:00

Jeg ville lave en lækker wokret med tyndskåret mørbrad – det tror jeg, den lækre (og pæne) pande vil være perfekt til!

Reply
Æblecrumble på pande - Stinna 6. november 2016 - 10:43

[…] en non-stick aluminiums pande, hvor jeg lavede stegte nudler og derefter støbejernspanden, hvor jeg lavede en indisk dahl. I dette indlæg har jeg testet den flotte stål […]

Reply
Marie 2. december 2016 - 13:11

Mega god ret! Elsker den!
I stedet for creme fraiche lavede jeg din skyr dressing til, https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html – den smager virkelig godt til

Reply
Stinna 2. december 2016 - 13:31

Det lyder virkelig lækkert! :-)

Reply
Sanne 21. september 2017 - 20:13

Jeg elsker indisk Dahl, så det skal selvfølgelig afprøves. Ellers har jeg alt for længe gerne villet prøve at lave en kæmpe cookie og servere for mine gæster med kugler af vaniljeis ovenpå direkte i panden som dele-dessert :D

Reply
Stinna 22. september 2017 - 22:51

God idé! :-) Konkurrencen er dog desværre afsluttet.

Reply
Indiske gule ris - tilbehør til indisk curry - Stinna 5. oktober 2017 - 08:02

[…] Så meget, at det faktisk er noget vi næsten får herhjemme mindst én gang om ugen. Ofte er det indisk daal eller curry vi spiser, men engang imellem laver jeg også lidt anderledes, som fx disse gule […]

Reply
Indisk daal med græskar - Stinna 24. oktober 2017 - 08:18

[…] opskrift er én af mine virkelig yndlingsretter i det indiske køkken, nemlig en skøn indisk daal. Jeg har dog gjort den lidt mere efterårsagtig ved at tilsætte græskar til retten. Det gør […]

Reply
Kristina 15. maj 2018 - 09:04

Hej Stinna,

Hvis man gerne vil lave en salat som tilbehør til denne dahl, hvad vil du så anbefale?

Reply
Stinna 16. maj 2018 - 15:17

Hej Kristina,
måske en simpel spidskålssalat kunne være lækker dertil?
https://stinna.dk/aftensmad/simpel-spidskaalssalat.html

Reply
Kristina 16. maj 2018 - 15:39

Tak, det vil jeg prøve! :)

Reply
De opskrifter vi selv laver mest herhjemme - Stinna 27. maj 2018 - 09:58

[…] Indisk daal/dahl. Til jer der følger med på instagram, så har I måske set, at jeg ret ofte laver daal herhjemme. Det er en ret som jeg er virkelig vild med og så elsker jeg, at den kan varieres – jeg tilsætter ofte bare de grøntsager vi lige har i køleskabet og så får min kæreste ofte lidt kylling til. Derudover smager det også virkelig godt dagen efter det er lavet, så sørg for at lave en stor portion! […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.