Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk. Denne lækre veganske gryderet blev lavet i går, hvor min kæreste og jeg havde lyst til noget varmt til aftensmad. Denne linsegryde er lavet med røde linser, gulerødder, løg, hvidløg, lækre krydderier og kokosmælk.
Vegansk linsegryde
Vi er i sommerhus hvor det er snevejr. Egentligt havde jeg handlet ind til denne grønkålssalat, men istedet lavede jeg denne ret ud fra, hvad vi lige havde i skabene. Den endte med at blive virkelig god (og virkelig nem at lave), så derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer. Faktisk så god, at vi endte med både at spise den til frokost og aftensmad.
Linsegryde med røde linser
Nu til opskriften på linsegryde. Jeg har angivet at der er til fire personer, men så er der også til en rest dagen efter. Hvis du vælger at spis ris til, så er der til flere personer. I denne linsegryde har jeg anvendt røde splitlinser, da de koger bedre ud og derfor giver en skøn og cremet linsegryde.
Vi spiste den veganske linsegryde med hjemmelavede naanbrød – men købte er også altid et hit herhjemme.
Vegansk linsegryde med gulerødder og kokosmælk
Ingredienser
- olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. kanel
- 2 spsk. tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand
- 4 dl røde linser
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 3 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- salt
Topping
- persille
- creme fraiche eller soyayoghurt
- evt. ris
Sådan gør du
- Kom lidt olie i en gryde.
- Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.
- Tilsæt krydderierne og lad det stege lidt.
- Tilsæt nu tomatpure, hakkede tomater, vand, linser og kokosmælk.
- Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugt i mindre stykker. Tilsæt det til gryden.
- Lad linsegryden simre til linserne er møre.
- Smag til med salt.
- Toppes med persille og lidt yoghurt.
- Velbekomme.
Noter
Er du vild med vegetariske gryderetter, så er disse måske noget for dig:
Du er også velkommen til at kigge forbi min profil på instagram, hvor jeg deler forskellige madbilleder fra min hverdag.
19 Kommentarer
Anbefales
Så dejligt at høre :-) Tak
Min go-to opskrift på en dejlig varm linsegryde :) ! Den er så nem og billig, og varmer dejligt med krydderierne.
Så dejligt at høre. Mange mange tak :-)
Nøj den er god! Jeg plejer at lave en lidt mere skrabet udgave, men det gør jeg bestemt ikke mere!
Tusind tak! :-)
Kan man udskifte linserne med sød kartoffel og stadig få samme konsistens? Og kan man evt. tilføje aubergine, uden det vil være fuldstændig malplaceret?
Hej, det tror jeg desværre ikke at du kan :-) Linserne har en anden konsistens, end sød kartoffel. Jeg tror godt at du kan tilsætte aubergine, men jeg har ikke forsøgt. Ellers har jeg også denne opskrift : https://stinna.dk/aftensmad/vegetarisk-gryderet-med-aubergine-og-linser.html
Tak for svar.
Lige et spørgsmål mere: hvis man laver retten om formiddagen, men varmer den op til aftensmaden – bliver linserne så udkogte? Og hvornår ved jeg, om de er møre nok?
Mums en lækker ret!! Mand og børn spiste med velbehag.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :-)
Lækker og nem ret.
Tusind tak :-)
Så god! Smager dejligt!
Tusind tak :-)
Åh det smager godt. Vi har lavet retten nogle gange. Kan man mon fryse det ned?
Tusind tak. Det tror jeg sagtens, jeg har dog ikke forsøgt med denne opskrift.
Skal man gøre noget med linserne inden de kommer i? Eller kan man bare tage dem direkte fra posen? Derudover tænkte jeg på hvad forskellen er på fløde/mælk og kokosmælk?
Bare ud af posen og skylles inden de kommer i :-)
Kokosmælk giver en skøn smag til retten synes jeg.