Vegetarisk paprikagryde – vegetarisk gryderet

af Stinna

Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Vegetarisk paprikagryde. Selvom jeg er vegetar, så elsker jeg altså skønne smagfulde gryderetter. Især de gryderetter som denne, hvor der er tilsat en god slat fløde – for helt ærligt, så smager fløde bare virkelig godt i sådan en ret her. Så hvis du er til en lækker gryderet med cremet flødesauce, så skal du læse med videre her.

Vegetarisk gryderet med kartoffelmos

Vegetarisk paprikagryde, eller vegetariske grøntsagsgryde, er lavet med peberfrugter, squash og bønner. Dertil er der tilsat tomatpuré, hvidløg, paprika og så fløde. Resultatet blev virkelig lækkert og herhjemme spiste vi det sammen med en helt traditionel kartoffelmos. Denne ret er et bevis på, at vegetarretter bestemt ikke behøver at være kedelige.

Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Vegetar gryderet med bønner

Opskriften herunder er rimelig nem. Grøntsagerne skal bare hakkes i ønskede stykker og så skal det hele blandes sammen på panden. Hvis du har børn, så skal grøntsagerne måske skæres i mindre stykker. Men herhjemme kan vi godt lide, at der er lidt stykker at ‘tygge på’. Jeg tror også, at gryderetten vil smage godt sammen med ris. Men jeg har en eller anden kærlighed for kartoffelmos med smør i. I kan også tilsætte andre grøntsager, men denne var lige hvad vi havde i køleskabet og derfor det der endte i vores vegetariske gryderet – vegetarisk paprikagryde.

Opskriften på vegetar gryderet kommer herunder. Jeg har angivet den til at være til 4 personer. Hvis I er meget vilde med kartoffelmos, så ville jeg fordoble opskriften, så der istedet bruges 1 kg kartofler.

Nå. Nu til opskriften på vegetarisk paprikagryde. Jeg har valgt at bruge almindelig fløde til denne opskrift. Jeg tror sagtens at man kan lave den med soyafløde eller måske endda kokosmælk, men jeg ikke forsøgt. Men den smager virkelig godt med almindelig fed fløde.

Vegetarisk paprikagryde

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
4.82 fra 32 stemmer

Ingredienser

Vegetarisk paprikagryde

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter (jeg brugte 1 rød og 1 gul)
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. sød paprika
  • 1/4 L fløde
  • salt
  • peber

Kartoffelmos (lav evt. dobbeltportion)

  • 1 kg kartofler
  • 40 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Gryderet

  • Start med at komme lidt olivenolie i en dyb pande (eller gryde).
  • Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden.
  • Vask squash og peberfrugter. Skræl gulerødderne. Skær det hele i mindre stykker og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt. 
  • Vask kidneybønnerne grundigt. Tilsæt dem til panden. 
  • Tilsæt nu tomatpuré, paprika og smør. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu fløde, salt og peber. Lad retten småkoge, til grøntsagerne er møre. 

Kartoffelmos

  • Imens gryderetten småkoger laves kartoffelmosen. 
  • Skæl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand (uden salt).
  • Lad kartoflerne koge, til de er møre. Hæld vandet fra.
  • Tilsæt smør og mælk. Mos kartoffelmosen godt, jeg brugte bare en gaffel. Smag til med salt.
  • Smag gryderetten til med salt og server den sammen med kartoffelmosen. 
  • Velbekomme. 

Noter

Du kan godt lave gryderetten dagen i forvejen og blot varme den dagen efter. 

Hvis du er vild med vegetariske gryderetter, så er denne måske også noget for dig:

Vegetarisk gryderet med rødvin og linser.

Vegetarisk paprikagryde - vegetarisk gryderet

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg også deler billeder af min mad. Her deler jeg ofte hverdagsbilleder.

109 Kommentarer

Mia Møller Sundahl 7. december 2018 - 15:29

Hvor er dine fine skåle mon fra? :) Mvh Mia

Reply
Stinna 7. december 2018 - 17:55

De er købt i en genbrugsbutik, så det ved jeg desværre ikke :)

Reply
Fatema 3. august 2020 - 12:03

Skal man bruge madlavningsfløde eller normal fløde?

Reply
Stinna 3. august 2020 - 21:08

Jeg bruger almindelig fløde :-)

Reply
Sara 3. september 2022 - 16:47

5 stars
Den her opskrift er bare genial og smager vanvittig godt! Man savner slet ikke kødet. Det klare bønnerne så fint.
Min mand truede med skilsmisse da jeg sagde vi skulle have vegetarisk, men han har allerede spurgt om vi ikke snart skal have det igen.
Så Tak for en lækker opskrift.

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:25

Ej hvor er det dejligt, tak! :-)

Reply
Tina Goldberg 1. marts 2023 - 19:32

5 stars
Som alt andet, Stinna og manden tilbereder, smager retten vidunderligt. I er mine go-to inspirationskilder. Tak! ❤️

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:29

Det var sødt sagt – tak! :-)

Reply
Mia Sundahl 7. december 2018 - 19:51

Øv! Men tak for svar :)

Reply
Mariane Thomsen 6. marts 2022 - 18:07

Hej Stinna, da det er første gang jeg skal lave denne ret, vil jeg spørge om de kidneybønner jeg har (røde, kogte på dåse) bare skal skylles og varmes med retten, (ikke koges yderlig)
Lyder som en rigtig god og nem ret.

Reply
Stinna 6. marts 2022 - 19:04

Hej, bønnerne på dåse er allerede kogte. Så de skal bare skylles grundigt og kommes i retten :-)

Reply
Sus Danielsen 8. december 2018 - 15:28

Hvorfor skal man vaske kidneybønnerne grundigt? Jeg går ud fra at det er bønner fra dåse?

Reply
Stinna 10. december 2018 - 20:52

Ja det er fra dåse. Bare fordi at de godt kan smage lidt af dåse :-)

Reply
Josephine 13. oktober 2020 - 16:15

4 stars
Mange tak for en dejlig opskrift! Jeg tilføjede lidt cayennepeber (samtidig med paprikaen) og lidt citronsaft til sidst – til lige at give den lidt ekstra kant (men så forsvandt det børnevenlige :) mvh Josephine

Reply
Stinna 13. oktober 2020 - 16:50

Dejligt at du kan bruge opskriften :) Jeg må prøve med citron og cayenne.

Reply
Christine 6. februar 2020 - 19:02

5 stars
Nøj endnu en lækker ret! Jeg laver flere af dine opskrifter til min søn og jeg, og de slår bare aldrig fejl! Masser af smag og mætte maver

Reply
Stinna 8. februar 2020 - 10:07

Mange mange tak, så dejligt at I kan lide den :-)

Reply
Randi 15. november 2023 - 17:11

Kan det passe, at der ikke skal vand i retten?

Reply
Stinna 17. november 2023 - 12:49

Ja det passer :-)

Anders 18. november 2023 - 18:26

3 stars
Som basis er den fin, men vi synes ikke rigtig det smagte af så meget. Derfor tilføjede vi:
– et par dråber flydende røg
– 1/4 tsk røget paprika
– 1/4 tsk svampebuillon
– en smule vand og 1/2 buillonterning
– 1/8 tsk cayennepeber
– et skvæt citronsaft

Men som sagt rigtig fin basis, det trængte bare til dybde og smag.

Reply
Stinna 21. november 2023 - 11:09

Dejligt at opskriften alligevel kunne bruges :-)

Lulu 21. december 2018 - 21:13

5 stars
Jeg har lavet retten, dog tilført jeg ingefær og lidt stødt chili. Lækker ret! Jeg er sindsyg glad for jeg har fundet din side. :)

Reply
Stinna 30. december 2018 - 09:52

Ej hvor lækkert! Og mange mange tak, så dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-)

Reply
S 7. januar 2019 - 21:10

Tak for en dejlig opskrift! Selv min kød-elskende kæreste sagde “mmh” flere gange :)

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:31

Ej hvor godt – tak for din besked :)

Reply
Susan 10. januar 2019 - 18:20

Har lige opdaget din side og selvom jeg ikke er god til at lave mad, så tror jeg, du formår at inspirere mig så meget at jeg gider forsøge:) Har lavet en af dine retter i dag og det var nemt og smagte skønt. Så denne her vil jeg også forsøge en dag.
Jeg er vegetar, som dig, og jeg vil bare nævne for dig at soya-fløde til madlavning nok vil være rigtig dejlig i en ret som denne. Forsøger, så vidt muligt, også at undgå mælkeprodukter, hvorfor jeg bruger det i stedet- og hvis du ikke har smagt det, så synes jeg, du skal forsøge det. Det smager fantastisk og MEGET bedre end fløde. Super cremet og dejligt.
Tak for inspiration. Håber jeg kan få mere lyst til at komme i køkkenet ;)

Reply
Stinna 10. januar 2019 - 22:07

Hvor er det dejligt at høre. Jeg kender godt soyafløde og bruger det også ofte herhjemme. Det fungerer nemlig rigtig godt i en ret som denne. Så mange tak :-) Dejligt at du kan blive inspireret.

Reply
Mai 16. februar 2019 - 19:17

Mon retten fungerer godt med andre bønner også? Eller kikærter? :-)

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 12:07

Hej Mai. Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Alice 15. oktober 2020 - 21:29

5 stars
Jeg har lavet retten flere gange. Min datter og jeg er vegetar – men min mand kan både smage mørbrad bøffer og cocktail pølser Han elsker denne vegetar ret ❤️

Reply
Stinna 16. oktober 2020 - 08:29

Sikke en dejlig kommentar, tusind tusind tak :-)

Reply
Mai 17. februar 2019 - 11:57

Hej! Kan man bruge andre bønner? :-)

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 12:07

Hej Mai, jeg svarede dig lige på din anden kommentar. Men det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Line 30. april 2019 - 19:05

5 stars
Smager så godt! Jeg erstattede alle mælkeprodukterne (smør, mælk og fløde) med plantebaserede produkter og det smager fantastisk. Tak for god inspiration!

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:27

SÅ dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Lene 4. august 2019 - 18:00

Kan man fryse resterne ned… hvis man nu skulle være så heldig, at der er rester? ;-)

Reply
Stinna 5. august 2019 - 09:32

Hej Lene :-) Det ved jeg desværre ikke. Jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse noget med squash ned, måske det bliver ret blødt?

Reply
I.M.Lundgren 24. oktober 2019 - 17:02

Undskyld men hvad er soyafløde.? Og hvor køber jeg det

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:38

Soyafløde er en slags tyk væske lavet af soyabønner. Det kan bruges i stedet for almindelig fløde. De fleste supermarkeder har en variant fra Naturli’, som hedder Soya Cusine. Ellers kan du blot bruge almindelig fløde.

Reply
Sheila Juul 16. november 2019 - 13:58

Jeg skal lave retten her på onsdag ville høre om man kan tilsætte linser til retten?

Reply
Stinna 17. november 2019 - 10:24

Det har jeg ikke forsøgt mig med :-) Men hvis det er, skal du nok tilsætte mere væske.

Reply
Cecilia 28. november 2019 - 18:18

Kan man bruge kokosmælk istedet for fløde?

Reply
Stinna 28. november 2019 - 22:26

Det tror jeg godt, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Grena 8. december 2019 - 10:57

5 stars
Vegetarisk, pølsefri svensk pølseret.
Nam nam og ja tak!

Reply
Stinna 8. december 2019 - 11:35

Dejligt at du kan lide opskriften :-D Og ja, måske den minder lidt om? Jeg har ikke fået svensk pølseret siden jeg var helt lille.

Reply
PeterM 21. december 2019 - 17:55

5 stars
Rigtig lækker ret og nem at lave :-)

Reply
Stinna 22. december 2019 - 09:53

Mange mange tak :-)

Reply
Anna-Bell 22. april 2020 - 16:25

Lækker vegetarret! svigerforældre og kæreste blev glade for den :)

Reply
Stinna 22. april 2020 - 17:17

Så dejligt at høre, mange tak! :-)

Reply
Rikke Baumann 26. april 2020 - 17:46

5 stars
Nu har min mand tryllet denne ret frem 2 gange. Normalt er vi en familie der spise kød, denne ret er rigtig lækker og vi savner på ingen måde kødet. Så tusind tak.

Reply
Stinna 27. april 2020 - 08:07

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Anna-Bell 4. maj 2020 - 10:49

4 stars
Lækker ret! Skal lave den for anden gang i aften til kæreste og svigerfamilien. :)

Reply
Stinna 4. maj 2020 - 18:04

Mange tak skal du have :-)

Reply
Britta 12. maj 2020 - 17:45

5 stars
Kommer aldrig til at lave Paprikagryde med svinekød og cocktailpølser mere.
Denne ret er simpelthen blevet favorit. Bum
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Reply
Stinna 13. maj 2020 - 08:11

Sikke en skøn kommentar, tusind tak! :-) Så dejligt at du kan lide opskriften.

Reply
Michael 30. maj 2020 - 14:45

Hej Stinna
Har du prøvet at tilsætte 1 æble?

Reply
Stinna 30. maj 2020 - 19:02

Desværre ikke – men skriv endelig hvis du prøver :-)

Reply
Maria 21. oktober 2020 - 22:09

5 stars
Det er en fantastisk opskrift. Er gået hen og blevet min yndlings ret. :)

Reply
Stinna 22. oktober 2020 - 10:51

Ej, tusind tusind tak :-) Hvor dejligt!

Reply
Kirsten 20. august 2020 - 08:57

Sikken skøn opskrift. Lavede retten i går. Ej, hvor det smagte fantastisk!!! Så TAK for mad til dig :-)
Jeg tilføjede lidt vand, da jeg ikke syntes, at fløden gav væde nok…

Reply
Stinna 20. august 2020 - 11:01

Ej hvor dejligt, tusind tak :-)

Reply
Heidi 23. august 2020 - 09:57

Har prøvet denne opskrift og det smagte helt fantastisk.
Glæder mig til at prøve nogle af dine andre opskrifter, for de ser bare så lækre ud.
Jeg skal lave en gryderet til et klub arrangement, og den største udfordring bliver jo helt klart at vælge mellem de mange tiltalende opskrifter.

Reply
Stinna 23. august 2020 - 21:01

Tusind tusind tak :-) Hvor skønt at høre. Jeg håber også at du kan lide mine andre opskrifter.

Reply
Vikki Augusta 26. oktober 2020 - 13:22

5 stars
helt vildt god!!

Reply
Stinna 26. oktober 2020 - 17:00

Tak skal du have, dejligt at du kan lide opskriften :-)

Reply
Thomas 24. november 2020 - 15:12

5 stars
Er lige i gang med at tilberede den….
Tak for opskrivten

Reply
Stinna 24. november 2020 - 15:16

Dejligt, jeg håber at du kan lide den :-)

Reply
Tina Goldberg 11. januar 2021 - 13:54

5 stars
Kære Stinna
Jeg følger efterhånden din side slavisk. Ikke et eneste fejlskud. Hvor er det skønt. Tusind tak for alle de fine, nemme og lækre ideer. Kærligst Tina

Reply
Stinna 11. januar 2021 - 14:16

Tusind tusind tak – hvor er det dejligt at høre :-)

Reply
sofie A 17. januar 2021 - 19:33

Hej Stinna!
Spørgsmål: Er det korrekt, at der ikke skal hakkede tomater i som ved en almindelig paprikagryde? Har handlet til retten, men undres, da sovsen lyder meget fed/tyk så? :-)

mvh.

Reply
Stinna 17. januar 2021 - 19:38

Hej :-) Det skal der ikke. Men du kan sagtens tilsætte det – så skal saucen nok bare koge lidt længere tid, så saucen ikke er for tynd :-)

Reply
sofie A 17. januar 2021 - 19:43

Tak for hurtigt svar! :-) Jeg glæder mig til at lave den i morgen. Forsøger med de hakkede tomater og giver den lidt ekstra kogetid!

Mvh.

Reply
Stinna 17. januar 2021 - 20:24

Skriv endelig hvordan det bliver :-)

Reply
Sofie A 20. januar 2021 - 17:55

Det blev rigtig godt!

Stinna 20. januar 2021 - 19:33

Så dejligt, tak :-)

Patricia 3. februar 2021 - 16:15

5 stars
Så lækkert.. Normalt er jeg ikke til vegansk mad fordi jeg altid syns det smager nogenlunde af det samme. Men denne gryderet er jeg virkerlig glad den er sååå lækker

Reply
Stinna 3. februar 2021 - 16:31

Ej tusind tak. Dejligt at du kan lide gryderetten :-)

Reply
Naja 2. marts 2021 - 07:39

Kan man spise den med pasta i stedet for kartoffelmos? :-)

Reply
Stinna 2. marts 2021 - 07:46

Hej, det kan du sagtens :-) Bare sørg for, at der er nok – da kartoffelmos mætter godt.

Reply
Bente Klaustrup 11. marts 2021 - 13:21

Vil prøve den i aften for den lyder super lækker !!

Reply
Stinna 11. marts 2021 - 19:10

Dejligt, mange tak :-)

Reply
Berit 29. marts 2021 - 06:42

Hejsa med dig. Tusind tak for en skøn side. Du har virkelig meget fantastisk mad, der venter på at blive lavet i netop mit køkken. Jeg har lavet denne gryderet og den smager så dejligt, der blev endda også en lille skål sendt afsted med datter og barnebarn, så de havde let mad dagen efter. Jeg lavede en gang Persillerod/gulerods rösti til. det smagte så godt. glæder mig til at prøve mange flere af dine opskrifter. på forhånd tak

Reply
Stinna 29. marts 2021 - 12:07

Hej, tusind tak for din kommentar :-) SÅ dejligt at du kan lide mine opskrifter og at min paprikagryde blev godkendt.

Reply
Charlotte Clausen 6. november 2021 - 09:52

Hejsa.
Tror du man kan komme champignoner i denne ret? Har nogle der skal bruges. På forhånd tak.

Reply
Stinna 6. november 2021 - 17:09

Hej, det kan du sagtens :-) Det vil give en god smag tror jeg.

Reply
Catharina 15. januar 2022 - 22:12

5 stars
Det gør det bestemt

Reply
Stinna 16. januar 2022 - 09:37

Tak :-)

Reply
Catharina 15. januar 2022 - 21:17

5 stars
Super lækker

Reply
Stinna 16. januar 2022 - 15:10

mange mange tak :-)

Reply
Catharina 15. januar 2022 - 21:18

5 stars
Super lækker – også med champignon

Reply
Stinna 16. januar 2022 - 09:37

Hvor dejligt at høre. Jeg må prøve med champignon :-)

Reply
Lotte Håkansson 3. februar 2022 - 20:14

Tak for altid gode skønne retter♥️

Reply
Stinna 5. februar 2022 - 08:18

Dejligt at de kan bruges :-) Tak!

Reply
Maja 2. marts 2022 - 16:24

Kan man tilsætte flere grøntsager? Altså lidt “tøm køleskabet” eks bladselleri?

Reply
Stinna 3. marts 2022 - 07:21

Jeg har kun prøvet med dem i opskriften – men jeg tænker sagtens at du kan tilsætte flere slags grøntsager :-)

Reply
Lars 15. marts 2022 - 13:27

5 stars
Steg en bakke champignoner/svampe i smør (indtil det meste at væden er forsvundet), tilsæt dem til løg og hvidløg og følg opskriften herfra.

Reply
Stinna 16. marts 2022 - 11:13

Det lyder godt, tak for tip :-)

Reply
Line Mikkelsen 29. maj 2022 - 15:50

5 stars
Tak – godt med god “tung” mad uden kød Lækker ret!

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:17

Dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
Pia-Cecilie 11. juli 2022 - 18:06

5 stars
Det var virkelig lækkert, savnede slet ikke kødet
Er det muligt at få beregnet kalorie indhold ?

Reply
Stinna 22. august 2022 - 11:17

Mange tak skal du have :-) Jeg beregner desværre ikke kalorieindhold på mine opskrifter.

Reply
Anna 28. september 2022 - 07:06

5 stars
Min absolut yndlingsret.

Reply
Stinna 3. oktober 2022 - 09:08

Det gør mig så glad, tak! :-)

Reply
Lina 15. januar 2023 - 23:16

5 stars
Smager rigtig godt, har lavet den flere gange

Reply
Stinna 16. januar 2023 - 20:42

Dejligt, tusind tak :-)

Reply
Alice Bomholt 1. marts 2023 - 16:16

5 stars
Åh elsker bare den skønne paprikagryde jeg bruger en stærk paprika, som jeg har fundet i Lidl. Den giver retten lidt kant – hvis man kan lide det. Jeg bruger nogen gange at lave retten som en “tøm grønsags skuffen” Jeg putter bare de grønsager som ikke skal have for lang tid sidst i gryden !

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:29

Tak for det :-) jeg må prøve med stærk paprika.

Reply
Emma Søndergaard 4. december 2023 - 09:54

Hej Stinna
Jeg kan ikke finde noget sted i opskriften, hvor der står hvor mange personer den er til?

Reply
Stinna 5. december 2023 - 11:56

Hej, cirka 4 portioner med en god klat kartoffelmos til :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.