Indisk dahl (eller daal) er en indisk linseret som er fyldt med smag, mætter godt og så er den nem at lave. Derudover er den virkelig fryseegnet, så jeg laver ofte en ret stor portion og fryser retten ned i portionsstørrelser – så er der til nem aftensmad til de dage, hvor man ellers ikke orker at lave mad. Den kan spises med ris til, eller en portion naanbrød. Begge dele smager skønt til denne indiske ret. Dhal smager også skønt med raita på, som er en slags indisk tzatziki.
Indisk dahl
Indisk dahl (eller indisk daal) er én af de indiske vegetarretter jeg laver oftest herhjemme. Jeg har brugt en masse skønne krydderier, røde linser og en sjat kokosmælk for at gøre min dhal skønt cremet. Hertil har jeg serveret ris og en klat creme fraiche til.
Opskrift på indisk linseret
Nå, nu til selve opskriften. Jeg havde denne ret med på madpakke en dag og min studiegruppe ville gerne smage og har rykket for opskriften siden, men nu kommer den endelig. Den er perfekt her til de kolde efterårsdage og så er den virkelig super nem at lave, selvom der skal en del forskellige krydderier i. Den passer sig selv (næsten) på komfuret – perfekt hverdagsmad! Jeg har sagt at der er til 4 personer, men der er sikkert også til flere! Jeg har tilsat et æble til opskriften. Dette er der ikke normalt i dahl og kan derfor sagtens undlades. Men jeg synes det passer skønt til og giver en dejlig smag til retten.
Retten kan laves både i en dyb pande eller i en gryde – det er lidt ligemeget. Server gerne den indiske dahl med hjemmebagte naanbrød og raita.
Indisk dahl
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk spidskommen
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- 2 knivspids nelliker
- rød chili efter smag
- salt efter smag
- 1 stk. æble (kan undlades, men passer godt til retten)
- 200 g røde linser
- 5 dl vand med grøntsagsboullion
- 2 spsk tomatpuré
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- brune ris
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og ingefær fint.
- Kom olie på panden og varm den godt op.
- Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og nelliker på panden og lad det stege lidt ved høj varme.
- Skru lidt ned for varmen.
- Tilsæt chili, salt, æble skåret i tern og tomatpuré. Lad det stege lidt.
- Tilsæt nu røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.
- Lad det hele koge 1 times tid, til linserne er møre og gerne kogt ud.
- Kog ris efter anvisning på posen.
- Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre. Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.
- Serveres i skåle med ris, dahl, creme fraiche og frisk koriander – eller med bredbladet persille.
- Velbekomme!
Noter
Tilbehør til indisk dahl
Herhjemme serverer jeg altid indisk dahl med ris til. Derudover topper jeg retten med enten creme fraiche eller den indiske dip raita – som nærmest er en indisk tzatziki. Drys også gerne med friske krydderurter, fx frisk koriander eller frisk persille. Du kan også lave hjemmelavede naanbrød til.
Frysning af dahl
Indisk dahl egner sig godt til at blive frosset. Lav gerne en stor portion og frys det ned. Jeg kommer ofte resterne i mindre portioner i fryseren, så er der til travle dage eller blot dage, hvor jeg ikke orker at lave mad.
Hvis du også er vild med linseretter, så er disse måske også noget for dig:
Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk
Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat
185 Kommentarer
Jeg vil bruge panden til denne ret, da den lyder virkelig lækker og jeg har aldrig smagt dahl før :-)
Jeg vil helt sikkert lave min elskede tomatsovs med masser af grøntsager, tofu og bønner eller min linseret med svampe og varmende krydderier.
Sådan en pande er jo ideel til efterårsmad.
Forresten vil jeg gerne sige tak for meget god inspiration, gode indlæg og flotte billeder. Jeg er trofast følger!
Venligst Maja (@majasskriblerier fra Instagramj
Jeg ville bruge panden til at lave en æggekage ☺
Chicken satay
Jeg ville bruge panden til en gang shakshuka eller en tyk frittata med masser af grøntsager. Du har ret I, at panden er flot, men jeg synes også, at du er god til at få Dahl til at ligne andet end det brune smuds, det bliver, når jeg laver det ;)
Jeg vil bruge panden til at panere tofustykker med sukkerfri ymerdrys. Det er bare guf!
Hilsen Kristina Varming :-)
Jeg vil bruge den til julefrokost :)
Jeg ville lave en kikærte-curry :-)
Jeg ville lave ret mange tofu frikadeller! Når man finde en god opskrift så kører den lidt på repeat et stykke tid og det gør de pt!
Jeg vil stege lækre bøffer til min kæreste og jeg. Panden ser så fin og god ud! Krydser fingre :)
Jeg har kun prøvet at lave Dahl en enkelt gang, så den smukke pande skal helt sikkert bruges til denne ret <3
Jeg vil bruge panden til at lave kylling i karry
Mmm så vil jeg prøve indisk dahl :)
Jeg ville klart bruge den til din fantastiske lækre ret
Jeg ville forære den til min mor, for hun fortjener at blive forkælet året rundt.
Hygge fra Louise
Jeg ville lave en laksepande med nudler og en masse krydderier
Helt sikkert denne dahl… samt diverse “ruskomsnusk-retter” ;-)
Den lyder helt genial til gammeldavs æggekage :-)
Jeg ville lave shakshuka i lange baner. Namme, namme…
Årh, elsker også daal!
Jeg tror dog jeg vil lave mørbrad ala creme (uden fløde), som min far plejede ar lave den.. trods han var skide god til at lave mad, så er det alligevel denne ret som minder mig mest om ham.. ❤️
Gud hvor ser den lækker ud… Både pande, og ret !
Jeg ville bruge den til at lave en simreret. Rigtig efterårsagtigt. Det kunne f.eks. være paprika gryde som jeg lavede i lørdags, og som min kæreste har tigget om endnu en portion af, både igår og idag :-) Mums!
Jeg ville uden tvivl prøve denne ret af, det lyder simpelthen så lækkert. Jeg har prøvet flere af dine retter og jeg er vild med dem – tænker speltotto og chili con carne ville være andre gode bud jeg ville benytte panden til :)
Jeg vil bruge den til alle de lækre gryderetter, som især efteråret og vinteren er sæson for (:
Jeg ville lave vegansk æggekage med bl.a. kikærtemel og hakkede grøntsager.
Uh, jeg ville helt sikkert bruge den til en omgang pasta carbonarra med vegetar bacon
Tror jeg ville bruge panden til at stege helt tynde aubergineskiver eller noget sprødstegt tofu :-)
Uhh godt spørgsmål – man går jo aldrig galt i byen med en lækker dahl og ellers så er alt lige fra væltet-køleskab eller veggie-chicken masala jo super lækkert jo længere tid det får lov at simre :)
Jeg ville bruge den til Chili Sin Carne. :))
Krydser fingre!
Tror jeg vil lave green curry med kæmpe meget citrongræs og chili til at varme sig på :) :)
Beauf borgournon – bedste simreret ever! Hvis man som mig er til kød. Kan altid give varmen på en kold vinterdag!
Jeg ville bruge den til din lækre ret, som du giver opskriften på!
Jeg ville forære panden til min mor, og spørge hende om hun ikke ville lave gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og skilt sovs til!
Jeg vil da ikke kun bruge panden til én ting. Jeg vil nærmere finde undskyldninger for at kunne bruge den hele tiden :’D Indisk dahl, simreretter, æggekage, svistede grøntsager og så videre. Den ser hammerlækker ud… Også din indiske Dahl!
Jeg vil lave quinoa-deller i denne smukke pande. Og vegetarisk tikka masala. Pandebrød. Frittata. Stegte grønsager i cremet kokossauce med smag af Thailand. Æblekagerasp. Jeg tror faktisk bare, jeg vil lave alt i den pande!
Vil stege en rød bøf :-)
Jeg vil bruge panden til at lave lækre omeletter :)
Virkelig fed konkurrence! Hvis jeg vandt, ville jeg bruge panden til at lave enebærgryde :)
Jeg vil bruge den til at lave svinekæber. De skal nemlig steges ved høj varme til at starte med, og derefter skal de simre – perfekt med denne pande :-)
Jeg ville lave bøf stroganoff, som er resten af familiens livret. Og så har jeg længe haft en drøm om, at finde retter uden kød, som smager så godt, at manden ikke opdager at kødet mangler, så jeg ville helt sikkert også prøve at lave din lækre dahl.
Jeg vil lave stegte ris på panden. Det er for mig en af de bedste panderetter overhovedet. UHM!!
Jeg vil give panden til min søde kæreste. Han har længe snakket om, at han ønsker sig netop en støbejernspande til at stege gode bøffer på… Så det vil bestemt også være til min fordel.
Jeg vil uden tvivl lave osse buco med safranris. Og hvis man også kan bruge den til at lave grydebrød i, vil den helt sikkert også blive brugt til det!
Jeg ville elske at lave DIN Dahl til hele familien lækker lækker pande
Jeg ville bruge denne fine pande til at lave en sund chicken curry :) og så vil jeg også prøve den her ret, da den lyder og ser alt for lækker ud!
Hvor hyggeligt med en konkurrence. Jeg vil da helt sikkert bruge panden til at lave denne ret, for den ser vildt lækker ud. Så afventer lige og ser om jeg er heldig ellers må jeg lave retten i en anden pande, for den bliver jeg nødt til at smage :-)
Jeg ville bruge panden til at lave lækre kikærtebøffer, mums :)
Jeg vil helt sikkert forsøge mig med denne lækre ret. Det ser fantastisk lækkert ud, og der samtidig er mulighed for at spice det lidt op. Jeg er samtidig stor fan af Le Creuset, så panden ville passe perfekt ind hjemme hos mig.
Jeg vil bruge panden til en weekend brunch omelet med tomat og ost :)
Der er tusindvis af muligheder med denne lækre pande. Jeg tror dog,
jeg vil lave en oldschool svinekotelet med skaft fra en glad gris med krølle på halen. Det er ikke ofte jeg spiser kød,men denne pande indbyder til det ;-) Sorry!
Jeg ville brug panden til at lave forskellige lækre panderetter med grøntsager og krydderier.
Jeg vil lave indisk simreret som (inspireret af Julie Bruun). Den er et hit herhjemme
Hjemmelavede brændte mandler, – uhmmmm
Ville lave paella – uhm!
Jeg ville lave en vegetariske masala med kikærter
Lækker præmie :-) Jeg ville bruge panden til at lave en lækker æggekage – og en masse andre retter.
Hold fast det ser lækkert og indbydende ud! Retten må passe perfekt til den tiltagende kulde. Jeg har aldrig lavet en indisk ret, og det er efterhånden på tide. Derfor vil jeg selvfølgelig bruge panden til at forsøge mig med denne ret! Jeg flytter også snart hjemmefra, og jeg er sikker på, at jeg kunne imponerer mine nye roomies med denne ret :D
Jeg vil bruge panden til min favoritret – rispapirruller med lynstegt tofu marineret i soy sauce, hvidløg, lime og peanutbutter. En pande med høj varme gør tofun ekstra crispy!
Jeg skulle helt klart lave en shanuska (eller hvordan det nu staves) Hehe. :P
Den skal da selvfølgelig bruges til din Indisk Dahl :-)
Mmm, en gang kylling i peberfrugtssauce som rigtig kan stå og simre. Mums!
Jeg ville prøve at lave coq au vin på denne pande. Det tror jeg ville være et godt match !
Jeg kunne godt tænke mig at lave shakshuka, som er en ret med æg pocheret i tomatsovs. Det skulle være vildt lækkert! Ellers ville panden også være perfekt til en æggekage, tænker jeg ;-)
Hej stinna.
Den fine fine pande, vil vi elske at lave alverdens lækkerier i…..ofte inspireret af dine opskrifter. Så det er svært kun at skrive en ret.
Den vil uden tvivl, blive brugt til noget god god fisk, og din dahl skal sørme også afprøves.
Venligst Mette
Jeg vil lave en omgang kødboller i hjemmelavet tomatsovs til min søde søster, som også skal have panden med hjem bagefter, hvis jeg kunne være så heldig at vinde :)
Små bananpandekager med kanel, kardemomme, vanilje og blåbær! En kæmpe portion så der er nok til hele familien på en efterårs-søndagmorgen. Og så skal de spises mens vi hygger med stearinlys, hjemmelavet frugtkompot, jazz i radioen, hyggetegning ved morgenbordet, ild i brændeovnen og varm kaffe i krusene. Idyl og kærlighed <3
/Kristina.
Jeg vil lave veggie bøffer, elsker at eksperimentere når jeg laver dem, og med sådan en lækker støbejernspande vil mine bøffer blive dejlig sprøde, hvilket jeg ikke altid opnår med min teflonpande.
Jeg vil lave hakkebøf med stegte løg. Det er rigtig efterårsmad og det kan da kun blive lækkert på så god en pande.
Spændende mad du laver. Jeg har prøvet et par af dine forskellige opskrifter og jeg vil da meget gerne deltage i din lille konkurrence om at vinde en lækker pande. Denne pande vil i så fald blive brugt rigtig meget bl.a. til stegt kyllingebryst med champignon, tomater og fløde, der er meget populær herhjemme.
SÅ lækre sager – både dahl og støbejernspande Jeg tror, at jeg ville begive mig ud i omgang dahl. Har lavet det for nogle år siden, dog uden den store succes, men med din opskrift som udgangspunkt, samt en lækker pande til tilberedningen, kan det nærmest ikke gå galt
Jeg vil bruge den til stegte auberginer, mums… :D den er så sej den pande!
Jeg ville bruge den lækre pande til risdeller og selvfølgelig den lækre Dahl du disker frem her
Lækker tagine med masser kanel!
Min kæreste og jeg ville bruge den til at stege nogle gode bøffer til at lave nogle lækre, saftige burgere (sådan en støbejernspande er bare god til kød!) eller også ville vi bruge den til en lækker krydret tomatsauce. Den ville nok blive brugt til begge ting og meget mere :-)
En indisk inspireret simre-ret med lam
Ej hvor er den flot! Jeg tror, at jeg ville lave en frittata med kartofler, feta og purløg ;)
Ohhhh…
Jeg ville helt sikkert lave en masse insta-værdige retter i den smukke pande, som kunne pryde min food forladte Instagram profil. Jeg er en madglad person, men har en svaghed for smukt og sundt mad
Jeg vil bruge den til at lave kødboller i tomatsovs ala lady og vagabonden :)
Så smuk pande! Jeg ville lave en ragu med svinekød, tomater, finthakkede grøntsager og masser af krydderurter det skal simre i laaang tid. Mangler lige sådan en pande til formålet :-)
Vil bruge den til denne her Indiske Dahl – den lyder vildt lækker!
Jeg vil bruge panden til at lave kikærtebøffer og tandooristegte løg til hjemmelavede burgere
Jeg vil helt sikkert bruge panden til mange lækre efterårs simretetter. Men den skal helt sikkert indvies med din opskrift på Dahl, da den ser for lækker ud :D
Skrigende pink indisk butter chicken, som jeg lærte det af en cigarrygende Inder, en meget sen nattetime efter en temmelig vanvittig og våd bytur! Det er pudsigt nok det eneste der er hængt ved fra den nat – aldrig i mit liv har noget smagt så vidunderligt og blødt og sprængfarligt før. Og nu, efter jeg har fået min egen lille familie, er det (endnu mere pudsigt) det der oftest bliver forlangt serveret. Så én gang om måneden står vi alle op kl 4.30, laver butter chicken, spiser direkte af pande og gryde og griner i stearinlysets skær.. en tradition jeg håber altid varer ved!
Og nu er det så, at mit køkkengrej er ved at være godt slidt – jeg vil blive meget begejstret for noget af solid kvalitet, der kan blive integreret i familiehyggen :)
Jeg vil tilberede en skøn, krydret Shakshouka, En ret der betyder det mest subkime, vegetariske måltid, der kan gøre lykke og tilberedes i en travl hverdag uden at gå på kompromis med næring, smag eller råvarer.
Jeg vil ikke lave én, men mange forskellige retter. Jeg har sat mig for at eksperimentere med at lave mere vegetarisk mad, og sådan en pande er jo bare perfekt til det. Så når jeg har prøvet din lækre dahl, så går turen formentlig til nogle simreretter med forskellige typer bønner. Mums. Mad til den kolde vinter.
Kh fra Camilla
Jeg vil bruge panden til at eksperimentere med forskellige efterårs- og vinter simreretter – målet er at finde rettEN, som man altid kan ryste ud af ærmet, når man trænger til et krydret, varmende måltid. Den perfekte dahl kunne være en mulighed. :-)
Jeg ville formentlit bruge den til alt muligt lækkert! Men først og fremmest din dahl. Jeg elsker dahl! Men jeg har aldrig prøvet med kokosmælk i, så det vil jeg helt sikkert begive mig ud i, fordi det lyder rigtig godt! Krydser fingre!
Hvis panden er dyb nok, vil jeg lave en god portion tikka chiken masala, der kan stå og simre længe, eller muligvis stege mine falafler i den :)
Hej Stinne. Jeg ville bruge panden til at lave en rigtig god gang chili con carne eller chili cin carne alt efter humøret. Serveres med friskhakket persille og græsk yoghurt/skyr.
Skal absolut også prøve din indiske dahl, den ser meget lækker ud.
God dag.
Jette
Huevos Rancheros – det har jeg haft lyst til i lang tid ;)
Biksemad. Ja, det lyder måske kedeligt, men det er en undervurderet ret.
Jeg vil bruge retten til vegetarisk butterchicken. Her erstatter jeg kyllingen med blomkål. SÅ lækkert og kun endnu mere i den fine pande ☺️
Jeg tror jeg vil lave en lækker chili sin carne, med masse af grønt, aubergine og bønner! mums, det er lækkert! specielt med en masse kryderrier
Alle pander skal indvies med pandekager
Pandekager til hele familien, når vi alle er samlet og det rusker og er koldt udenfor:-)
Jeg vil uden tvivl prøve mig ud i en hjemmegjort paella
Ej, støbejernspander kan bruges til så mange lækre ting, og så ser det jo så flot ud, når maden serveres på en støbejernspande – i sær en Le Creuset!
Madmæssigt kan jeg ikke rigtig begrænse mig … jeg tænker (pande)pizza lavet på kikærtemel, mexicansk huevos ranchos, bagt polenta med cherry tomater, parmaskinke og spejlæg. Jeg bliver jo helt sulten, men jeg mangler desværre støbejernspanden :)
Falafler og en masse andet :-))
Da det jo er ved at være årstiden for simremad, ville den støbejernspande fra Le creuset være perfekt til at lave et par gode gammeldags osso buco. Panden kan blive god varm så man kan få en lækker stegeskorpe på kødet, og efterfølgende holder panden så på varmen mens kødet står og simrer med en sjat rødvin og fløde
Jeg skal da også prøve at lave den lækre ret Dahl. :-)
Jeg vil bruge panden til denne lækre dahl ret da jeg selv er vegetar og absolut eeeeeelsker linser og spiser det flere gange om ugen på alle mulige måder Så panden vil helt sikkert blive brugt! Ps super fed blog, især til vegetarer!
Jeg vil bruge panden til en lækker spansk omelet :-)
Jeg ville bruge panden til at lave speltrisotto, som jeg er blevet ret vild med og pandekager selvfølgelig! :-)
Jeg vil helt sikkert bruge den til en af dine mange opskrifter som jeg finder meget inspiration i, og så elsker jeg i øvrigt simreretter, som kan få lov at stå og boble og dufte i hele køkkenet. Og hvem ønsker sig ikke sådan en pande. Den vil blive brugt flittigt hjemme hos os.
Jeg vil lave stegt kylling i karry med kokosmælk :)
Jeg spiser meget curry’s og dahl og andre krydrede retter, specielt på denne årstid. Det vil jeg gerne lave i den pragtfulde pande :-)
Jeg vil bruge panden til at lave hjemmelavet mysli. (Honningristet nødder og havregryn på panden vil være perfekt) :)
Hej Stinna, er vild med dine simple opskrifter!
Jeg spiser kød, men er også helt vild med opskrifter som denne, så den skal helt klart afprøves på familien snarest.
Jeg skal helt klart afprøve denne ret på familien – lyder så lækkert.
Jeg ville bruge panden til at lave en god portion varmende chili con carne – og måske eksperimentere med at skifte kødet ud med linser :)
JAMBALAYA!
Jeg ville bruge den til, at lave alle de retter som jeg ikke kan lave helt ordenligt i dag pga mangel på netop en støbejernspande! Men skal jeg sige en specifik ret, må det være æggekage der bliver lavet oftest i den, har en lille svaghed for de æg jo ☺️
Jeg har tænkt mig at lave alverdens lækre indiske retter i den. Men først og fremmest vil jeg bruge den til den middag, som jeg holder for mine veninder i anledning af DEN STORE BAGEDYST FINALE!!!
Vi skal nemlig smovse og hygge i lækker mad og svulstige desserter og jeg ved at denne smykke indiske dahl passer perfekt til vores middagsbord <3 krydser fingre
Det skulle være en lækker frittata med masser af grøntsager og sprød cheddar ost på toppen
Jeg er ikke så ferm i et køkken men din opskrift på dahl lyder da ligetil at gå til, så mon ikke jeg skulle kaste mig ud i den hvis jeg vinder panden:-)
Jeg vil da prøve denne lækre ret!
Uuuh, jeg ville lave brasekartofler! Med masser af løg!
Jeg vil bruge panden, til at steget flotte pandekager til min kæreste på de grå og kolde søndage :)
Sikke en fin pande! Jeg ville f.eks. bruge den til at lave pasta carbonara :)
Sikke en skøn præmie!
Jeg vil lave mig en lækker omgang chili con carne, som jeg elsker, når det er koldt og mørkt udenfor. :-)
Din dahl ser lækker ud, men jeg ville langtidsstege svinekød i chili og Coca cola, så det får en lækker, texmex-smag:-)
PS: Husk at du med panden får en fantastisk mulighed for at træne arme og skuldre. Støbejernspande eller Kettlebells? Kettlebells er lidt upassende i grydeskuffen;-)
Jeg ville lave rösti af forskellige rodfrugter. Prøvede for første gang i går revet rødbede, æg, lidt kikærtemel, salt og peber. Smagte fantastisk og havde det så godt i kroppen efter måltidet. Så nu skal der eksperimenteres med diverse andre rodfrugter :-)
Jeg tror ikke jeg kan sige en ret. Det er et super lækkert mærke og jeg har en par af deres fade, mon ikke den ville blive min nye ynglingspande og blive brugt til alt fra pandekager til søndags simreretter.
Jeg vil helt sikkert også bruge den til simreretter – blandt andet min favorit thai-simreret. Jeg elsker simreretter, og elsker lækre køkkenredskaber, så ville elske at vinde denne smukke pande.
Jeg ville stege spinat på panden! Elsker spinat, der er stegt ved høj varme :)
Fantastisk! Jeg vil bruge panden til at lave en stor fyldig æggekage med en masse lækre grøntsager. :-)
Waw, den opskrift MÅ prøves. Jeg har altid optur over dine opskrifter, så denne bliver 100 % også et hit. Det ville være perfekt at vinde denne pande, så retten kan bliver tilberedt i “samme” omgivelser som din.
Jeg ville bruge panden til kød :)
Jeg tror jeg vil bruge panden til at lave denne dahl – har aldrig smagt det før og det lyder og ser bare så lækkert udOg enkelt
Jeg vil lave din Dahl, da det lyder så lækkert, og jeg har aldrig selv begivet mig ud i at lave det før, men du gør opskriften overskuelig. Tak for dine altid inspirerende indlæg! :)
Er bøf en ret? Jeg vil stege bøffer!!!
Jeg vil helt sikkert prøve at lave denne dahl! Jeg har sådan gået og tænkt på, at jeg skal prøve at lave dahl snart, så det ville være perfekt :-)
Jeg ville da lave den her opskrift :)
Sikke en lækker pande. Jeg ville helt klart forsøge at lave denne Dahl, da jeg aldrig har smagt det før og det ser så lækkert ud. Derudover ville æggekage og pandebrød være oplagt i denne pande. Tror også min kæreste ville stege en stor bøf på den, hvis det står til ham.
Jeg vil lave de lækreste auberginebøffer på panden og servere dem med lun marokkansk rissalat til :D
Jeg ville bruge panden til at lave lækre bønne-bøffer :)
Din Dahl skal da helt sikkert laves, og en gang stegte ris med grønsager og æg
Jeg ville helt klart bruge den til en lækker tomatsovs, der netop også har brug for at stå og simre længe :-D
Til at lave kæmpe mængder af den lækre dahl
Jeg ville bruge panden til at prøve kræfter mad at lave din dahl opskrift :)
Jeg ville bruge den til at forsøge at perfektionere en one-pot vegansk udgave af pasta alle norma, en siciliansk pastaret med aubergine, som jeg i min version vil tilføje sorte belugalinser. Helt perfekt i creusetgryden, mindre fed på min lille stegepande :) Bagefter vil jeg lave din dhal :)
Jeg vil lave en skøn spansk tortilla española med masser af løg, hvidløg, økologiske kartofler og øko æg
Jeg vil bruge panden til hjemmelavet baked beans, som jeg lige har opdaget…
Jeg vil bruge den til lækre bøffer og grøntsager, og så vil jeg bestemt også give den en chance til min næste omgang dahl! :)
Jeg vil bruge den til Dahlgryde – ligesom dig! Eller også kunne jeg lokke min kæreste til at lave hans helt fantastiske frittata.
Jeg skal da helt klart prøve denne pskrift.. også skal jeg lave pandekager! For det kan jeg ikke med den pande jeg har idag, og har haft det seneste 1,5 år.. Jeg savner pandekager!
Hvis jeg helst selv skulle vælge, ville jeg give mig i kast med en lækker æggekage med en masse grønt i. Min kæreste ville nok ville nok helst være med på et godt stykke kød ;)
Det der ser drønlækkert ud, og skal helt sikkert afprøves!
Jeg ville bruge panden til en god frittata.
Jeg ville helt klart prøve denne ret! – den lyder da for LÆKKER!
Jeg ville bruge den til en masse lækre veganske burgere! Jeg bor med min søster og det er for tiden vores foretrukne aftensmad, så det får vi næsten hver dag.
Men når du nu har inspireret med denne ret, så ville jeg nok også bruge panden til sådan en omgang! Det ser utroligt lækkert ud, jeg er stor fan af Dahl <3
Jeg har altid godt kunnet tænke mig at teste at lave Dahl selv, så det virker da som det oplagte valg med den lækre opskrift oveni hatten :-)
Krydser fingre!
Glæder mig til at lave denne lækre ret i morgen min tvilling har en støbehjerns pande, den bruger hun til at bage fladbrød på, det vil jeg også gør, og så vil jeg lave en arabisk mungbønne ret på tak for de mange lækre opskrifter
Har haft en pose linser stående i et stykke tid efterhånden, så den skal de helt sikkert bruges til at lave Dahl første gang. Har hverken prøvet at lave det før, eller smagt det før :D
Jeg ville bruge panden til – ligesom dig – at lave nogle tunge retter. Med masser af varme krydderier. Tror panden vil være perfekt til vinter :-)
Jeg vil bage brød . & måske lave en gryderet. Men i hvert fald bage brød i store mængder :-)
Jeg ville lave mors gode frikadeller
Bananpandekager
Jeg ville helt sikkert lave et hav af forskellige frikadeller af tun og bønner fyldt med massere af krydderurter, hvilket er en skøn måde af få min mand og datter til at spise sundt og varieret
I mit hoved begynder en masse idéer at flyve forbi – pizza, en kæmpe cookie, simremad, pastaretter, æggekage, brownies, bøffer, grøntsager.. Alt godt og mere til!
Sådan en pande kunne godt gå hen og blive en meget vigtig del af mit studenterkøkken! :)
Deep pan pizza eller curry
Jeg ville lave en ordentlig omgang pandekager til min datter, efterfulgt at frikadeller til aftensmaden. Så er både mand og datter glade :-)
Jeg vil bruge panden til denne ret! Jeg smagte for første gang den indiske ret daal i sidste uge – GRØDS version, som smagte fantastisk.
Jeg ville lave en lækker wokret med tyndskåret mørbrad – det tror jeg, den lækre (og pæne) pande vil være perfekt til!
Mega god ret! Elsker den!
I stedet for creme fraiche lavede jeg din skyr dressing til, https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html – den smager virkelig godt til
Det lyder virkelig lækkert! :-)
Jeg elsker indisk Dahl, så det skal selvfølgelig afprøves. Ellers har jeg alt for længe gerne villet prøve at lave en kæmpe cookie og servere for mine gæster med kugler af vaniljeis ovenpå direkte i panden som dele-dessert :D
God idé! :-) Konkurrencen er dog desværre afsluttet.
Hej Stinna,
Hvis man gerne vil lave en salat som tilbehør til denne dahl, hvad vil du så anbefale?
Tak, det vil jeg prøve! :)
Den bedste dahl!
Sikke en skøn kommentar, dejligt at du kan lide opskriften :-)
Utrolig lækker Dahl. Skøn opskrift som er hurtigt at lave ! Jeg elsker den.
Så lækkert med brune ris til!
Tusind tusind tak :-)
Tak for dejlig mad Det var let at lave og smagte skønt. Min 11-årige søn var også vild med det.
Tusind tak :-) Dejligt at I kunne lide det.
Skøn opskrift, godt afstemt med de forskellige krydderier :-)
Tusind tak :-)
Jeg tilsatte et æble, men det var ingen succes. Det skulle nok ha’ været snittet i stykker først, eller hakket el. lign.
Persille var rigtig godt. Det stod der ikke i opskriften, men jeg kunne se det på billederne :-)
Øv at æblet ikke faldt i din smag :-)
Lækkert!
Tusind tak :-)
Virkelig lækker og nem opskrift! Lavede den med æble, og det blev så godt! Og portionen er stor, så der er til 2 dage til 2 voksne :-) Den ryger direkte ind på favoritlisten hos os!
Tak – hvor skønt :-)
Rigtig dejlig opskrift :) Tak for den! Bruger den så ofte.
Mega lækker opskrift! Har lavet den flere gange med store succes
Hvor dejligt! Tusind tak :-)