Nem vegetarisk hverdagsmad – vegetarisk one-pot pasta

af Stinna

Nem vegetarisk hverdagsmad. Når jeg ikke rigtigt orker at lave mad eller aftensmaden gerne skal være ekstra hurtig, så er jeg ret vild med at lave vegetarisk one-pot pasta. One-pot pasta er nok den nemmeste ret, hvor alt blot kommes i en pande/gryde og så skal det koge sammen. Jeg laver det ofte med pasta, forskellige grøntsager og lidt bønner.

Jeg spurgte for ikke så længe siden på min instagramprofil, hvad I særligt ønsker flere opskrifter på – og her svarede de fleste, at det skulle være virkelig nemme hverdagsretter.

Vegetarisk one-pot pasta

One-pot pasta er ikke noget nyt, men herhjemme er det altså blevet en klassiker. Det tager nærmest ingen tid at skære grøntsagerne og komme det i panden. Derefter skal det blot koges sammen, til pasta er færdigkogt – nemt og lækkert.

Mine to favoritter er de to der er billeder af i indlægget her.

Vegetarisk one-pot pasta med tomatsauce

Den opskrift jeg oftest laver på one-pot pasta, er denne med tomatsauce, pasta og forskellige grøntsager. Du kan variere med lige de grøntsager du har – og så kan den laves med både almindelig pasta, linsepasta eller andre typer af glutenfri pasta. Du kan sagtens undlade ost, for at gøre den vegansk. Prøv også at tilsætte lidt rød pesto – det smager så skønt.

Opskriften finder du lige her.

Asiatisk one-pot pasta

En anden type onepot pasta er denne asiatiske version. Her har jeg skiftet tomatsauce ud med kokosmælk, men ellers er konceptet det samme. Brug de grøntsager, typer af pasta og bønner du lige har i skabet. Så bliver det næsten ikke nemmere.

På billedet herunder har jeg lavet den asiatiske one-pot pasta. Jeg har blot erstattet grøntsagerne med 1/2 spidskål og frisk broccoli. Derudover er kikærter erstattet med edamamebønner.

Opskriften finder du lige her.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Helle 26. august 2019 - 20:26

På forsiden er der et lækkert billlede, hvor det ligner der er edamanebønner og spidskål i. Er den opskrift et sted?

Reply
Stinna 26. august 2019 - 20:29

Hej Helle :-) Jeg har blot erstattet grøntsagerne med 1/2 spidskål og frisk broccoli. Derudover er kikærter erstattet med edamamebønner. Men det er ellers samme grundopskrift som den asiatiske one-pot pastaret. Jeg ville blot vise, at man kan bruge lige de grøntsager man nu har i køleskabet.

Reply
Helle Jensen 1. september 2019 - 15:53

Den ser virkelig også lækker ud. Det er rigtig god inspiration.

Reply
Stinna 2. september 2019 - 18:08

Mange tak skal du have :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.