Nemme naanbrød med hvidløg, som bages på en pande. Naanbrød er det perfekte tilbehør til indiske retter – især indisk daal og den indiske yoghurtdip raita.
Naanbrød
Herhjemme kan vi allerbedst lide den slags naanbrød, som laves på en pande. Denne variant af naanbrød er lavet med hvedemel, men jeg har også en opskrift på grove naanbrød. Naanbrødene er penslet med smeltet hvidløgssmør og drysset med persille. Ellers smager de også fantastisk med nigellafrø på.
Naanbrød
Ingredienser
- 25 g gær
- 1,5 dl lunkent vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1,5 dl græsk yoghurt
- 400 g hvedemel
Hvidløgs-smør
- 40-50 g smør
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
Naanbrød
- Opløs gær i lunkent vand. eg bruger min røremaskine til denne opskrift.
- Tilsæt olie, salt og græsk yoghurt. Rør det god ud. Tilsæt nu hvedemel. Lad røremaskinen ælte, til dejen virker spændstig – cirka 10 minutter. Dejen skal gerne slippe skålens kanter, så er den færdig.
- Lad dejen hæve i 1,5 time på køkkenbordet, med et fugtigt viskestykke over.
- Del dejen i 6 lige store stykker. Rul klumperne ud og lad dem hvile cirka 10 minutter.
- Kom en smule olie på en pande. Bag brødene på panden ét ad gangen. Brug helst en slip-let pande, så de ikke hænger fast. De skal bages til de er gyldne på begge sider. Kom dem på en tallerken med et viskestykke over, så de holder sig fugtige.
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt finthakket hvidløg. Pensel naanbrødene med det smeltede hvidløgssmør.
Naanbrød som tilbehør
Naanbrød er perfekte som tilbehør til et indisk måltid. Prøv derfor at servere de hjemmebagte naanbrød til indisk dahl eller vegetarisk butterchicken. Server også gerne en hjemmelavet dressing til – raita er en indisk dressing med yoghurt.
Groft naanbrød
Hvis du i stedet leder efter en opskrift på grove naanbrød med groft mel, så har jeg en opskrift lige her. De er også pandestegte, men er lavet med bagepulver i stedet for gær.