Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

af Stinna

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser. Selvom kalenderen siger at det er forår udenfor, så er det alligevel virkelig koldt. I sidste uge havde jeg sådan lyst til en varm portion aftensmad med kartoffelmos til og jeg endte med at lave denne veganske gryderet med rødvin og linser, serveret med kartoffelmos til. Gryderetten endte med at blive en skøn fyldig en af slagsen. Den er nemlig med rødvin, røde linser, gulerødder og krydderier. Serveret med kartoffelmos til – så bliver det næsten ikke bedre.

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

Gryderetten er fyldt med smag og min kæreste synes også den var god – med smag af almindelige gryderetter, men selvfølgelig uden kødsmagen sagde han. Kartoffelmosen er blot lavet af helt almindelige kartofler, men kan også skiftes ud med søde kartofler.

Hvis du også er vild med lækre vegetariske gryderetter, så er disse måske også noget for dig:

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

Opskrift på vegetar gryderet

Sådan en gryderet her er ikke verdens mest fotogene ret. Men jeg lover jer at den altså smager godt, selvom den ikke er specielt køn. Jeg har tilsat godt med krydderier og rødvin, for at give denne veganske gryderet en dyb og skøn smag.

Opskriften herunder rækker til 3-4 personer, alt efter hvor meget kartoffelmos der spises til.

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Aftensmad, Gryderet
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Gryderetten:
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 5 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsboullion terning
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 200 g røde linser tørre
  • 2,5 dl rødvin
  • 3 stk. laurbærblade
  • salt
  • peber
  • 2 spsk. smør almindelig eller vegansk
  • 1 spsk. hvedemel
kartoffelmos:
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk. smør almindelig eller vegansk
  • salt
  • 2 spsk. mælk jeg brugte havremælk
Sådan gør du
  1. Fremgangsmåde:
  2. Hak løg og hvidløg - det behøver ikke hakkes for fint.
  3. Kom olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  4. Skær gulerødder i skiver og peberfrugt i tern og tilsæt dem til retten.
  5. Tilsæt vand, bouillonterning, tomatpure, oregano, rosmarin, røde linser, rødvin, laurbærblade, lidt salt og peber.
  6. Lad gryderetten koge. Den må gerne stå og småkoge en halv times tid. Rør rundt undervejs og tilsæt evt. mere vand eller nogle hakkede tomater på dåse. Den er færdig, når linserne er møre. Saucen jævnes ved at blande smør og mel sammen og komme det i saucen.
  7. Rør godt rundt.
  8. Imens laves kartoffelmosen.
  9. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  10. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
  11. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med smør, salt og mælk.
  12. Server kartoffelmos og gryderet sammen.
  13. Velbekomme.

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Christel 27. marts 2018 - 08:00

Jeg syntes det ser enormt lækkert ud Stinna, kan nærmest dufte og smage intensiteten fra rødvinen. Jeg elsker linse retter:-)! Den her må prøves.

Reply
Stinna 2. april 2018 - 08:19

Tusind tak – jeg håber at du kan lide det :-)

Reply
Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet - Stinna 7. december 2018 - 07:00

[…] Måske denne opskrift også er noget for dig: Vegetarisk gryderet med rødvin og linser. […]

Reply
Maria Petersen 8. december 2018 - 21:36

Hej Stinna,
Hvad kan man bruge i stedet for rødvin?
Kh Maria

Reply
Stinna 10. december 2018 - 20:54

Hej Maria :) Jeg tror desværre ikke at du kan bytte rødvin ud med noget, da det giver smag. Måske rødvinseddike? Eller balsamico hvis det er.

Reply
Caroline 18. december 2018 - 18:57

God aften Stinna, Wow med Wow på, denne gryderet med rødvin er bare SÅ lækkert, jeg er vildt med den, og de rester jeg har vil jeg laver en lasagne med masse stærk cheddar ost, du er bare super dygtig og jeg bliver så inspirerede af dine menu plan hver uge, tusind tak og rigtig God Jul

Reply
Stinna 20. december 2018 - 10:37

Hvor er du bare sød. Tusind tak! Så dejligt at du kan lide opskriften. Tak fordi at du følger med. Også god jul til dig :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.