Græske fladbrød er egentligt en slags pitabrød, som steges på en pande. De er bløde og seje og er helt perfekte at fylde med gyros, tzatziki og grønt. Opskriften på resten af fyldet kommer snarest.
Græske fladbrød
Fladbrødene er lavet af få ingredienser og er nemme at lave. Dejen rulles blot ud og steges på en pande. De forbliver bløde og knækker derfor ikke, når de rulles om fyldet. De puffer ikke op som almindelige pitabrød, men skal i sides rulles om fyldet som på billedet.
Opskriften herunder rækker til 8 brød. Herhjemme regner jeg med 2 stk. pr. person, alt efter hvor meget tilbehør der serveres til.
Græske fladbrød
Ingredienser
- 2,5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 stor tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 450-460 g hvedemel måske mere, der er forskel på mel
Sådan gør du
- Start med at opløse gær i lunkent vand.
- Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
- Tilsæt nu mel. Hold lidt igen, der kan være forskel på mel. Dejen skal være fast og smidig, men bestemt ikke tør. Den skal gerne være blank. Lad den ælte på røremaskine i cirka 10 minutter.
- Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted med et klæde over.
- Del dejen i 8 stykker. Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud til 8 runde brød. De skal ikke være for høje, maks 1/2 cm – for de hæver godt op.
- Varm en pande (brug en slip-let pande) op og kom en smule olie på. De skal ikke stege i olie, men olien skal blot sørge for, at de ikke hænger fast.
- Prik brødene med en gaffel på den ene side, men prik endelig ikke helt gennem dejen.
- Steg brødene på panden én ad gangen. De skal være gyldne på begge sider.
- Kom dem på en tallerken og kom et rent viskestykke over – så holder de sig bløde. Brødene holder sig efterfølgende bløde i en plastikpose.
Noter
Græske opskrifter
Hvis du også er vild med græsk mad, så kan jeg anbefale at afprøve mine opskrifter på græsk vegetarmad. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Marianas mad.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
17 Kommentarer
Steges de på en tør pande?
Ja en tør pande, hvor der er en smule olie på til første fladbrød :-)
Så fik jeg endelig prøvet disse og de har den dejligste bløde, men samtidig seje konsistens. Rigtig lækre og bestemt ikke sidste gang, at vi laver dem. Jeg skulle dog kun bruge 400 g mel samt lidt ekstra væske.
Virkelig lækre fladbrød
Tusind tak, dejligt at du kan lide opskriften.
Kan de fryses?
Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)
Hvor lang tid skal brødene have på panden? Synes ikke at det bare giver sig selv…
Hej, det har jeg desværre ikke helt tid på. De skal være gyldne på begge sider :-)
Kan man mon bruge lidt mindre gær og så lave dejen dagen i forvejen ?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) men mon ikke?
Hej, har du næringsindholdet af dine fladbrød?
Desværre ikke :-)
Rigtig gode har lavet dem flere gange
Hvor dejligt! Tak :-)
Kan man bruge tørgær? :-)
Det tror jeg sagtens. Jeg bruger dog aldrig tørgær :-)