Vegetarisk paprikagryde – vegetarisk gryderet

af Stinna

Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Vegetarisk paprikagryde. Selvom jeg er vegetar, så elsker jeg altså skønne smagfulde gryderetter. Især de gryderetter som denne, hvor der er tilsat en god slat fløde – for helt ærligt, så smager fløde bare virkelig godt i sådan en ret her. Så hvis du er til en lækker gryderet med cremet flødesauce, så skal du læse med videre her.

Vegetarisk gryderet med kartoffelmos

Vegetarisk paprikagryde, eller vegetariske grøntsagsgryde, er lavet med peberfrugter, squash og bønner. Dertil er der tilsat tomatpuré, hvidløg, paprika og så fløde. Resultatet blev virkelig lækkert og herhjemme spiste vi det sammen med en helt traditionel kartoffelmos.

Hvis du er vild med vegetariske gryderetter, så er denne måske også noget for dig:

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser.


Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Vegetar gryderet med bønne

Opskriften herunder er rimelig nem. Grøntsagerne skal bare hakkes i ønskede stykker og så skal det hele blandes sammen på panden. Hvis du har børn, så skal grøntsagerne måske skæres i mindre stykker. Men herhjemme kan vi godt lide, at der er lidt stykker at ‘tygge på’. Jeg tror også, at gryderetten vil smage godt sammen med ris. Men jeg har en eller anden kærlighed for kartoffelmos med smør i. I kan også tilsætte andre grøntsager, men denne var lige hvad vi havde i køleskabet og derfor det der endte i vores vegetariske gryderet – vegetarisk paprikagryde.

 

Opskriften kommer herunder. Jeg har angivet den til at være til 4 personer. Hvis I er meget vilde med kartoffelmos, så ville jeg fordoble opskriften, så der istedet bruges 1 kg kartofler.

Nå. Nu til opskriften på vegetarisk paprikagryde. Jeg har valgt at bruge almindelig fløde til denne opskrift. Jeg tror sagtens at man kan lave den med soyafløde eller måske endda kokosmælk, men jeg ikke forsøgt. Men den smager virkelig godt med almindelig fed fløde.

5 fra 2 stemmer
Vegetarisk paprikagryde
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Ingredienser
Vegetarisk paprikagryde
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter (jeg brugte 1 rød og 1 gul)
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. sød paprika
  • 1/4 L fløde
  • salt
  • peber
Kartoffelmos
  • 500 g kartofler
  • 20 g smør
  • 1/2 dl sødmælk
  • salt
  • peber
Sådan gør du
Gryderet
  1. Start med at komme lidt olivenolie i en dyb pande (eller gryde).

  2. Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden.

  3. Vask squash og peberfrugter. Skræl gulerødderne. Skær det hele i mindre stykker og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt. 

  4. Vask kidneybønnerne grundigt. Tilsæt dem til panden. 

  5. Tilsæt nu tomatpuré, paprika og smør. Lad det stege lidt.

  6. Tilsæt nu fløde, salt og peber. Lad retten småkoge, til grøntsagerne er møre. 

Kartoffelmos
  1. Imens gryderetten småkoger laves kartoffelmosen. 

  2. Skæl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med letsaltet vand. 

  3. Lad kartoflerne koge, til de er møre. Hæld vandet fra.

  4. Tilsæt smør og mælk. Mos kartoffelmosen godt, jeg brugte bare en gaffel. 

  5. Smag gryderetten til med salt og server den sammen med kartoffelmosen. 

  6. Velbekomme. 

 

 

Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg også deler billeder af min mad. Her deler jeg ofte hverdagsbilleder.

Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Mia Møller Sundahl 7. december 2018 - 15:29

Hvor er dine fine skåle mon fra? :) Mvh Mia

Reply
Stinna 7. december 2018 - 17:55

De er købt i en genbrugsbutik, så det ved jeg desværre ikke :)

Reply
Mia Sundahl 7. december 2018 - 19:51

Øv! Men tak for svar :)

Reply
Sus Danielsen 8. december 2018 - 15:28

Hvorfor skal man vaske kidneybønnerne grundigt? Jeg går ud fra at det er bønner fra dåse?

Reply
Stinna 10. december 2018 - 20:52

Ja det er fra dåse. Bare fordi at de godt kan smage lidt af dåse :-)

Reply
Lulu 21. december 2018 - 21:13


Jeg har lavet retten, dog tilført jeg ingefær og lidt stødt chili. Lækker ret! Jeg er sindsyg glad for jeg har fundet din side. :)

Reply
Stinna 30. december 2018 - 09:52

Ej hvor lækkert! Og mange mange tak, så dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-)

Reply
S 7. januar 2019 - 21:10

Tak for en dejlig opskrift! Selv min kød-elskende kæreste sagde “mmh” flere gange :)

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:31

Ej hvor godt – tak for din besked :)

Reply
Susan 10. januar 2019 - 18:20

Har lige opdaget din side og selvom jeg ikke er god til at lave mad, så tror jeg, du formår at inspirere mig så meget at jeg gider forsøge:) Har lavet en af dine retter i dag og det var nemt og smagte skønt. Så denne her vil jeg også forsøge en dag.
Jeg er vegetar, som dig, og jeg vil bare nævne for dig at soya-fløde til madlavning nok vil være rigtig dejlig i en ret som denne. Forsøger, så vidt muligt, også at undgå mælkeprodukter, hvorfor jeg bruger det i stedet- og hvis du ikke har smagt det, så synes jeg, du skal forsøge det. Det smager fantastisk og MEGET bedre end fløde. Super cremet og dejligt.
Tak for inspiration. Håber jeg kan få mere lyst til at komme i køkkenet ;)

Reply
Stinna 10. januar 2019 - 22:07

Hvor er det dejligt at høre. Jeg kender godt soyafløde og bruger det også ofte herhjemme. Det fungerer nemlig rigtig godt i en ret som denne. Så mange tak :-) Dejligt at du kan blive inspireret.

Reply
Mai 16. februar 2019 - 19:17

Mon retten fungerer godt med andre bønner også? Eller kikærter? :-)

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 12:07

Hej Mai. Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Mai 17. februar 2019 - 11:57

Hej! Kan man bruge andre bønner? :-)

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 12:07

Hej Mai, jeg svarede dig lige på din anden kommentar. Men det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Line 30. april 2019 - 19:05


Smager så godt! Jeg erstattede alle mælkeprodukterne (smør, mælk og fløde) med plantebaserede produkter og det smager fantastisk. Tak for god inspiration!

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:27

SÅ dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.