Græske kartofler med skønne krydderier. Disse kartofler kan spises hele året rundt, men de passer særligt godt til sommerens grill. Kartoflerne er krydret med oregano, rosmarin, hvidløg, revet citronskal og paprika. Det giver den lækreste krydrede smag, som passer perfekt sammen med en skål tzatziki.
Græske kartofler i både
I denne opskrift har jeg brugt tørrede krydderier. Men hvis du har haven eller vindueskarmen fyldt med friske krydderurter, så kan du sikkert også sagtens bruge friske krydderurter. Vi tog bare den nemme løsning med tørrede krydderier – og smagen blev virkelig god. Vi serverede kartoflerne sammen med en græsk kikærtesalat, tzatziki, oliven og græske fladbrød.
Inspiration til tilbehør: Græsk kikærtesalat og hjemmelavet tzatziki.
Kartofler med krydderier
Opskriften her er lavet med græske kartofler der er skåret i både. Derudover er kartoflerne først bagt ved 225 grader og derefter 250 grader. Dette gør at kartoflerne bliver dejligt sprøde.
Opskriften på græske kartofler får I lige her:
Opskriften har jeg skrevet rækker til fire personer. Dette er hvis kartoflerne bruges som tilbehør, fx til en grillaften med salat og andet tilbehør. Hvis I ikke laver forskelligt tilbehør, så skal opskriften måske fordobles.
Græske kartofler
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 stk. stort hvidløg, presset
- 1/2 tsk. stødt paprika
- 1/2 tsk. salt
- skal af 1/2 citron, fint revet på et rivejern
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 225 grader (alm ovn, ikke varmluft).
- Vask kartoflerne godt. Skær dem i både. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
- Rør ingredienserne til marinaden i en skål.
- Hæld marinaden over kartoflerne og vend det godt rundt.
- Sæt bagepladen med kartoflerne i ovnen. Bag dem 15 min og vend dem herefter. Bages yderligere 15 minutter.
- Efter de 30 minutter skrues temperaturen op på 250 grader. Bages i 10-15 minutter, til kartoflerne er sprøde og lidt mørke.
- Velbekomme.
Hvis du vil se flere madbilleder, så er du velkommen til at følge med på min instagramprofil også. Her deler jeg flere gange ugentligt forskellige madbilleder og deler lidt fra min hverdag.
2 Kommentarer
Hej Stinna,
Græsk mad uden ovnstegte kartofler? Det kan man ikke!
Jeg foretrækker limeskal – det giver smagen og duften af Byzans, specielt med et mindre stykke kanel i bunden. Ca. halvvejs gennem stegetiden plejer jeg at tilsætte nogle kviste frisk timian. Igen Byzans – og fordi jeg kan.
Du får FEM store stjerner fra mig!
Tak skal du have :-)
Det lyder godt med limeskal også.