Græske fladbrød

af Stinna

Græske fladbrød er egentligt en slags pitabrød, som steges på en pande. De er bløde og seje og er helt perfekte at fylde med gyros, tzatziki og grønt. Opskriften på resten af fyldet kommer snarest.

Græske fladbrød

Fladbrødene er lavet af få ingredienser og er nemme at lave. Dejen rulles blot ud og steges på en pande. De forbliver bløde og knækker derfor ikke, når de rulles om fyldet. De puffer ikke op som almindelige pitabrød, men skal i sides rulles om fyldet som på billedet.

Opskriften herunder rækker til 8 brød. Herhjemme regner jeg med 2 stk. pr. person, alt efter hvor meget tilbehør der serveres til.

Græske fladbrød

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time
Ret: Bagværk
Køkken: Græsk, Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 stor tsk. groft salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 450-460 g hvedemel måske mere, der er forskel på mel

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i lunkent vand.
  • Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  • Tilsæt nu mel. Hold lidt igen, der kan være forskel på mel. Dejen skal være fast og smidig, men bestemt ikke tør. Den skal gerne være blank. Lad den ælte på røremaskine i cirka 10 minutter.
  • Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted med et klæde over.
  • Del dejen i 8 stykker. Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud til 8 runde brød. De skal ikke være for høje, maks 1/2 cm – for de hæver godt op.
  • Varm en pande (brug en slip-let pande) op og kom en smule olie på. De skal ikke stege i olie, men olien skal blot sørge for, at de ikke hænger fast.
  • Prik brødene med en gaffel på den ene side, men prik endelig ikke helt gennem dejen.
  • Steg brødene på panden én ad gangen. De skal være gyldne på begge sider.
  • Kom dem på en tallerken og kom et rent viskestykke over – så holder de sig bløde. Brødene holder sig efterfølgende bløde i en plastikpose.

Noter

Brødene er allerbedst når de er nylavede. Men de kan opbevares i en plastpose. Kom dem i posen, mens de stadig er lune – så forbliver de bløde. 
TIP: Prøv at pensle den ene side med olie og drys med enten sesamfrø eller nigellafrø. Det smager skønt.

Græske opskrifter

Hvis du også er vild med græsk mad, så kan jeg anbefale at afprøve mine opskrifter på græsk vegetarmad. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Marianas mad.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

17 Kommentarer

Marita 4. august 2021 - 12:45

Steges de på en tør pande?

Reply
Stinna 5. august 2021 - 07:15

Ja en tør pande, hvor der er en smule olie på til første fladbrød :-)

Reply
Corrina 8. marts 2022 - 04:25

5 stars
Så fik jeg endelig prøvet disse og de har den dejligste bløde, men samtidig seje konsistens. Rigtig lækre og bestemt ikke sidste gang, at vi laver dem. Jeg skulle dog kun bruge 400 g mel samt lidt ekstra væske.

Reply
Liselotte 23. marts 2022 - 19:49

5 stars
Virkelig lækre fladbrød

Reply
Stinna 24. marts 2022 - 07:39

Tusind tak, dejligt at du kan lide opskriften.

Reply
Ulla Paulsen 13. april 2022 - 22:18

Kan de fryses?

Reply
Stinna 14. april 2022 - 08:41

Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Karina 10. september 2022 - 19:27

Hvor lang tid skal brødene have på panden? Synes ikke at det bare giver sig selv…

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:20

Hej, det har jeg desværre ikke helt tid på. De skal være gyldne på begge sider :-)

Reply
Stine 30. januar 2024 - 10:56

Kan man mon bruge lidt mindre gær og så lave dejen dagen i forvejen ?

Reply
Stinna 30. januar 2024 - 12:39

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-) men mon ikke?

Reply
Karla 15. februar 2024 - 14:38

Hej, har du næringsindholdet af dine fladbrød?

Reply
Stinna 16. februar 2024 - 12:45

Desværre ikke :-)

Reply
Marie Schadegg 28. maj 2024 - 15:48

5 stars
Rigtig gode har lavet dem flere gange

Reply
Stinna 31. maj 2024 - 08:40

Hvor dejligt! Tak :-)

Reply
Rikke Wahlers 7. juli 2024 - 07:08

Kan man bruge tørgær? :-)

Reply
Stinna 8. juli 2024 - 11:39

Det tror jeg sagtens. Jeg bruger dog aldrig tørgær :-)

Reply
5 from 5 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.