Indisk moussaka

af Stinna

Indisk moussaka med kartofler og en masse smag. Denne lækre vegetariske ovnret er ganske nem at lave og smager helt fantastisk.

Opskrift på indisk moussaka

De fleste kender nok den klassiske moussaka med kartoffelmos. Denne lækre vegetariske ret er inspireret af moussaka, men er lavet i en smagfuld indisk udgave. Det er min kæreste der har lavet denne lækre ret med kartofler, smagfuld sauce og ingrid ærter. Retten blev et stort hit herhjemme og jeg har fået lov til at dele opskriften med jer.

Husk at skære kartoflerne helt tynde – gerne med et mandolinjern (eller en foodprocessor). Du behøver ikke at skrælle kartoflerne. Moussakaen er næsten bedst dagen efter den er lavet. Så gem gerne rester i køleskabet.

Indisk moussaka

Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Redskaber

  • Form – en metalform på cirka 22 x 32 cm.

Ingredienser

Grøntsager

  • 2 stk. løg, finthakket
  • 2 stk. porrer, fintskåret
  • 2 stk. røde peberfrugter, hakket fint
  • 2 spsk. olie

Krydret sauce

  • 3 tsk. kardemomme
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. kanel
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 flaske passata (cirka 400 ml hakkede tomater)
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 250 g kogte ingrid ærter eller kikærter
  • salt

Moussaka

  • 1 kg kartofler, i meget tynde skiver (brug gerne et mandolinjern)

Sådan gør du

  • Start med at klargøre alle grøntsagerne.
  • Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
  • Kom olie i en stor gryde. Kom grøntsagerne i og steg dem i cirka 10 minutter under omrøring. De skal ikke blive brune.
  • Tilsæt krydderierne, ingefær og hvidløg. Lad det stege i cirka 1 minut. Tilsæt derefter passata og kokosmælk. Tilsæt også ingrid ærter. Smag til med salt.
  • Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad. Tilføj kartofler og derefter et lag sauce. Fortsæt til der er 3 lag kartofler. Slut af med sauce.
  • Bages midt i ovnen i cirka 60-70 minutter. Hold øje med det og prik gerne i retten. Det er færdigt, når kartoflerne er møre.

2 Kommentarer

Rikke Kornby 10. november 2024 - 12:27

Elsker at du også bruger Ingrid Ærter – helt geniale og dyrkes i DK. Super til falafler også.

Reply
Stinna 19. november 2024 - 09:37

Jeg er helt enig – de er så gode! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.