Græskarpandekager

af Stinna
Græskarpandekager

Græskarpandekager. Søde pandekager med græskar og skønne krydderier. Denne opskrift på små pandekager er en ægte efterårs-opskrift og er perfekte til en langsom morgen.

Græskarpandekager

Pandekagerne er lavet med græskar. Du kan bruge både hokkaidogræskar eller butternut squash – alt efter hvad du lige har i køleskabet. Jeg har valgt at skrælle græskar og herefter koge det, til det er helt mørt. Så er det nemmere at blende sammen med de øvrige ingredienser.

Opskrift på pandekager med græskar

Opskriften rækker til cirka 10-12 små pandekager – så cirka til to personer. Vi spiste pandekagerne med det samme, men ellers tror jeg sagtens at de kan laves lidt før og så bare lunes inden servering. Pandekagerne serverede jeg med græsk yoghurt, honning og friske brombær.

Græskarpandekager

Søde pandekager med græskar. Du kan bruge både hokkaidogræskar eller butternutsquash.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Bagværk, Morgenmad
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 250 g græskar (hokkaidogræskar eller butternutsquash)
  • 2 stk. æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 spsk. honning (eller sirup)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. kardemomme, stødt
  • 1 knivspids nelliker, stødt
  • 1 drys salt
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Start med at skrælle græskar, skær det i mindre stykker og kog det, til det er mørt (prik i det med en gaffel, som når du koger kartofler).
  • Køl græskar af.
  • Blend græskar og resten af ingredienserne sammen i en foodprocessor.
  • Steg pandekagerne i smør ved middelvarme, til de er gyldne.
  • Serveres med græsk yoghurt, honning og friske brombær. Velbekomme.

Hvis du leder efter opskrifter med græskar, så er disse måske også noget for dig:

Græskarpandekager

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

Johanne 20. oktober 2023 - 13:35

5 stars
Smager super lækkert

Reply
Stinna 20. oktober 2023 - 14:09

Tusind tak :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.