Græsk vegetarmad

af Stinna
Græsk vegetarmad

Græsk vegetarmad – tzatziki, græsk salat, ovnbagte kartofler og lækre græske brød. Her i sommerferien lavede min far og jeg græsk mad og det endte med at smage så skønt, at jeg gerne vil dele nogle af opskrifterne med jer.

Græsk vegetarmad

Jeg kan rigtig godt lide græsk mad – særligt en varm sommerdag. Det er enkel og god mad, som (ofte) ikke er så besværligt at lave og så kræver de opskrifter vi lavede ingen specielle ingredienser. Men opskrifterne var næsten alle nogle jeg har her på bloggen, så derfor vil jeg gerne dele inspiration til, hvordan man kan sammensætte menuen selv og holde en græsk aften.

Vi spiste det græske vegetarmad ude i haven, på en sommerlig dag med solskin. Det var helt perfekt til vores menu, men jeg er nu også sikker på, at det også smager godt en grå efterårsdag.

Til vores græske aften lavede vi følgende:

  • Græske ovnbagte kartofler – Lækre krydrede ovnbagte kartofler, som smager virkelig godt. Kartoflerne er krydret med oregano, rosmarin, citronskal, hvidløg og paprika.
  • Tzatziki – skøn klassisk tzatziki med agurker fra drivhuset og godt med hvidløg. Vi brugte græsk yoghurt (10%), som har en virkelig god konsistens og smag til græsk yoghurt.
  • Græsk salat – Skøn salat med tomater, feta (eller salatost), rødløg og græsk dressing. Den kan laves både med og uden spinat.
  • En skålfuld oliven.
  • Græske fladbrød. Her blev vi inspireret af denne opskrift, hvor vi tilsatte noget groft mel og vendte fladbrødene i majsgryn inden de blev stegt på panden.

Hvis I også er vilde med græsk mad, hvilke vegetariske retter kan I så anbefale?

Græske kartofler
Græsk vegetarmad
Græsk vegetarmad
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy